Misafir 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ben olsam direksiyondaki mili de kaldırır, yerine bir potansiyometre bağlar doğrudan elektrik motoruyla kumanda ederdim. Kullandığımız elektrikli forkliftlerde dediğin gibi abim. Potansiyometre var. Ama sık arıza ve kitlenme sorunu yaşıyoruz. Max 10 km de sıkıntı yaratmıyorda 120 km ile giderken kitlenirse Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ne kadar sorunlu bir araç bu c-max 'ler sonunda saıp kutulacağım bu meretten. Her şeyi kronik sorunlu Pardon siz neyi konuşuyorsunuz ? ben başlığı görünce kafadan dalmışım Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ne kadar sorunlu bir araç bu c-max 'ler sonunda saıp kutulacağım bu meretten. Her şeyi kronik sorunlu Pardon siz neyi konuşuyorsunuz ? ben başlığı görünce kafadan dalmışım 2006 model altındaki, dizel düz vites, yazılımsız, tırt C-Max lerden bahsediyoruz abim. Sen konu dışısın yani Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ne kadar sorunlu bir araç bu c-max 'ler sonunda saıp kutulacağım bu meretten. Her şeyi kronik sorunlu Pardon siz neyi konuşuyorsunuz ? ben başlığı görünce kafadan dalmışım Aracımı aldıktan sonra bu siteye üye oldum, aracımla ilgili konuları okurken soğuk soğuk terledim. Korku filmi izler gibiydi. Pişman oldum. Almadan önce okusam kesinlikle almazdım. Aradan iki yıl geçti şimdi, iyi ki okumamışım, iyi ki almışım diyorum. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Aracımı aldıktan sonra bu siteye üye oldum, aracımla ilgili konuları okurken soğuk soğuk terledim. Korku filmi izler gibiydi. Pişman oldum. Almadan önce okusam kesinlikle almazdım. Aradan iki yıl geçti şimdi, iyi ki okumamışım, iyi ki almışım diyorum. Bence, Ford özellikle C max dışında aracı olan sorun çıkınca aracı satar yada yakar,fordu olan çaresine bakar Ford yetkilileri takiptemisiniz ,arabamı yenilemeyi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Bence, Ford özellikle C max dışında aracı olan sorun çıkınca aracı satar yada yakar,fordu olan çaresine bakar Ford yetkilileri takiptemisiniz ,arabamı yenilemeyi düşünüyorum Cıks, sen satamazsın onu, çok sevmişsin. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ne kadar sorunlu bir araç bu c-max 'ler sonunda saıp kutulacağım bu meretten. Her şeyi kronik sorunlu Pardon siz neyi konuşuyorsunuz ? ben başlığı görünce kafadan dalmışım Abi selamlar, saygılar arabayı satıyorum mu dedin ne ben buradayım bak ona göre. Marina uykulukta sohbet'e kaldığımız yerden devam ederiz Fatih abi olmaz mı..... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Aracımı aldıktan sonra bu siteye üye oldum, aracımla ilgili konuları okurken soğuk soğuk terledim. Korku filmi izler gibiydi. Pişman oldum. Almadan önce okusam kesinlikle almazdım. Aradan iki yıl geçti şimdi, iyi ki okumamışım, iyi ki almışım diyorum. Aynısını 2 sene önce ben yazmıştım "Üye olana kadar tam 5 yıldır kullanıyorum bu kadar sorunlu moktan bir araç aldığımı bilmiyordum" diye bir cümleydi. 2 gün önce şanzıman için Can umut Baykandan tavsiye üzerine Maslak sanayide bir servise gittim adam aynen şu cümleleri kullandı. Bu araç ve şanzıman Ford'un bugüne kadar ürettiği en iyi makina ama hiç bir zaman kıymeti bilinmedi. Türkiyede otomatik araba kullanması bilinmiyor dolayısıyla herkes durmadan şikayet etmekten başka bir şey yapmıyor dedi. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Valla bende de bir sorun var gibi ama nasip kısmet İlk olarak direksiyon yağını bir değştireyim ne olacak. Direksiyon sertleşti sanırım Kardeşim burası c-max direksiyon problemleri ile ilgili lütfen konuyu kirletmeyelim. Ben geçenlerde Osman ustaya direksiyon yağını neden hiç değiştirmiyoruzki diye sormuştum "arabada değişmesine gerek olmayan yek yağdır" demişti... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Aynısını 2 sene önce ben yazmıştım "Üye olana kadar tam 5 yıldır kullanıyorum bu kadar sorunlu moktan bir araç aldığımı bilmiyordum" diye bir cümleydi. 2 gün önce şanzıman için Can umut Baykandan tavsiye üzerine Maslak sanayide bir servise gittim adam aynen şu cümleleri kullandı. Bu araç ve şanzıman Ford'un bugüne kadar ürettiği en iyi makina ama hiç bir zaman kıymeti bilinmedi. Türkiyede otomatik araba kullanması bilinmiyor dolayısıyla herkes durmadan şikayet etmekten başka bir şey yapmıyor dedi.Bu şanzımanin (cvt)'nin kiymetini Türk kullanicilari mi bilmiyormus orasini anlamadim? 