İçeriğe Yönlendir

Sizce En Kaliteli Akaryakıt İstasyonu ?

Mustafa Ergüden

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Senin motor kötü yakıta alışmış azizim, iyi yakıtta dumur oluyordur, 3-4 depo kullan, bakalım ne olacak?

Yorum bağlantısı

Valla Bahtiyar hafta sonu uzun yol yaptım bp ile 4.3 lt ile giderken dönüşte opetle doldurdum ve 4.7 ile geldim. 4.7 hadi biraz rampa vs tırmanmaya bağlıyorum ama depoyu doldurduğum an menzil göstergesi daha az göstermeye başladı.

Senin ortalama ne ara düştü :D 

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Senin motor kötü yakıta alışmış azizim, iyi yakıtta dumur oluyordur, 3-4 depo kullan, bakalım ne olacak?

hah bizdeki araba motoru pat pat motoru değil :D

Birde öyle deneyeyim bakalım ne olacak

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Gtl nin satışının durdurulduğu haberinin kaynağı var mı? Bugün deneme amaçlı gtl le doldurdum adamların son kalan mazotunu mu aldım yoksa.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

hah bizdeki araba motoru pat pat motoru değil :D

Birde öyle deneyeyim bakalım ne olacak

senin motorda pat pat lombardini tabii ne sandın, teşhisi bizzat sayın bilimumöver koydu, yoksa inanmazmısın  :biggrin:

Ben gtl koyduğumda sadece menzilde fark hissediyorum, Bp de ise menzil bariz farkediyor ve motor daha rahat devirleniyor, yumuşak çalışmada da bp daha iyi, diğer yakıtlarıda denedim, en yumoş çalışma Bp yakıtıyla oldu  :D  :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

motorine gece yarısından sonra zam var arkadaşlar... bilginize...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ohhh rahatladım vallahi, fazla yumuşak çalışma hayra değil derken sen mutlu haberi vermişsin :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bp'yi öve öve bitiremediniz dayanamadım ve ilk defa dün 34 litre alarak depoyu doldurttum.

10 km sonrası, ses için bir şey diyemeyeceğim telefonla çok konuştuğum için anlayamadım.

Ama alt devirde daha iyi toparlıyor sanki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

11.06.2009 dan beri bu konu tartışılıp duruyor, ama halen bu gün olmuş bir türlü cevabı bulunamıyor. her halde şu aşağıda ki soruları sorsaydık cevabı daha çabuk bulacaktık.  :p  :biggrin:

-Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir, Geleceğimizi bilemez mi?

-Neden koyunlar yağmur yağdığında yünleri çekmezler?

-Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?   :D

Gtl olmayacakmış artık... 

Peki ne alacağız.. Ultimate mi.. ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu arada mazot 4.39 olmuş  :angry:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arabayı aldığımda 2.6 dı galiba, hey gidi günler heeey, 7 senede %100 zam gelmiş, rafineri çıkış sonra satış farkını yazmıyım fenalık geliyor çünki  :angry:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

O zaman bp yi biraz daha uzun süre mi kullanıp denemek gerekiyor.Biri çıkıp da bir cihazla ölçse motor sesinin ne güzel olur.:D

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Yakıtların içindeki katkı benzin için etanol. Dizelde bu durum ne bilmiyorum. Etanol malesef ki dışarıda ucuz iken ülkemizde pahalı. Etanolün yanma performansı nasıl hiç girmiyorum bile. Yeni nesil araçlar % 80e kadar etanol benzin karışımından yakıt yakabiliyor. Bunu bilen yakıt firmaları, kendi ülkelerinde benzinden daha ucuza mal ettikleri etanolü karıştırıp, arabanın performansını artırdığını ve motoru koruduğunu reklamlarında söyleyerek aslında etanol karıştırdım itirafı yapıyorlar. Bizde GTL ultimate aldık diye seviniyoruz işte.

Yorum bağlantısı
Zafer Yaşar

Her firmaya ve istasyona göre değişiklik gösteren bir durum. Geçmişte 5-6 yıl önce Adana total'de 60 lt depoya 1/4 akaryakıt olmasına rağmen 63 lt benzini nasıl soktuklarını sorup, litre kontrolü için bakanlık onaylı metal bidon ile test yaparak bizi ikna etmelerini istediğimizde bizim yakıt aldığımız pompadan değil, farklı bir pompadan test yapmak istediler. Biz de neden biz yakıtı bu pompadan aldık testi de bu pompadan yapmanızı istiyoruz dediğimizde, bidonu bulamadık vs. bir sürü bahane uydurdular ve size % 10 iskonto yapalım sürekli bizden alışveriş edin dediler. O gün bugündür Total'in istasyonuna yaklaşmam. Eşimi dostumu da uyarırım yaklaştırmam.

