İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Serhat Çerçi
(düzenlendi)

Bütün Mondeo modellerini kullanmış, özellikle mk3 ve mk4'ün benzinli-dizel, makyajlı-makyajsız, 2.0, 2.5T ve 1. 6 motorlarını yüzbinlerce km kullanmış birisi olarak (600bin km'yi aşmıştır Mondeo'larla geçmişim)   bir  D segmenti sakini ve otomotiv sektörü ilgilisi ve araştırmacısı  olarak yeni Mondeo'yu çok beğendim ve başarılı buldum. Ve en önemlisi artık eski kasa olan MK4 kasanın tüm modellerinden  açık ara önde ve çok farklı bir araç olmuş. Bunu aklınıza gelecek ve otomobil değerlendirmesinde ciddi kriter olabilecek her alanda düşünebilirsiniz. Bambaşka bir his veriyor kullanırken, ki bunu Mondeo 2.0 tdci manuel mk4 titanium aracımla da 225bin km'yi devirmiş olarak çok net kıyaslayabiliyorum. Mondeo, her yeni kasasında olduğu gibi ciddi ilerleme kaydetmiş ve artık sportifliğine konfor ögesini de maksimum eklemiş, gerçekten yolu büyük bir istikrar ve istekle tutan, bir o kadar da rahat ve rafine bir araç olmuş ve içinden inmek istemiyorsunuz. Bu içinden inmek istememe  hissi 320d'den de öne geçmiş. Bmw 3 serisinden daha rafine ve hiç şüphesiz daha konforlu bir araç olmuş.

Henüz üretilmiş kusursuz bir otomobil yok, mühendislik olarak varsa bile kullanıcı beklentileri baz alındığında yok ve bu durum Mondeo için de geçerli. Bagaj hacmi gibi mesela, rakamsal olarak eleştirilebilir ama pratikte sorun teşkil etmeyebilir, zaten öncelikli kriteri bagaj büyüklüğü olan kullanıcılar için ticari araçlar ya da station wagonlar uygun olacaktır. Arka diz mesafesine gelince, ölçüsel olarak sınıf standartlarında bir mesafesi var ve yetersiz olarak nitelemek büyük hata olur: önceki kasaya göre tasarım farklılığından minimal azalma olabilir ama bu zaten selefinin diz mesafesi de çok fazla olduğundan önemsiz kalacaktır.  Sonuç olarak kendi sınıfında ortalamanın üzerinde arka diz mesafesi sunuyor.  SuperB ile kıyaslanmış, o  superB'nin Mondeo'dan üstün olup olabileceği tek kriter bu segmentte kıytırık kriter olan arka diz mesafesi olsa gerek; çünkü zaten segment standartları gereği D segmentinde arka diz mesafesi sorunu yaşanmaz, hele Mondeo'da bu hiç yaşanmaz.

Mondeo'nun ikinci el piyasası her kasada öncekinden daha iyi oluyor. ve bu MK5 kasa için de öyle olacak. Bir kere orantısız vergi uygulamasında dolayı 2.0 tdci sıfır satışları eski dönemdeki gibi olmayacak. Bunu zaten mk4 kasa  2013 ve sonrası 2.0 dizel Mondeo'nun yok denecek kadar az satış  ilanı olmasından çıkarmışızdır. 1.6 çıktığından beri 2013 ve 2014 satışlarına ağırlığını koydu ve 2.0 dizel yok denecek kadar az sattı, aynı durum tüm D segmenti için geçerli, buna Passat da dahil. Premium E segmentte bile 1.6 hacimli motorların satışları kayda değer ölçüde artıyor, zaten compact Premium modeller C ve  3 serisi için 1.6 benzinli motor satışları patlamış durumda, hele 1.6 170 hp'lik 320i benzinli çıktığından beri 2.0 litre 320d satışları ciddi yavaşladı. Bu durum güncel vergi politikasının direkt sonucu ve 100binler civarı araç parası olan müşteri kitlesi ötv farkını omuzlayıp ciddi ikinci el kaybı yaşamak istemiyor. Artık 2.0 dizel Mondeo çok daha az olacak ve bu nedenle de değeri eskisi gibi düşmeyecek, bunu da bir sektör analizi olarak not düşelim tarihe :)

