İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2015

Yusuf Alper Gül

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Yeni Passat ile bir haftadır bir kaç bin km yol yaptım.Hem stabize hem otoban kullanma şansım oldu. Bolu Gölcük-Seben arası kullandım hem stabilize hemde çok yamalı bir yol. Araç da plastik aksam kesinlikle hiçbir ses gelmiyor. Hatta B7 kasayı da çok kullanmış biri olarak tıkırtı çıtırtı sesi bu araçta inanılmaz fazlaydı. VW bu araçta bu sorunu halletmiş gibi gözüküyor ancak daha ileriki km halinede bakmak gerekir. Araç 120 bg dizel DSG comfortline bir araçtı. 110000km civarında idi. Aracın yokuşlarda performansını pek beğenmedim. Hangi viteste olursanız olun gaza bastığınızda öyle aman aman bir koltuğa yapıştırma yapamıyor araç. Bazen 1 bazen 2 vites düşürüyor buda yakıta olumsuz bir şekilde biniyor. Ankara-Bolu arası 130 km/h aşağı düşmemek kaydı ile yer yer 180km/h çıktım. 200km sonucunda ortalama yakıt tüketimi 7,2 gibi bir değerdi. Bolu gölcük arasında yokuş tırmanırken ort tüketim 15lt gibi değerlere kadar çıktı. Yol sesi konusunda B7 kasa passata göre çok daha ileride üstünde bridgestone kışlık lastik olmasına rağmen yol sesinin bu kadar olması gerçekten harika idi. Stabilize yoldaki ses dahi hiç rahatsız edici değildi. B7 kasada da öyle aman aman bir yol sesi problemi yoktu ancak bu kasada daha da iyileştirilmiş..

Açıkcası rüzgar sesi konusunda araç benim için tamamen sınıfta kaldı. Ön cam akustik değildi ve rüzgarın durumuna göre bazen 120 bazen 140 sonra ciddi anlamda kafa ütüleyen tarzda bir rüzgar sesine maruz kalıyorsunuz. Motor yalıtımı ise.sınıf ortalamasında idi. Dizelin sesi kabine yansıyor. Süspansiyon konforu olarak da sessiz ve yumuşak olması benim için daha önemli bir kriterdi. Bu açıdan da aracın hem sessiz hemde tatlı sert süspansiyon konforu benim hoşuma gitti. Yol tutuş konusunda da gayet iyiydi.

Müzik sisteminin performansı ne çok iyi nede çok kötü idi.

Sonuç olarak aracın var olan artılarının yanında aracın bu denli bir rüzgar sesi alması benim için çok ciddi bir eksi. Var olan artıları bu rüzgar sesi benim için nötrledi diyebilirim. Gözüm kapalı alacağım bir araç olmamış açıkcası.

Bahsedilen Passat 2015 Passat.

ORKA OTOMOTİV'DEN SIFIR 2015 1.6TDİ HIGHLINE DSG CAM TAVAN+MASAJ

İlan No: 204030970

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orka-otomotiv-den-sifir-2015-1.6tdi-highline-dsg-cam-tavan-plusmasaj-204030970/detay

Ve siz bu araçla 110bin km iyi yapmışsınız.

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Ford Europe daki katalogda şöyle yazıyor.

1.5 TDCi 0w30

1.6 TDCi 5w30, 0w30

2.0 TDCi 0w30

1.0 Ecoboost 5w20

1.5 Ecoboost 5w20, 5w30

1.6 ecoboost ta usa da 5w20 avrupada 5w30 yazıyordu ilginç.. Çok teşekkür ederim. Bizde satılan mondeolarda fabrika çıkışı hangisi konuluyor acaba testte soracak arkadaşlar olursa şimdiden teşekkürler..
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Mehmet bey bir yanlış anlaşılma olmuş. Araç 11 bin km idi. Bir sıfır fazla olmuş.Biz 2000 civarı km yaptık araçla. 

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bugün kafama takılan soruları sordum ford bayiye. Mesala navigasyon yok deniliyordu. Titanyum da navigasyon var ve yanında kartı da veriyorlar. Sadece kugada kartı parayla satıyorlar . Arabaya inanılmaz derece ilgi var. Mersinde mondeo alan kişiyle karşılaştık çok memnun. Arabayi durdurup foto çekenler bile varmış. Bence bu sefer oldu. Yakıt 9 ile 10 arası diyor. Bu dahada düşer bence. Sonuçta 1500 ton.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Alınacaksa en dolusunu almak lazım, genel olarak bu sefer tuttu gibi, sadece fiyat pahalı :)

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Bugün kafama takılan soruları sordum ford bayiye. Mesala navigasyon yok deniliyordu. Titanyum da navigasyon var ve yanında kartı da veriyorlar. Sadece kugada kartı parayla satıyorlar . Arabaya inanılmaz derece ilgi var. Mersinde mondeo alan kişiyle karşılaştık çok memnun. Arabayi durdurup foto çekenler bile varmış. Bence bu sefer oldu. Yakıt 9 ile 10 arası diyor. Bu dahada düşer bence. Sonuçta 1500 ton.

+1

Evet Titanium da navigasyon var, kesin bilgi, ben de iki farklı bayiye sormuştum ona istinaden buraya yazmıştım. O navigasyon ücretliymis diyen arkadaşımız yanlış bilgilendirilmiş olmalı. Araba güzel olmus abi, bence 8 litreyi fazla zorlanmadan tutturursun sen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

+1

Evet Titanium da navigasyon var, kesin bilgi, ben de iki farklı bayiye sormuştum ona istinaden buraya yazmıştım. O navigasyon ücretliymis diyen arkadaşımız yanlış bilgilendirilmiş olmalı. Araba güzel olmus abi, bence 8 litreyi fazla zorlanmadan tutturursun sen

Serhat hocam yarın geliyor musun tatlı yemeye Fulya cafeye

Abi fiyatı muadil araçlara göre uygun da 1.5 ecoboost un yakiti 7-8 litre civarina otursa muhteşem olur.

Bencede fiyati güzel. Ama bu araçta kesinlikle style alınmaz. Bugün gördüm çok soğuk geldi hele siyah renkti bayide. O bile satılmış. 99000 tl aldım ben hem titanyum sanrouf var. Araçta led yok gerekte yok 5500 tl çok fazla. Çin den 750 dolara alabiliyorum.
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bu yazıları yazan arkadaşı tebrik ediyorum. Taraf tutmadan Passatı eleştirmis. d0efdb63ebddcc669b1b2f41cbb802ef.jpg7a3ead1df9c6c688227562ed92d21b2a.jpg39f04e3e9b1a7d892f3f59f80a2b7252.jpgcd9bb195fcfe8200ef3e6f26ea0c6242.jpg4b06f82ae408dffa66f4e02801faed0d.jpg

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ahaha abi benim yaziyi niye koymadin.benim de mondilerin arasinda bi b6 1.tsi comfort maceram olmustu.[emoji16]

118a17e6aeac406b0fc62fea75552687.jpg

Onu görmedim tam okuyum
Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

start stop passata özelmi öyle yoksa bütün araçlardamı.

bide arkadaş passattan önce hangi marka araca biniyormuş acaba merak ettim.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

süper reklam :)

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

süper reklam :)

Konunuz birleştirildi. Buradan devam edelim.
Yorum bağlantısı
Misafir

okadar tv izliyorum şimdi lig tvde gördüm adamlar yapmış yine :) 

bu arada teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla
(düzenlendi)

B8 mağdurunun yazdıklarını okuduktan sonra bunun yarı fiyatındaki mondeoma tekrar aşık oldum :) 140'la giderken 60-70'le gidiyor gibiyiz. Süspansiyonların konforlu olması da cabası. Arada sırada fluence'ye binince tam bağımsız süspansiyonun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlıyor insan.

tarihinde Erdem Çağla tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arkadaşlar, bu yeni mondinin 2.0 ecoboost 240 hp S6 tork konvektörlü oto şanzımanlısı ve  2.0 tdci 180 hp S6 Powershift oto şanzımanlısı ne zaman gelecek, haberi olan varmı acaba?

Bu arada passat ın durumunuda katılıyorum, adam haklı, yeni mondinin yanında bariz sönük zaten.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

O adami linc etmek icin passat forumuna gerek yok,ben de linc edebilirim.

Burkac madde direk dizel arac ve otomatik vites kullanmamasindan kaynakli gibi. Arac 1000km den fazla menzil almis,begenmiyor, sabah calisyirinca traktor gibi diyor, sonucta vag grubunun dizel motoru bir tane ve karakteri bu. Direksiyondaki kulakciklar diyor, kullanamiyorsan elini surmezsin. En azindan sus olarak durur, şikayet konusu olabilecek bir sey degil. Dikiz aynalari konusunda; hangimiz gercekten bu aynalarin ise yaramadigina inanabilir?4500km boyunca aynaya ayar yapilamaz mi? Ya da yanlis ayarlamadigini nereden bilebiliriz? Direksiyonun duz olmasina birsey diyemem. Yillardir aliskanligi olan tutus pozisyonuna belli ki ters gelmis ama sportif direksiyonlar boyle zaten. Amortisor sert demis ki eminim daha once Ford kullansaydi biyle demezdi. Cunki ben seat cordobayi ilk kullandigimda amortisorler bana ooldukca konforlu geldi. Forumlarda ise tam tersi bir sekilde cok sert rahatsiz edici ibareleri vardi. Yeni passarin yol tutusu icin iyilestirmeler yapildigi yine bu konuda yazildi. Iyi yol tutusun ilk sartinin sert amortisor oldugunu bilincli kullanicilar olarak zaten kabul etmiyor muyuz?

1.6 tdi motor d sinifi arac alip performans yetersiz diye araci karalayan bir yazi gordugumde o kisinin niye 2.0 almadigini merak ederim ya da niye performans sorguladigini?

Enisteme bir S60 icin anlastim 2012 model. Onumuzdeki hafta biter islemleri kismetse. Powershift ve 1.6tdci motor. Simdi biz bu aracin performansindan şikayet edersek hata bizde midir? Araçta midir?

Mondeo tabi ki guzel bir arac ama bence araci sadece kendi kisir bilgisiyle yorumlayan bir kisinin goruslerinden yola cikarak passati da karalamamak lazim.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O adami linc etmek icin passat forumuna gerek yok,ben de linc edebilirim.

Burkac madde direk dizel arac ve otomatik vites kullanmamasindan kaynakli gibi. Arac 1000km den fazla menzil almis,begenmiyor, sabah calisyirinca traktor gibi diyor, sonucta vag grubunun dizel motoru bir tane ve karakteri bu. Direksiyondaki kulakciklar diyor, kullanamiyorsan elini surmezsin. En azindan sus olarak durur, şikayet konusu olabilecek bir sey degil. Dikiz aynalari konusunda; hangimiz gercekten bu aynalarin ise yaramadigina inanabilir?4500km boyunca aynaya ayar yapilamaz mi? Ya da yanlis ayarlamadigini nereden bilebiliriz? Direksiyonun duz olmasina birsey diyemem. Yillardir aliskanligi olan tutus pozisyonuna belli ki ters gelmis ama sportif direksiyonlar boyle zaten. Amortisor sert demis ki eminim daha once Ford kullansaydi biyle demezdi. Cunki ben seat cordobayi ilk kullandigimda amortisorler bana ooldukca konforlu geldi. Forumlarda ise tam tersi bir sekilde cok sert rahatsiz edici ibareleri vardi. Yeni passarin yol tutusu icin iyilestirmeler yapildigi yine bu konuda yazildi. Iyi yol tutusun ilk sartinin sert amortisor oldugunu bilincli kullanicilar olarak zaten kabul etmiyor muyuz?

1.6 tdi motor d sinifi arac alip performans yetersiz diye araci karalayan bir yazi gordugumde o kisinin niye 2.0 almadigini merak ederim ya da niye performans sorguladigini?

Enisteme bir S60 icin anlastim 2012 model. Onumuzdeki hafta biter islemleri kismetse. Powershift ve 1.6tdci motor. Simdi biz bu aracin performansindan şikayet edersek hata bizde midir? Araçta midir?

Mondeo tabi ki guzel bir arac ama bence araci sadece kendi kisir bilgisiyle yorumlayan bir kisinin goruslerinden yola cikarak passati da karalamamak lazim.

Saygılarımla.

Ben start stop olayına takıldım. Seyir halinde stop etmesi mantık dışı. Start stop olayına ters. O araçta veya sahibinde sorun var gibi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ben start stop olayına takıldım. Seyir halinde stop etmesi mantık dışı. Start stop olayına ters. O araçta veya sahibinde sorun var gibi.

1- Programlamada hata olabilir hız sensöründen veri almıyordur (ki bence o an hız sensöründen de veri alması gerekir)

2- Sırf daha da az yaksın diye bu süre bilinçli çok kısa tutulmuştur.

Çözümü zor olmasa da araçları servise çağırmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1- Programlamada hata olabilir hız sensöründen veri almıyordur (ki bence o an hız sensöründen de veri alması gerekir)

2- Sırf daha da az yaksın diye bu süre bilinçli çok kısa tutulmuştur.

Çözümü zor olmasa da araçları servise çağırmak gerekir.

Ali haraket halinde stop etmesi çok Saçma ve tehlikeli şayet öyle bir özellik veya arıza varsa.

Fren şişer direksiyon ağırlaşır klima durur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ali haraket halinde stop etmesi çok Saçma ve tehlikeli şayet öyle bir özellik veya arıza varsa.

Abi neler olabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Onu yazan arkadaşın en iyi ihtimalle aracında sorun vardır. Kötü ihtimalini dillendirmek istemiyorum. 2 ay önce kardeşime B8 Passat aldık, start stop ile alakalı bahsedilenle uzaktan yakından alakalı bir sorun yaşamadık. Kendimde Golf 7 bluemotion kullanıyorum ve onda da sorun yok. Ha biz aracı ötv indirimiyle almıştık. O yüzden çok para vermedik araca. Bu yorumu yazan arkadaş bir dünya para ödediği için beklentisi de yüksekmiş, araç beklentisini karşılamamış anlaşılan. Ötv indirimimiz olmasaydı Passata bakmaz, bakamazdık. Yeni passatta tespit ettiğim tek sorun: tsi motor dahil aracın içerisine motor gürültüsü giriyor. B8passat, Golf 7 den daha sessiz bir araç olamamış malesef.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...