İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Volkan Dinçel
(düzenlendi)

1.6 Ecoboost Kuga kullanan arkadaşım ş.içi verisi (Eskişehir için) 16 litre..(Araç 8.000 km.de)

Ş.dışında da Bursaya gittik geldik toplam350 km. civarı yol yaptık ortalamamız 9.2 idi..

Araç 4X4..

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Hatchback 5 kapı bayıldım... Tabi zevk meselesi.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arkadaşlar bu ford mondeo vignale ne ola bilginiz varmi. Mondeonun en lüks tipi olacakmis

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

180 HP'lik Fusion ile 1700 km civarında test yapılmış, yaklaşık 10,5 l/100 km tüketmiş, yarısı otoyol, yarısı şehir içi olmak üzere. Merak edenler için, önce Fusion olarak piyasaya çıktığından bu model altında daha fazla test ve bilgi var internette.

http://www.caranddriver.com/reviews/2014-ford-fusion-se-15l-ecoboost-automatic-test-review

Yorum bağlantısı
Artun Öden

arkadaşlar yeni mondeo nun dizel 1.6 sı ile test sürüşü yapan oldumu ,mersin niğde aksaray ve nevşehirde ki tüm test araçları benzinli model

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Bugun cok kotu bir surpriz ile karsilastim...Titanium + Led ve adaptif var, park assist vs. gibi ek ozellikler bulunan model arac test etmeye gittik, hersey super, koskocaman dokunmaktikli ekran birde ne goreyim, navigasyon yok. Sacmaligin onde gideni. Ford yine yapti yapacagini.

035034115.jpg?r=0

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Bugun cok kotu bir surpriz ile karsilastim...Titanium + Led ve adaptif var, park assist vs. gibi ek ozellikler bulunan model arac test etmeye gittik, hersey super, koskocaman dokunmaktikli ekran birde ne goreyim, navigasyon yok. Sacmaligin onde gideni. Ford yine yapti yapacagini.

035034115.jpg?r=0

Gürçay Bey ben bakmaya gittiğimde navigasyon olup olmadığını sorduğumda var ama kartını satışı yaptıktan sonra takıyoruz demişlerdi. Bir sorun bayiye isterseniz.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Emre bey, tesekkur ederim Sormam lazim...

Fatih bey, arac gercekten agir. Ozellikle kullanirken hissediliyor. Virajlara keskin girdiginizde arka tarafin kaymak ve kaymamak arasindaki sinirin cok uzak olmadigini hissediyorsunuz. Yanlis anlamisilmasin, arac cok stabil. Hosuma gitmeyen diger seyler

- arac Titanium + ek ozellikler olmasina ragmen ve kullanilan malzeme kaliteli oldukca iyi olmasina ragmen, on konzoldaki ve direksiyondaki tuslar, kolcak ve torpido kapagi biraz alt sinif arac hissi verdi bana.

- ekranda biraz fazla renk tonlari kullanilmis gibi geldi ama herhalde alisiyor zamanla insan

035034117.jpg?r=0

- sofor koltugunda gorus acisi daha iyi olabilirdi. Ozellikle park ederken zorluk yasayan cok insan olacak. Arka camdan gorus neredeyse sifir.

- arac agir oldugu icin bos vitese alindiginda oldukca cabuk yavasliyor

Diger herseyi cok begendim. Led farlar harika birsey, koltuklar ise oturdugum en rahat koltuklar. Test edilen arac 2.0 dizel, 150 hp, 6 ileri manuel vites. 130 km\h hizda yakit gostergesi 5 litreyi gosteriyordu. 90-100 km'h ile 4'e inecegini dusunuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Hem Passat 8, hem Mondeo 5 kullanmis biri olarak: Mondeo Passat'tan surus keyfi, suspansiyon, stabilite ve genel surus keyfi olarak cok daha iyi. Passat'in Mondeo'ya gore daha iyi oldugu noktalar ise Passat'ta daha enteresan ve ilgi cekici ozellikler olmasi ( surucu onundeki ekrana navigasyonu verebilmesi gibi) ve yeni DSG baska bir dunya. Genel bir karsilastirma yapmam gerekirse, kullandigim Mondeo'daki ozellikli Passat Mondeo'dan yaklasik 30% daha pahali olmasindan, verdigi surus zevki ve guvenlikten dolayi, benim icin Mondeo acik ara onde.

