İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Halil Gümüş

Dizel otomatik focuslar powershift geliyor. Ford niye mondeo'ya powershift koymamış acaba? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Arka koltuk yaşam alanı eski kasaya göre dar geldi bana. Ayrıca bagaj hayal kırıklığı :angry:

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arka koltuk yaşam alanı eski kasaya göre dar geldi bana. Ayrıca bagaj hayal kırıklığı :angry:

Serkan bey bumu dar allah aşkına yapmayın lütfen ce212d9432bc1bd52dc8a2ef555aaafa.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

oy bu araçda darsa büyü yok şöyle söyleyeyim kugadan geniş 

Kuga fiesta gibi zaten  :D   bende bindim baktım, ön koltuk normal rahat edeceğim pozisyondayken arkada dizelerim ön koltuğa deyiyordu, bacak bacak üstüne ancak yan dönerek attım, boyum 1.75 civarı, genişlik dersen git bir Ranger Wiltrağa bin, bak bakalım mondimi geniş :)

Bizim istedğimiz genişlik ancak SüperB de var ne yazıkki :)

Ama mondi süper tipli bir araba, sevdim, yanlış anlama olmasın :)

şimdi kendi çektiğim resmi bulamadım, şuna bak, mondi bunun gibi mesela, beni arka tatmin etmedi açıkcası, dar değilde ben daha geniş isterim, Mondi gibibir araçta daha fazla diz mesafesi olmalıydı, yinede mefe var tabii, hakkını yemeyelim, focus gibide değil yani...

bu passat

16D1D79C99DF84784C874D68A8C0783C.jpg

bu oktavya

C42679B799961FC43765C1FEF2207E01.jpg

bana göre dar sayılır, mondiyi bulamadım ama oda böyle, esas sıkıntı biz arka koltukta bu şekilde kazık gibi oturmayız, ben hafif kaykılırım, bu durumda dizim ön koltuğa değer, modidede aynı şey oluyor, adamlar sırt kısmının açısıyla numara yapıyorlar, az geriye yatırsalar kaykılmadan oturacağız, arkayı dik yapınca bu sefer ileri kayıyorum ve olmuyor, sebeb bu..

olmasını istediğimiz ise

süperB

skoda-superb_int_003_s.jpg

al dev gibi adam süperb de, üstteki resimde ön koltukları ileri almış uyanıklar

superb%20s5.jpg

buda kuga :)

20131117_134835.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Uçan

SuperB hakikaten o konuda diğer tüm araçların çok önünde ama binince kendimi bir boşlukta hissettim sanki ön koltuğa daha yakın olmak daha güvenli olacakmış gibi :biggrin: Bir de ortaya oturup ellerini ön koltuğa atarak öndekilerle muhabbet etme imkanı yok ne yapayım ben öyle arabayı :D Şaka bir yana SuperB nin arka diz mesafesi 2 metre de olsa Mondeo'yu bırakıp onu almam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Kuga fiesta gibi zaten  :D   bende bindim baktım, ön koltuk normal rahat edeceğim pozisyondayken arkada dizelerim ön koltuğa deyiyordu, bacak bacak üstüne ancak yan dönerek attım, boyum 1.75 civarı, genişlik dersen git bir Ranger Wiltrağa bin, bak bakalım mondimi geniş :)

Bizim istedğimiz genişlik ancak SüperB de var ne yazıkki :)

Ama mondi süper tipli bir araba, sevdim, yanlış anlama olmasın :)

şimdi kendi çektiğim resmi bulamadım, şuna bak, mondi bunun gibi mesela, beni arka tatmin etmedi açıkcası, dar değilde ben daha geniş isterim, Mondi gibibir araçta daha fazla diz mesafesi olmalıydı, yinede mefe var tabii, hakkını yemeyelim, focus gibide değil yani...

bu passat

16D1D79C99DF84784C874D68A8C0783C.jpg

bu oktavya

C42679B799961FC43765C1FEF2207E01.jpg

bana göre dar sayılır, mondiyi bulamadım ama oda böyle, esas sıkıntı biz arka koltuktabu şekilde kazık gibi oturmayız, ben hafif kaykılırım, bu durumda dizim ön koltuğa değer, modidede aynı şey oluyor, adamlar sırt kısmının açısıyla numara yapıyorlar, az geriye yatırsala kaykılmadan oturacağız, arkayı dik yapınca bu sefer ileri kayıyorum ve olmuyor, sebeb bu..

olmasını istediğimiz ise

süperB

al dev gibi adam süperb de

buda kuga :)

abi süperB zaten nam yaptı en uzun mankeni kullandı o ayrı canım ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

abi süperB zaten nam yaptı en uzun mankeni kullandı o ayrı canım ;)

herşey güzel ama arka diz mesafesi eh işte, uzat şu aleti biraz, yada arka koltuk sırtlığını ya az arkaya yatır yada yatar yap, bu ford da hep birşeyler eksik olur zaten  :angry: gerçi passatıda aynı bunun...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

herşey güzel ama arka diz mesafesi eh işte, uzat şu aleti biraz, yada arka koltuk sırtlığını ya az arkaya yatır yada yatar yap, bu ford da hep birşeyler eksik olur zaten  :angry: gerçi passatıda aynı bunun...

