Hasan Basri Bayraktar 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 (düzenlendi) 13 yil 2.0 araba kullandım... Alınacak hazlarin tamamini yaşadım... Rampa yi 160 ve üstü hizlarla cikmanin nasil bir zevk olduğunu en iyi bilenlerdenim ..daha geçen hafta Arabayı Ahmet e götürürken BMW 5 .20 ile yolda nasil oynaniri öğretirken ki aldigim keyfi unutmak mümkün değil...dedim ya araba... Ama ülke şartları . .vergi ve yakit durumu 2.0 araç seçeneğini olumsuz yönde etkiliyor . Ne kadar olumsuzluklar olsa da ford severler hayatlarinin bi bölümünde muhakkak 2.0 bir araç kullanmali... 10 Nisan 2015 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 (düzenlendi) 2.0'i ne yapacaksiniz? Yollar radar dolu. Rampayi 150 ile cikip radari karsida gorme ihtimaline karsilik hiz sabitleyiciyi 120'ye ayarlamak zorunda kalinca; 1.3, 1.5, 2.0 farketmez o zaman:)Cepte kalan farkla da 2 sene benzin parasini bankaya yatirip harcamak ayri bir zevk olur:) Saygilarimla. Tam gaz gitmek değilki dert, arada lazımda oluyor ama, güç iyidir özellikle kritik anlarda, benim istediğim Tork, bu lazım bana, her şartta her yükte çekiş düşmeyecek ve az yakacak, olay bu, yoksa bende deli vergi ödemek istemem, dışarda yaşasaydık zaten 2.0 bile kuratmazdı ama bizim ülkede güç buna anca yetiyor ne yazıkki Hasan Basri beye katılıyorum ayrıca Artik devir değişti.1.4 -1.5 -1.6 turbo benzinliler dizelleri aratmaz gibi oldu.Bmw 3.20 i ed mesela 1.6 çift turbo kanallı 170 beygir 250 tork yanlış hatirlamadiysam 0-100 7.6 sn.dizel den biraz fazla yaksada 6 aylik mtv döneminde daha az ücretle kurtarmak var sonuçta[emoji6] Şahsen vergi açısından bakmıyorum, zaten 10 sene en az bir arabayı kullanırım, evet doğru baya kuvvetliler, ama 170 hp 250 tork yerine 180 hp 400 tork lu motor daha iyi geliyor, kesmiyor yani, aratmaz gelince, ararsın hem gözle hemde yakıt açısından bayağı bir ararsın hemde 10 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 BMW 5 serisinden başlar... Düşük motor hacimli Mercedes alınmaz... 2.0'dan aşağı Mondeo Mondeo değildir... . . diye gider bu geyikler, alan alır, biner, keyfine bakar. 1 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 (düzenlendi) Benim için 0-100 ve son hızın hiçbir önemi yok. Ancak 60-160 bandındaki esneklik çok önemli. 1,5 motorun hızlanmaları güzel ancak 60-160km/h bandı 2,0 dizel kadar esnek değil. Birde dizel üst devirlerde daha sessiz olduğundan uzun yolda daha keyifli oluyor. 10 Nisan 2015 tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 (düzenlendi) BMW 5 serisinden başlar... Düşük motor hacimli Mercedes alınmaz... 2.0'dan aşağı Mondeo Mondeo değildir... . . diye gider bu geyikler, alan alır, biner, keyfine bakar. Elbette öyle, alan alır keyfine bakar ama gerçekler değişmez.... Ali amca benim araç 2.0 tdci mondeo yanlış anlaşılmasın ancak her zaman yüklümü geziyoz abi düşük hacim benzinlide ne kadar binersen o kadar yakıt alırsin büyük hacimde binmesende vergisini ödersin.zevk işidir tabi Vergiye bakma sen, yüksüz de gezsem, her şekilde daha az yakar, uzar bu iş tartışmaya gerek yok, herkes kendine göre alır değilmi, bende böyle alırım olay bu... Amca mı o kadar yaşlanmadık daha Şunu da söylemeden geçemem mesela 2 yıl sonra 2.0 tdci 180 ps 400 nm torklu mondi 2. Ele düştü 1.5 ecoboost 160 ps mondininde 2. Elde fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı olursa kesinlikle ben 2.0 dizel i alırım.o zaman vergiyide gözüm görmez benim için bu kârdır.aynı paraya daha güçlü araba. vergi adam gibi olsa ? sonuç belli 10 Nisan 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Arkadaşlar yanlış anlamayın da 1.5 ecoboost kullandinizmi. Ben 2.0 tdci de kullandim. 