İçeriğe Yönlendir

Android Uygulamaları Ve Diğer Gelişmeler

Misafir

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Mercury Browser. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilegendsoft.mercury

Bir kaç gündür kullanıyorum. Oldukça hoşuma gitti. Denemek isteyenlere öneririm.

Knock2 / Notifications. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knock.knock.demo

Bunu da deneyip kaldırdım, benim için kullanışlı gelmedi. Ancak telefonunda bildirim ledi olmayan kullanıcılar için güzel bir şey. Seçtiğiniz uygulamalardan gelen bildirimleri kilit ekranını açmadan, ekran ortasında beliren küçük ikonlarla size iletiyor. İsterseniz sesli, isterseniz sessiz. Linkte video daha açıklayıcı olacaktır.

Clean Master. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard

Çoğumuz belki biliyordur ancak bilmeyenler için paylaşayım. Güzel bir temizleme aracı. Ram temizleme, kalıntı/cache dosya temizleyici, uygulama taşıyıcı olarak çalışıyor. Bir uygulama yüklediğinizde size uygulamayı taşıyabileceğiniz bildirimini veriyor. Yine bir uygulama kaldırdığınızda, bu uygulamadan cihazda kalan kalıntı dosyaları bularak tek dokunuşla temizlemenizi sağlıyor.

Foxit PDF. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foxit.mobile.pdf.lite

Adından da anlaşılacağı üzere PDF görüntüleyici uygulama. Bunu tercih etme sebebim ise 2 ayrı bankadan gelen ekstreleri bu programla açabildim. Karşılaştırdığım uygulama resmi Adobe Reader uygulaması. Adobe Reader ile açtığımda sadece tablo çizgileri görünüyor, içeriğindeki yazılar görünmüyordu. Foxit PDF ile bu ekstreleri olması gerektiği gibi görüntüledim. İhtiyaç olursa diye paylaşalım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Cihangiroğlu

Zamzung S5 geliyormuş, 4gb ön bellek harbi 64 bit işlemci ile üstelik, bilindiği gibi 3gb üzeri bellek varsa 32bit yetmez, buda 5s deki 64 bitin  hikaye olduğunun kanıtı aslında da millete anlatamıyoruz.

Neyse, esas önemlisi artık 4bg ön bellekli harbi 64 bite geçiş başlıyor, zamzung yine tırt olacağından s5 önemsiz, hTC ve Lg modellerini bekleriz artık :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Samsung önce eski amiral gemilerine desteğini versin ondan sonra yani telefon yapsın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Samsung önce eski amiral gemilerine desteğini versin ondan sonra yani telefon yapsın. 

Apple'ı bu yönden tebrik ediyorum. Donanımsal desteğini sunan tüm eski cihazlarına anında yazılımı çakıyor valla... Samsung ise tırt... Yazılım konusunda sıkıntılı.

Nexus'lar ne alemde?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Desteğin önemi yok ki, cihazda atom çarpıştıracağımız için CPU ve REM önemli :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Aynen. Ram ve cpu arttirmakla iyi telefon yaptiklarini saniyorlar. Bunlari kullanan yazilima hic önem vermiyor samsung.

Apple'ı bu yönden tebrik ediyorum. Donanımsal desteğini sunan tüm eski cihazlarına anında yazılımı çakıyor valla... Samsung ise tırt... Yazılım konusunda sıkıntılı.

Nexus'lar ne alemde?

Nexuslar sorunsuz. Her surumu aliyorlar. :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Zamzung S5 geliyormuş, 4gb ön bellek harbi 64 bit işlemci ile üstelik, bilindiği gibi 3gb üzeri bellek varsa 32bit yetmez, buda 5s deki 64 bitin  hikaye olduğunun kanıtı aslında da millete anlatamıyoruz.

Neyse, esas önemlisi artık 4bg ön bellekli harbi 64 bite geçiş başlıyor, zamzung yine tırt olacağından s5 önemsiz, hTC ve Lg modellerini bekleriz artık :)

Abi sana diyecek sözüm yok :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Uzun zamandır opera kullanırım. Kullanımı basit ve opera belkide alanında en iyi tarayıcılardan. Adobenin androidden flash desteğini çekmesi ile tarayıcılarda artık kendilerini geliştirmeye başladı. Bi ara next browser yükledim. Yapımcılarını tanıyorum, daha doğrusu takip ediyorum. Flash desteği var ve sayfa geçişleri falan güzel. Goalsarena diye bir site var maçların gollerini veren, opera üstteki videoyu açıyor alttakini açmıyor, next alttakini açıyor üsttekini açmıyor enteresan. 

Bu konuda xsocebe ve puffin browser rakipsiz gibi. Puffin kullanımı zor ve süreli kullanım hakkı veriyor. Ama dns ayarı falan gerektirmeyen tek browser. Açmadığı flash içeriği yok.

Benim favorim xscobe ama hiçbirisi operanın tadını vermiyor.

Fotoğraf çekerken, navigasyonda iken arama geldiğinde ekranı kapatmayan bir uygulama önermek istiyorum. Callheads (https://play.google.com/store/apps/details?id=de.dfki.callheads

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi sana diyecek sözüm yok :)

Yok tabii, ayfon şuan geride kalmış durumda, kiim ne derse desin :)

4gb ön bellek olmadan 64 bit masaldııır:

Şu algıda değişmeli artık. Android=Samsung=takılıp duran stabil olmayan android, halbuki suçlu zamzung, deliler gibi zorladığım One banamısın demiyor, üstelik harbi multitaskla, bilmem anlatabildimmi  :D

Yok ve bu alet alınmaz, Lg G2 nin kırpılmışı zaten, g2 deki sıkıntılarda varsa işi zor, zaten nexuslar geliştirici telefonudur, bize gelmez.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yok tabii, ayfon şuan geride kalmış durumda, kiim ne derse desin :)

4gb ön bellek olmadan 64 bit masaldııır:

Şu algıda değişmeli artık. Android=Samsung=takılıp duran stabil olmayan android, halbuki suçlu zamzung, deliler gibi zorladığım One banamısın demiyor, üstelik harbi multitaskla, bilmem anlatabildimmi  :D

Yok ve bu alet alınmaz, Lg G2 nin kırpılmışı zaten, g2 deki sıkıntılarda varsa işi zor, zaten nexuslar geliştirici telefonudur, bize gelmez.

Bunu samsung alanlara söyle.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bunu samsung alanlara söyle.

Zaten söylüyorum, Androidin adını kötüye çıkaran Samsung tur, millete Andro dedinmi Samsung algısı oluşmuş, halbuki ne aletler var, ne demişler; Samsung u herkes, hTC yi bilenler alır  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bunu kullanmak için ayrıca odb gibim bişi de mi lazım ?

Bilmiyorum ki :)

Bluetooth olmayanlar için olabilir.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Bunu kullanmak için ayrıca odb gibim bişi de mi lazım ?

Obd'ye bağlanan bluetooth'lu jaklar var. Onlar için herhalde.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şu an kullandığım uygulamalar

Tapatalk : Takip ettiğim forumlar için

Bubble : Su terazisi

Barkod tarayıcı

Tivibu Ev : Wifi ile receiver'a bağlanan bir uzaktan kumanda

Accuweather : Hava durumu

Whatsapp : bir çeşit msn

Torque : Bluetooth ile araca bağlanabildiğim arıza kodlarından tutun da bir çok şeyi görüp yapabildiğim bir uygulama

Türkçe q klavye : Standart android klavyelerini sevmiyorum.. 

Pixel Phone Pro : Standart telefon çeviriciler rehber kayıtlarına sağlıklı ulaşamıyor, Mesela Çağlar Bayur'a Yada Mehmet Özdoğan'a ulaşamıyor. Bu ulaşıyor. 

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şu an kullandığım uygulamalar

Tapatalk : Takip ettiğim forumlar için

Bubble : Su terazisi

Barkod tarayıcı

Tivibu Ev : Wifi ile receiver'a bağlanan bir uzaktan kumanda

Accuweather : Hava durumu

Whatsapp : bir çeşit msn

Torque : Bluetooth ile araca bağlanabildiğim arıza kodlarından tutun da bir çok şeyi görüp yapabildiğim bir uygulama

Türkçe q klavye : Standart android klavyelerini sevmiyorum.. 

Pixel Phone Pro : Standart telefon çeviriciler rehber kayıtlarına sağlıklı ulaşamıyor, Mesela Çağlar Bayur'a Yada Mehmet Özdoğan'a ulaşamıyor. Bu ulaşıyor. 

? Anlamadım nasıl bağlanıyorsun abi.Odb cihazı ile mi.Bununla ilgili teknik bir konu var mı acaba.Şu işi anlayabileceğim.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

? Anlamadım nasıl bağlanıyorsun abi.Odb cihazı ile mi.Bununla ilgili teknik bir konu var mı acaba.Şu işi anlayabileceğim.

Abi OBD cihazları var. Bu cihazlar bluetooth ile veya kablo ile telefona/laptopa bağlanıyor. İşte bu cihazı kullanabilmek için bir program yüklenmesi gerekiyor. Android telefonlarda kullanılan program Torque. Bilgisayarlar için ise başka programlar var ve genellikle bu cihazlarla birlikte küçük bir CD içerisinde geliyor.

Gerekenler;

1- Araçta OBD portu (TV Scart girişine benzer)

2- OBD cihazı (bluetoothlu veya kablolu, tahmini fiyatı 15-20 TL, Çin'de daha ucuz tabi.)

3- OBD bağlantı programı (Android telefonlar için TORQUE veya muadili bir program)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/217921-bluetooth-elm-327-cihazlar/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Abi OBD cihazları var. Bu cihazlar bluetooth ile veya kablo ile telefona/laptopa bağlanıyor. İşte bu cihazı kullanabilmek için bir program yüklenmesi gerekiyor. Android telefonlarda kullanılan program Torque. Bilgisayarlar için ise başka programlar var ve genellikle bu cihazlarla birlikte küçük bir CD içerisinde geliyor.

Gerekenler;

1- Araçta OBD portu (TV Scart girişine benzer)

2- OBD cihazı (bluetoothlu veya kablolu, tahmini fiyatı 15-20 TL, Çin'de daha ucuz tabi.)

3- OBD bağlantı programı (Android telefonlar için TORQUE veya muadili bir program)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/217921-bluetooth-elm-327-cihazlar/

Ancak bu kadar güzel anlatılırdı Zafer.Çok teşekkür ederim. :bravo:

1- Mondeomuz var :D

2-Hangisini alacağımızı bir bilene soralım o zaman

3-Htc one de işimizi görür  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
(düzenlendi)

Ancak bu kadar güzel anlatılırdı Zafer.Çok teşekkür ederim. :bravo:

1- Mondeomuz var :D

2-Hangisini alacağımızı bir bilene soralım o zaman

3-Htc one de işimizi görür  :biggrin:

1-  Check-icon.png

2- Alacağın şey şu: http://www.aliexpress.com/item/ELM327-Bluetooth-OBDII-V1-5-CAN-BUS-Diagnostic-Interface-Scanner-obd-2-Elm-327-Bluetooth-Car/458815786.html Sani'de vardı, halen varsa ona sorabiirsin.

3-  Check-icon.png

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...