İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Misafir

Abi öyle değil o işler... 8 liralık ürününün 10 liraya alıcısı varsa,9 liralık 1 gerçek alıcı müşteriden 10 liralık 3 potansiyel müşteri daha iyidir.Ticarette amaç o 8 liralık malı 8.03 karla satmak 9 lira karla satmak hiç yoktan iyidir mantığı değildir...8 liralık ürünümle pazar payımı açıp 10 liralık müşteri çokluğunu arttırmak.[emoji6]

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Abi öyle değil o işler... 8 liralık ürününün 10 liraya alıcısı varsa,9 liralık 1 gerçek alıcı müşteriden 10 liralık 3 potansiyel müşteri daha iyidir.Ticarette amaç o 8 liralık malı 8.03 karla satmak 9 lira karla satmak hiç yoktan iyidir mantığı değildir...8 liralık ürünümle pazar payımı açıp 10 liralık müşteri çokluğunu arttırmak.[emoji6]

Erol bey siz arastirdinizmi 1.5 mondeo ne kadar yakıt tüketir diye. herkes farklı birseyler söylüyor. 13 lt diyen de var 6 lt diyen de. Kararsız kaldık. 13 lt ise almaktan vazgececem cunku
Yorum bağlantısı
Misafir

Erol bey siz arastirdinizmi 1.5 mondeo ne kadar yakıt tüketir diye. herkes farklı birseyler söylüyor. 13 lt diyen de var 6 lt diyen de. Kararsız kaldık. 13 lt ise almaktan vazgececem cunku

Tek ama tek soru işareti, siz biz değil herkes aynı tedirginlikte... Ama test aracının yanına birdaha gidip ortalamasına bakacam aklımda[emoji6]
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Tek ama tek soru işareti, siz biz değil herkes aynı tedirginlikte... Ama test aracının yanına birdaha gidip ortalamasına bakacam aklımda[emoji6]

Ben bugun bakacam tekrardan ne yakiyor diye. Bu konuda burda tekrar bilgi paylaşımı yapalim
Yorum bağlantısı
Misafir

Inceleme Videolari izlerken ben de ayni soruyu sormustum. Iki testte iki ayri ve tutarsiz yakit tuketimi verisi vardi. Klasik otomatik sanzimanin sehir ici yakisi yuksek olabilir ancak bu testlerde aracin henuz yeni olmasi tuketim konusunda yaniltici olabilir. Ayrica test videolari ve test suruslerinde genelde motorun performansi icin henuz yabanci olduklari şanzimanin diline uygun bir surus yapilmadigindan gercekci olmayan degerler goruluyor gibi.

Bence 1.6 turbo bir arac sehir icinde 9-10lt, otomatik oldugu icin de 11-12lt ust sinirinda gezer. Şanzimana alistikca 10lt civarinda dolasir. Sehir disi zaten 6. Vites etkisi ile 5.5lt-6lt civari olur sanirim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Suat Seymen

Açıkçası ben Mercedese de bakmıştım akıllı led, ve tecno pakette ki uygulamalar için çok daha pahalı gelmişlerdi marka farkı olabilir, Passat a göre de daha ucuz aynı fiyata daha boş bir araba alınabiliyor passatta ve bence Mondeo daha uygun ve albenili, ayrıca benim kriterlerimde yol tutuş konfor vs daha öndedir, fordun öncesini bu  anlamda biliyorum  sipariş ettim zaten nisanda gelecek yakıt konusunu çok önemsemiyorum :) önceki arabam 2010 du ve 16 000 de idi ben daha çok yol tutuş, confor vs ile ilgiliyim. arabayı en az 5 yıl kullanırım  o nedenlerle de seçim konusuna farklı bakıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Suat Seymen

Ayrıca fiyatlar konusunda fazla bir oynama olmadığını söylediler :, Ford sitesinde önerilen fiyatlara çok yakın belki bir 500-1 m oynar en fazla gibi görünüyor, kötü bir pazarlıkçımıyım ki diye düşündüm; sizler böyle bazı şeyler yazınca :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tekin-2