Sirkülasyonun fazla olduğu bilindik istasyonlar tercihimdir. Sürekli alışveriş ettiğim istasyon eskiden Opet'ti, Şimdi Shell bayisi olmuş. Aynı bayi gidip Kadoil olsa gider yakıtımı yine aynı istasyondan alırım.

Çok doğru, marka değil önemli olan, bayidir, tanıdığınız, dürüst bayilerden alın derim, bir de öyle çok promosyona falan kanmayın derim, promosyonu verirken yıllar sonra kucağınıza motoru veriyorlar. 

Yorum bağlantısı
Zafer Yaşar

LPG ise Milangazdan şaşma,

BP  sakın yaklaşma 

BP sakın yaklaşma derken neden, 

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

kullanıcı tecrübesi olarak,

lpg den 6 ay içinde firmaları test ederek bu sonuca vardım,

verilen yakıt miktarı, fiat ve  kalite,formda milangaz ve bp ile ilgili bir yazım var

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Baş

Merhabalar, 

Yazılanların bir çoğundaki görülen fayda veya zarar tamamiyle psikolojik. Akaryakıt dağıtıcı şirketleri arasında satılan ürün farkını kullanıcı olarak hissetmeniz çok zor. BP'yi öven arkadaşlar 42 km fazlayı diğer bilinir dağıtıcıların yakıtları ile karşılaştırmaması gerekir. Katkı kullanılmayan yakıtlar ile karşılaştırmalı. Opet'in iki ürünü olan Ecoforce ve Ultraforce Motorin'in her ikisinde de katkı bulunmaktadır, fakat içerikleri farklıdır. 

Tavsiyem Ecoforce kullanmanız yönünde. Yüksek fiyatlı ürünler ile aralarında bir fark görebileceğinizi düşünmüyorum. Aracın gürültüsü, çekişi vs. bunlar tamamiyle psikolojik sebepler.

Yunanistan'ın sattığı Euro standartlarındaki ürün ile Türkiye'de satılan motorin veya benzin ürünleri arasında da herhangi bir fark yoktur. Adı üstünde aynı standarta sahipler. 

Son bir tavsiye ise, güvenilir ve bakımları düzgün yapılan istasyonlardan yakıt almanız yönünde, yani markalar arası farktan ziyade istasyonlar arasındaki farkı gözetin. 

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

konu ecoforce' a gelmişken, bende geçen sene aracıma 3-4 depo ecoforce aldım. pek fark yok ancak aracın enjektörlerinde sorun çıktı, enjektör memelerini değiştirmek zorunda kaldım. bir dahada almadın ecoforce'u. sonra yakıt alırken pompada ultraforce'un yukarıda yakıt borusunda sanki filtre gibi bişey var ve şeffaf mazot gözüküyor. ancak ecoforce'ta mazot direk geliyor. sormadım pompacıya ama enjektör sorunundan sonra almadım bir daha.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Litre fiyatı diğerlerinden hep pahalı ama en uzun menzili Aygaz Euro LPG+ ile yapıyorum (POGaz ve Milangaz'ı kullandım).

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Mehmet Uslu

Henkes genelde motorinle ilgili yorumlar yazmış.

Benzin kullananların da yorumlarını alsak. Ben aracı aldığımdan bu yana çoğunluğu shell fuel save 95 olmak üzere opet ve bp den de benzin aldım ne menzil ne de ses olarak hiçbir fark göremedim.

Benzinciler ne kullanıyorlar bakalım?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Merhabalar, 

Yazılanların bir çoğundaki görülen fayda veya zarar tamamiyle psikolojik. Akaryakıt dağıtıcı şirketleri arasında satılan ürün farkını kullanıcı olarak hissetmeniz çok zor. BP'yi öven arkadaşlar 42 km fazlayı diğer bilinir dağıtıcıların yakıtları ile karşılaştırmaması gerekir. Katkı kullanılmayan yakıtlar ile karşılaştırmalı. Opet'in iki ürünü olan Ecoforce ve Ultraforce Motorin'in her ikisinde de katkı bulunmaktadır, fakat içerikleri farklıdır. 

Tavsiyem Ecoforce kullanmanız yönünde. Yüksek fiyatlı ürünler ile aralarında bir fark görebileceğinizi düşünmüyorum. Aracın gürültüsü, çekişi vs. bunlar tamamiyle psikolojik sebepler.

