Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Abi asıl sorun bu. Yani firmanın çıkardığı sürüm haricindeki forumlardan indirip kurduğumuz romlar daha stabil. O zaman seçenkler daraldı, Andro alacaksan ya custom rom la uğraşacaksın, yada One alıp arkana yaslanacaksın, bu aletle oynamana gerek yok ve takır takır güncelleme alıyor, yada gidip ayfon alacaksın. 3 seçenek: 1-One alıp keyfine bakmak 2-Andro kullanan herhangi bir telefon almak ve custon romla uğraşmak 3-Ayfon alıp keyfine bakmak 1 ve 3 nolu seçeneklerde farklı olanlar: ekran-ses-ebat-malzeme dir sadece. seç beğen 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 O zaman seçenkler daraldı, Andro alacaksan ya custom rom la uğraşacaksın, yada One alıp arkana yaslanacaksın, bu aletle oynamana gerek yok ve takır takır güncelleme alıyor, yada gidip ayfon alacaksın. 3 seçenek: 1-One alıp keyfine bakmak 2-Andro kullanan herhangi bir telefon almak ve custon romla uğraşmak 3-Ayfon alıp keyfine bakmak 1 ve 3 nolu seçeneklerde farklı olanlar: ekran-ses-ebat-malzeme dir sadece. seç beğen 2 numaralı seçeneği "Andro kullanan htc marka üst donanım bir telefon".... olarak değiştirmek isterim 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 2 numaralı seçeneği "Andro kullanan htc marka üst donanım bir telefon".... olarak değiştirmek isterim biraz seçmede özgür olsun diye öyle yazmadım zaten Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 biraz seçmede özgür olsun diye öyle yazmadım zaten O zaman yönetimden rica edelim, iOS vs Android savaşı gibi görünen mesajları ayırarak, Apple vs Samsung başlığıyla yeni bir konu açsınlar Hayır, kurunun yanında yaş da yanıyor, hTC'nin adı karalanıyor, sonra da şirket zarar ediyor. Tayvanlılar bu konuyu okusa, Samsung'a dava açarlar zaten "Ülen sizin yüzünüzden adımız çıktı" diye 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 O zaman seçenkler daraldı, Andro alacaksan ya custom rom la uğraşacaksın, yada One alıp arkana yaslanacaksın, bu aletle oynamana gerek yok ve takır takır güncelleme alıyor, yada gidip ayfon alacaksın. 3 seçenek: 1-One alıp keyfine bakmak 2-Andro kullanan herhangi bir telefon almak ve custon romla uğraşmak 3-Ayfon alıp keyfine bakmak 1 ve 3 nolu seçeneklerde farklı olanlar: ekran-ses-ebat-malzeme dir sadece. seç beğen 3. seçeneğin ikinci elinin peşindeyim. Tanıdık biri olursa. Yoksa sıfır çok zor. 2bin tl zor görünüyor. Müberak bulunmaz hint kumaşı bulunmuyor. 1. Seçeneği şu an için askıda tutuyorum. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 (düzenlendi) 3. seçeneğin ikinci elinin peşindeyim. Tanıdık biri olursa. Yoksa sıfır çok zor. 2bin tl zor görünüyor. Müberak bulunmaz hint kumaşı bulunmuyor. 1. Seçeneği şu an için askıda tutuyorum. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. 4s diyorsun değilmi, zira sıfırını almak saçma olurdu, kazıkcell de var 4s ve 1900 lira gibi überrr saçma bir fiyattan satılıyor, işin ilginçi ip5 te hepsiburada da 2000 kaada satılıyor Şuan ille ayfon alacaksan alacak tek model var, 2. el olması şart (fiyat sebebiyle) ve 4S, ayrıca bu markada S ler dışında modele ne bak nede al. 9 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 4s diyorsun değilmi, zira sıfırını almak saçma olurdu, kazıkcell de var 4s ve 1900 lira gibi überrr saçma bir fiyattan satılıyor, işin ilginçi ip5 te hepsiburada da 2000 kaada satılıyor Şuan ille ayfon alacaksan alacak tek model var, 2. el olması şart (fiyat sebebiyle) ve 4S, ayrıca bu markada S ler dışında modele ne bak nede al. Ayfon 5 arıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 biraz seçmede özgür olsun diye öyle yazmadım zaten Abi Andro benim için bitmişti. Hatice one bu kadar anlatana kadar Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Ayfon 5 arıyorum. Sustum, hayırlısı olsun diyim, biraz bekle, 5s girsin o zaman bir sürü bulursun merak etme, forumdanda bulma olasılığın çok yüksek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Sustum, hayırlısı