Elit ve ortak kabul gören çok çekici tasarımı ile yeni Mondeo çok başarılı bir araç ve segmentine damgasını vurdu, Avrupa genelinde de satışları çok iyi gidiyor, öyle ki fiili kapasitenin aylarca ötesinde talep var araca. Buna daha önce rastlamış mıydınız Ford'da? 

Demek ki bir şeyler değişiyor...

Bunu gözden kaçırmamak gerek. 2. el kullanıcılarının hayal ettiği gibi ikinci el değer kayıpları olmayacak bu araçta, özellikle de 1.6 ve altı modelleri için.  2.0 modeller zaten yok denecek kadar az olacak ve onlar da  değerini koruyacak. Alan arkadaşlara hayırlı olsun, darısı almaya niyetlenen arkadaşların başına.

tarihinde Serhat Çerçi tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bütün Mondeo modellerini kullanmış, özellikle mk3 ve mk4'ün benzinli-dizel, makyajlı-makyajsız, 2.0, 2.5T ve 1. 6 motorlarını yüzbinlerce km kullanmış birisi olarak (600bin km'yi aşmıştır Mondeo'larla geçmişim) bir D segmenti sakini ve otomotiv sektörü ilgilisi ve araştırmacısı olarak yeni Mondeo'yu çok beğendim ve başarılı buldum. Ve en önemlisi artık eski kasa olan MK4 kasanın tüm modellerinden açık ara önde ve çok farklı bir araç olmuş. Bunu aklınıza gelecek ve otomobil değerlendirmesinde ciddi kriter olabilecek her alanda düşünebilirsiniz. Bambaşka bir his veriyor kullanırken, ki bunu Mondeo 2.0 tdci manuel mk4 titanium aracımla da 225bin km'yi devirmiş olarak çok net kıyaslayabiliyorum. Mondeo, her yeni kasasında olduğu gibi ciddi ilerleme kaydetmiş ve artık sportifliğine konfor ögesini de maksimum eklemiş, gerçekten yolu büyük bir istikrar ve istekle tutan, bir o kadar da rahat ve rafine bir araç olmuş ve içinden inmek istemiyorsunuz. Bu içinden inmek istememe hissi 320d'den de öne geçmiş. Bmw 3 serisinden daha rafine ve hiç şüphesiz daha konforlu bir araç olmuş.

Henüz üretilmiş kusursuz bir otomobil yok, mühendislik olarak varsa bile kullanıcı beklentileri baz alındığında yok ve bu durum Mondeo için de geçerli. Bagaj hacmi gibi mesela, rakamsal olarak eleştirilebilir ama pratikte sorun teşkil etmeyebilir, zaten öncelikli kriteri bagaj büyüklüğü olan kullanıcılar için ticari araçlar ya da station wagonlar uygun olacaktır. Arka diz mesafesine gelince, ölçüsel olarak sınıf standartlarında bir mesafesi var ve yetersiz olarak nitelemek büyük hata olur: önceki kasaya göre tasarım farklılığından minimal azalma olabilir ama bu zaten selefinin diz mesafesi de çok fazla olduğundan önemsiz kalacaktır. Sonuç olarak kendi sınıfında ortalamanın üzerinde arka diz mesafesi sunuyor. SuperB ile kıyaslanmış, o superB'nin Mondeo'dan üstün olup olabileceği tek kriter bu segmentte kıytırık kriter olan arka diz mesafesi olsa gerek; çünkü zaten segment standartları gereği D segmentinde arka diz mesafesi sorunu yaşanmaz, hele Mondeo'da bu hiç yaşanmaz.