2.0 TDI Audi A4 te. Şu anda kullandığım araç in hiçbir farkı yok. Bir kullanın anlarsınız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Bunu en cok seven benim heralde [emoji16] yokuş yukarı çıkarken sağ şeridi kullanıyorum genelde son kurbanım Amarok oldu.6. Vites 2500 devir civarı gidiyoruz bi Amaroğu solladık derken yokuşta bi baktım arka tamponumda.geliyor. [emoji1] gazı 2 cm daha yoklayınca araba bir vites düşürüyo işte o an varya bi bakıyorum Amarok ağır ağır geride kalmaya başlamış.diyorum ki kendi kendime 2.0 dizel candır be [emoji6] Wildtrak a denk gelmemişsin sen, amarok bizim alemde ancak el arabası olur Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Arkadaşlar yanlış anlamayın da 1.5 ecoboost kullandinizmi. Ben 2.0 tdci de kullandim. 2.0 TDI Audi A4 te. Şu anda kullandığım araç in hiçbir farkı yok. Bir kullanın anlarsınız. Arda Abi burda yazan herkes henüz 1.5 ecoboost kullanmamış insanlar. Sen de hak verirsin ki eski sistemde 2.0 TDCi en iyisiydi. Bu yüzden bir süre daha bu yazışmalar devam edecek Yoksa kimse 1.5 i kötüleyip 2.0 TDCi ı savunmuyor. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 11 Nisan 2015 Paylaş 11 Nisan 2015 Arda Abi burda yazan herkes henüz 1.5 ecoboost kullanmamış insanlar. Sen de hak verirsin ki eski sistemde 2.0 TDCi en iyisiydi. Bu yüzden bir süre daha bu yazışmalar devam edecek [emoji3] Yoksa kimse 1.5 i kötüleyip 2.0 TDCi ı savunmuyor.Ersin ben kimse 1.5 kötülüyor demiyorum ki. O herkesin kendi görüşü ben saygı duyarım. Ben sadece gidip ford a test aracını test etmelerini söylemek istedim. 3 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 11 Nisan 2015 Paylaş 11 Nisan 2015 Hb olanı çok daha güzel. Fastback mı diyorlar öyle bi havası var arka kısmın. Onceki kasada bagaj kapi ustunde cukur kisim hosuma gitmiyordu bu sefer oraya biraz daha sekil vermisler arka stoplar daha iceri cekildi spor gorunum guzel.Silecekli oluyor bunlar sanırım. Arac gucunu gosteriyor bu tasarimlarda.Inşallah on sene sonra bundan alacağım :-) :-) Ve bu son mondeoyu galiba bir iki sene önce fusion adıyla uretmisler Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 11 Nisan 2015 Paylaş 11 Nisan 2015 Bugün gittim aracı gördüm. Normalde bir araç fotoğraflarda daha güzel gösterilir ve daha güzel görünür ama bu araç hakikaten fotoğraflardakinden daha güzel. Ford gerçekten bu araç için çok kafa yormuş zaten tasarımcısının söylediğine göre sırf motor kaputu için 6 ay emek verilmiş. Test aracı olmadığı için maalesef test edemedim ama içine oturunca kalite ben buradayım diyor. Sonunda motor kaputuna amortisör koyulmuş ve keşke bagaj kapağı da tuşa basınca tamamen açılabilseydi. Bunlar küçük ama kalite algısında önemi olan detaylar. Satış temsilcisi