1.5 ecoboost ile yarım saat test yaptım. Ortalamayı sıfırlamıstım. Sıkışık trafikte idik. Birkaç kere dip gaz yaptım. Test bittiğinde ortalama 12.2 idi

Yorum bağlantısı
Misafir

1.5 ecoboost ile yarım saat test yaptım. Ortalamayı sıfırlamıstım. Sıkışık trafikte idik. Birkaç kere dip gaz yaptım. Test bittiğinde ortalama 12.2 idi

Yarim saat le asıl veri okunmaz hocam.enaz 200. 300 km lazim
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Yarim saat le asıl veri okunmaz hocam.enaz 200. 300 km lazim

84f166a3f46c5a765d783d9205219140.jpg bugün test aracında çektiğim foto
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arda hocam,

Araç hareket halindeyken vitesin kaçta olduğunu (3, 4, 5 vb.) gösteriyor mu?

Direksiyondan vites değiştirme özelliği var mı?

Hız sabitleme on konumunda, kaça sabitlendiğini rakamla gösteriyor mu?

Yol bilgisayarı 2 olması güzel olmuş. Bir eksiklikti şahsen. Süreyi de göstermesi süper olmuş.

Direksiyon dan vites değiştirme yani F1 var. Ama diğer sorduklarini hatırlamıyorum sefa hocam. Dikkatimi çekmedi ama bir daha gidersem bakarım.
Yorum bağlantısı
Misafir

Arda hocam,

Araç hareket halindeyken vitesin kaçta olduğunu (3, 4, 5 vb.) gösteriyor mu?

Direksiyondan vites değiştirme özelliği var mı?

Hız sabitleme on konumunda, kaça sabitlendiğini rakamla gösteriyor mu?

Yol bilgisayarı 2 olması güzel olmuş. Bir eksiklikti şahsen. Süreyi de göstermesi süper olmuş.

Gecen gun bindigim caravallede vardi bu ozellik. Hem mevcut vitesi hem de yanip sonerek atilmasi gereken vitesi gosteriyordu. Man'in otomatik şanzimanli belediye otobuslerinde yillardir var:)Ayni zamanda kamyonlarinda da tabi. Cok zor bir ozellik olmasa gerek ama binek ve otomatik vites bir aracta kacinci viteste oldugunun onemi yok demis olabilirler.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Gecen gun bindigim caravallede vardi bu ozellik. Hem mevcut vitesi hem de yanip sonerek atilmasi gereken vitesi gosteriyordu. Man'in otomatik şanzimanli belediye otobuslerinde yillardir var:)Ayni zamanda kamyonlarinda da tabi. Cok zor bir ozellik olmasa gerek ama binek ve otomatik vites bir aracta kacinci viteste oldugunun onemi yok demis olabilirler.

Saygilarimla.

O uyarılara uyarak bir litre az yakıyor tsi

Yorum bağlantısı
Misafir

O uyarılara uyarak bir litre az yakıyor tsi

Düz viteste fonksiyonu vardir da otomatikte gorsellik oluyor sadece manuel mod yoksa.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Düz viteste fonksiyonu vardir da otomatikte gorsellik oluyor sadece manuel mod yoksa.

Saygilarimla.

Dsg de m kullanım da var. F1 direksiyon versiyonu da var. Hepsinde var kısaca

Yorum bağlantısı
Misafir

Tv tanıtımında göstergedeki km,devir bölümü falan dairesel boyutlarını küçültüp büyültme gibi bir fonksiyon var gibi algıladım.Gösterge komple lcd mi diye aklımdan geçir idim.

Doğrumudur ki?

Yorum bağlantısı
Misafir

Tv tanıtımında göstergedeki km,devir bölümü falan dairesel boyutlarını küçültüp büyültme gibi bir fonksiyon var gibi algıladım.Gösterge komple lcd mi diye aklımdan geçir idim.

Doğrumudur ki?