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Hem Passat 8, hem Mondeo 5 kullanmis biri olarak: Mondeo Passat'tan surus keyfi, suspansiyon, stabilite ve genel surus keyfi olarak cok daha iyi. Passat'in Mondeo'ya gore daha iyi oldugu noktalar ise Passat'ta daha enteresan ve ilgi cekici ozellikler olmasi ( surucu onundeki ekrana navigasyonu verebilmesi gibi) ve yeni DSG baska bir dunya. Genel bir karsilastirma yapmam gerekirse, kullandigim Mondeo'daki ozellikli Passat Mondeo'dan yaklasik 30% daha pahali olmasindan, verdigi surus zevki ve guvenlikten dolayi, benim icin Mondeo acik ara onde.

2015 Mondeo sizce yeni bir kasa yani MK5  midir, yoksa MK4 kasanın 2. makyajlı hali midir ?

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

Mehmet abi dogru passat mondeo kadar deger kaybetmez ama ben uzun sure binmek icin alirim arabayi o yuzden uzun vadeli kullananlar icin aslinda o kadarda zarar olmaz...

Benim test ettigim mondeoda yakit 13.5 yaziyordu ama benden once teste cikan 215 km hiz yapmis bnde 170 lere kadar ciktim yani her binen hiz yaptigi icin oyle yuksektir ama bence 10.0 danda asagi dusmesi imkansizdir her ne kadar ecobost motor falan deselerde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Yeni mondeo şu anda yok satıyor. Ellerinde araç yok şu anda.bos paket var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Mondeo titanium da navigasyon var, test araçlarında kart takili değil sadece, zaten lütfen karti takiniz uyarisi veriyor.

Mondeo savurma konusunda sınıfının en yüksek limitlerine sahip ve virajlarda ray üstünde gidiyormuş hissi veriyor. Ileri seviyede stabil bir araç.

Mk4 ile aynı şasiyi ve benzer ana çizgileri taşıyor dışarıda, bu modelin bir karakteristigi olmasi bakimindan güzel, içeride ise yepyeni bir araç, çok teknolojik. Her seyi ile yeniden çizilmiş tasarlanmış yepyeni bir kasa. Tabi mk4 ten miras aldığı genetik özellikleri var, mükemmel bir yol tutuş çeviklik ve stabilite gibi..

Benim test ettiğim araclar 7-7.5 litre civari ortalama tüketim gösteriyordu. Ben 7 litre civari bir değer yakaladım. Neticede benzinli turbo, basınca fark açılır..

Yeni Mondeo gerçekten yok satıyor. Showroomdaki araçları ve test aracını alabilmek icin ciddi ciddi bastıranlar gördüm, ve alan da oldu.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Mondeo titanium da navigasyon var, test araçlarında kart takili değil sadece, zaten lütfen karti takiniz uyarisi veriyor.

Mondeo savurma konusunda sınıfının en yüksek limitlerine sahip ve virajlarda ray üstünde gidiyormuş hissi veriyor. Ileri seviyede stabil bir araç.

Mk4 ile aynı şasiyi ve benzer ana çizgileri taşıyor dışarıda, bu modelin bir karakteristigi olmasi bakimindan güzel, içeride ise yepyeni bir araç, çok teknolojik. Her seyi ile yeniden çizilmiş tasarlanmış yepyeni bir kasa. Tabi mk4 ten miras aldığı genetik özellikleri var, mükemmel bir yol tutuş çeviklik ve stabilite gibi..

Benim test ettiğim araclar 7-7.5 litre civari ortalama tüketim gösteriyordu. Ben 7 litre civari bir değer yakaladım. Neticede benzinli turbo, basınca fark açılır..

Yeni Mondeo gerçekten yok satıyor. Showroomdaki araçları ve test aracını alabilmek icin ciddi ciddi bastıranlar gördüm, ve alan da oldu.

