İçeriğe Yönlendir

Aman Dikkat Edelim,Dolandırıcılık Olayları Çok Fazla

Murat Aydıner

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Bu araba üstünden en az 5 kişinin canını yakmış, en az 2000 lira kapora götürmüştür :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Aydıner

Kesinlikle katılıyorum, galiba bir kaç kişinin canını yaktı, insanlarda sazan gibi atlamayıp az araştırsalar herşey ortaya çıkardı. Gerçi ruhsat fotokopisini gönderse belki bi 100 tl kapora gönderirdim bende Ancak şöyle bir durum var fiyatı çok fazla düşük arabadan uzak duracaksın bunu öğrendim. Aynı olayı geçen hafta da Balıkesirde yaşadım adamla güya anlaştık 2 saat sonra telefonu kapalı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Böyle adamlar için hiç olmazsa kazıklı voyvoda tarzı bir yasal düzenleme olsa bari:yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Telefon kapatmadı, kartı çöpe attı...

Birazdan gidip yenisini alacak.. Sonra yeni resimler bulup, Düzce'ye taşınıp yeni ilan verecek..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Piyasası 40 lira olan bir aracı 34 e kimse vermez. Ruhsatı bile gönderse kesinlikle itibar edilmemesi gereklidir. İnternete düşen ilanları çok yakından takip edenler var. siz, piyasası iyi olan bir araca uygun fiyat yazdığınız an, arayıp araca bakmak isteyen çok fazla kişi oluyor. Ucuzsa vardır illeti :)

Yorum bağlantısı
Murat Aydıner

Adam göz göre göre milleti dolandırdı, İnternette böyle hergün yüzlerce olay var bakın bir örnek vereyim adama dolandırıcı demiyorum.

İlanı 2 gün önce verdi üstelik paralı ilan vermiş

İlan tarihini bugün tekrar yeniledi

Adamı 2 gündür arıyorum sürekli bana şehir dışında olduğunu söylüyor Dün gelecekti ankaraya, gelemedi bugün gelecem dedi yollar karmış gelemiyormuş, yarın gelecekmiş. Abi ne oluyoruz anlamıyorum. tabi bu arada, önemli bir dipnot her aradığımda özellikle nereden arıyorsunuz diye de soruyor, İlanı oğlu vermiş söylediğine göre iyi de oğlun ilanı verdi, sen şehir dışındasın ilan tarihini hergün niçin yeniliyorsun.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-hatasiz-2009-focus-1-6-dizel-trend-yeni-kasa-65000-de-73720298/detay/

Adam aslında dürüstte olabilir buradan birşey demiyorum ancak hem şehir dışında olup hemde ilan tarihini güncellemesi tuhafıma gitti.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Daha öncede yazdım, yine yazıyorum;

Alışverişte iki tip insan kaybeder;

1- Bir malı değerinden düşük alan yada satan

2- Bir malı değerinden yüksek alan yada satan

Değerinde alın, değerinde satın arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

önemli bir dipnot her aradığımda özellikle nereden arıyorsunuz diye de soruyor, İlanı oğlu vermiş söylediğine göre iyi de oğlun ilanı verdi, sen şehir dışındasın ilan tarihini hergün niçin yeniliyorsun.

http://www.sahibinde...73720298/detay/

Adam aslında dürüstte olabilir buradan birşey demiyorum ancak hem şehir dışında olup hemde ilan tarihini güncellemesi tuhafıma gitti.

Çanakkaleden arıyorum diye ara :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Fiyatı piyasadan düşük arabalar hep korkutmuştur beni. :unsure2::tirs:

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
+ Arabanın yanında tarih ve saat açık olarak resim çektirip yollasın :D

Bence arabayı Zonguldak ta meşhur bir yerin önüne çekip 3G ile size bağlansın. :) Canlı canlı görün.