Donanima goreymis Oktay Bey.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

O zaman doğru görmüşüm.Sanırım bu araçtaki göstergede Lcd tabanlı gibi.Menüler falan çok net.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Arda Bey,Benim şahsi kanaatim bu otomatik  mondeonun şehir içi tüketiminde 12 lt yi  göze almak lazım.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arda Bey,Benim şahsi kanaatim bu otomatik mondeonun şehir içi tüketiminde 12 lt yi göze almak lazım.

Bahadır bey bende öyle düşünüyordum. Ancak paylaştığım foto da gördüyseniz test aracı 728 km ortalama 7.2 civarı görünüyordu.
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Bahadır bey bende öyle düşünüyordum. Ancak paylaştığım foto da gördüyseniz test aracı 728 km ortalama 7.2 civarı görünüyordu.

Valla Bülent Bey,şehir içinde sıkışık trafikte katalog değerine en az 2 lt. eklemek lazım.Ben bunu bilir bunu söylerim. :)

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Valla Bülent Bey,şehir içinde sıkışık trafikte katalog değerine en az 2 lt. eklemek lazım.Ben bunu bilir bunu söylerim. :)

Insallah dediginiz gibi çıkmaz. Yoksa 2 sene böyle biner sonra lpg. Şimdi hesap yaptım eski mondimden km de 100 kuruş fazla yaksa yılda 15000 km den yılda 1500 tl fazla yakar. Yıllık 900 tl mtv var. Onla beraber 2400 tl yapar. Eski mondimin yıllık vergisi 2200 idi. Yani 200 tl fazla verecem benzinli keyfi yaşayacam. Böyle düşünüp aslında karar verdim. Ortalama 9 lt yakarım diye dusunuyom. Tabi evdeki hesap çarşıya uyar mi bilmem[emoji2]

Deneyip göreceğiz artık.

Yorum bağlantısı
Misafir

Prins lpg donusum sivi sekilde 6b tl ye yaptirmis arkadas i30 a.Bayiyle gorustum arkadasin tel. den takariz dedi.Bu turbolu kismindan 122 hp tsi lere olmuyo bi dedi.1.6 ecoboost mondi ile kuga ya taktim diyo.garantili falan diyo.benzin neyse ayni diyo sivi veriyo lpg yi motora dedi.lpg den sonra mondi 10 lt re de yaksa muhim deil.10 ×2.30 =23 krs [emoji41] [emoji41]

Forumda 1.6 ecoboost Kuga'ya taktırıp, belli periyodlarla fügözlemlerini bildiren ve aynı zamanda montajı yapan üyemiz var. 1.6 ile uyum konusunda bir problem gözükmüyor. Ancak atmosferik motorlara yapılmıyor diye söyleniyordu. İ30'un turbolu motoru var mıydı?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Insallah dediginiz gibi çıkmaz. Yoksa 2 sene böyle biner sonra lpg. Şimdi hesap yaptım eski mondimden km de 100 kuruş fazla yaksa yılda 15000 km den yılda 1500 tl fazla yakar. Yıllık 900 tl mtv var. Onla beraber 2400 tl yapar. Eski mondimin yıllık vergisi 2200 idi. Yani 200 tl fazla verecem benzinli keyfi yaşayacam. Böyle düşünüp aslında karar verdim. Ortalama 9 lt yakarım diye dusunuyom. Tabi evdeki hesap çarşıya uyar mi bilmem[emoji2]

Deneyip göreceğiz artık.

sıkışık olmayan şehir içi trafikte 8-8,5  lt olabilir ama biraz sıkışık trafikte dur kalk ta  hemen yükselecektir.

gerçi aynı motor değil ama ,ben özellikle kışın kısa mesafe de 10-11 lt yi buluyorum.uzun yol 90 km/h  6-6,5 lt.normal akan şehir için trafikte ise 7,5-8,5 lt 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

1.5 ecoboost mondeo 2015 liste fiyatları açıklanmaya başlanmış durumdadır. Şehir içi yakıt 10.3 olarak verilmekte merak edenler için. Style donanım sanırım en baz yanlış görmedi isem 83 84 K civarı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...