ses yalıtımından övgüyle bahsetti ve zaten kapıların kapanışından bile aracın bizim kasaya göre daha az titreyeceğini hissediyorsunuz. Koltuklar biraz küçülmüş gibi geldi bana ama daha iyi sarıyor. Araç gerçekten şu ana kadarki en güzel Mondeo ve kendi sınıfında açık ara önde olduğunu düşünüyorum. Ancak Ford'un asıl kozu Vİgnale olacak ben de dört gözle onun gelişini bekliyorum. Tabii ki şimdilik almak için değil görmek için ama belki 2-3 yıl sonra almak da nasip olur. 3 Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 12 Nisan 2015 Paylaş 12 Nisan 2015 (düzenlendi) Bu gün Sivas Ford plaza ya gittim.Bir test araci vardı kapıda.Plaza kapalı idi.Mondi nin içine binemedim ancak etrafını 4 döndüm.Rengi manyetik gri.Tam dolusydu heralde.Farların kenarında Ford Led Technology yaziyodu.Açılır tavan vardı.MaşaAllah çok güzel görünüyor.Alanlara tekrar hayırlı olsun diyorum ödenen paranın hakkını verecek bir araba buldum karşımda işin açığı.Heybetine diyecek bir şey yok zaten. Hamza manyetik gri nasıl duruyordu? O rengin canlısını henüz göremedim ama çok methediliyor. 12 Nisan 2015 tarihinde Serhat Çerçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 2.0>1.5, 3.2>2.0 bunun sonu yok, dolayısıyla bu ifadeler ancak sizin gerçekleriniz olabilir. Alıp almamak kendi tercihimiz ama kendi doğrularımızı kuralmış gibi kabul ettirmeye çalışmamız hoş değil. Üstelik buradaki benzer ifadeler küçümsediğiniz araç sahiplerini rahatsız ediyor olabilir, belki de bilgi almak için girip bu siteye bakanları yanlış yönlendiriyor olabilir. Bunları da düşünmek gerek o alınmaz, buna binilmez derken. Elbette öyle, alan alır keyfine bakar ama gerçekler değişmez.... Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Yeni nesil küçük hacimli benzinli turbo araçlar hem tüketim hem performans değerleri hem de tork eğrisi bakımından çok başarılı. Atmosferik 2.5 v6'lar seviyesinde hatta daha fazla tork ve güç sunabiliyor bu araçlar. Bu nedenle rampaları yüksek hızla çıkmak çıkamamak gibi bir şeyin tartışması bile olmaz bu modern motorlar için... Hızlanma ve çekişte belirleyici ana faktör ağırlık/güç oranıdır ve bu güç hp ile yani beygir gücü ile ölçülür tork ile değil. Tork araca canlılık kazandırır ama hangisinin daha esnek ya da hızlı olacağını beygir gücü +aktarma sistemi (fwd,rwd,awd,şanzıman tipi ve oranları vs) + aerodinami belirler. Bunları zaten hepimiz teorik olarak biliyoruz. Bu durumu yıllar önce Ankara -İstanbul otobanında test etmiştik. 2006 mk3 Mondeo 2.0 TDCI manuel, tork canavarı, 130 hp/330 nm ile 2009 C180 komp 156 hp/245 nm 1.6 otomatik benzinliyi karşılaştırdık. Rampalı yokuşlarda başabaş giderken (virajın müsaade ettiği maks hızdan dolayı) düz yokuşlarda ve düzlüklerde her seferinde c180 beygir başına düşen ağırlık miktarının az olması nedeni ile Mondeo dizeli geçti . O kadar tork farkına ve benzer 0-100 sürelerine rağmen hem düz yokuşlarda hem de düzlükte mk3 Mondeo dizel ,c180'in gerisinde kaldı, nihayetinde beygir gücü kazandı. İki aracın da motoru stok ve benzer kilometrelerde gayet iyi durumdaydı. Bugünün mk5 Mondeo 1.5 ecoboost 'u da 160 hp/240 nm hiç de yabana atılmayacak tork üretiyor ve bunu uzun bir devir aralığında kesintisiz veriyor. Test edince o kasanın motor için hafif geldiğini hissedeceksiniz. özellikle kalkışlarda bunu çok hissediyorsunuz. 