Yunanistan'ın sattığı Euro standartlarındaki ürün ile Türkiye'de satılan motorin veya benzin ürünleri arasında da herhangi bir fark yoktur. Adı üstünde aynı standarta sahipler. 

Son bir tavsiye ise, güvenilir ve bakımları düzgün yapılan istasyonlardan yakıt almanız yönünde, yani markalar arası farktan ziyade istasyonlar arasındaki farkı gözetin. 

Üzgünüm ama Yunanda satılan yakıtla aramızda çok fark var, çekişten menzile kadar tokat yeriz. Dediğin gibi sadece adı üstünde....

Bizde satılan yakıt aynı rafineriden çıkma, yani tüm firmalar aynı, olay katkıda, benim testlerime göre en iyisi Bp de, şimdilik....

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar siz gerçekten farklı markalardan benzin kullanınca farkı fark edebiliyor musunuz. Benim sürüş güzergah ve parkurum hatta hava koşullarım sürekli değişiklik gösteriyor. Yani 2 hafta önce yoğun trafik vardı, geçen hafta İstanbul bomboştu. Eee doğal olarak az tükettim. Şimdi yine trafik yoğun olabilir. E hep aynı yerlere de gitmiyorum ki! Siz nasıl birkaç defa depo doldurup, hemen hemen aynı koşulları sağlayabiliyorsunuz ki? Ben farkı pek farketmiyorum. Birinde 1 depo ile 500 gidiyorsam öbüründe 400 gidiyorum diyelim. E onda da yoğun trafik, süratli kullanımlar falan oluyor.

Şu kesinlikle ve kesinlikle unutulmamalıdır. Ülkemizde tüm benzinler aynı rafineriden çıkıyor. Firmalar ne olduğu belli olmayan, yıllarca ve milyonlarca dolarlık harcamalarla geliştirdiklerini idda ettikleri karışımları katıyorlar. Motora faydası var mı yok mu ne bir test edebilecek biri var ne de firma.

Benim tavsiyem, benim yaptığım gibi akaryakıt kurumu konusunda, 1 kuruş için adam satın. Kim daha fazla bonus, taksit, kampanya hediye, ücretsiz yıkama, temiz tuvalet, ucuz büfe, bedava kahve v.s. veriyorsa ben ona gidiyorum.  Çünkü yakıt zaten aynı. Bir de her yerde 1 kuruş fazla fiyata yakıt sattığı için PO dan almıyorum. Ha yarın ucuzlatsın saniyede diğerlerini satıp ona dönerim.

İstanbul'da Totalgaz 2,45 Aygaz 2,38 Kadoil 2,39 Bunlardan ucuzu olmadığı için mümkün mertebe gazı buralardan alıyorum. Yoksa Alpet var 2,47 Olmazsa oradan da alıyorum. Bu 4 firmada da performansım hemen hemen aynı. Zaten şehiriçinde ne zaman performans ölçebilecem? Menzil de 3 aşa 5 yukarı aynı.

Herkese zihniyetimi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı

Buraya fikirlerini yazanlar genelde mazot hakkında konuşuyor. Benzin ve lpg kalitesiz olsa bile motor yapısı gereği aradaki farkı anlamanız zor olur ancak mazor patlamalı çalıştığı için en ufak kalitesizlikte aradaki hissi anlamanız oldukça kolay. Ben opetten bp ye geçince hem motor sesi oldukça yumuşadı hem de 1 depoda gittiğim aynı yolsaki menzil 30 km arttı. Arada oldukça fazla değer var.

Doğru olabilir. Dizel araç kullandım ama onda menzil hesabım hepten karışıktı. Yalnız yine anlamadığım örneğin 1 depo mazot ile 800 km gittiniz. Sonra tekrar doldurdunuz. Bu sefer yine 800 km boyunca aynı şartları gerçekten sağlayabildiniz mi de 800 km de 30 km cik bir artışı bile hesap edebildiniz. (%3-4) Yani o ölçtüğünüz depoda bir Pazar sabahı boş trafikte bile 50 km kadar gitseniz toplam menziliniz %3 artabilir. Benim sormak istediğim herhangi 2 defasında 800-1000 km boyunca aynı şartları nasıl elde edebiliyor insanlar?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar siz gerçekten farklı markalardan benzin kullanınca farkı fark edebiliyor musunuz. Benim sürüş güzergah ve parkurum hatta hava koşullarım sürekli değişiklik gösteriyor. Yani 2 hafta önce yoğun trafik vardı, geçen hafta İstanbul bomboştu. Eee doğal olarak az tükettim. Şimdi yine trafik yoğun olabilir. E hep aynı yerlere de gitmiyorum ki! Siz nasıl birkaç defa depo doldurup, hemen hemen aynı koşulları sağlayabiliyorsunuz ki? Ben farkı pek farketmiyorum. Birinde 1 depo ile 500 gidiyorsam öbüründe 400 gidiyorum diyelim. E onda da yoğun trafik, süratli kullanımlar falan oluyor.