Yorum bağlantısı
Murat Aydıner

Çanakkaleden arıyorum diye ara :D

Adam artık benim numaramı ezberledi dün gelecekti şehir dışından bugün saat 15:00 da gelecem dedi vakit gelmişken bir arayım

Birde artık uzmanlaştım sahibinden.com dan araba baktığınızda mesela şu an kış mevsimi yazın çekilmiş bir fotoğraf, yeni üye ve fiyat düşük ise eğer uzak dur, ya da abi fotoğrafların yenimi diye bir zarf at bakalım ne olacak. Dün aslında bir araç buldum sahibi temiz de bir arkadaşa benziyor ancak 2008 model Eski kasa focus kilometresi düşük kazasız çiziksiz ancak 34.500 istiyor abartmış yani fiyat düzgün olsa alcam ancak yok malesef

Aşağıdaki ilan da galiba yanılmıyorsam fack bu da büyük bir ihtimalle kapora dolandırıcıları, Dikkat edin genelde Büyükşehirlere yakın yerlerden bu tarz ilan veriyorlar, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Zonguldak, Balıkesir vs vs vs

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-acil-satilik-ford-focus-73950767/detay

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Komser Mustafa ortağımı aradı az önce.. :D

En yüksek limitli kartını yanına al Halk Bank'a git dedi.. :D

Ortağım 16 dakika oyaladı..

Sakın kapatma telefonu ve sakın kimseye bilgi verme diyor.

Görüşmelerin bir çoğunu kaydettim.. Çok komikti..

Aman dikkat, para yatırarak, dolandırıcı yakalanmaz, bu tür şeylere itibar etmeyin..

Çevrenizi uyarın...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Komser Mustafa ortağımı aradı az önce.. :D

En yüksek limitli kartını yanına al Halk Bank'a git dedi.. :D

Ortağım 16 dakika oyaladı..

Sakın kapatma telefonu ve sakın kimseye bilgi verme diyor.

Görüşmelerin bir çoğunu kaydettim.. Çok komikti..

Aman dikkat, para yatırarak, dolandırıcı yakalanmaz, bu tür şeylere itibar etmeyin..

Çevrenizi uyarın...

Abi yüklesene bizde gülelim biraz :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Beni de jandarma üsteğmen zarzurt aramıştı bendeki telsiz sesini duyunca anında kapattı dallama :D

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Sani Gerşon

Akşam bakarım.. :)

2.5 senedir akşamlar olmasıııın :p

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Neye bakacakmışım ben yaa  :unsure2:

Tape'ler varmış sende :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tape'ler varmış sende :)

Tapeler Muhammedde  :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hasan Karabekiroglu
(düzenlendi)

Bugün saat 12 civarında 0 212 914 12 78 numaralı telefondan aradılar açtım... karşımdaki bayan,adının Esma olduğunu  Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinden (burda ilk açığı veriyor) aradığını benim 1 yıl kadar önce özel sağlık sigortası yaptırdığımı  kampanya kapsamında 1 yıl bu hizmetten ücretsiz faydalandığımı ve bundan sonraki 1 yılın ücretli olacağını söylüyor ....

Bende "ben böyle bir sigorta yaptırdığımı hatırlamıyorum" diyorum, bayan olurmu beyfendi sizi geçen yıl 30/06/2013 de saat 16:00 da  aramışlar sizde onay vermişiniz diyor, bununla ilgili ses kayıtlarının mevcut olduğunu güvenliğiniz için saklı tutulduğunu söylüyor hatta arayı ısıtmak için herhalde yoğun bir zamanınıza denk geldi sizde düşünmeden hemen onayladınız... malesef bazı yoğun çalışan insanlarda bu durum oluyor diyor...

Zaten size de 04/07/2013 de satın almış olduğunuz sağlık hizmeti ile ilgili evraklar kargo ile gönderilmiş (buda ikinci açık)  hatta kargonun teslim bilgisi elimizde mevcut diyor...

Tamam peki diyorum nasıl ödeyecez ne kadar diye soruyorum 349 tl bir yıllık kullanım ücreti eğer isterseniz aylık 33 lira ile 12 taksit şeklinde de kartınızadan çekim yapılabilir, diyor bende yok taksit istemiyorum tek çekilsin diyorum, ve bayan benden kart bilgilerini istiyor bende  tamam bi saniye diyorum ve  16 haneli bir kredi kartı numası, son kullanma ve cvc uydurarak :) bayana  söylüyorum bayan, tamam beyfendi kart bilgilerinizi aldık  sizi finans bölümüne aktardım şimdi telefonu kapatıyorum sizi arkadaşlarım kartınızdan 349 tl çekilmesi için yeniden arayacaklar diyor telefon kapanıyor...

Aradan 7 dakika geçiyor bu sefer 0 212 998 98 88 numaralı telefondan arıyorlar açıyorum telefonu....Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinin finans departmanından aradığını adının Pelin olduğunu söylüyor fakat önceki arayan bayanın sesiyle aynı, akıllı arkadaşımız bu sefer adını Pelin olarak veriyor... evet diyorum verdiğiniz kart bilgilerinde hata olduğunu ve ödeme işleminin gerçekleşmediğini söylüyor kart bilgilerinizin kontrol edilmesi için müşteri temsilcimiz yeniden arayacak sizi diyip kapatıyor telefonu...

Hemen yine 0 212 914 12 78 telefondan Esma hanım arıyor ama bu sefer ses tonu sinirli biraz...kart bilgilerinizin yanlış olduğunu kontrol etmek için aradığını söylüyor bende burda bombayı patlatıyorum... O kart sahte aynı sizin olduğunuz gibi diyorum.. bayan nasıl yani beyfendi diye afallıyor... ve bende alıyorum sazı elime başlıyorum .... Oruçlu olduğum için, karşıdaki hernekadar dolandırıcı da olsa sükunetimi koruyarak telefondaki bayana,

Ben hayatımda hiç özel bir şirkete sağlık sigortası yaptırmadım,

Verdiğin şirket ismi sahte böyle bir şirket ismi yok

Ayrıca bu beni aradığınız numarayı ben 6 ay önce aldım ..

Evrakları gönderdik diyorsunuz ama hangi kargo şirketiyle gönderdiğinizi bilmiyorsunuz....

Hadi başka kapıya bu parayı alamazsınız benden diyorum... bu sefer kadın korkutmaya çalışıyor, işte ödeme yapmazsam sözleşme iptali olacağından ödeyeceğiniz rakamın 4 paket sağlık hizmeti yani 1800 tl olacağını ve avukatlık ücretlerini de siz ödeyeceksiniz bence buna gerek kalmadan 359 ver kurtul demeye getiriyor... Bende dedim sen kapat telefonu avukatınız arasın beni....

Dikkat etmek te fayda var....

tarihinde Hasan Karabekiroglu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu yöntem eskidi sayılır ya :) Bir süredir yeni yöntemler düşmedi piyasaya ama merakla bekliyoruz :D :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Aynı şekilde arkadaşımı da aradılar sağlam yapışıyorlar. . .

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Sizin kimlik bilgilerinizi doğruladılar mı peki? Eğer öyle birşey varsa savcılığa suç duyurusunda bulunun, beni dolandırmaya kalktılar ve kimlik bilgilerim ellerinde diyerek. Başvurunuza istinaden takipsizlik kararı çıkacak ama eğer kimliğiniz ile aykırı bir durum yapmaya kalkarlarsa başvurunuz olmuş olur bu şekilde.  Kimliği doğrulayamıyorlarsa korkulacak birşey yok ağzınıza sağlık :D

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Bugün saat 12 civarında 0 212 914 12 78 numaralı telefondan aradılar açtım... karşımdaki bayan,adının Esma olduğunu  Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinden (burda ilk açığı veriyor) aradığını benim 1 yıl kadar önce özel sağlık sigortası yaptırdığımı  kampanya kapsamında 1 yıl bu hizmetten ücretsiz faydalandığımı ve bundan sonraki 1 yılın ücretli olacağını söylüyor ....

Bende "ben böyle bir sigorta yaptırdığımı hatırlamıyorum" diyorum, bayan olurmu beyfendi sizi geçen yıl 30/06/2013 de saat 16:00 da  aramışlar sizde onay vermişiniz diyor, bununla ilgili ses kayıtlarının mevcut olduğunu güvenliğiniz için saklı tutulduğunu söylüyor hatta arayı ısıtmak için herhalde yoğun bir zamanınıza denk geldi sizde düşünmeden hemen onayladınız... malesef bazı yoğun çalışan insanlarda bu durum oluyor diyor...

Zaten size de 04/07/2013 de satın almış olduğunuz sağlık hizmeti ile ilgili evraklar kargo ile gönderilmiş (buda ikinci açık)  hatta kargonun teslim bilgisi elimizde mevcut diyor...

Tamam peki diyorum nasıl ödeyecez ne kadar diye soruyorum 349 tl bir yıllık kullanım ücreti eğer isterseniz aylık 33 lira ile 12 taksit şeklinde de kartınızadan çekim yapılabilir, diyor bende yok taksit istemiyorum tek çekilsin diyorum, ve bayan benden kart bilgilerini istiyor bende  tamam bi saniye diyorum ve  16 haneli bir kredi kartı numası, son kullanma ve cvc uydurarak :) bayana  söylüyorum bayan, tamam beyfendi kart bilgilerinizi aldık  sizi finans bölümüne aktardım şimdi telefonu kapatıyorum sizi arkadaşlarım kartınızdan 349 tl çekilmesi için yeniden arayacaklar diyor telefon kapanıyor...

Aradan 7 dakika geçiyor bu sefer 0 212 998 98 88 numaralı telefondan arıyorlar açıyorum telefonu....Genel Sağlık Sigortası Anonim Şirketinin finans departmanından aradığını adının Pelin olduğunu söylüyor fakat önceki arayan bayanın sesiyle aynı, akıllı arkadaşımız bu sefer adını Pelin olarak veriyor... evet diyorum verdiğiniz kart bilgilerinde hata olduğunu ve ödeme işleminin gerçekleşmediğini söylüyor kart bilgilerinizin kontrol edilmesi için müşteri temsilcimiz yeniden arayacak sizi diyip kapatıyor telefonu...

Hemen yine 0 212 914 12 78 telefondan Esma hanım arıyor ama bu sefer ses tonu sinirli biraz...kart bilgilerinizin yanlış olduğunu kontrol etmek için aradığını söylüyor bende burda bombayı patlatıyorum... O kart sahte aynı sizin olduğunuz gibi diyorum.. bayan nasıl yani beyfendi diye afallıyor... ve bende alıyorum sazı elime başlıyorum .... Oruçlu olduğum için, karşıdaki hernekadar dolandırıcı da olsa sükunetimi koruyarak telefondaki bayana,

Ben hayatımda hiç özel bir şirkete sağlık sigortası yaptırmadım,

Verdiğin şirket ismi sahte böyle bir şirket ismi yok

Ayrıca bu beni aradığınız numarayı ben 6 ay önce aldım ..

Evrakları gönderdik diyorsunuz ama hangi kargo şirketiyle gönderdiğinizi bilmiyorsunuz....

Hadi başka kapıya bu parayı alamazsınız benden diyorum... bu sefer kadın korkutmaya çalışıyor, işte ödeme yapmazsam sözleşme iptali olacağından ödeyeceğiniz rakamın 4 paket sağlık hizmeti yani 1800 tl olacağını ve avukatlık ücretlerini de siz ödeyeceksiniz bence buna gerek kalmadan 359 ver kurtul demeye getiriyor... Bende dedim sen kapat telefonu avukatınız arasın beni....

Dikkat etmek te fayda var....

bilgilendirme için teşekkür ederiz 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...