2 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Yeni nesil küçük hacimli benzinli turbo araçlar hem tüketim hem performans değerleri hem de tork eğrisi bakımından çok başarılı. Atmosferik 2.5 v6'lar seviyesinde hatta daha fazla tork ve güç sunabiliyor bu araçlar. Bu nedenle rampaları yüksek hızla çıkmak çıkamamak gibi bir şeyin tartışması bile olmaz bu modern motorlar için... Hızlanma ve çekişte belirleyici ana faktör ağırlık/güç oranıdır ve bu güç hp ile yani beygir gücü ile ölçülür tork ile değil. Tork araca canlılık kazandırır ama hangisinin daha esnek ya da hızlı olacağını beygir gücü +aktarma sistemi (fwd,rwd,awd,şanzıman tipi ve oranları vs) + aerodinami belirler. Bunları zaten hepimiz teorik olarak biliyoruz. Bu durumu yıllar önce Ankara -İstanbul otobanında test etmiştik. 2006 mk3 Mondeo 2.0 TDCI manuel, tork canavarı, 130 hp/330 nm ile 2009 C180 komp 156 hp/245 nm 1.6 otomatik benzinliyi karşılaştırdık. Rampalı yokuşlarda başabaş giderken (virajın müsaade ettiği maks hızdan dolayı) düz yokuşlarda ve düzlüklerde her seferinde c180 beygir başına düşen ağırlık miktarının az olması nedeni ile Mondeo dizeli geçti . O kadar tork farkına ve benzer 0-100 sürelerine rağmen hem düz yokuşlarda hem de düzlükte mk3 Mondeo dizel ,c180'in gerisinde kaldı, nihayetinde beygir gücü kazandı. İki aracın da motoru stok ve benzer kilometrelerde gayet iyi durumdaydı. Bugünün mk5 Mondeo 1.5 ecoboost 'u da 160 hp/240 nm hiç de yabana atılmayacak tork üretiyor ve bunu uzun bir devir aralığında kesintisiz veriyor. Test edince o kasanın motor için hafif geldiğini hissedeceksiniz. özellikle kalkışlarda bunu çok hissediyorsunuz. Serhat hocam bu kadar işte. Teşekkür ederim güzel paylaşımın için. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Bu mondeo acayip hoşuma gidiyor ama imkan yok maalesef.Hadi olsa bile 1.5 benziliye benzin dayanmaz 2.0 dizel almaya güç yetmez artık birkaç sene sonra ikinci el belki Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Bu araç titanium paket 1.5 ecoboost diğer paketlerin hepsi yüklü bu arabada.tekno+led + sunroof.renk le birlikte 118 b tl fiyat verdiler.pazarlık etmedim.Ne kadar indirim yaparlar bilemiyorum.Araç 96000Boya farki 1500 Sanrouf 3000 Tekno paket 7500 Led 5500 114500 ederi. 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Arda abi sormadim ayrıntılı ama dediği fiyat bu arkadaşın.Araba piyasada yok ya çok fiyat veriyorlar. Araba roket degilmi Hamza. 2.0 motor dan hiç farkı yok hatta 1 tık önde. Onun için aracı bir deneyin diyordum. Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Serhat hocam bu akşam iş çıkışı tekrar plazaya uğradım.Hem gece karanlığı hemde araç tozlu idi.2 resim çektim.Bir de aracı test ettirdi arkadaşlar saolsun [emoji16] araba 10 numara süper gerçekten.40 la giderken arkadaş gazı kökle abi dedi abi kökleyen sen misin.Araba patiye kalkıyo.Oturuş pozisyonu çok güzel adamı sarıyo bildiğin.Devirli seyrederken hoş bir uğultu var motordan gelen kesinlikle kulak tırmalayan bir ses değil ama.Benim izlenimlerim eski mondeo dan her alanda daha önde bir