İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Fatih Keskin

Yeni nesil start stop lu araclarin çoğu düşük hızlarda mesala 10km/h stop ediyor tabi ayak fren pedali üzerindeyse aracin direksiyon u ve frenleri sıkıntısız çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Mondeo hazirana kadar satışı dolu toplam 780 araç geliyor türkiyeye ve nerdeyse hepsi satılmış durumda. Hele titanyum yok . Bence mondi bu sefer ikinci elde değer kaybetmez gibi geliyor. Tabi otosanin biyerleri kalkıp fiyatla oynarsa ona bişey demem.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

haftasonu otokoç ve çeteşa uğradım bir işim vardı millet test aracına bile asılmaya başlamış yok satıyor.fokusu zaten söylemiyorum leblebi misali e fiyasta çerez misali bu üç ürün yok ve uzun günler sıraya giriliyor . ve ençok dikkatimi çeken sohbet esnasında titanyum ve titanyum plaslar tercihteymiş .bu arada bayilerde acayip fiyat dalgalanmaları var bir hafta önceki fiyat aldığım ürün bin veya ikibin lira modele göre aşağı ve yukarı oynuyor.ve ve takastan gelen ikinci eller şişmiş durumda heryer takastan gelen arabalarla dolu hahaha )))

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

2.00 tdci ler hakkında bilgin var mi abi.

,

Bülent Bey de cevap verecektir ama bayiye göre Haziran temmuz gibi gelecekmiş.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

,

Bülent Bey de cevap verecektir ama bayiye göre Haziran temmuz gibi gelecekmiş.

2.00 tdci ler hakkında bilgin var mi abi.

Serhat hocaminda dediği gibi haziran temmuz gibi. Ancak ben 2.0 tdci çok satilacagini düşünmüyorum. Çünkü insanlar 100.000 tl üzerine çıktığı zaman 2.0 motor alacak iseler bmw audi Mercedes E kayiveriyorlar. Vw Passat ta bile 2.0 TDI satışı sınırlı sayıda. Mondeo da yine tutmaz 2.0 tdci. 1.5 otomatik ve 1.6 tdci yok satar ama. Bugunde bir abimize 1.6 tdci titanyum almaya çalıştık hazirana kadar yok. Bu yüzden titanyum yerine dizel style siparisi verdi. Beyaz renk. oda zor bulundu. Titanyum türkiyede satılık dizel siyah renk var şuanda.
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Türkiye ye gelmemiş bir aracin 2. Elini beklemekteyim[emoji16] .haklisin abi 150b tl yi 2b dizel passat ve mondeo ya vermeme konusu doğru tespit.2012 model c250 Mb bu para ya alinabiliyo sonuçta .

2012 model E 250 CGI demek istedim.

Mondeo 2.0 tdci artık çok zor. Alırsa kiralama firmaları ve mondeo sevdalilari. Belki bir nebze de 2.0 hibrit araç gelecek o satılabilir. Bunlar tabiki iyi niyetli düşünceler. Ben mesala kesinlikle 2.0 motor mondeo almam. 3 senede yüzde 50 kesin zarar var cunku.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Abi bu arabalar rent a carlar alip kraya veriyo şirketlere vs. Genelde makam arabasi gibi oluyo.ben kararliyim abi.bir şekilde piyasaya düşer bu araç.2b tdci 180 ps bir mondeo sahibi olacağim inşaAllah [emoji41] bakarim keyfime

Evet uzun dönem kiralama ile şirket yöneticilerinin makam arabası oluyor ve aşırı temiz oluyor bu araçlar. O şekilde olur büyük ihtimalle 2.0 tdci piyasası, yoksa bu vergilendirme sistemi ve ikinci el dinamikleri ile 2.0 tdci alan bireysel müşteri fazla olmaz gibi...  

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Türkiye ye gelmemiş bir aracin 2. Elini beklemekteyim[emoji16] .haklisin abi 150b tl yi 2b dizel passat ve mondeo ya vermeme konusu doğru tespit.2012 model c250 Mb bu para ya alinabiliyo sonuçta .

2012 model E 250 CGI demek istedim.