olsun diyim, biraz bekle, 5s girsin o zaman bir sürü bulursun merak etme, forumdanda bulma olasılığın çok yüksek. Daha öncede yazdım. İnternetsiz bir hayat etsiz aslan gibi oluyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Daha öncede yazdım. İnternetsiz bir hayat etsiz aslan gibi oluyor Mehmet kardeş, bak satan çıktı bile http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/247629-ank-iphone-5-ile-takasl%C4%B1k-htc-one-m7/ Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Mehmet kardeş, bak satan çıktı bile http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/247629-ank-iphone-5-ile-takasl%C4%B1k-htc-one-m7/ Bak arkadaş doğru yolu bulmuş üzerine 300-400 daha koyar sıfır 5 alırım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 (düzenlendi) Bak arkadaş doğru yolu bulmuş üzerine 300-400 daha koyar sıfır 5 alırım Üstte yazdıklarını iyice okumadın sanırım 9 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Üstte yazdıklarını iyice okumadın sanırım Okudum sıkılmış işte Hatice çok sıkıcı demek ki Not: Bak HTC samsung satan var ama Ayfon 5 satan görmedim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 (düzenlendi) Okudum sıkılmış işte Hatice çok sıkıcı demek ki Not: Bak HTC samsung satan var ama Ayfon 5 satan görmedim Tabi öyleymiş Satan varki 2 adet kelepir bulmuş baksana, sıkılan çokki, zebil ip5 dolu 2 tane almış, sen 5s gelene dek bekle, yağmur gibi yağar, ios çularda gelenektir, sırayla model almak zorundadırlar, o yüzden bulursun, az sabır 9 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Note 2 mi severek kullanıyorum. Rehber gecikmesi Bende yok denecek kadar az Gören şaşırıyor iPhone hala çok seviyorum, Benim için flört Android oldu ve ios'a mutlaka döneceğim. Ama şu TV kumandası gibi uzun ince telefon yapmayı bıraktığı zaman ip6 yı bekliyorum 5inç lik bişey yapsınlarda yapıştırsam çıktığı gün Büyük ekran önemli artık Benim için aşağısı kurtarmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 Tabi öyleymiş Satan varki 2 adet kelepir bulmuş baksana, sıkılan çokki, zebil ip5 dolu 2 tane almış, sen 5s gelene dek bekle, yağmur gibi yağar, ios çularda gelenektir, sırayla model almak zorundadırlar, o yüzden bulursun, az sabır Kelepire bak 1700 tl 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Eylül 2013 Paylaş 9 Eylül 2013 elma alma şartlarım, 1- kelepir olacak 2-ekran adam gibi olacak, kumada gibi değil en olarakta geniş... 3- androya birazdaha benzemeli, özelliklede daha açık olmalı, o zaman duruma bakarız, kıyaslarız, bunun da yeteri kadar olacağı zaman minimum İp6S çıktığı zamandır, yani 2 sene sonra Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 64-bit desteğinin halihazırda cihazlara sunulabilmesi için 4GB RAM ya da işletim sistemi/işlemci uyumunun optimize edilmesi gerekmektedir. Apple’ın iPhone 5S’te yer verdiği RAM miktarı henüz bilinmiyor ancak 4GB olmadığı kesin. Zaten Cupertino merkezli üretici daha önce telefon ve tablet modellerinde işletim sistemini de göz önünde bulundurarak çok yüksek değerlerde RAM kullanmamıştı. Apple, telefonda yer alan işlemci ve işletim sistemine 64-bit desteğini dahil etti ve bu anlamda mobil dünyasında bir ilki gerçekleştirdi, ancak 64-bit’ten en verimli şekilde yararlanabilmek için 4GB RAM ve daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatmak gerekir. Android tarafına baktığımızda ise; Android 4.3 ile OpenGL ES 3.0 desteği ile grafik kalitesinde yeni bir seviyeye geçildi. Ekim ya da kasım döneminde Android 4.4 KitKat’ın tanıtılması bekleniyor ve muhtemelen bu sürümde 64-bit desteğini Android tarafında göreceğiz, zira Samsung’un yaptığı açıklamalar bu gelişmeye ışık tutuyor. Korea Times‘a konuşan Samsung Mobile Başkanı JK Shin sonraki Samsung telefonlarda 64-bit desteğine yer vereceklerini açıkladı. Burada desteğin ilk olarak Galaxy S5 modelinde yer alacağını söyleyebiliriz. Tabi Samsung’un söz konusu desteği mobil cihazlarda yer verebilmesi için öncelikle Android’in 64-bit desteğini sunması gerekiyor ki, bunun da Android 4.4 ile gerçekleşmesi bekleniyor. Samsung’un Cortex-53 ve Cortex-A57 (bir başka Octa versiyonu) işlemciler 64-bit desteği üzerinde çalıştığına dair rivayetler kulağımıza gelmişti. 64-bit desteğinin “bir sonraki Samsung cihazlarda yer alacak” açıklamasında sonra, bahsi geçen Exynos işlemcilerin 64-bit desteği sunacağı kesinlik kazanan bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Gelelim bir diğer detaya; Galaxy Note 3 ile mobil cihazlarda 3GB LPDDR3 RAM kullanımını başlatan Samsung, Galaxy S5′te ise (sunulacak 64-bit desteğini göz önünde bulundurarak) 4GB LPDDR3 RAM kullanabilir. Güney Koreli üretici zaten üretime başladığını duyurmuştu. Mobil dünyası için RAM üretiminde lider bir marka olan Samsung’un önümüzdeki yıla kadar (mart-nisan) istenilen hacimde üretim gerçekleştirecek kapasiteye sahip olduğunu da belirtelim. Daha önce de belirttiğimiz üzere tüm bu senaryonun gerçekleşmesi için Google’ın Android 4.4′te yer alması beklenen Linux 3.8 çekirdeğine 64-bit desteğini dahil etmesi gerekiyor. Tüm bu detayları toparlayacak olursak; Google ve Samsung’un yıllardır uyum içerisinde çalıştığı bir gerçek ve JK Shin’in yaptığı açıklamalar elbette bir temele dayandırılmalı. Google’ın Android işletim sisteminde yer vermediği bir desteğin Android ile çalışan bir telefonda yer alması gibi bir durumun söz konusu olmadığından yola çıkarsak, JK Shin aslında 64-bit desteğinin Android 4.4 ile sunulacak yenilikler listesinde ilk sırada yer aldığını bizlere açıklamış oldu. İşletim Sistemi Stabilliği Forbes’in açıkladığı verilere göre Android 4.x Jelly Bean’in çökme oranı iOS 6′dan daha düşük olarak belirtilmiş. Diğer versiyonlar ile kıyaslandığında ise de durum aynı şekilde. Grafikte detaylı olarak görebilirsiniz. Bu demek oluyor ki, Android her güncelleme de çok daha stabil bir hale gelmiş durumda. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 (düzenlendi) Bu arada Andro programlama dili C, C++, Java açık kaynak kodludur. Altyapısıda Linux tur 12 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 64-bit desteğinin halihazırda cihazlara sunulabilmesi için 4GB RAM ya da işletim sistemi/işlemci uyumunun optimize edilmesi gerekmektedir. Apple’ın iPhone 5S’te yer verdiği RAM miktarı henüz bilinmiyor ancak 4GB olmadığı kesin. Zaten Cupertino merkezli üretici daha önce telefon ve tablet modellerinde işletim sistemini de göz önünde bulundurarak çok yüksek değerlerde RAM kullanmamıştı. Apple, telefonda yer alan işlemci ve işletim sistemine 64-bit desteğini dahil etti ve bu anlamda mobil dünyasında bir ilki gerçekleştirdi, ancak 64-bit’ten en verimli şekilde yararlanabilmek için 4GB RAM ve daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatmak gerekir. Android tarafına baktığımızda ise; Android 4.3 ile OpenGL ES 3.0 desteği ile grafik kalitesinde yeni bir seviyeye geçildi. Ekim ya da kasım döneminde Android 4.4 KitKat’ın tanıtılması bekleniyor ve muhtemelen bu sürümde 64-bit desteğini Android tarafında göreceğiz, zira Samsung’un yaptığı açıklamalar bu gelişmeye ışık tutuyor. Korea Times‘a konuşan Samsung Mobile Başkanı JK Shin sonraki Samsung telefonlarda 64-bit desteğine yer vereceklerini açıkladı. Burada desteğin ilk olarak Galaxy S5 modelinde yer alacağını söyleyebiliriz. Tabi Samsung’un söz konusu desteği mobil cihazlarda yer verebilmesi için öncelikle Android’in 64-bit desteğini sunması gerekiyor ki, bunun da Android 4.4 ile gerçekleşmesi bekleniyor. Samsung’un Cortex-53 ve Cortex-A57 (bir başka Octa versiyonu) işlemciler 64-bit desteği üzerinde çalıştığına dair rivayetler kulağımıza gelmişti. 