araba bu.Kendi arabamdan soğur gibi oldum. Hamza çok teşekkür ederim emeğine sağlık, renk güzel duruyor bence. Yeni Mondeo test ettiğim de beni de mk4 tdci Mondeo'dan soğutmuştu Tamam mk4 Mondeo tdci güzel araba ama bu her yönden daha iyi bir araba olmuş. Performansi kesinlikle iyi ve bizim dizelleri yolda yer bu yer 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Bu forumda mk5 mondeo hakkında iyi yada kötü yada olumlu olumsuz her bilgi yazılabilir. Bu bizim tarafsız oldugumuzun göstergesidir. Kısaca marka bağımlılığımız olmadığından kaynaklanır. Ancak bir aracı denemeden ve eski modellerde yapılan yanlisliklari baz alarak yorum yapmak burayı okuyarak araba alacak arkadaşları yanlış yönlendirecektir. Lütfen yorum yaparken deneyiniz öyle yorum yapınız arkadaşlar. Mondeo premium bir marka değil evet ama passattanda benim görüşüm üstün bir arac. Bunları yeni mondeo aldığım içinde söylemiyorum. Tabiki eksikleri var mesala elektrikli koltuk yok. ön cam rezistans yok. Lastikler 18 olması lazımdı değil. Ama artıları da bir okadar çok olmuş. Mesala ilk başta begenmesemde ön göğüs ve 8 inçlik Sony dokunmatik ekranlı muzikcalar süper. Mesala elektronik göstergeli kadran süper hatta süper ötesi. Sessizlik süper arka camlar da sessizlik olsun diye arka camlar 4 mm daha kalın. Mesala çukura düşünce konfor eski mk4 mondeo dan çok üstün. Aracın ben ov çok beğendim. Resmen ucuruyor aracı. Hele beni benden geçiren motorun sesi. Bugün aracı işyerimin önüne park etmiştim camdan bakarken Aracımin önünde resim çektiren çifti görünce tamam dedim araç tuttu. Aracın görünüşü herkesin ortak görüşü süper. Arkadaşlar bu araç için lütfen yorum yaparken dikkatli olun çünkü mondeoyu alacak herkesin internette okuduğu tek yer bu forum. Doğmadan öldurmeyin mondeoyu. Deneyip öyle yorum yapın. Yanlış anlaşıldaysamda kusuruma bakmayın. [emoji2] 8 Yorum bağlantısı
Mustafa Tekin-2 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 1.5 Ecoboost kullanan arkadaşlar, yakıt tüketimi verilerinizi paylaşabilir misiniz. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 1.5 Ecoboost kullanan arkadaşlar, yakıt tüketimi verilerinizi paylaşabilir misiniz.Şehir içi şu anda rodaj süresi dolmadıgi için 10 lt civarı. Orta sertlikte kullanımda. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Sahibinden'e düşen ilk Mondeo sanırım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2015-model-0-sifir-km-yeni-kasa-mondeo-titanium-full-208359066/detay Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Sahibinden'e düşen ilk Mondeo sanırım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2015-model-0-sifir-km-yeni-kasa-mondeo-titanium-full-208359066/detay Sami bunlar fırsatcılar. Araba piyasada yok araç 105 ederi 109 Bin istiyor. Ama sevinmedim değil fiyatları görünce. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Sami bunlar fırsatcılar. Araba piyasada yok araç 105 ederi 109 Bin istiyor. Ama sevinmedim değil fiyatları görünce. Ford için bu olmazdı ama VW de çok uzun süredir var bu. Galeri 0 olarak 5 10 araç alıyor 3 4 bin karla aynı gün teslim ediyor müşterisine. Beklememek için alan çok tanıdıklarım var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts