İçeriğe Yönlendir

Android Uygulamaları Ve Diğer Gelişmeler

Misafir

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Android ve Windows Phone yılın üçüncü çeyreğinde pazar paylarını artırdı

IDC tarafından açıklanan son rakamlar 2013′ün üçüncü çeyreği itibarıyla mobil işletim sistemi pazarının mevcut halini ortaya koyuyor.

2013′ün üçüncü çeyrek sevkiyat rakamlarına bakıldığında Google’ın mobil işletim sistemi Android akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini biraz daha güçlendirip payını yüzde 81′e taşıdığı görülürken, Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone’un büyüme oranı da ayrıca dikkat çekiyor.

Akıllı telefon sevkiyatlarını geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 156 oranında artıran Windows Phone, pazar hacmini 9.5 kat artırmayı başardı. Windows Phone’un kaydettiği bu büyük sıçrama IDC tarafından da ”muhteşem” olarak tanımlandı.

Zor günler geçriren BlackBerry’nin mobil işletim sistemi pazaırndaki payı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40′tan fazla gerileyerek yüzde 4.1′den yüzde 1.7′ye düştü.

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’in sevkiyatı yüzde 25.6 oranında artsa da, işletim sisteminin pazardaki toplam payı yüzde 14.4′ten yüzde 12.7′ye geriledi.

iOS’in sevkiyatlarındaki artışa rağmen pazar payının gerilemesinde Android’in büyümesinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Sonuçları değerlendiren IDC analisti Ryan Reith’e göreyse, Apple’ın büyük ekranlı cihaz pazarında yer almaması şirketin yılın üçüncü çeyreğinde pazar payını artıramamasının temel nedenini oluşturuyor.

Kaynak : IDC

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

2 haftadir ücretsiz çok güzel oyun ama yüklenmesi eziyet.

mert :D telefondan indirmiyecen bi tavsiye :D bi iki sefer denedim :D olmuo :D en güzeli netten indirmek 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Malumunuz discovery'de bildirim ışığı yok ve eski ideos X5 imde vardı.. Bu sebeple yokluğunu hissediyorum.. 

Zafer Knock2+ önerdi, kurdum.. Çok güzel çalışıyor ekranda tüm bildirimleri simge olarak gösteriyor ancak.. 

O an bildirimlere değil de telefon etmek için rehbere ulaşmak istersem işlem çok uzuyor.. Bildirime ulaşmak istersem de işlem uzun. 

Önce ekrandaki bildirim simgesine tıklıyorum, alta iniyor, sonra alttan ona tıklıyorum, tuş kilidi aç ekranı geliyor sonra kilidi açıp işime bakıyorum.. 

Bu işlemleri kısaltmanın bir yolu yok mudur.. bilen var mı ?

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Malumunuz discovery'de bildirim ışığı yok ve eski ideos X5 imde vardı.. Bu sebeple yokluğunu hissediyorum.. 

Zafer Knock2+ önerdi, kurdum.. Çok güzel çalışıyor ekranda tüm bildirimleri simge olarak gösteriyor ancak.. 

O an bildirimlere değil de telefon etmek için rehbere ulaşmak istersem işlem çok uzuyor.. Bildirime ulaşmak istersem de işlem uzun. 

Önce ekrandaki bildirim simgesine tıklıyorum, alta iniyor, sonra alttan ona tıklıyorum, tuş kilidi aç ekranı geliyor sonra kilidi açıp işime bakıyorum.. 

Bu işlemleri kısaltmanın bir yolu yok mudur.. bilen var mı

Telefonu "root"larım dersen LG Touch notif. uygulaması var. Cevapsız aramalarda ve sms'de tuş ışıklarını kullanıyor. İstersen farklı uygulamaları da ekleyip her birinin ışık yanma olayını farklılaştırabiliyorsun...

Mehmet abi, Önder abi bizim telefonunun konusuna bir şey yazmış. Bir baksana ama root falan yazmış anlamadım.

Buraya da yazdım... :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi, Önder abi bizim telefonunun konusuna bir şey yazmış. Bir baksana ama root falan yazmış anlamadım.

Yok o işe girmem sanırım... Galiba garanti dışı kalıyor onu yapınca.. Yeni telefon, ne olacağı belli olmaz.. 

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Yok o işe girmem sanırım... Galiba garanti dışı kalıyor onu yapınca.. Yeni telefon, ne olacağı belli olmaz.. 