Mondeo'nun ikinci el piyasası her kasada öncekinden daha iyi oluyor. ve bu MK5 kasa için de öyle olacak. Bir kere orantısız vergi uygulamasında dolayı 2.0 tdci sıfır satışları eski dönemdeki gibi olmayacak. Bunu zaten mk4 kasa 2013 ve sonrası 2.0 dizel Mondeo'nun yok denecek kadar az satış ilanı olmasından çıkarmışızdır. 1.6 çıktığından beri 2013 ve 2014 satışlarına ağırlığını koydu ve 2.0 dizel yok denecek kadar az sattı, aynı durum tüm D segmenti için geçerli, buna Passat da dahil. Premium E segmentte bile 1.6 hacimli motorların satışları kayda değer ölçüde artıyor, zaten compact Premium modeller C ve 3 serisi için 1.6 benzinli motor satışları patlamış durumda, hele 1.6 170 hp'lik 320i benzinli çıktığından beri 2.0 litre 320d satışları ciddi yavaşladı. Bu durum güncel vergi politikasının direkt sonucu ve 100binler civarı araç parası olan müşteri kitlesi ötv farkını omuzlayıp ciddi ikinci el kaybı yaşamak istemiyor. Artık 2.0 dizel Mondeo çok daha az olacak ve bu nedenle de değeri eskisi gibi düşmeyecek, bunu da bir sektör analizi olarak not düşelim tarihe :)

Elit ve ortak kabul gören çok çekici tasarımı ile yeni Mondeo çok başarılı bir araç ve segmentine damgasını vurdu, Avrupa genelinde de satışları çok iyi gidiyor, öyle ki fiili kapasitenin aylarca ötesinde talep var araca. Buna daha önce rastlamış mıydınız Ford'da?

Demek ki bir şeyler değişiyor...

Bunu gözden kaçırmamak gerek. 2. el kullanıcılarının hayal ettiği gibi ikinci el değer kayıpları olmayacak bu araçta, özellikle de 1.6 ve altı modelleri için. 2.0 modeller zaten yok denecek kadar az olacak ve onlar da değerini koruyacak. Alan arkadaşlara hayırlı olsun, darısı almaya niyetlenen arkadaşların başına.

Birşeyin yorumu böyle yapılır. Serhat hocam Teşekkürler güzel paylasimlarin ve bilgilerin için.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

1.4 TSI 160 hp CC ile eski nesil 2.0 araçlarla çok rahat oynardım. Çok rahat 230'a çıkardım. Altımda 2.0 araç varmış gibi hissederdim. Fordun 1.5 160 hp mondeosunu henüz test etmedim ama ne kadar güçlü olduğunu hissedebiliyorum. Arabayı kaldırmaz falan tarzı yorumların ön yargı olduğunu düşünüyorum. 

+1... dayımın 1,4 tsi 155hp  tiguanına binmeden önce kaldırmaz o kasayı o motor ön yargısı bende de vardı, fazla sürmedi kalkması ama :)

Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Suat bey aracınız şimdiden hayırlı olsun. Ben çok memnunum aracım dan . Bu forumda bile bu mondeo böyle tokatlandıktan sonra diğer forumlarda neler olur. Bazı arkadaşlar diyor bagaj çok kötü diye. yahu yılda kaç kere kullanıyoruz. Bagaj küçük diyoz adam c segmenti araç kullanıyor. Sonra bagaj küçük diyor. Ben arabama alçı da attım çimento da attım. Benim kadar arabasına böyle davranan varmi yok. Yılda bir kere bagaj kullanıyor neymiş kucukmus. Bundan sonra bende mondeo hakkında iyi yada kötü yorum yapmıyorum.

Arda Bey, sanırım "adam c segmenti araç kullanıyor,sonra bagaj küçük diyor" ibaresini benim için kullandınız. Öncelikle şunu belirteyim, evet ben şu anda C segment bir araç kullanıyorum. Ancak benim C segment araç kullanmamla , şu anda bahsi geçen Mondeo bagaj büyüklüğü arasında nasıl bir ilgi kurdunuz anlamadım? Ben diyorum ki bir önceki kasaya göre arka diz mesafesi ve bagaj hacmi veya şekli diyelim daha kötü olmuş dedim. Bu benim düşüncemdir, katılır veya katılmazsınız. Ayrıca yılda bir kere bagaj kullandığım sonucuna nasıl vardınız? Yukarıdaki mesajımı eksik okumuşsunuz sanırım. İki çocuk sahibi olan bir baba olarak demişim. MK5 kasa mondeo bence şimdiye kadar çıkan kasaların içindeki en yakışıklı ve sportif olanıdır. Ayrıca konfor ve performans olarak iyidir buna bir şey demiyorum. Zaten beğenmesem gidip incelemezdim bile. Ancak beğendiğimiz bir aracın (bana göre, tekrar üstüne basıyorum) eksik yanlarını söylediğimizde bu şekilde tepki ile karşılaşacaksak bu forumun kurulmasının bir amacı kalmıyor diye düşünüyorum. Son olarak bu son kasa Mondeo sahiplerini de sözlerimiz ile kırdıysak özür dilerim, amacım bu değildi. Sadece aracın artı ve eksilerinin bu platformda değerlendirilmesini beklemiştim. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arda Bey, sanırım "adam c segmenti araç kullanıyor,sonra bagaj küçük diyor" ibaresini benim için kullandınız. Öncelikle şunu belirteyim, evet ben şu anda C segment bir araç kullanıyorum. Ancak benim C segment araç kullanmamla , şu anda bahsi geçen Mondeo bagaj büyüklüğü arasında nasıl bir ilgi kurdunuz anlamadım? Ben diyorum ki bir önceki kasaya göre arka diz mesafesi ve bagaj hacmi veya şekli diyelim daha kötü olmuş dedim. Bu benim düşüncemdir, katılır veya katılmazsınız. Ayrıca yılda bir kere bagaj kullandığım sonucuna nasıl vardınız? Yukarıdaki mesajımı eksik okumuşsunuz sanırım. İki çocuk sahibi olan bir baba olarak demişim. MK5 kasa mondeo bence şimdiye kadar çıkan kasaların içindeki en yakışıklı ve sportif olanıdır. Ayrıca konfor ve performans olarak iyidir buna bir şey demiyorum. Zaten beğenmesem gidip incelemezdim bile. Ancak beğendiğimiz bir aracın (bana göre, tekrar üstüne basıyorum) eksik yanlarını söylediğimizde bu şekilde tepki ile karşılaşacaksak bu forumun kurulmasının bir amacı kalmıyor diye düşünüyorum. Son olarak bu son kasa Mondeo sahiplerini de sözlerimiz ile kırdıysak özür dilerim, amacım bu değildi. Sadece aracın artı ve eksilerinin bu platformda değerlendirilmesini beklemiştim. Saygılarımla.