Serhat hocam bende test aracını sordum . 7.2 civarı ortalama yakıtı vardı. Ben yanıldım mı diye merak etmiştim. Demekki 1.5 ecoboost sizde 7.5 civarı yakmissiniz. Ve araç yok satıyor bu hafta sadece benim satış temsilcim 7 adet satmış benimki hariç. Ben focus u bıraktım mondi satıyorum diyor. Herkes mondiyi soruyor Muş. Birde siz erginde ki mondiyi mi denediniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Bugun su navigasyon olayini gidip sordum. Ve benim dedigim gibi navigasyonsuz geliyor koskocaman Titanyum. GPS antenini bile ayri almak gerekiyor. Haritali kartlar 700 TL'den basliyor... Anlasilan Ford yine canimiz sikilmasin diye bizede is birakmis. OEM navi yerine android, ios ve windows uyumlu omur boyu guncellemli Garmin almak daha mantikli kanaatimce. OEM Navi extra olarak siparis verilebiliyor. Burada 4000 TL'cik istiyorlar Sync II + navi'ye. Sony'li Ice paket + navi = 6000 TL'cik.

tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İçimizde passat forumuna takılan var mı?

Yeni passat eskisine oranla daha rüzgar sesi alıyor, işçiliği daha kötü. İnsanlar hatalı yerlerin fotolarını paylaşmışlar. Artık parayı arabaya değil ambleme verdiklerinin farkına varmaya başladılar.

Komşum da aldı. Her gün eczanenin önünde görüyorum. Gözüm çabuk alıştı. Kirliyken daha da çirkin. 120 bin liranı hangi arabaya vermezsin diye sorsalar, passatı gösterip aha şu araca vermem derdim...

Bir zamanların vw ve cc öveninden bunları duymak ne büyük mutluluk. [emoji4] ama smax gibi bir arabanın etkisi mi diyelim ne diyelim [emoji106][emoji106]

Bugun su navigasyon olayini gidip sordum. Ve benim dedigim gibi navigasyonsuz geliyor koskocaman Titanyum. GPS antenini bile ayri almak gerekiyor. Haritali kartlar 700 TL'den basliyor... Anlasilan Ford yine canimiz sikilmasin diye bizede is birakmis. OEM navi yerine android, ios ve windows uyumlu omur boyu guncellemli Garmin almak daha mantikli kanaatimce. OEM Navi extra olarak siparis verilebiliyor. Burada 4000 TL'cik istiyorlar Sync II + navi'ye. Sony'li Ice paket + navi = 6000 TL'cik.

Vw politikasına soyunmuş demek ki.
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Araç testine giden yada gidecek arkaşlardan rica etsem araçta hangi yağ kullanılıyor sorabilirler mi? 5w30 mu 5w20 mi? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Serhat hocam bende test aracını sordum . 7.2 civarı ortalama yakıtı vardı. Ben yanıldım mı diye merak etmiştim. Demekki 1.5 ecoboost sizde 7.5 civarı yakmissiniz. Ve araç yok satıyor bu hafta sadece benim satış temsilcim 7 adet satmış benimki hariç. Ben focus u bıraktım mondi satıyorum diyor. Herkes mondiyi soruyor Muş. Birde siz erginde ki mondiyi mi denediniz.

Abi Konyada da satışların iyi olduğunu söylediler, hatta showrooma gelen 1.6 dizeli sattılar. Test aracı olarak Ergindeki laciverti de kullandım, carrefour tarafından 3. cevreyolu civari akşam 6 civarıydı. Çok fazla sıkıştırmadım, özellikle normal kullanımdaki tüketimini merak ediyordum, açıkçası 10 litre civarı tüketim beklerken o değer şaşırttı. Sakin kullanımda az yakabilir hissi oluştu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Abi Konyada da satışların iyi olduğunu söylediler, hatta showrooma gelen 1.6 dizeli sattılar. Test aracı olarak Ergindeki laciverti de kullandım, carrefour tarafından 3. cevreyolu civari akşam 6 civarıydı. Çok fazla sıkıştırmadım, özellikle normal kullanımdaki tüketimini merak ediyordum, açıkçası 10 litre civarı tüketim beklerken o değer şaşırttı. Sakin kullanımda az yakabilir hissi oluştu