:good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2 litre tdci gelip de 2. ele düşünce arka diz mesafesi de uzayacakmış Ali Abi.  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

2 litre tdci gelip de 2. ele düşünce arka diz mesafesi de uzayacakmış Ali Abi.  :D

o zaman gözüm diz mesafesini görmez kardeş  :D  bu arada ben 2. el zor alırım, çok zor, sıfırcıyım ben  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Serkan bey bumu dar allah aşkına yapmayın lütfen ce212d9432bc1bd52dc8a2ef555aaafa.jpg

Arda Bey, yanlış anlaşılma olmasın, ben eski kasaya göre dar olduğunu söyledim. Ve hala bu iddiamın arkasındayım. Dış tasarımı daha spor yapma uğruna maalesef arka yaşam alanından feragat edilmiş. Bagaj konusu ise zaten fiyasko. Ancak bu iki olumsuz durum dışında tasarım olarak başka bir olumsuzluk görmedim. Bilakis önceki kasaya göre daha kaslı ve spor bir hava verilmiş araca. Ve bu hoşuma gitti onu da belirteyim. Ancak iki çocuk sahibi bir baba olarak şu anda mondeo alacak olsam 100 bin TL lere bu son kasayı almazdım. Gider 60-70 civarı 2.0 TDCI Selective alır, cebimde kalan 30-40 bin TL ile keyfime bakardım diye düşünüyorum. :nargile:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arda Bey, yanlış anlaşılma olmasın, ben eski kasaya göre dar olduğunu söyledim. Ve hala bu iddiamın arkasındayım. Dış tasarımı daha spor yapma uğruna maalesef arka yaşam alanından feragat edilmiş. Bagaj konusu ise zaten fiyasko. Ancak bu iki olumsuz durum dışında tasarım olarak başka bir olumsuzluk görmedim. Bilakis önceki kasaya göre daha kaslı ve spor bir hava verilmiş araca. Ve bu hoşuma gitti onu da belirteyim. Ancak iki çocuk sahibi bir baba olarak şu anda mondeo alacak olsam 100 bin TL lere bu son kasayı almazdım. Gider 60-70 civarı 2.0 TDCI Selective alır, cebimde kalan 30-40 bin TL ile keyfime bakardım diye düşünüyorum. :nargile:

Sizinkide farklı bir bakış. Ben ise tam tersini yaptım. 2011 mondeo 2.0 tdci selective beyaz taba renk dosemeyi sattım. Bunu aldım. şunuda unutmadan deyim b ve c segment i araçların sıfırı 40 bin tl başlıyor. 100 bin tl nin Adıvar var. [emoji2]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Arda Beye katılıyorum. Yenisini almaya gücüm yetiyorsa yenisini alırım [emoji6]

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

100 bine artık para demiyoruz, (gerçi ver desen yok ta :) ) en basit araba olmuş 50 kaat,bunu bu arabaya vereceğime sabreder tabikide gidip adam gibi mondi alırım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Bagaj benim için çok önemli.bu tarz araçların büyük bagaja sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

100 bine artık para demiyoruz, (gerçi ver desen yok ta :) ) en basit araba olmuş 50 kaat,bunu bu arabaya vereceğime sabreder tabikide gidip adam gibi mondi alırım :)

10.000 lira versene :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Tüm kasa mondeolara sahip olmuş biri olarak yeni kasanin diz mesafesinin yeterli olmadigini rahatlıkla söylüyorum...ama su varki...bu kasa mondeo sansini iyi kullanırsa ikinci el değeriyle birlikte tüm mondeolari ileri taşıyacak...

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Tüm kasa mondeolara sahip olmuş biri olarak yeni kasanin diz mesafesinin yeterli olmadigini rahatlıkla söylüyorum...ama su varki...bu kasa mondeo sansini iyi kullanırsa ikinci el değeriyle birlikte tüm mondeolari ileri taşıyacak...

Hasan hocam ben ise yeterli olduğunu dusunenlerdenin. Ilk kez sizin fikriniz ile uyuşmuyoruz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Bülent... Ben diz mesafesini kendi standartlarima. Ve mondeonun gelişen değişen kasalarina göre yorumluyorum...nasil on cam isitma yok eksik...nasil elektrikli koltuk yok eksik dediğimiz gibi diz mesafesinde bu uzunluktaki mondeoya gore eksik...birde şu performans işi pek kafama yatma di... Bi kullanayim öyle yorumlayacagim...143 PS...340 lik mondeoyu nasil yolda bozar...bakmam lazim...

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bülent... Ben diz mesafesini kendi standartlarima. Ve mondeonun gelişen değişen kasalarina göre yorumluyorum...nasil on cam isitma yok eksik...nasil elektrikli koltuk yok eksik dediğimiz gibi diz mesafesinde bu uzunluktaki mondeoya gore eksik...birde şu performans işi pek kafama yatma di... Bi kullanayim öyle yorumlayacagim...143 PS...340 lik mondeoyu nasil yolda bozar...bakmam lazim...

Hasan hoca sizin diz mesafe standartlarınız yüksek. Benim bölüm 175 cm ve erkek kardeşimin boyu 185 cm ve biz araca rahatlıkla sıgıyoruz. Yeni mondeonun eksi yönlerini ben yazdım biliyorsunuz. Ama diz mesafesi için eksi olarak görmüyorum. Bende 2.0 tdci araç ta vardı biliyorsunuz. Ben performans olarak tatmin olmasam bedava verseler almam. Ve bence en önemlisi sizin gibi mondeo hayranı bir kişinin şimdiye kadar aracı test etmemesi beni üzdü. Bunu bence en önce sizin test etmeniz gerekirdi ve bizi bilgilendirmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. [emoji2] yanlış anlasildiysamda af ola.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Vakit ...vakit...yok...ama en kisa zamanda...benim boyum 1 90 ...[emoji2] [emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Vakit ...vakit...yok...ama en kisa zamanda...benim boyum 1 90 ...[emoji2] [emoji6]

Hocam ben zopa yemeden kapatam konuyu. 190 boy korktum.[emoji2]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

örnek benim boy 1.75 lakin fiesta bana göre on numara bu kişiye ve kullanıma göre değişir ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...