İçeriğe Yönlendir

Android Uygulamaları Ve Diğer Gelişmeler

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Hıhhh şimdi oldu. Bak bunlar doğru.

S2 ekranı kırılmaz dendi. Forumda bile kaç kişinin ekranı kırıldı. Fiyatlar 4s ekranından kaç kat pahalı.

internette bir araçtırdım s2 anakartlarında da sorun var.

s3 ekranıda çok kırılgan ve fiyatı şu anda ayfon 5 ile aynı para.

Abi kimse 7 için konuşmadı sen konuyu 7 ye getirdin :) Herkes IOS 6 için konuşuyor :)

6 olsun tamam, hadi bir numara kaydırdım, 5 değilde 6 ya kadarmış diyim, yarın 4s e 7 yüklemeyecekmisin, resmi olarak yüklenir yazıyor,  7 ye neden geçemiyoruz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tahmin diyorum Mehmet...

Ama 4 ve 4S te gördüm kullananları gördüm şikayet yok. Hatta neredeyse hiç format atmadım diyorlar. Ben S2 için ayda bir format atıyordum :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hepiniz karar vermişsiniz, dahada neyi tartışıyoruz, gidin alııın, sonrada io7 -6 yükleyin, ip4 e ios7 de yükleyin, sonra 5le 5s le aynı hızda yağ gibide çalışıyor diyin, deneyin bakın.

Apple zaten süper zengin, adamlarda dert yok tasa yok, ip4 e ios7 de yükler yağ gibide çalıştırır, nasılsa deli gibi satıyor, boşada model çıkarıyor, halbuki eski modelleride yenilerle aynı hızda nasılsa, ohh ne güzel, amma sistem yapmış adamlar, helal olsun, herşey süper olduğundan 5c yide araya katmışlar, vay beee....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

6 olsun tamam, hadi bir numara kaydırdım, 5 değilde 6 ya kadarmış diyim, yarın 4s e 7 yüklemeyecekmisin, resmi olarak yüklenir yazıyor,  7 ye neden geçemiyoruz?

Abi 7 yüklenebilir. Ama yavaşlama olabilir.  Ama sonuçta yükleniyormu. Yükleniyor.

Peki (hep samsungtan örnek veriyorum kullandığım için) Samsung S'e 4.1.2 kurabiliyormusun veya Samsung S2 (Ayfon 4 ile  aynı anda çıktı) 4.3 yükletebilecekmi.

Hepiniz kara vermişsiniz, dahada neyi tartışıyoruz, gidin alııın, sonrada io7 -6 yükleyin, ip4 e ios7 de yükleyin, sonra 5le 5s le aynı hızda yağ gibide çalışıyor diyin, deneyin bakın.

Ne diye kızıyorsun abi :)

HTC bu kadar süper olabilir. Birgün gelecek HTC one da tıkanacak kalacak :D Yani 4.5.x kuramayacağın gün gelecek :D :D

Ama biz 4'e IOS 10 yükleriz yavaş veya hızlı kullanırız :D

Ben iyi ki almışım diyorum canavar gibi. Çok sağlam oyunlar oynuyorum onu geçtim şantiye de autocadle projelere bu telefondan erişiyorum hiç nazlandığını görmedim. :) Sen bir sıfırla onu olmazsa servise yolla cidden bir sorun var.

Eren sorun hep bu :) Sık sık sıfırlamak lazım :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi 7 yüklenebilir. Ama yavaşlama olabilir.  Ama sonuçta yükleniyormu. Yükleniyor.

Peki (hep samsungtan örnek veriyorum kullandığım için) Samsung S'e 4.1.2 kurabiliyormusun veya Samsung S2 (Ayfon 4 ile  aynı anda çıktı) 4.3 yükletebilecekmi.

Ne diye kızıyorsun abi :)

HTC bu kadar süper olabilir. Birgün gelecek HTC one da tıkanacak kalacak :D Yani 4.5.x kuramayacağın gün gelecek :D :D

Ama biz 4'e IOS 10 yükleriz yavaş veya hızlı kullanırız :D

Eren sorun hep bu :) Sık sık sıfırlamak lazım :)

One ın alacağı benim tahminim, 4.3 zaten alacak, 4.4 üde alır, 5 te hadi diyelim, bu ay 4.3 e, kasım-aralık 4.4 e geçer, 5 ne zaman olur Allah bilir, ama One ın alacağı sınrda o olur sanırım, bu hızda gelişen piyasada ömrü 1 bilemedin 2 sene zaten, bende o zaman geldiğinde değişirim, duruma bakarım andro yada ios kullanan bir model alırım zaten demiştim hatırlarsan, kısaca sorun yok yani.

