İçeriğe Yönlendir

Sizce En Kaliteli Akaryakıt İstasyonu ?

Mustafa Ergüden

Recommended Posts

Ayhan Sırtıkara

Aytemiz, tamamı yerli sermaye. Menzil ve performansta optimum yakıtı satar. 1 kr katkıyı geçmişte 12-13 kr satanlar vardı pazarlama ve algı yönetimine dikkat edelim.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Dizel araç için total'i tercih ediyorum. Yolumun üzerinde varsa shell ve Bp den de alırım. Tabi bilindik istasyonlardan.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal Taşkıran

arkadaşlar sizin deneyimlerinize güvenerek 2011 model focusuma hangi firmanın  mazotunu almamı önerirsiniz degerli görüş ve önerilerinize ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar sizin deneyimlerinize güvenerek 2011 model focusuma hangi firmanın  mazotunu almamı önerirsiniz degerli görüş ve önerilerinize ihtiyacım var

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

arkadaşlar sizin deneyimlerinize güvenerek 2011 model focusuma hangi firmanın mazotunu almamı önerirsiniz degerli görüş ve önerilerinize ihtiyacım var

Shell v-power nitro+ dan şaşmayın mazotu shell in şahsa değil de şirkete ait olan istasyonlarından alın marketlerinde deli2go faturalarında shell a.ş. .. Şubesi yazar.
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Orhan

bulunduğum şehre göre total  ya da shell'den şaşmıyorum. Hep aynı yol koşullarında kullanmadığım için bariz bir fark görmedim arada. shell biraz daha performanslı total daha sessiz.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Tanımadığım bilmediğim yerdeysem anca shellden alıyorum po ile yola devam evimin dibinde 10 kuruş indirim yaptırıyorum pompacılar arabama ayrı ilgi gösteriyo [emoji16] performans menzil iyi memnunum daha ne istiyeyim

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Gencay Bengli

2009 lpg'li aracım 3 senedir bende . Shellden başka yerden yakıt koymadım. Filtrelerde de bir sorunum olmadı. 10binde bir lpg filitremi de değiştiririm. 

Bir sefer opetten yakıt almak zorunda kaldım. O da nasıl olduysa boş bulundum fulleyelim dedim. 

100km gittikten sonra sallanmalar titremeler gaz kesmeler gaz yememeler baş gösterdi. Direk gittim filitreyi değiştirdim. Yeni gaz ayarı ile yola devam ettim. Yine Shellden devam ediyorum.

Bu yaşananlar tabiki de opetin yakıtının kötü olduğunu göstermez. Otogazda katkılı-katkısız muhabbeti dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

shell istasyonunda aldığım yakıt ile araç daha rahat çalışıyor ve daha serileşiyor belki biraz km olarak düşüyor yakıt ince olduğu için fazla yakıyor 15 20 km vs. ama motorun rahat ve performanslı çalıştığını hissediyorum diğer firmalar daki yakıt bunu hissettirmiyor daha önce peugeot 2 hdi partner araç vardı shell den alırdım ses performans acaip değişirdi daha sonra megane 2 aracım oldu aynı şekilde şimdi connect kullanıyorum her türlü shell fark yaratıyor opet ve PO istasyonlarından başka pek yakıt almam zaten ama bu 3 nde en etkiili kalite shell hissettim ben genellikle trabzon rize arhavi civarı bu istasyonlar 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fzt Mehmet Çakır

Bu zamana kadar Yakıt Güvence Sistemi için Opetten aldık. Artık genelde Total'den alıyorum. Kampanyaları takip ediyorum, Total,Opet,Bp,Shell.. hangisi işime gelirse ondan. Hepsinin yakıtı aynı çünki.. Başka bir başlıkta yazdığım yazıyı okursanız faydalı olabilir. 

Bütün firmalar yakıtı aynı rafineriden alıyor, sadece çok az bir oranda kendi özel katkı maddelerini katıyorlar. Asıl önemli olan yakıt aldığınız istasyondur. Total, Opet, Bp, Shell gibi firmaların istasyonları sürekli denetlenmektedir. Bu istasyonların depolarında yakıt miktarını ölçen sensörler mevcuttur. Bu sensörler vasıtası ile depoya giren çıkan yakıt miktarı otomasyon sistemleriyle merkez tarafından takip edilir. İstasyon kafasına göre depoya başka yakıt, su vb gibi şeyler ekleyemez. Eklediği anda merkez bunu görür, istasyona yaptığı sevkiyatı ve satılan yakıtı izleyebildiği için depoda ne kadar yakıt kalması gerektiğini bilir. Bu değerlerde bir oynama olduğu anda o istasyon incelemeye alınır. Bunun dışında firma, istasyonlarını habersiz şekilde denetleme yaparak yakıttan numune alır. Bu yakıt içerisindeki firmanın kendi katkı maddesinin oranına bakılır. Eğer bir şekilde başka yakıt (kaçak mazot) karıştırıldıysa, bu katkının oranı azalacağı için fark edilir. Aynı zamanda kaliteli markaların istasyonları belirli aralıklarla depolarını ve pompalarındaki filtreleri temizletmelidir. Eski tip pompa bulunan istasyonları tercih etmem şahsen. Çünkü yeni tip pompalarda daha iyi bir filtre sistemi mevcuttur. 

