İçeriğe Yönlendir

Sizce En Kaliteli Akaryakıt İstasyonu ?

Mustafa Ergüden

Recommended Posts

Yiğitcan Coşar

Shell'den şaşmam kim ne derse desin. Dizelinin sessliği konuşulan bir araba kullanıyorum ve her ne hikmetse ne zaman mecbur kalıp Bp veya opetten alsam bariz daha hırıltılı çalışmaya başlıyor motor. PO ve diğerlerini hiç denemediğim için birşey söylemicem ama shelle mutluyum..

Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

eski aracım fiesta ve şu anki focus'a sadece opetten alıyordum. son iki depodur shell gtl alıyorum. arabanın tepkileri değişti, uçuşa geçti. herkese tavsiye ederim. saygılar...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

opetten yakıt alan arkadaşların şikayeti üzerine 2 gün önce Alpetten deniyeyim dedim denemez olaydın araba kesiklik yapmaya ve gitmemeye başladı.

Abim konuştuğumuz gibi, şikayetimden sonra 2 dolumdur OPET kullanıyorum.. Yılbaşından sonra yakıt kalitesizliği geçti.. Ne hikmetse o ara yakıtı çok bozdu...

UltraForce denedim eski havasını tekrar yakaladı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Ekimden beri opetten alıyordum, aralık gibi benim arabada ilk çalıştırmada titreme olmaya başlamıştı, Lukoil'e geçtim. 10 depo olmuştur, titreme kalmadı, ayrıca 3.99dan alıyorum ve çok memnunum. Ankarada İstanbul yolu üzerindeki Carrefour kavşağını geçince olan Lukoil istasyonunu öneririm.

Ayrıca bugüne kadar hep memnun kaldığım tek benzin istasyonu Ayaş yolu Optimum çaprazındaki Şeker Shell'dir. Bugüne bugün bir tane memnun olmayan duymadım, ayrıca çok güzel köy yumurtası da satarlar. Uğramayanlar fırsatları olursa mutlaka denesinler.

Yorum bağlantısı
Emre Özcan

Kesinlikle OPET bence :) Hep aynı pompa ve İstasyondan alıyorum. Her aldığım benzini de yazıyorum. Bir kere BP bir kere de PO dan (millidir dedim) aldım. Bir daha da almam...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ertan Efe

Sonuç olarak tüm istasyonlardan aldığınız benzin ve motorinler ortak bir yerden gelmektedir yani her markanın kendine ait dolum tesisi yoktur ve tüpraş adı altında diğer istasyonların dolum tesislerini kullanırlar.Mesala marmara yani trakya bölgesinde petrol ofisi, shell,bp,total ve opetin dolum tesisleri vardır diğer firmalar bunlardan yakıtları temin ederler sonuç olarak istasyon markası değil de istasyon olarak değerlendirin istasyon iyi ve düzgün çalışıyorsa aldığınız yakıtlardan sorun yaşamazsınız....

Yorum bağlantısı
DİREN YILDIZ

Şahsi görüşüm opet daha az kükürtlü mazot getiriyolar tabi nekadar doğru nekadar yalan. Literatür yapmadan bilemeyiz :)

Yorum bağlantısı
Emin Köseler

Havaalanları ihalelerini alıp dışarı jet yakıtı çıkarıp numaralı Yag ile karıştırıp Euro motorin yapılıp satıldığını duyduğumdan bu yana hiç bir istasyona güvenmiyorum :) niyet kotu olunca opet ne yapsın shell ne yapsın..

Yorum bağlantısı
Mutlu Menteşe
(düzenlendi)

Aracı aldım alalı Shell den başka bir istasyona yanaşmadım sebebi de eskiden beri babamdan böle gördüm oda Shell'ciydi :D

tarihinde Mutlu Menteşe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Turan

Bence en iyisi Opet..