Serkan bey ben bu konuya bir daha yazmayacaktim ama şimdi bana cevap hakkı doğuyor. Ben sizin ne araç kullandığınızı bilmiyorum belki avatariniza baksaydım gorurdum. Ben sizin için demedim. Ben genel olarak dedim bu lafımı. Ikincisi insanların bilmeden yorum yapmaları karşısında ister istemez sahibi olduğum aracı anlatmaya ve yanlış bilgileri gidermek için savunma yapmaya başladım. Bir aracı anlamak ve tanımak için sadece test etmekle olmuyor. Ben aracı almadan önce toplam 4 saat boyunca test yaptım. Satış temsilcisi benim için neler düşündü anlatamam. Çünkü bu aracında ikinci elde zarar ettirmesinden korktuğum için test aracını ne hallere soktum. Ve ondan sonra bu aracın tutacağını ve benim istediğim araç olduğuna karar verdim. Ve buna rağmen dandik nedenlerden dolayı bu araç olmamış diyenler nedeniyle savunmaya geçiyorum. Tekrar söylüyorum lafın size değil. Bu araç hakkında bilmeden kulaktan dolma laflarla bilgi paylaşımı yapan arkadaslara. Sonuçta ford benim babamın mali değil. şu anda mondeo bir ilki başardı haziranın ortasına kadar araba yok. Ve fiyatlar ne olacak bilinmiyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Bence ilk bu konu açıldığında herşey tahminler üzerineydi .şu anda aracı temin etmiş bir çok abimiz ve kardeşimiz var şu saatten sonra artıları eksileri en net onlar verir derim. ki bugün atıyorum bu aracı almak isteyen bir formdaşımız aracı almış bir formdaşımızın  yanına gitse seve seve üşenmeden kısganmadan aracı anlatır ve kullandırır ve bide üstüne yedirir içirir bu form böyle bir aile  :nazar:  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Serkan bey ben bu konuya bir daha yazmayacaktim ama şimdi bana cevap hakkı doğuyor. Ben sizin ne araç kullandığınızı bilmiyorum belki avatariniza baksaydım gorurdum. Ben sizin için demedim. Ben genel olarak dedim bu lafımı. Ikincisi insanların bilmeden yorum yapmaları karşısında ister istemez sahibi olduğum aracı anlatmaya ve yanlış bilgileri gidermek için savunma yapmaya başladım. Bir aracı anlamak ve tanımak için sadece test etmekle olmuyor. Ben aracı almadan önce toplam 4 saat boyunca test yaptım. Satış temsilcisi benim için neler düşündü anlatamam. Çünkü bu aracında ikinci elde zarar ettirmesinden korktuğum için test aracını ne hallere soktum. Ve ondan sonra bu aracın tutacağını ve benim istediğim araç olduğuna karar verdim. Ve buna rağmen dandik nedenlerden dolayı bu araç olmamış diyenler nedeniyle savunmaya geçiyorum. Tekrar söylüyorum lafın size değil. Bu araç hakkında bilmeden kulaktan dolma laflarla bilgi paylaşımı yapan arkadaslara. Sonuçta ford benim babamın mali değil. şu anda mondeo bir ilki başardı haziranın ortasına kadar araba yok. Ve fiyatlar ne olacak bilinmiyor.

O zaman sorun yok, birbirimizi anladıysak ne mutlu :)  Zaten ben performans ve konfor olarak bir yorumda bulunamam, çünkü aracı sadece durduğu yerde inceledim. İlk direksiyon başına oturduğumda içimden işte bu dediğimi dün gibi hatırlıyorum :) Önceki kasaya göre çok daha güzel bir kokpit yapmış adamlar. Zaten dış görünüş olarak araca laf söyleyen çarpılır, tartışma bile götürmez bir şekilde güzel ve sportif bir tasarım yapmışlar. Belki tek eksik olarak arka görüş mesafesinin biraz olumsuz olması söylenebilir, ama bu önceki kasada da aynıydı sanırım. Ancak daha sonra kokpitten arka koltuğa geçtiğimde ve daha sonra bagajı açtığımda biraz hayal kırıklığı yaşadığımı da söylemem gerekir ve bunu da söyledim zaten :)  Belki de beklentiyi çok yüksek tuttum ondan dolayı biraz hayal kırıklığına uğradım. Belki de kullanılan koltuk kumaşının rengi ve içinin bundan dolayı biraz karanlık olması beni etkiledi bilemiyorum. Ancak arka tarafta ufak bir rötuş ve bagaj a da sağlam bir düzenleme ile 10 üzerinden 10 alacak bir araç haline getirilebilir diye düşünüyorum. Ancak bu haliyle 8 alır benden :yes:  ayrıca aracınıza da kazasız belasız binmenizi diliyorum. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Abi bir şeye tırt diyorsa ya gerçekten öyledir ya da kendi alamıyordur. Öyle değil mi Ali Abi. [emoji14]