Samsunga gelince, custom rom kurarsın sonrasında rom iyi ayarlandıysa sorun olmaz, değilse yavaşlar takılır vs., andro ios kadar gelişmemişti, daha yeni olgunlaştı sayılır, böyle olması doğal, ama istersen S2 ye 4.4 yükle, donanım yetmeyecektir kesin sorun çıkacaktır, ayfonda da durum aynı, dediğimde bu zaten.

Not:ip4 sen zor ios10 yüklersin, sonun 3gs gibi olur, ip4 e her sürümü yükleyince olur sanma, sonuda şişecektir, bir süre sonra şişiren sürüme mecbur geçeceksin, çünki uygulamalarında alt sınırları vardır, kısaca sonunda telefonu yenileyeceksin.

şunları oku, sebeleri açık, donanım ve ihtiyaç olan alt sınır sürekli artar.

http://www.iphoneturkey.biz/2012/02/iphone-modelleri-arasindaki-farklar-ve-ios-uygulamalari.html

http://www.iphoneturkey.biz/2012/09/ios-6-guncellemesi-update-*** küfür ***-sorulan-sorular-faq.html

3g-3gs te olanlar, kullanıclar nedemiş

http://forum.donanimhaber.com/m_56752073/tm.htm

iphone 4 e ios7 beta yüklersen

http://forum.donanimhaber.com/m_76264866/tm.htm

bunları ben demiyorum, güzelce oku, beta sürüm falan deme, final da da durum aynı olacak, ios7 beta ip5 te kasmıyorda nedense 4 te kasıyor.

Daha yazmam, deneyin ve görün, google diye birşey var aratın irdeleyin, benim gibi sağa sola taş atmayın sonra.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Ben iyi ki almışım diyorum canavar gibi. Çok sağlam oyunlar oynuyorum onu geçtim şantiye de autocadle projelere bu telefondan erişiyorum hiç nazlandığını görmedim. :) Sen bir sıfırla onu olmazsa servise yolla cidden bir sorun var.

Abi zaten ekrandaki sarı sey içinde götüreceğim onada baksinlar.

Galaxy Note II Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

Yorum bağlantısı

Konu gene aynı yere geldi. Ios-Android rekabeti bitmez bitmeyecek de. Bitmesi için taraflardan birinin batması lazım. Konuyu şu şekilde görürsek; Apple yazılım firmasıdır. yazılımını hazırlar ve en uygun donanımlı telefonu akabinde çıkarır. Android'de ise cihaz önce çıkar, yazılım geriden takip eder. Bu nedenle piyasadaki en güncel model Android telefonu bile üstün donanımına rağmen 2 -3 stabilite güncellemesinden sonra normale döner.

Ben telefonumu iş amaçlı kullanıyorum. Eğer telefonum ihtiyaçlarıma cevap veremezse, hızlıca elimden çıkarmam gerekir. Bu konuda telefona verdiğim meblağı problem etmeyecek durumdayım. Gerektiğinde elden hemen çıkarırım. Benim bugüne kadar kullandığım Samsung S ve Note serisine bakarsak iki stabil telefon var. İlki Galaxy S2, diğeri Note2. S2 sadece modelinin eskimesi nedeni ile Android'in eni sürümlerinde zorlanıyor. Eski sürümleri kullanmaya devam etse(güncelleme almasa) belki de problem olmazdı. Note2 ise henüz çıktığından beri 2 ana güncelleme aldı. Ekstra bir güncellemeye ihtiyaç duymayacak kadar stabil çalışan bir cihaz.

Pil ömrü, ekran, kalem, stabilite bunlar artı yanı. Rakiplerine göre parlaklığı zayıf olan ekranı ise dezavantajı. 9 aydır telefonun hiç pilini çıkartıp restart atma gereği duymadım. Uçağa binmem haricinde telefon kapanmıyor diyebilirim. En son belki 1 ay üstüne geçen hafta Trabzon'a giderken uçakta kapattım.

Samsungun en kronik sorunu rehber sorunu. Ancak ex dialer uygulaması kendini çok geliştirdi ve 3tl'lik bir ücret ile alındığında bu sorun ortadan kalkıyor. Samsung'un bu sorunu çözmemesi rehberi uygulama olarak kullanması ve Android'in yapısı gereği uzun süre kullanılmayan uygulamayı, uygulama açtıkça sondan başa doğru kapatması. Ramde olmayan uygulamanın açılışı gecşkiyor. Bir de sosyal ağlarla senkronizasyon varsa bu açılış süresi daha da uzuyor. Ex dialer ise programı her zaman ramde açık tutuyor. Note2'nin ram boyutu büyük olduğu için çok sorun da yaşatmıyor.