Yakıt ve kalite olarak çok makul.. Ama milangazın gazı çok kaliteli opetle aynı km gidiyorum 20 krş da daha uygun satılıyor.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Çocukken hep Mobil ve Shell'den alırdık benzini - en çok da Mobil olurdu. Şimdi babam Opet'i seviyor, benimse marka bağımlılığım yok. Derli toplu, sirkülasyonu olan yerlerden almaya çalışıyorum. Total, BP, Shell, Opet farketmiyor. Ama bazı motorinlerde araba cansızlaşıyor, bazılarında daha güçleniyor, hangisi kestiremiyorum. İlk defa Shell GTL denedim, fena değil galiba...

Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

Opetten şaşmam abi hem performans olarak memnunum.Hemde tesislerinden özellikle şehirler arası yolculuk yaptığımızda mola vermem gerekirse Opet'te vermeye çalışırım,tuvaletleri tertemiz,lcd tv olanını bile gördüm. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...

Size bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarayım;

Akaryakıt istasyonlarındaki yakıtların hepsi aynı rafineriden çıkıyor. Yani şirketler petrol alıp, benzine kendileri dönüştürmüyor. Hazır benzin olarak alıyorlar. Kimi "labaratuarlarımızda katkılıyoruz" diyor. Doğru olabilir de olmayabilir de. Bunu araç ciddi arıza vermezse hiçbir tüketici anlayamıyor. "Opetten aldım 5,2 yaktı, PO 5,6 yaktı" söylemleri de sürekli değişen trafik, yol ve sürüş stilleri gereği objektif olamıyor. Olamaz. Hatta enerji bakanı "95 oktan da 97-98 oktan da aynı rafineriden çıkıyor. Tüketicilerimiz gereksiz para vermesin" demişti. Zaten 97 oktan diye değil artık katkılı 95 diye satılıyor. Sonuçta palavra.

Full benzin istasyonu vardı. Honda Jazz arabamda 40-50 bin km boyunca yolumun üstünde olduğundan sürekli Full den aldım. Olmadık şikayetler duymuştum. Ben çok memnun kaldım. Niye aynı benzine fazla para vereyim ki?

Şimdilerde de -ki herkese sonsuz tavsiyemdir- kim kampanya yapıyor, kullandığım kartlara puan yüklüyorsa onları tercih ediyorum. Abimin benzin aldığı Starpet var. Maltepe Uğurmumcu taraflarında. Geçengün bir baktım benzin 4,34 diğer yerlerde 4,64!! Gittim 20 tl benzin aldım. Lpg de TotalGaz 2,26 dan veriyor. Maksimum kart kampanyası da vardı, hep oradan alıyorum. Benzin fiyatında lehime olan 1 lira için adam satarım :)

Büyük oranda benzin muhteviyatı ve kalitesi hemen hemen aynıyken pahalıya para vermek gereksiz. Örneğin Petrol Ofisi hep 1 kuruş fazla fiyatlı satıyor! Niye? senin ne ayrıcalıığın var. Hayatta almam. % 4 e "kadar" fazla yol diyor. Ne kadar fark edecek. 15 km mi?

Uzun yollarda ise tuvaletleri temiz diye Opet'i tercih ediyorum. Genel olarak istasyonları çok temiz. Kendilerini kutluyorum. Opet'e de yazılı olarak bunu belirttiğim oldu. Görüldüğü gibi yine benzin için değil temizlik için bir tercih yaptım.

Geçen hafta Balıkesir civarlarında "Pars" marka benzinlik vardı. Hiç bilmiyorum. Bu derece de bilmediğimden yakıt almıyorum. Sonuç olarak Total, Opet, BP, Shell. Yakıtta bir fark görmek zor. Gördüm diyeni de yaptıkları bu "ince" ve sabırlı testlerinden ötürü kutlarım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Muhammet Ergün

petline dan alıyorum %6 indirim li

abilerimin dediği gibi hiç bir fark göremiyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

bir arkadaşım opette çalışıyor. depo temizliği opette mecburi ve kendileri yapıyorlarmış yani bayiye bırakmıyorlarmış. diğer firmalar bayi yaptırırsa yaptırıyormuş ben onun yalancısıyım. ben opetten alıyorum çokda memnunum.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

dizelciler; hangi istasyondan alırsanız alın, bir gün sırf denemek için her zaman gittiğiniz istasyonda dahil olmak üzere pompacıya, "ortak, ucuz olan pompa hangisi, bu sefer oradan versene" deyi verin.!!!  ;)  :fiuw:

Sorupta aldığın yer varsa banada söylesene   ;)  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Az duman iyidir... çok ise enjektörlere bakılmalıdır...