Ya tirttir doğruda alamiyorduru biraz açmak lazım, alamadığından tırt diyormusum gibi olmuş, yok öyle birşey, yanlış olmasın kardeş... Konuyla ilgili istediğim model henüz yok ve olanda asla tırt değil, cillop gibi araba ama benim istediğim başka donanımlı olanı...

Sunu da belirteyimde aradan siyrilayim, evet bagaj bana da biraz küçük geldi, dert değil station alabilirim, belkide almam 5 kapılısı daha güzel, bagaj pes diyecek kadar dar değil, 1.5 motor çok güçlü kasa kaldırmaz falan da değil, canavar gibi motor, sadece ben daha guclusunu hatta alabilsem en guclusunu almak isterim bunda bir sıkıntı varmı arkadaşlar? Araba tip olarak uberrr, suan Ford da bir bunu bir de smax i severim zaten, mondi canavar gibi araba daha ne diyim, şahsi tercihlerini belirttim diye suanki model kötü falan olmuyor, bilakis çok güzel bence, titanyum olacak ama, ben daha guclusunu istiyorum o kadar, sanırım yanlış anlama falan kalmamış, bilmeden sallayanlar tu kakacilar grubundan beni şimdi cikarmissinizdir, sadece tercihimi ve bana eksik gelen bagaj ve arka diz mesafesini pek begenmedim ama buna rağmen araba hala canavar gibi araba hala alma niyetindeyim:)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ya tirttir doğruda alamiyorduru biraz açmak lazım, alamadığından tırt diyormusum gibi olmuş, yok öyle birşey, yanlış olmasın kardeş... Konuyla ilgili istediğim model henüz yok ve olanda asla tırt değil, cillop gibi araba ama benim istediğim başka donanımlı olanı...

Sunu da belirteyimde aradan siyrilayim, evet bagaj bana da biraz küçük geldi, dert değil station alabilirim, belkide almam 5 kapılısı daha güzel, bagaj pes diyecek kadar dar değil, 1.5 motor çok güçlü kasa kaldırmaz falan da değil, canavar gibi motor, sadece ben daha guclusunu hatta alabilsem en guclusunu almak isterim bunda bir sıkıntı varmı arkadaşlar? Araba tip olarak uberrr, suan Ford da bir bunu bir de smax i severim zaten, mondi canavar gibi araba daha ne diyim, şahsi tercihlerini belirttim diye suanki model kötü falan olmuyor, bilakis çok güzel bence, titanyum olacak ama, ben daha guclusunu istiyorum o kadar, sanırım yanlış anlama falan kalmamış, bilmeden sallayanlar tu kakacilar grubundan beni şimdi cikarmissinizdir, sadece tercihimi ve bana eksik gelen bagaj ve arka diz mesafesini pek begenmedim ama buna rağmen araba hala canavar gibi araba hala alma niyetindeyim:)

Alamıyor dediysek, içine sinmediği için alamıyor demek istedik.  :biggrin:  :yes: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Her akşam tramvay ile giderken bayide bir tane beyaz görüyorum. Sonra gelip burayı okuyorum ve tekrar akşam beyaz mondeoyu görüyorum. Ne lan bu, çin işkencesi gibi. 

Hadi aramızda para toplayalım da bana mondeo alalım. İlk parayı da Ali Abi versin.  :p

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Her akşam tramvay ile giderken bayide bir tane beyaz görüyorum. Sonra gelip burayı okuyorum ve tekrar akşam beyaz mondeoyu görüyorum. Ne lan bu, çin işkencesi gibi. 