Unroot yapılabiliyor olması nedeniyle ben bi deneyeyim dedim. GAyet başarılı çalışıyor. Dediğin gibi garant dışı kalması ister istemez çekimserlik yapıyor ama gaza geldim bi kere...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Yok Emmi sen rootlama :p henüz erken. Ama o uygulamayı bi kurcalayalim akşam. Buluruz bi çözüm. Ben de denediğimde senin dediğin olaydan ötürü kaldırmıştım hemen. İhtiyaç da olmadığından arastirmadim. Belki ayarlarinda vardır bi şeyler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Telefonu "root"larım dersen LG Touch notif. uygulaması var. Cevapsız aramalarda ve sms'de tuş ışıklarını kullanıyor. İstersen farklı uygulamaları da ekleyip her birinin ışık yanma olayını farklılaştırabiliyorsun...

Buraya da yazdım... :good1:

Samsung için var mı böyle bir şey :shok:

Benim telefonda da yok :(

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Samsung için var mı böyle bir şey :shok:

Benim telefonda da yok :(

Bilemiyorum ben de yabancısıyım bu işlerin, risk aldım oldu. Açıkçası çok kolay bir şey. Ama Mehmet abi gibi "root"lamam diyorsan sanırım başka bir çaresi yok ekran bildirim uygulamaları dışında.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bilemiyorum ben de yabancısıyım bu işlerin, risk aldım oldu. Açıkçası çok kolay bir şey. Ama Mehmet abi gibi "root"lamam diyorsan sanırım başka bir çaresi yok ekran bildirim uygulamaları dışında.

Telefon alındığı ilk gün root'landı, kaçarı yok :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

NoLED diye bir uygulama var. Çok çok daha basit bir şey. Ekrana istediğiniz uygulamalar için ayrı ayrı ufak noktalar oluşturuyor. Kısa mesaj, cevapsız çağrı, e-posta ve diğer her uygulama için ayrı renkler seçilebiliyor.

Denenebilir.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

NoLED diye bir uygulama var. Çok çok daha basit bir şey. Ekrana istediğiniz uygulamalar için ayrı ayrı ufak noktalar oluşturuyor. Kısa mesaj, cevapsız çağrı, e-posta ve diğer her uygulama için ayrı renkler seçilebiliyor.

Denenebilir.

İster istemez tüm ekranı çalıştırdığı için pil tüketimini arttırıyor ama çok güzel bir uygulama...

Telefon alındığı ilk gün root'landı, kaçarı yok :D

O zaman bence bir dene, programın nasıl kurulacağı ve kullanılacağını şuradan bakabilirsin...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Güç ayarlarında çok seçenek var. Örneğin ekran parlaklığı %10'a kadar çekilebilir. Ekranın açık-kapalı kalma süresi ayarlanabilir. Mesela, 5 dk açık kalsın, led göstersin, sonra 10 dakika kapasın, ardından bi beş dakika daha açılsın gibi.

Yine de knock2 görsel olarak daha güçlü tabi.

Mehmet abi, knockv2'de, bildirim ikonuna tıklayıp aşağı gittiğinde tekrar tıklarsan ekran otomatik açılıyor. Ayarlar kısmında Kilit ekranını by-pass edersen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Dün root'tan sonra lucky patcher diye bir uygulama yükledim reklam gösteren oyun ve uygulamaların reklamlarını yok ediyor. Bence çok faydalı bir uygulama çünkü bazı uygulamaların pro yada premium uygulamalarıyla arasında sadece sürekli reklam yayınlaması olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benimkide desteklemedi.

Dahi anlamındaki de ve da lar ayrı yazılır. Nerede bu moderatörler yahu :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Dahi anlamındaki de ve da lar ayrı yazılır. Nerede bu moderatörler yahu :fiuw:

Derken :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

wifi doc  (bundle version) diye yüklediğim program tüm kablosuz projektör cihazlara cep telefonundan sunum yapmayı sağlıyor. Çok çok tavsiye ederim hocalık yapan sunum yapanlara.

Bu işlemleri kısaltmanın bir yolu yok mudur.. bilen var mı ?

tuş kilidi yerine sadece kaydır ile açılınca bildirimi merkeze kaydırarak tek hareketle olması lazım. bendeki çangçing çong öyle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dün telefona format atıyordum bundan dolayı. İnternet var ama arama yapmıyo telefon.Yemek söyleceğim saatte olması ayrı bir sinir yükledi :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...