2007'den beri otomatik dizel uretmeyen, cvt'deki problemleri gidermekle ugrasmayip uretmemeyi tercih eden Ford'un hic mi sucu yok? Duz vitesli cmax ve focus'un kiymeti gayet iyi biliniyor. ikinci elleri dusunuldugunde zarar ettiren Fordlarla ayri kulvarda bu iki model. Ustanin tesbitine pek katilamadim ben.Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 (düzenlendi) Konuyu daha önce okumuştum, geçen de sanayiye işim düşünce ATF 320 aldım konudaki gibi değiştirmek için. Mükremin abinin bahsettiği Ford orjinal direksiyon yağından aradım ama bulamadım. Her sorduğum yer ATF veya piyasa ürünü önerdi bende ATF 320 aldım. Direksiyon yağ deposunun üstü balçık gibi bişeyle kapanmış biraz temizleyince max - min çizelgesi olduğu farkettim. Yaklaşık 100 - 150 ml. eksikti yağ ve rengi yeşildi, yoğun kıvamı vardı ama bir müddet ağzı açık bekleyince siyah ve akışkan bi hal aldı. Enjektörle de çekebildiğim 300 ml. civarı yağıda alınca, max çizgisine kadar toplamda 400 ml. yağ ekledim. Bir müddet sonra, bir daha çekip geri kalan yağı eklicem. Uzun yolda yakın olduğundan birde wurh yakıt katkısı aldım. Birde 4-5 aydır aradığım ve hiçbir çıkmacı, parçacı vs.de bulamadığım arka tampon çeki demiri kapağı. 28 Haziran 2014 tarihinde Tamer Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2014 Paylaş 30 Haziran 2014 (düzenlendi) Konuyu daha önce okumuştum, geçen de sanayiye işim düşünce ATF 320 aldım konudaki gibi değiştirmek için. Mükremin abinin bahsettiği Ford orjinal direksiyon yağından aradım ama bulamadım. Her sorduğum yer ATF veya piyasa ürünü önerdi bende ATF 320 aldım. Direksiyon yağ deposunun üstü balçık gibi bişeyle kapanmış biraz temizleyince max - min çizelgesi olduğu farkettim. Yaklaşık 100 - 150 ml. eksikti yağ ve rengi yeşildi, yoğun kıvamı vardı ama bir müddet ağzı açık bekleyince siyah ve akışkan bi hal aldı. Enjektörle de çekebildiğim 300 ml. civarı yağıda alınca, max çizgisine kadar toplamda 400 ml. yağ ekledim. Bir müddet sonra, bir daha çekip geri kalan yağı eklicem. Uzun yolda yakın olduğundan birde wurh yakıt katkısı aldım. Birde 4-5 aydır aradığım ve hiçbir çıkmacı, parçacı vs.de bulamadığım arka tampon çeki demiri kapağı. Olmadı Keşke hiç dokunmasaydın. Şimdi yağın tamamını boşaltıp yeniden orijinal yağ ile dolduracaksın. Bizim araçların direksiyon yağı özel ve sadece Ford servislerinde bulunabiliyor. Bir litresi 30 TL. Kullanmanın ne sakıncası var deme, çok teknik bir konu. Pompa elektrikli olduğu için sanıyorum yağın iletkenliği ile ilgili bir durum söz konusu. Sana bir tespitimi aktarayım. İnternet üzerinden yedek parça satan bir sitede bizim direksiyon pompasının altında (Kendi özel yağı dışında yağ kullanıldığında garanti dışı kalır) uyarısı bulunuyor. 30 Haziran 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Olmadı Keşke hiç dokunmasaydın. Şimdi yağın tamamını boşaltıp yeniden orijinal yağ ile dolduracaksın. Bizim araçların direksiyon yağı özel ve sadece Ford servislerinde bulunabiliyor. Bir litresi 30 TL. Kullanmanın ne sakıncası var deme, çok teknik bir konu. Pompa elektrikli olduğu için sanıyorum yağın iletkenliği ile ilgili bir durum söz konusu. Sana bir tespitimi aktarayım. İnternet üzerinden yedek parça satan bir sitede bizim direksiyon pompasının altında (Kendi özel yağı dışında yağ kullanıldığında garanti dışı kalır) uyarısı bulunuyor. Abi, sanayide girdiğim yağcıların hiçbirinin Ford orjinal yağından haberi yok. Direksiyon diyice herkes ATF 220 veriyor, ATF 320 diye mobilin sitesini açıp göstermek zorunda kaldığım bile oldu. Mobil bizi yanılttı o zaman abi. Birde yağın tümü nasıl boşalıyor, Ben şırıngayla 500 ml. Su şişesinin yarısı kadar ancak çekebildim. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 (düzenlendi) Abi, sanayide girdiğim yağcıların hiçbirinin Ford orjinal yağından haberi yok. Direksiyon diyice herkes ATF 220 veriyor, ATF 320 diye mobilin sitesini açıp göstermek zorunda kaldığım bile oldu. Mobil bizi yanılttı o zaman abi. Birde yağın tümü nasıl boşalıyor, Ben şırıngayla 500 ml. Su şişesinin yarısı kadar ancak çekebildim. Bizim araçların direksiyon yağı sadece yetkili servislerde satılıyor. Yani atf 320 de değil Yağın tamamını boşaltmak hayli zor. Araç lifte kaldırılacak, direksiyon kutusunun oradaki rakorlar gevşetilecek, tam sağ-tam sol yapılarak yağın tamamı boşaltılacak ve tekrar doldurulacak. 