Doğru, 150 bin verilekse daha premium bir marka alınır, mercedes, bmw ve audi gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Premium sıfırın 2.0 dizel en boşu 165bin TL aralığında geziyor (320d). Biraz dolu bir 320d için190-200bin TL'yi gözden cikarmak gerekiyor. Bırakın onu Mondeo'nun içindeyken araba hesabina almadığımız Bmw 1 serisi benzinli 1.6 bile 115bin TL. Dizel Mondeo 135bin TL civarinda olacakmis titanium modeli. 180 hp lik mondeo 400 nm tork degeri, hizlanma ve yakit verileri ile 320d ye kafa tutuyor, hatta yakit tüketim verileri daha iyi. Sadece yakit verileri değil, izolasyonu sessizliği iç hacmi ve bana göre tasarımı, güvenlik özellikleri +kasa saglamligi da daha iyi. 210 beygirlik 2.0 dizel ise 450 nm lik torku ile bir yol canavarı, ama ithalatı şüpheli. Ama piyasa bunlari me derece idrak eder nasil bir ikinci el piyasası oluşur meçhul, simdiye kadarki sicili ortada.

Yorum bağlantısı
Misafir

Passat b8 kullanan arkadaşlardan biri yeni mondi yi test etmiş ve şu sonucu çıkartmış.3e5d2e80dfef332c19df58a98fadd638.jpg

Ben daha aynı segment olup da arasında dağlar olan araba görmedim de bir de size danişayım.

Mühim olan markaya ait bir forumda o markanın methedilmesi veya rakip markanın yerilmesi değil. Bunların haber değeri yok:) b8 forumunda mondeo övselerdi konuşulması gereken buydu:) Bu tip fanatizm hareketleri, ya da tecrübeyi 15 yaşında aracı kaçırımakla eşdeğer tutan kalemlerin övündükleri ne passat mühendislerinin dileğidir, ne de mondeo tasarımcısının passat altında kaldıklarına dair işaret olabilir.

En az Tasarım, konfor, işçilik kadar önemli olan konulardan biri de dayanıklılık ve kullanılan parçaların uyumudur. 1 sene içersinde bu detayları normal kullanım şartları altında almadan asıl üstünlüğün kimde olduğu muallaktadır. Ancak genelde focus1, focus2 ve mondeo mk2 örneklerinden gördüğümüz kadarı ile Fordlar uzun dönemde çok daha sağlam ve diri kalıyorlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Suat Seymen

yalnız ben tekrar sordum, Mondeo da sd kart ücretli geliyor. iyice araştırmanızı tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

yalnız ben tekrar sordum, Mondeo da sd kart ücretli geliyor. iyice araştırmanızı tavsiye ederim...

Benim sorduğum bayide sadece kugada sd kart ücretli mondeo da ücretsiz dedi. Bence bayi o ürünü parayla satmaya çalışıyor olabilirmi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Suat Seymen

otosanı arayıp sorabilirsiniz dendi daha önce üzerinde gelen bir sd otosan tarafından geri istenmiş

üzrinde sd gelirse görmemiş gibi yapıcaz

aramız iyisdir satmaya çalıştığını sanmıyorum :)

olur mu emin değilim çünkü sadece kuga söylemi ile sordum

bence siz de bir daha sorun :))

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

Az once passat foruma baktimda biraz bazi vw hayranlari disinda digerleri mondeo mantikli diyolar :) bence bu sene mondeo passatin onune gecer genel goruste boyle heralde :)

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Az once passat foruma baktimda biraz bazi vw hayranlari disinda digerleri mondeo mantikli diyolar :) bence bu sene mondeo passatin onune gecer genel goruste boyle heralde :)

Fazla iyimser bi yorum olmuş, Passat forumunda hala bariz çoğunluk Mondeo ya fazlasıyla temkinli, teknik olarak her açıdan tatmin olsalar çoğu kişi Mondeo nun değer kaybı Passat la kıyaslanamayacak kadar fazla deyip cesaret edemiyor Mondeo almaya ki, hiç haksız da değilller... 2 sene sonra ikinci el Mondeo ve Passat fiyatlarını kıyaslarsanız sizde hak verirsiniz...

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Nevşehirde Ford bayi olmasına rağmen test aracı haricinde mondeo hiç görmedim. Ama en yakın kayseride satılan yeni passat her sokakta 1-2 tane var.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fazla iyimser bi yorum olmuş, Passat forumunda hala bariz çoğunluk Mondeo ya fazlasıyla temkinli, teknik olarak her açıdan tatmin olsalar çoğu kişi Mondeo nun değer kaybı Passat la kıyaslanamayacak kadar fazla deyip cesaret edemiyor Mondeo almaya ki, hiç haksız da değilller... 2 sene sonra ikinci el Mondeo ve Passat fiyatlarını kıyaslarsanız sizde hak verirsiniz...