64-bit desteğinin “bir sonraki Samsung cihazlarda yer alacak” açıklamasında sonra, bahsi geçen Exynos işlemcilerin 64-bit desteği sunacağı kesinlik kazanan bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Gelelim bir diğer detaya; Galaxy Note 3 ile mobil cihazlarda 3GB LPDDR3 RAM kullanımını başlatan Samsung, Galaxy S5′te ise (sunulacak 64-bit desteğini göz önünde bulundurarak) 4GB LPDDR3 RAM kullanabilir. Güney Koreli üretici zaten üretime başladığını duyurmuştu. Mobil dünyası için RAM üretiminde lider bir marka olan Samsung’un önümüzdeki yıla kadar (mart-nisan) istenilen hacimde üretim gerçekleştirecek kapasiteye sahip olduğunu da belirtelim. Daha önce de belirttiğimiz üzere tüm bu senaryonun gerçekleşmesi için Google’ın Android 4.4′te yer alması beklenen Linux 3.8 çekirdeğine 64-bit desteğini dahil etmesi gerekiyor. Tüm bu detayları toparlayacak olursak; Google ve Samsung’un yıllardır uyum içerisinde çalıştığı bir gerçek ve JK Shin’in yaptığı açıklamalar elbette bir temele dayandırılmalı. Google’ın Android işletim sisteminde yer vermediği bir desteğin Android ile çalışan bir telefonda yer alması gibi bir durumun söz konusu olmadığından yola çıkarsak, JK Shin aslında 64-bit desteğinin Android 4.4 ile sunulacak yenilikler listesinde ilk sırada yer aldığını bizlere açıklamış oldu. İşletim Sistemi Stabilliği Forbes’in açıkladığı verilere göre Android 4.x Jelly Bean’in çökme oranı iOS 6′dan daha düşük olarak belirtilmiş. Diğer versiyonlar ile kıyaslandığında ise de durum aynı şekilde. Grafikte detaylı olarak görebilirsiniz. Bu demek oluyor ki, Android her güncelleme de çok daha stabil bir hale gelmiş durumda. Ne kadar saçma ve taraflı bir karşılaştırma. Neleri deneyerek çökme üretmişler bilgisi var mı ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 (düzenlendi) Bilmiyorum, saçma ve taraflı olduğunu da bilemeyiz zaten, bildiğimiz tek şeyse iki sisteminde C,C++, ve androda ilave Java olan Linux tabanlı bir sistem olduğu, kısaca aynı dili kullanıyorlar. Ben elimdeki cihaza bakıyorum, sıfır hata-takılma-çökme, bizzat karşılaştırdığım cihazsa ip5, iki cihazda ne çökme ne takılma ne de yağ gibi çalışmada sorun çıkarmadı ve bu konularda birbirlerini geçemedi. Diyelimki haklılar, ne dersin? 13 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 Bilmiyorum, saçma ve taraflı olduğunu da bilemeyiz zaten, bildiğimiz tek şeyse iki sisteminde C,C++, ve androda ilave Java olan Linux tabanlı bir sistem olduğu, kısaca aynı dili kullanıyorlar. Ben elimdeki cihaza bakıyorum, sıfır hata-takılma-çökme, bizzat karşılaştırdığım cihazsa ip5, iki cihazda ne çökme ne takılma ne de yağ gibi çalışmada sorun çıkarmadı ve bu konularda birbirlerini geçemedi. Diyelimki haklılar, ne dersin? İstisnalar kaideyi bozmaz. Yukarıdaki sonuca hangi uygulamaları hangi ortam ve şartlarda çalıştırdıklarını açıklayamıyorlarsa ben buna ancak "çamur atma" derim. Zaten apaçi android tayfasının da becerebildiği tek reklam türü bu Ancak mantığı körelmiş fanatikler inanır buna 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Eylül 2013 Paylaş 13 Eylül 2013 (düzenlendi) İşte şu tutumu değiştirmediğiniz sürece fanlıktan kurtulamayacaksınız, Apaçi android tayfası ve mantığı körelmiş fanatik ne demek yahu, hadi bizi katmadın diyelim, diğerleri böyle ise, ios çularında bir kısmı böyle, sen bırak bu tutumuda gerçeklere bak, andro çöküyor diyorlarsa onlarda belge koysunlar o zaman, biz bunları geçelim, aleti alır kullanırım, alsana en baba test, kullandım beni tatmin etmedi,çökme olmadı ama banada yetmedi, en büyük test budur. İos kötümüdür hayır? Android kötümüdür? Hayır. Birbirlerini ezebilirlermi? Hayır. Artık aynı seviyedeler, sadece basit farklar var aralarında. Olduki test raporlarıyla kanıtladılar, ben bu durumda derimki geçen taraf daha iyi olmuş, diğeride iyi ama bu daha iyi, tersi rapor çıkarsada ios daha iyi derim, öyle bir hava yaratıyorsunuzki bunu diyebileceğinize inanamıyorum, hangisi iyi ise ona iyi derim ben, şuan için ikiside iyi, birinde insanı daha rahat hareket etmesini sağlayan özellik farkları var o kadar, ios bunlarıda rahatça halledebilir ayrıca. 13 Eylül 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts