İçeriğe Yönlendir

Focus Collection Nikelajli Titanium Panjur Montaji

Oğuzhan Alp

Recommended Posts

Oğuzhan Alp

Herkese selamlar. 2011 Collection aracım biliyorsunuz. Bizim araçlarda ön bölüm tampon panjuru nikelajsız tip. Bende uzun zamandır titanium nikelajlı panjuru ile değiştirmek istiyordum. Parçanın servis fiyatı 300 Tl'ye yakın. Bana göre çok. Daha düşük kalite de olsa yan sanayi ürün ile ikame yoluna gittim.

Sitemizin sponsor firması Fordburada'dan ürünü aldım. Son derece güzel ambalajlanmış şekilde elime ulaştı.

Ürünün kalitesi normal seviyelerde. Alınabilitesi var.

Sorum montaj ile ilgili.

1- Montaj aşamasında aracı lifte alıp kaldırmak gerekiyor mu?

2- Üzerindeki eski panjuru Ön taraftan sökerek alabilir miyiz?

3- Montajda dikkat edilecek hususlar nelerdir.

Yönlendirmeler doğrultusunda ürün montaj aşamalarını da fotoğraflar ile siteye ekleyeceğim.

Bunlar da ürünün resimleri

fotoraf0072z.jpg

fotoraf0073t.jpg

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

güle güle kullanın,sizin gibi bu değişikliyi yapmak isteyen üyelerimiz vardır resimleri bekliyoruz,eğer sakıncası yoksa fiyatını öğrenebilirmiyiz

Çok sağolun. 54 tl + 8tl kargo = 62 tl

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

hayırlı olsun Oğuzhan.

aracı life kaldırmaya gerek yok,karşısına geçerek ve panjurun köşelerden hafif kastırarak kendine doğru çekip çıkartabilirsin. bunu yaparken acele etmeden ve her tırnağı yavaşça ve tek tek çekerek çıkaracaksın. ama muhtemelen çıkarttığın panjurun tırnaklarından bazıları kırılacaktır.

yenisinide takarken tırnakların olduğu kısımları avcunun içiyle yavaşça oturtarak takacaksın.

Eyvallah Sadık Bey. Sağolasın.

İyi bir kalp masajında da 3-4 kaburga kırılır. Varsın bunda da tırnaklar kırılsın. :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

tanıkık kaportacı yoksa servise uğrayıp rica etsen 5 dk'da hallederler aslında. karayollarından mezarlık istikametine çıkarken ilk göbekten hemen sonra sağda Ford Erginin Kaporta servisi var.

Sadık Bey bilirim orayı. Somuncu Baba'nın yukarısı. Ama İstanbul'a yerleştim 1 sene olacak. Ailem Mersin'de.

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

sipariş linkini gönderebilirmisin rica etsemmm benm baktiğım fiyatlar 300tl uzerınde fiyat gayet mantıklı...

Yorum bağlantısı
Murat Doğan

Bende internetten sahibinden aldım ve servise rica ettim ücretsiz taktılar.ama çıkartırken tırnaklar kırılıyor haberiniz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Bende internetten sahibinden aldım ve servise rica ettim ücretsiz taktılar.ama çıkartırken tırnaklar kırılıyor haberiniz olsun.

Aynen tırnaklar kırılmasın diyorsanız tamponu komple indirmeniz gerekiyor :good1:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

ne yaptınız Oğuzhan bey, montaj işi tamam mı?

Yok sadık Bey İstanbul çok yağışlı. Cumartesi yakınlarda bir Avm var. Kapalı otoparkında takacam.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Bugün Çağlar Bey'in dükkanına giderek hem tanışmak hem de panjurun montajını yaptırmak istedim.

Kar başlayıp biraz da hızlanınca yollar tıkanır diye düşündüm ve tanışmayı bir başka sefere erteleyerek bir alışveriş merkezinin kapalı garajına geçtim. Montaj için gerekli malzemeleri yanıma almıştım.

1- Eldiven (Kendimizi yaralamamak için)

2- Kalın tornavida veya spatula

3- Bez (Sadece silmek için değil aynı zamanda Tornavidanın tamponu zedelemesini önlemek amacıyla araya koymak için)

İşlemler oldukça can yakıcı ve "arabayı kırdık" dedirtici. Çatır çatır kırılma seslerinden bolca var. Her tırnak kırılarak sökülüyor. Ama korkmayın mücadeleye devam.