Herkes SuperB'yi övüyor ama kimse almaya yanaşmıyor. Kendi kitlesi dışındaki insanlar içinde mondeo da böyle olacak.

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Yeni Passat yollara çıkalı birkaç ay oldu ama Mondeo lansmanı daha yeni yapıldı, bayilere test aracı bile yeni geldi sayılır. Yakında yollara düşecektir. Yeni Passat bile tek tük var daha.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Sorunsuz şanzıman yoktur müşteriyi mağdur eden distrübütör vardır... Yoksa emin olun benim gibi insanlar mazoşist yada bindiği araçtan habersiz felan değiller :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Yeni passat hakikaten güzel , ancak bir önceki kasaya daha yeni kasa gözüyle bakarken , bu kasa bir önceki kasayı kullananları üzecektir diye düşünüyorum .

2008 den beri üretilen bir mondenun yeni kasası çıkması'da bence gayet normal . 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bizim millet bir markaya kitlendimi böyle olur, şahin-doğan misali yani, vw normal bir araba ve almanyada bizdeki reno gibi, almanlar bile öylesine biner buna, bizde ise tam tersi, merso muamelesi görürki alakası yoktur, Mondi ye gelirsek, eskiside yeniside bence Passat tan hem güzel hemde sürücüsüne daha zevk veren arabalar bana göre, hemen hemen aynılar yinede, bu kasayla Ford aradaki farkı birkaç tık daha ileri götürmüş bence, hani Passat mı Süperb mi derken 1 tık Skoda iyi derdikya bunun gibi ama bunda tıklar biraz artmış sanırım :)

Bu arada vw Ford dan daha sağlamdır diyenlere direk gülüp geçiyorum, hem öyle değildir hemde günümüzde her marka gittikçe daha uyduruk araba yapmaya başladı, yavaştan kısa kısa sadece zorunluluk olan yaşam alanı üzerinde birşeyler yapıyorlar artık, gövdenin tümüne bakan yok artık, yakında tasarruf olsun diye öyle bir kısacaklarki sadece koltuklar fiziksel koruma yapacak hale gelecek, geri kalansa sadece şekil olacak, araba bizi kazadan koruyamaz hale gelecek ama ilave elektronik sistemler kazanın olmasını engeller hale gelecek yinede bunlara güvenmemek lazım, gelip vurdularmı direk pert oluruz :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Ufak detsylar dışında hepsi aynı halt aslında ama asıl fark şurada satış sonrasında VW kesinlikle Ford dan daha iyi, hem servis desteğinde hem ikinci elde... Focus CVT ye öcü dedirten yine Ford'un yaklaşımı oldu, cvt şanzımanı bozulan insanlar mağdur olmamak için resmen strese girdiler... Anlamadığın yeri açıklayayım belki daha fazla DSG problemi çıkıyorsa bile insanlar fazla strese girmeden çözebiliyorlar bu yüzden binmeye ve tercih etmeye devam ediyorlar... Ben dahil, çevremde bi çok insanın bırak garantiyi, garanti sonrasında bile iyi niyet garantisinden mağdur edilmeden probleminin çözüldüğüne bizzat şahidim. Ford servislerinde aklımda kalan tecrübeler ise maalesef daha ziyade keyif kaçıran deneyimler... Zaten bunu da takdir eden müşteriler

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

servisler kafalarına göre takılıyor, hatta içerdeki ustalar bile, vw ikince elde iyi, servisleri ise Ford a nazaran daha tutarlı, ayrıca içeride almazlar, halbuki arabayı Ford servise yollayıp kaportayı düzelltirip boyatıp geri alırlar sonra sen vw servisinden çıkarken görür, güzel yapmışlar dersin, bunun gibi şeylerde var mesela  :D

Kısaca yerine ve servise göre değişir, yinede genel olarak vw servisi, 2. eli ve garanti olayı daha iyi sayılır, ama arabaları sayılmaz :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Şu an Ford be-pa dayım özellikle sordum navigasyon için para istemiyorlarmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Vw iyi araçtır. 2. el ve servis işinde de iyidirler. Ancak sorun şu:

Vw dsg'yi hem satarken kazanıyor hem de bozulunca. Ancak zaten bozulacak olan şanzıma fazladan para döken adamın, bir de üstüne şanzıman bozulunca "iyi niyet garantisi" adı altında 5-6 bin lira daha ödemesi, üstüne bütün bunlardan memnun olması garip. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...