Hahaha.. geçmişte dizele yorum yapmışım. .:D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hahaha.. geçmişte dizele yorum yapmışım. . :D

Ama doğru demişsin :D Benim enjektörün birinde sıkıntı var artı duman  :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Ekimden beri opetten alıyordum, aralık gibi benim arabada ilk çalıştırmada titreme olmaya başlamıştı, Lukoil'e geçtim. 10 depo olmuştur, titreme kalmadı, ayrıca 3.99dan alıyorum ve çok memnunum. Ankarada İstanbul yolu üzerindeki Carrefour kavşağını geçince olan Lukoil istasyonunu öneririm.

Ayrıca bugüne kadar hep memnun kaldığım tek benzin istasyonu Ayaş yolu Optimum çaprazındaki Şeker Shell'dir. Bugüne bugün bir tane memnun olmayan duymadım, ayrıca çok güzel köy yumurtası da satarlar. Uğramayanlar fırsatları olursa mutlaka denesinler.

Baran tam 3 Yıl Opet'ten başka yakıt almıyordum, Aralık ayında Opet'in diesel yakıtında bir sorun vardı..

Yolda bu araba neden gitmiyor diye, kaputu açıp, turbo ve Hortumunu 2 kez kontrol ettim..

2. De tam kaputu indirdim, telefonum çaldı, arayan Ugraş Özyurt'tu..

Dedigi aynen şöyle Göksel sen Opet'çisin bilirsin son zamanlarda arabam gitmiyor, yakıtta bir sorun var sanırım dedi, akşamına Lokman abi'de aynı cümleyi bana kurdu..

Opet'te hiç sorun yaşamadığım için, yakıt aklıma bile gelmemişti, hemen depoda var olan yakıta bir katkı atıp, depoyu yol bilgisayarında 0 yazana kadar kullanıp bitirdim.. SHELL GTL ile depoyu fulledim, daha 50km. Farkı bariz hissettim.. Bu olay beni OPET'ten soguttu ve 1lt. Bile depoya OPET almadım..

Riske girmeyip, Maslak Shell'den aynı pompadan GTL alıyorum artık..

Vesile ile dediğin Shell'i ve Köy yumurtasını biliyorum. Ankara'ya geldigimde o istasyondan alıyorum ama en son GTL yoktu.. Geldimi ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hala gtl süper diyorsunuz ya :) ben 2 depo gtl 2 depo bp kullandım, hemde tunap kullanmadan önce, fark  var evet, ama bu fark sadece ama sadece menzilde, Bp gtl ye tokadı basar, sizde fark varsa motorunuz sorunlu kardeşim, benim sarfiyat fabrika verilerinde, kısaca gtl=para tuzağı  :D yada benim 1.4 tdci, 1.4 stdci :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hala gtl süper diyorsunuz ya :) ben 2 depo gtl 2 depo bp kullandım, hemde tunap kullanmadan önce, fark  var evet, ama bu fark sadece ama sadece menzilde, Bp gtl ye tokadı basar, sizde fark varsa motorunuz sorunlu kardeşim, benim sarfiyat fabrika verilerinde, kısaca gtl=para tuzağı  :D yada benim 1.4 tdci, 1.4 stdci :D

Normalde ben Shell alıyorum.Birkaç defa bp den aldım ama ciddi olarak hiç memnun kalmadım.Hem çekiş hemde menzil olarak farkı direk hissediyorum ben.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...