Öncelikle resimde gözüken köşeden ilk girişime başlıyoruz. Tornavidaya bezi 1 kat sarark iç tarafa geçirip öne doğru kanırtıyoruz. İlk dişten kırarak işe başlamanız lazım. Tornavidayı en büyüğünden seçin.

s50030542.jpg

Bu resimde ilk tırnağı kırmayı başardık.

s50030552.jpg

Öne doğru çekerek diğer tırnakları da kırark yavaş yavaş söküyoruz. Bu aşamada araç çığlık çığlığa bağırıyor. Çatırtı sesleri çok.

s5003056.jpg

s5003057.jpg

s5003058.jpg

s5003059.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Bu aşamadan sonra yeni panjurumuzun montajına geçiyoruz. Burada ilk önce üstlerden bir dişi referans olarak otortuyoruz. İtince once oturacak daha sonra da klik tarzı bir oturma sesi gelecek.

s5003060.jpg

s5003061b.jpg

Yavaş yavaş oturtarak diş diş ilerliyoruz. Önce geçme sonra da klik sesi gelecek.

s5003062.jpg

Bu aşamada eski panjurun diş hizalarını görebilmeniz için resimler ekleyecem.

s5003063.jpg

s5003065.jpg

İlk etapta acaba vazgeçsem mi diye düşünmedim değil. Gerçekten işlem çok can yakıcı sesler çıkartıyor.

İlk kanırtma aşamasında tornavida ile kanırtırken tamponu zedelememeye dikkat edilmeli. Bez mutlaka tornavidaya sarılmalı.

İşleme başlamadan önce plakalar vida ile monte edilmişse vidalar sökülerek plaka çıkartılmalı. Çunku vidalar panjurun arka tarafından çıkıyor ve tampona da saplanıyor ve tutuyor. Bu da panjurun sökülmesini engelliyor.

Umarım ileride bu değişikliği yapmak isteyen arkadaşlara yardımı olur bu resimlerin.

Sağlıcakla kalın...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

hayırlı olsun, artık daha şık ve daha hoç görünecek.

Sağolun Sadık Bey. Sancılı başladı ama hallettik kırıp dökmeden

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

sizde Sağolun, plakalığı iptal etmişsinizdir umarım. inanın görsellik açısından çok farklı gösteriyor aracı. ayrıca plakalıkların takırtısındanda kurtulursunuz. fikir olması açısından benim aracın resimlerine buradan bi bakın isterseniz. plakalık iptali

Arka plakalık sizinkinin aynı şeklinde Sadık Bey. Ön plakalık da yoktu ama 4 Adet vida ile tutturulmuştu. Özellkle silikon ile yapıştırmamıştım bu panjur değişimi o zamandan kafamda olduğu için. Yarı vidaları ile ön tarafa monte edecem. Zaten plakada delikler var.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Osman Tekindemir

güle güle kullanın. merakedip otokoç'a sormuştum fiyatını 355 tl artı kdv demişlerdi gerçekten iyi fiyata almışsınız. hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Yilmaz Özbay

Güle güle kullanın, servise göre çok iyi fiyata almışsınız.

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün

BUnun kolay bir yoldan sökülmesi yokmu ?

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Hayırlı olsun bu küçük dokunuşlar araç üzerinde çok büyük değişiklikler sergiliyorlar.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Elinizi korkak alıştırmayın arkadaşlar. Tırnakları kırarken çıkan sesler yürek parçalayıcı ama sıkıntı olmuyor devam edin.

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün

Güncelleme olmuş :)

Alırsam eğer Adana ya yolunuz düşer veya benim Mersin e olmadı beraber takalım..:)))

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Alırsam eğer Adana ya yolunuz düşer veya benim Mersin e olmadı beraber takalım.. :)))

Ne demek tabii ki. Ancak ben 1 senedir iş sebebiyle İstanbul'dayım. Mersin'de ailem ikamet etmekte şu anda.

Siz alın mutlaka bir şekilde monte ettirilir olmadı servisten rica edilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özkan Yenigün
(düzenlendi)

06062011596.jpg

20032012915.jpg

20032012917.jpg

Bence güzel oldu... :nazar:

tarihinde Özkan Yenigün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...