Şu kesinlikle ve kesinlikle unutulmamalıdır. Ülkemizde tüm benzinler aynı rafineriden çıkıyor. Firmalar ne olduğu belli olmayan, yıllarca ve milyonlarca dolarlık harcamalarla geliştirdiklerini idda ettikleri karışımları katıyorlar. Motora faydası var mı yok mu ne bir test edebilecek biri var ne de firma.

Benim tavsiyem, benim yaptığım gibi akaryakıt kurumu konusunda, 1 kuruş için adam satın. Kim daha fazla bonus, taksit, kampanya hediye, ücretsiz yıkama, temiz tuvalet, ucuz büfe, bedava kahve v.s. veriyorsa ben ona gidiyorum.  Çünkü yakıt zaten aynı. Bir de her yerde 1 kuruş fazla fiyata yakıt sattığı için PO dan almıyorum. Ha yarın ucuzlatsın saniyede diğerlerini satıp ona dönerim.

İstanbul'da Totalgaz 2,45 Aygaz 2,38 Kadoil 2,39 Bunlardan ucuzu olmadığı için mümkün mertebe gazı buralardan alıyorum. Yoksa Alpet var 2,47 Olmazsa oradan da alıyorum. Bu 4 firmada da performansım hemen hemen aynı. Zaten şehiriçinde ne zaman performans ölçebilecem? Menzil de 3 aşa 5 yukarı aynı.

Herkese zihniyetimi tavsiye ederim.

Kısaca ucuz aldımmı, ses artıyor-güç düşüyor-menzil azalıyor= ucuz almam,  yoksa şantiyeye direk rafineriden saf katkısız euro diesel geliyor, hemde beleş, alır onu kullanırım, hatta kullandımda, ses arttı, güç bariz düştü mesela, bir ara shell fuel save geliyordu, onuda kullandım (bu denemelerim 400-500 km. hiç duramadan gidilen denemeler bu arada) güç düştü-ses aynı-menzil az da olsa azaldı.

Sonuç olarak beni en çok tatmin eden yakıtı kullanıyorum. 

Ben genelde uzun yol yaparım, o yüzden farkı anlamam kolay oluyor, şehir içi kullanımda anlaşılması zor baya.

Yorum bağlantısı

Bence bir depoda 30 km menzil, firmaları kıyaslamak için komik bir rakam. Yüzde 3 lük bir oran farkı aynı firmadan iki defa alsan da ortaya çıkacak bir değer. 800km gibi yüksek bir rakamda kesinlikle ve kesinlikle 2 defa aynı sürüş sağlanamaz diye düşünüyorum. Bu benim naçizane görüşüm. Tekrar söylüyorum sadece benim görüşüm.

Ben de yukarıda aynı şeyden bahsettim. Benim de görüşüm sizinle aynı. Ali Ciahngiroğlu beyin alıntıladığı mesajımdaki fikirlerim, uzun tecrübelerim sonucu oluştu. Tabi kısa aralıklarla, sık sık yapılan ve aynı güzergahı kullanan sürücüler menzil hesabında daha hassas ölçümler yapabilirler. Örneğin hergün Ankara-Kırıkkale yapan bir adam, menzil farklılıklarını tespit edebilir. Ha 1 sefer Ankara trafiği tıkansa hesap karışır ama bu yolu hergün gidiyorsa dediğim gibi özellikle menzil hesabı daha doğru yapılır.

Benim kişisel hayat tarzıma paralel kullanışımda, İstanbul trafiğinde 2 sefer depo doldursam (lpg) bu iki depo gazı kullanım şartlarım hep birbirinden farklı oluyor. Arabada tek oluyorum-5 kişi oluyorum, sıcakta bol klima-akşam serinliğinde cam açma, Pazar tenhalığı-Pazartesi izdihamı, sürekli 70-80 gittiğim yeri, arıza yapan bir adam yüzünden dur-kalk geçme, hep tıkalı olan köprünün, başbakan geçecek diye katılımlarının daraltılması neticesinde acayip açık olması v.s. v.s. Sürekli milyon kombinasyonlu değişkenler var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...