Iphone'un her modeli de ailede olması vasıtası ile elime geçti. Hatta 4s'i de bizzat kullandım. 4s' i ablama hediye edip, Note2'yi paketinden çıkarıp hattı taktığımda eski dosta kavuşmanın mutluluğunu hatırlıyorum. Şu an note2'yi kararlı çalışması ve hatalarından arınmış bir model olarak görmem dolayısıyla daha iyi modellere rağmen elden çıkarmaya korkuyorum diyebilirim. Maalesef her Android telefonu her zaman isteneni veremiyor bu doğru ama Note2 ile sorun yaşanıyorsa zaten Samsung'ta başka seçenek yok gibi. One'ı bilmiyorum ama Ali Bey'in, Akan'ın, Zafer'in memnuniyetlerini görünce o modelde de başarım sağlanmış gibi.

Mert senin için flört zamanı gelmiş. Bir süre Ios'la flört sana iyi gelir. Böylece eski aşkına daha çok bağlanır, ilişkin daha sağlam olur. Android çok vefalıdır. Seni bıraktığı yerde bekliyor olacak:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Baktır baktır. :) Cidden sorun var onda.

Mesela tarayicidan çıkıyorum ana ekrana dönmek için 5-6 saniye kalıyor. Yarin gideyim en iyisi belki değişim gelir.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi zaten ekrandaki sarı sey içinde götüreceğim onada baksinlar.

Gençliğin servislerde çürüdü. İos al da ne servis yolu gör ne de dert tasa. :p

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Evren abi tam olarak olayı ozetlemissin. Noktasına kadar katılıyorum. :)

Zaten bu uzun ve faydali yazilarin hayatıma hep yeni bilgiler katıyor. Birgün yuzyuze sohbet etmek isterim abi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mert senin için flört zamanı gelmiş. Bir süre Ios'la flört sana iyi gelir. Böylece eski aşkına daha çok bağlanır, ilişkin daha sağlam olur. Android çok vefalıdır. Seni bıraktığı yerde bekliyor olacak:)

Saygılarımla.

Bu cümle Benim içinde mi geçerli :)

Ama note 2 benim için çok büyük ve taşıması sorun olacak. Benim taşıyabileceğim max büyüklük s2 sanırım.

Gençliğin servislerde çürüdü. İos al da ne servis yolu gör ne de dert tasa. :p

Aynı şeyi ben söyleyecektim kızmasın diye yazmadım.

Telefon-Bilgisayar-Fotoğraf makinası....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Evren abi tam olarak olayı ozetlemissin. Noktasına kadar katılıyorum. :)Zaten bu uzun ve faydali yazilarin hayatıma hep yeni bilgiler katıyor. Birgün yuzyuze sohbet etmek isterim abi. :)Galaxy Note II Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

Mert ofise her zaman gelebilirsin. Kızılay'da yerimiz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Ama note 2 benim için çok büyük ve taşıması sorun olacak. Benim taşıyabileceğim max büyüklük s2 sanırım.

Aslında Mert'e hitap ederken, Mehmet Bey'i de ilgilendiriyor die düşündüm.:) Note2 için size birşey diyemiyorum. Büyüklüğü herkese hitap etmeyebilir. Model ne kadar iyi olsa da bazen ergonomi soğutabilir. Lg g proya bakın derim Mehmet Bey. Ya da S4 yakında kendine gelir yeni sürümlerde. Ancak yine de denemek istiyorsanız Mert'e dediğim gibi bir kaçamak yapın. Kaçamaklr her zman cazip gelir ama saadet eldekini kaybedince kaybolur, eskinin kıymeti anlaşılır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Benim gibi kaçamak derken sıkı sıkıya bağlanmayıda unutmayın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aslında Mert'e hitap ederken, Mehmet Bey'i de ilgilendiriyor die düşündüm. :) Note2 için size birşey diyemiyorum. Büyüklüğü herkese hitap etmeyebilir. Model ne kadar iyi olsa da bazen ergonomi soğutabilir. Lg g proya bakın derim Mehmet Bey. Ya da S4 yakında kendine gelir yeni sürümlerde. Ancak yine de denemek istiyorsanız Mert'e dediğim gibi bir kaçamak yapın. Kaçamaklr her zman cazip gelir ama saadet eldekini kaybedince kaybolur, eskinin kıymeti anlaşılır.

Saygılarımla.

Teşekkür ederim :) Daha önceki konuşmamızda da dile getirmiştiniz.

S4 kendine gelemesini bekleyecek durumum yok. Sıkıldım S2 kendine gelecek derken 4.0.4 nirvanaymış. Ama artık inişe geçti. 4.1.2 bunun bariz örneği.