Hadi aramızda para toplayalım da bana mondeo alalım. İlk parayı da Ali Abi versin.  :p

Abi senin zaten Mondeo'n var..  :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Abi senin zaten Mondeo'n var..  :D

Bende 1999 yazıyor, bu konudakinde 2015.  :rolleyes:  Hem aradan çekil, işi baltalama. 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İkinci elde alınır seviyeye de düşmesine çok var daha :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İkinci elde alınır seviyeye de düşmesine çok var daha :D

Olsun, biz toplamaya başlayalım, ancak birikir. İkinsi sıra senin abi, haberin olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yalnız ön koltuklar harbi fena rahat, uzun yolda uyuruz resmen :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yalnız ön koltuklar harbi fena rahat, uzun yolda uyuruz resmen :)

Ooo, kimler gelmiş. IBAN yollayım mı? :biggrin:

Bu arada aracı test ettin mi abi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ooo, kimler gelmiş. IBAN yollayım mı? :biggrin:

Bu arada aracı test ettin mi abi?

Çok az, tam Balıkesire geri yolluyorlardı, araba süper canım, detaylı incelemeyi içerdeki boş line arabada yaptım, ön koltuklar çok rahat, arka önün yarısı bile değil, ama rahat, standart diyelim, genel görünüm falan çok seski  :D  bu sefer olmuş, bu arada yerim passatı lafınıda rahatça kullanıyorum, hatta Tırt diyorum, hadi bakalım  :D

Test aracı geri gelsin detayına inerim, hele bir alt kata insin, sindirim sistemine kadar çözerim artık :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Bazı arkadaşlar hatta çevremdeki bazı araç kullanıcıları araç çok yakıyor değerler tutmuyor diyor. diyorumki kardeşim araç sürüşünü biliyorum bu araç 80 veya 90 la veriler yakın yakar sen 120 140 la gidiyorsun 200 metre sonra ışığa takılıyorsun ışıktan sonra tekrar köklüyorsun gazı 500 metre sonra dönüş yapıyorsun tekrat köklüyorsun eee dur kökle dur köle tabi yakar her yolda gidişin bir üstübu var uymazsan araç vermez vermezsede şikayet etmeyin yahu türkiyede otobanda bile yol tezelde bitip daralıyor nereye bu gaz nereye :D:D:D

valla Okan bey sizide gördük araç kamerası çekimlerinden uçuyorsunuz valla yollarda :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

valla Okan bey sizide gördük araç kamerası çekimlerinden uçuyorsunuz valla yollarda :)

yok olgunum 100 tık geçmez ibre hele kuryeyle 90 son hız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Varişler

style donanımın detaylı içini göremedim bir türlü göstergeler falan nasıl?

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

style donanımın detaylı içini göremedim bir türlü göstergeler falan nasıl?

Gostergeler titanium dan farkli,dijital değil anolog. Müzik sistemi farkli, sony degil, 8 inchlik büyük ekran var ama gene. Google gorsellerden ic mekan fotolarina erişebilirsiniz, ford'un sitesindeki e-katolog da da detayli resimler mevcut

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

http://otomobil.mynet.com/haberler/mondeoya-erken-makyaj-239

Araba doğru dürüst satılmaya başlamadan makyaj haberleri gelmeye başladı.Ford satıştan zerre anlamıyor.

Haberler aslında yeni de değil Hamza, Abd'de 2,5 yildir satışta Mondeo, abd pazarı için ideal makyaj zamani 2016 aslında, ama Avrupa'da yeni lanse edildi, Ford bu iki pazarda makyaj operasyonunu nasıl yonetecek çok merak ediyorum. Ama Avrupali Mondeo'nun en az iki yil makyaj görmeyeceği Avrupa pazarı için kesin gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Eee bilmeden konuşuyoruz gördüğün gibi  :rolleyes:

Bizde bunu demeye çalıştık ama olmadı ihihihhi  :D  :D  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...