Hiçbir istasyonun deposu pırıl pırıl değildir, hepsinde dibinde su ve kir mevcuttur, fakat pompalara çekilen yakıt daha üstlerde olduğundan bu su ve kir pompalara gelmez. Fakat deposuna yeni yakıt koyulmuş olan istasyonda, yakıt dolumu esnasında bu dipteki su ve kirler hareketlenip, yukarılara çıkar. Dinlenmiş olan yakıttaki pislik ve su dibe çöker. Aynı durum aracımızın yakıt deposu için de geçerlidir. Yakıtı çeyrek deponun altına düşürmemeye özen gösterin. mümkünse yarıya geldiğinde doldurun. ve doldururken pompacıya ağır ağır doldurması için ricada bulunun, pompayı sonuna kadar açmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Beylikdüzü, Arçelik fabrikası yanına Shell açıldı, şahış değil şirketin kendi istasyonudur diye yazmışlar, yakıtı fena değil en azından depoları vs yeni olduğu için tertemiz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Opetten alıyorum. Tp yi çok ovuyorlar ama çevremde yok hiç. Bir de luk oil var ama ona da guvenemiyorum.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Opetten alıyorum. Tp yi çok ovuyorlar ama çevremde yok hiç. Bir de luk oil var ama ona da guvenemiyorum.

istasyon önemli marka değil lakin luk oil cık sevmedim Shell v-pover nitro alıyorum kemalpaşa  izmir yolunda en işlek istasyon bizim şirkette oradan alıyor bu nedenle sirkülasyon çok oldu için tercihi etttim

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Yaklaşık 1 senedir shell nitro alıyordum. Geçenlerde aytemizi deneyeyim dedim. Kendime kızdım bugüne kadar neden aytemizden almadım diye. Kesinlikle aytemiz tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Yıllardır yakıtta güven denince akla gelen ilk isim. :D:D

Yollar bitti yakit bitmedi [emoji23]

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hikmet Demirtaş

2009 lpg'li aracım 3 senedir bende . Shellden başka yerden yakıt koymadım. Filtrelerde de bir sorunum olmadı. 10binde bir lpg filitremi de değiştiririm. 

Bir sefer opetten yakıt almak zorunda kaldım. O da nasıl olduysa boş bulundum fulleyelim dedim. 

100km gittikten sonra sallanmalar titremeler gaz kesmeler gaz yememeler baş gösterdi. Direk gittim filitreyi değiştirdim. Yeni gaz ayarı ile yola devam ettim. Yine Shellden devam ediyorum.

Bu yaşananlar tabiki de opetin yakıtının kötü olduğunu göstermez. Otogazda katkılı-katkısız muhabbeti dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Aynı olayı ben benzinli arbamda yaşadım. Servise sorduğum zaman arabanı algılamsı ile ilgi gibi birşeyler söylemişti.. Oysa Sehll dışında PO ve TP den zaman zaman alıyorum sadece OPET de sıkıntı yapıyor. 

TP merkezlerde bayiilik anlaşması yapmıyorlar (iskontosu düşük diye diyer bilindik firmaları tercih ediyorlar) Ankara' da bildiğim kadarı ile sadece havalanına 2-3 km kala bir tane var, gerçekten tavsiye ederim. 

Beylikdüzü, Arçelik fabrikası yanına Shell açıldı, şahış değil şirketin kendi istasyonudur diye yazmışlar, yakıtı fena değil en azından depoları vs yeni olduğu için tertemiz.

Şirket olanları tercih edin derler. Konya yolu samsun yönünde ANKOMALL üst geçitini iner inmez bir tane var. 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yasir Baş

lpg de en iyisi genelde shelldir ve üstüne aygaz'In havası söndü artık..

Yorum bağlantısı
Misafir

Eski aracımda dizel olarak shell alıyordum ama cok fazla kurum yaptırıyor halıyle sattım şimdi şirketteki dier araca şimdi ise opet ve petrol ofisi ıkısıde yok ıse total alıyroum

Yorum bağlantısı
Misafir

Eski aracımda dizel olarak shell alıyordum ama cok fazla kurum yaptırıyor halıyle sattım şimdi şirketteki dier araca şimdi ise opet ve petrol ofisi ıkısıde yok ıse total alıyroum

Senin Focusa saf mazot koysak yine duman atardı,Shelle çamur atma [emoji23]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...