S4'te kendine gelmesi için en az bir yıl lazım. O bir yıllık süreçte kaybettiği maddi kayıp cabası. Çünkü ayfonun kumanda büyüklüklüğüne doğru giden 5- 6-7 si gibi  Samsungta S5-6-7-8 daha hızlı geçiyor :) Çekirdek sayısı artıyor ram artıyor ama yazılımda hala geriler. Samsung bence herşeyden önce yazılım uzmanlarını kökten değiştirsinler. Makinanın donanıma yapacağı yatırımın %1'ni yazılıma yapsa çok daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Baksanıza HTCciler şikayetçi değil. Ama samsungcular habire şikayetçi. Mehmet Mert Ayfona geçti. Abi süper rahatlık ve stabilite diyor.

Benim kullanacağım uygulama sayısı 10-15 geçmez. Oyun oynamam ama makina hala kasıyordu ve sonunda olan oldu makina kapandı. Şimdi garanti dışı serviste. Sonucu bekliyorum.

Abi Evren abiye yazmışsın ama ben cevap vermek istedim Evren abiden ve senden özür dileyerek başlıyorum. :) Bu cihazı ben alırkende çevreden çok büyük taşıyamazsın, özel cep diktir, onun için de bir çanta al gibi espiriler yapılmıştı. Ben hiç aldırış etmeden bu cihazi aldım ve işim gereği günde on kere eğilip kalkan birisiyim. Bu cihaz bütün kot pantolonlarımın ön cebine arka cebine sıgıyor ve bu şekilde eğilip kalkerken bir kere bile varlığını hissetmiyorum. Yani büyüklüğü tek el kullanımının dışında hiç bir şekilde rahatsız etmiyor. :) Zaten tek elle kullanma seçeneğide mevcut. :)

Eren ben onu kumaş pantolonun cebinde taşımak zorundayım ve onunla bilgisayar tamir etmek zorundayım. S4 sırf onun için almamıştım. S2 ince ve hafif diye almıştım. Alım sürecinde Evren Bey karar aşamamı biliyor. Hatta alırken S2 bana 4S ten daha pahalıya geldi. O zaman androidin IOSun Ayfonun farkını tam olarak bilmediğim halde S2 aldım. Yazılım haricinde memnundum. Ama format atmaktan telefonu kapatıp açmaktan bıkmıştım. En son kapanıp bir daha açılmaması artık işin son noktasıydı.

Benim gibi kaçamak derken sıkı sıkıya bağlanmayıda unutmayın

:D :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

IOS7'nin bütün iPhone modellerinde yağ gibi akacağından şüphesi olan var mı?

Hanımın 3gs desteklermi Alper ?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Dıtttttttttttttttttt yanlış

Gönderilen Resim

Bende bundan 2 adet var sifir jelatinleri ustunde... Biri mavi-mor digeri orjinal gri. İkisi de kvk ve calisir durumda. Arada bir kart takip ev icinde kullaniyorum. Telefonun kralidir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Yok abi alıştım yaa, bağımlılık yaptı, hobilerim arasına girdi. :p

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bu arada kısa bir bilgi, 
Bahsi geçen 3GS Haziran 2007 çıkışlıdır. 
İşte 2007 yılı samsung telefonları:
x830.jpg

Samsung_i450_l3969i.png

u100.jpg

İphonedan sonra telefonlar: samsung-phones-before-and-after-iphones.
Bu da küçük minik bir not. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Bu arada kısa bir bilgi,

Yuh be amma araklamis Samsung. Utanmasa apple logosu ile satacak...

Apple yapar digerleri kopyalar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

O eskidendi bilimumövercim :)

Devrim biri yapar, diğerleri örnek alır ve boynuz kulağı geçer, doğanın kanunu, üzgünüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ben telefonumdan memnunum. razr moto. ve fakat bunda bile iki üç haftada bir birisi aradığında açamama (kaydırma çalışmıyor) sözkonusu olabiliyor. Bir de sessize aldığımda normalde titresim varken artık titreşimi unutuyor sadece sessize düşüyor. düzelmesi için restart gerekiyor. medya player bazen sesi kaybediyor. restart dışında volum açmayla geri gelmiyor.

Android java dili kullanır. java dilini ben bu dilin dersini de vermiş biri olarak hiç sevmem. babasını da sevmezdim zaten.

Kod dedin mi şunlar vardır.

Assembly

C

C++

ufak tefek ve hızlı ise assembly de yazılır, az büyükse c de yazılır. yeniden kullanım ve nesne tabanlı ise c++ da yazılır. 

Milleti boğdular .net ile java ile..

Her sene yeni hardware çıkarırsan olacağı budur. software oturmadan millet çöpe atıyor donanımı. yazık. sürdürülemez. israf.

benim eski HP IPAQ 510 hala çalışıyor. bugları temizlenmiş olsa kullanılmaya devam edilebilirdi. ama defunct.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu arada kısa bir bilgi, 

İşte 2007 yılı samsung telefonları:

İphonedan sonra telefonlar: 

Çok fena döndün ha Mert, bugünün yarınıda var unutma :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...