Kısaca 13 lt yakar tezi cürütüldü. Ergin deki lacivert araç 702 km ortalama 7.2 idi. Bende kullandım 1 saate yakın aynı değerlere yakındı. Ben 9 lt yakmasi na razıyım. Ama daha az yakacak emin oldum gibi. Evet araç yok şu anda. Test aracını almak isteyen bile olmuş. Benim aldığım araç daha üretimde. Nisan 15 teslim ederiz diyorlar.arac avrupada da iyi satış rakamlarına ulasmis.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tekin-2

Araç testine giden yada gidecek arkaşlardan rica etsem araçta hangi yağ kullanılıyor sorabilirler mi? 5w30 mu 5w20 mi? Teşekkürler

Ford Europe daki katalogda şöyle yazıyor.

1.5 TDCi 0w30

1.6 TDCi 5w30, 0w30

2.0 TDCi 0w30

1.0 Ecoboost 5w20

1.5 Ecoboost 5w20, 5w30

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Passat'ın Otohaber testini okudum, plastik aksamdan gelen çıtırtılar varmış, bir önceki seride böyle şikayetler yoktu. 

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Yeni Passat ile bir haftadır bir kaç bin km yol yaptım.Hem stabize hem otoban kullanma şansım oldu. Bolu Gölcük-Seben arası kullandım hem stabilize hemde çok yamalı bir yol. Araç da plastik aksam kesinlikle hiçbir ses gelmiyor. Hatta B7 kasayı da çok kullanmış biri olarak tıkırtı çıtırtı sesi bu araçta inanılmaz fazlaydı. VW bu araçta bu sorunu halletmiş gibi gözüküyor ancak daha ileriki km halinede bakmak gerekir. Araç 120 bg dizel DSG comfortline bir araçtı. 110000km civarında idi. Aracın yokuşlarda performansını pek beğenmedim. Hangi viteste olursanız olun gaza bastığınızda öyle aman aman bir koltuğa yapıştırma yapamıyor araç. Bazen 1 bazen 2 vites düşürüyor buda yakıta olumsuz bir şekilde biniyor. Ankara-Bolu arası 130 km/h aşağı düşmemek kaydı ile yer yer 180km/h çıktım. 200km sonucunda ortalama yakıt tüketimi 7,2 gibi bir değerdi. Bolu gölcük  arasında yokuş tırmanırken ort tüketim 15lt gibi değerlere kadar çıktı. Yol sesi konusunda B7 kasa passata göre çok daha ileride üstünde bridgestone  kışlık lastik olmasına rağmen yol sesinin bu kadar olması gerçekten harika idi. Stabilize yoldaki ses dahi hiç rahatsız edici değildi. B7 kasada da öyle aman aman bir  yol sesi problemi yoktu ancak bu kasada daha da iyileştirilmiş.. 

Açıkcası rüzgar sesi konusunda araç benim için tamamen sınıfta kaldı. Ön cam akustik değildi ve rüzgarın durumuna göre bazen 120 bazen 140 sonra ciddi anlamda kafa ütüleyen tarzda bir rüzgar sesine maruz kalıyorsunuz. Motor yalıtımı ise.sınıf ortalamasında idi. Dizelin sesi kabine yansıyor. Süspansiyon konforu olarak da sessiz ve yumuşak olması benim için daha önemli bir kriterdi. Bu açıdan da aracın hem sessiz hemde tatlı sert süspansiyon konforu benim hoşuma gitti. Yol tutuş konusunda da gayet iyiydi. 

Müzik sisteminin performansı ne çok iyi nede çok kötü idi.   

Sonuç olarak aracın var olan artılarının yanında aracın bu denli bir rüzgar sesi alması benim için çok ciddi bir eksi. Var olan artıları bu rüzgar sesi benim için nötrledi diyebilirim. Gözüm kapalı alacağım bir araç olmamış açıkcası. 

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...