7 Temmuz 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 O zaman bu iş benim yapabileceğim bir şey değil abi, lift falan. Bir müddet böyle kullanalım. Sanayiye işimiz düşünce orjinal yağıyla değiştiririz. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 O zaman bu iş benim yapabileceğim bir şey değil abi, lift falan. Bir müddet böyle kullanalım. Sanayiye işimiz düşünce orjinal yağıyla değiştiririz. Hidrolik boşalt sonra ilave et çalıştır direksiyonu sağ-sol yap..şeklinde 2-3 tekrar (renk berraklaşıncaya kadar) yap kullanmaya devam et..Bu şekilde değişim yapıp 3 yıldır atf 220 ile kullanıyorum en küçük sıkıntı yok Orjinalini ancak yetkili serviste bulursun oda belki 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 Mobilin sitesi benim fiestaya atf 320 diyor abi bende onaya göre aldım abi aralarında bir fark yok gibi ama Evet fark yok 320 daha geliştirilmişi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 Buzdolabı kompresörlerinde, büyük trafoların soğutucularında vb. gibi elektrikli bir çok makinede de yağ kullanılıyor. Ancak bu makinelerde kullanılan yağın ortak özelliği iletken olmayışı. Bizim araçların direksiyonlarda da yağ ile ilgili karmaşanın buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Gücünü kayıştan, yani aracın motorundan alan direksiyon sistemlerinde otomatik şanzıman yağı kullanılması son derece normal, ancak aracın motorundan tamamen bağımsız bir elektrik motoru ile çalışan direksiyon sistemlerinde bu yağın kullanılmasında (yağlama ile ilgili sıkıntı olmayacaktır ama), yağın iletkenliği nedeniyle zamanla elektrik motorunda sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. En azından çalışma prensibine uygun olmayacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 Elektrikli pompa hidroliği sistemde dolaştırıyor kendini yağlamıyor ki iletkenlik sıkıntı yaratsın Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 25 Şubat 2015 Paylaş 25 Şubat 2015 Hayırlı günler dilerim herkese. İlk defa bugün c-max ile tanıştım, daha önce hiç kullanmadım. Bugün yağını kontrol edeyim derken direksiyon yağ kutusunu göremedim bunların sistemi nasıl hiç bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2015 Paylaş 25 Şubat 2015 Hayırlı günler dilerim herkese. İlk defa bugün c-max ile tanıştım, daha önce hiç kullanmadım. Bugün yağını kontrol edeyim derken direksiyon yağ kutusunu göremedim bunların sistemi nasıl hiç bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. Merhaba Kadir. Konun birleştirilmiştir. Aşağıda yerini görebilirsin. Ayrıca bu konuda daha detay bilgi bulabilirsin.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226816-c-max-direksiyon-problemi/?p=2400581 Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 25 Şubat 2015 Paylaş 25 Şubat 2015 Hayırlı günler dilerim herkese. İlk defa bugün c-max ile tanıştım, daha önce hiç kullanmadım. Bugün yağını kontrol edeyim derken direksiyon yağ kutusunu göremedim bunların sistemi nasıl hiç bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. Sağ ön farı söktüğünüzde, Kerem Abinin link attığı konudaki yağ deposunu görürsünüz. Yağda eksik falan farsa mutlaka orjinalini bulup ekleme yapmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Hayırlı günler dilerim herkese. İlk defa bugün c-max ile tanıştım, daha önce hiç kullanmadım. Bugün yağını kontrol edeyim derken direksiyon yağ kutusunu göremedim bunların sistemi nasıl hiç bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. Kadir Selam. Konuna buradan devam edebilirsin. Yeni konu açmana gerek yok. Tamer gerekli bilgiyi vermiş sağolsun. Yorum bağlantısı
cemil odunkesen 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Merhabalar,bir sorum olacaktı.Direksiyon sorununuzun aynısı bende de var.Siz çözebildiniz mi?Ferhat bey direksiyon sorununuz ne oldu.Halledebildiniz mi? Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Merhabalar,bir sorum olacaktı.Direksiyon sorununuzun aynısı bende de var.Siz çözebildiniz mi? Ferhat bey direksiyon sorununuz ne oldu.Halledebildiniz mi? Merhabalar Cemil Bey, Mesajınız taşınmıştır. Bu konu, Ferhat Bey in açtığı direksiyon konusu. İncelerseniz detay bilgi bulabilirsiniz. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Recommended Posts