İçeriğe Yönlendir

Mekke'Nin Fethinin 1381. Yılı Kutlu Olsun

Mert Yeldan

Recommended Posts

Mehmet Güleç

"İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız" Hz.Ömer ne güzel söylemiş.

Evet tam manasıyla olay budur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben kendi cocugumun 29 Ekimde yakasinda Ataturk rozeti ile Cumhuriyet bayramini kutlayabilmesini, ramazandada orucunu acmak icin beklemesini, beklerkende pide kokusundan kendinden gecmesini istiyorum. Ne zaman ki bu ikisininde aslinda bizim kendi degerimiz oldugunu anlar ve yasariz, o zaman bu tartismalarin hepsi fani olur.

+1.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhlis aslında doğru şeyler söylüyorsun gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Lan Briged segment gaming o Ahmetcim. Bilgisayarcı terimi :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
(düzenlendi)

Bana göre sonuç; Niyet olarak misillememi yapılıyor, yapılsın. Benim çocuklarım veya torunlarım birgün gelip noel kutlayacağına Mekkenin fethini kutlasın..

Cavit agam, ben kendi cocugumun 1 ocakta ne noel kutlamasini, ne de mekkenin fethini kutlamasini istiyorum, cunku ikisininde zorlama oldugunu dusunuyorum. Birileri kalkipta burnuma o degil bu diye dayatirsa da, sonuna kadar *lütfen başımdan gidermisin* demeye hazirim. Ben kendi cocugumun 29 Ekimde yakasinda Ataturk rozeti ile Cumhuriyet bayramini kutlayabilmesini, ramazandada orucunu acmak icin beklemesini, beklerkende pide kokusundan kendinden gecmesini istiyorum. Ne zaman ki bu ikisininde aslinda bizim kendi degerimiz oldugunu anlar ve yasariz, o zaman bu tartismalarin hepsi fani olur. Bunlar birbirlerine alternatif degil, oyle gosterenden korkmak lazim. 1 ocaktaki kirmizi siskoyu bizim kulturumuze empoze etmeye calismak cagdaslik olmadigi gibi, bu yapiliyor diye tarihlerle oynayip bazi seyleri alternatif olarak kutlamakta akilli isi degildir.

Islamiyet tepki dini olmadi hic bir zaman, kendisine tas atip yaralayanlari bile affetmis bir yol gostericisi olan dinin izleyicileri nasil boyle tepkisel olarak 'sen oyle yaparsan aha ben de boyle yaparim' mantigina girer anlamak mumkun degil. Ya ben farkli bir uzayda yasiyorum, ya da ne dedigimi bilmiyorum....

Niye bana itafen yazdın Muhlis.?

Ben bizim çocuklarımız demedim, Benim çocuklarım dedim. Mesaj üstte tekrar oku istersen..

Sen zorlama olmaması halinde kendileri istiyorsa noel kutlasın diye düşünüyorsan başka, ama ben kendileri bile istese çocuklarımın noel kutlamasını istemiyorum.

Müslüman bir babanın evladı üzerinde sorumlulukları vardır ve bu güzel bir isim koyma ile başlar, yetiştirme tarzı ve iyi bir evlilik yapması ile devam eder.

Benim çocuklarıma başkası tarafından bir dayatma yok, eğer olacaksaki bu noel yerine mekkenin kurtuluşunu kutlamak olsun. tarihi uysadaaa uymasada..

"Peygamberimiz, Hudeybiye barışından önce, Mekke'lilere karşı harb açabilmek için, bir ağaç altında ashâbdan bey'at almış ve bu hâdiseye "Bey'atürridvân" denilmişti. Sonraları, bu ağaç halk arasında mukaddes sayılmaya başlanmış, puta tapıcılığa gidilmesi ihtimalini düşünen Ömer, derhal o ağacı kestirmişti. (İbn-i Sa'd, Tabakât)"

Sevgili Muhlis, Hazreti Ömer (R.A)'nın o ağacı kestirmesindeki maksat önemli..

Düzenleme nedeni: İmla hatası, (Ben yerine,Ban)

tarihinde Cavit Doğan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Agam, cok sey yazdim, sonra sildim. Bunu ilk karsilasmamizda bas basa konusalim, cunku bahsettigin cizgiler fikih (kul ve sabi hakki) ve bid'at konusunda cok ayrintili bilgi gerektiriyor, cok ince noktalar, yeri burasi degil. Ben sana bir cay ismarlarim, sonra uzun uzun konusuruz :).

Tabiki konuşuruz..

Ben sana bir tek şey sordum Muhliscim, Niye bana itafen yazdın ? :unsure2: tuafıma gitti çünkü mesajımda insanları yönlendirme söz konusu bile değildi.. :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Kaya

Tüm dünya yeni yıla girecek olmanın coşkusunu yaşarken İslam dünyası da Mekke'nin fethinin 1384. yıl dönümünü kutlayacak! 

İslam alemi için en önemli olayların başında hiç şüphesiz Mekke'nin fethi geliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) bizzat önderlik etitği fetih, sadece Müslümanların değil tüm dünya insanlarının kıyamete kadar ki yaşamını derinden etkileyen bir etkiye sahip. 

Mekke'nin Fethinin Önemi

Müslümanlarla Mekkeli Kureyşliler arasında yapılan Hudeybiye Antlaşmasına rağmen Mekkeli Kureyşlilerin müttefiki Beni Bekir kabilesi Müslümanların himayesindeki Huzaa kabilesine saldırdı.

Bu gelişme üzerine Hz. Muhammed (sav) Mekke'ye elçi göndererek öldürülenlerin kan bedellerinin ödenmesini veya Beni Bekir kabilesiyle olan ittifakın sonlandırılmasını aksi halde Hudeybiye Antlaşması'nın bozulmuş sayılacağını ve savaşa mecbur kalacaklarını bildirdi. Fakat Mekkeliler, hiçbir teklifi kabul etmeyerek savaşacakları cevabını verdi.

Her iki taraf da savaş hazırlıkları yaptıktan sonra 11 Ocak 630 sabahı savaş pozisyonunu aldırdığı ve 4 kola ayırdığı ordusuna İslam Peygamberi , "Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz." emrini verdi.

Savaş emrini veren ve Fetih suresini okuyan Hz. Muhammed'in (sav) talimatıyla İslam ordusu Mekke'ye girdi ve derhal genel af ilan edildiğini açıkladı! 

Kimseye dokunulmayacağı emrini veren İslam Peygamberi , Kabe'ye yönelerek içindeki 360 putu İsra Suresi'nin 81. ayetini okuyarak tek tek devirdi. Bu zaferin ardından Müslümanlar Kabe'yi tavaf etti.

Hz. Muhammed'in (sav) Kabe'deki ilk hutbesinde korku içindeki Mekke lilere yönelik şu sözleri son derece ibret vericidir: Benim halimle sizin haliniz, [Yusuf]'un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır. Yusuf'un kardeşlerine dediği gibi ben de diyorum: "Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. [Yusuf Suresi] 92)." Gidiniz; sizler serbestsiniz.

Fetih, Devam Ediyor!

İslam alimleri, Mekke'nin fethinin sona ermediğini fethin devam ettiğini ve genç nesiller tarafından da devam ettirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

+

Bu sene Yılbaşı gecemiz Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed ( s.a.v ) 'in en sevdiği torunlarından Hz.Hasan (ra ) efendimizin şehit edildiği güne tekabul etmekte.Yani İslam alemi için bir  Matem günü aynı güne denk geldi :(

Bu seneki yılbaşı gecesi, hicri takvimle Safer ayının yirmi sekizine tekabül etmekte. Yani Hz.Hasan’ın (ra) şehâdet yıldönümüne…Üstelik kimi tarihçilere göre Peygamber Efendimiz (asv) de aynı gün yürümüştü Hakk’a…

Oysa ‘Muhammedî Mateme Vefa Gösterilen Günler’den biri olan 28 Safer’de.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ben de tam yeni konu açacaktım, özel arama kısmına mekke yazdım ama bu konuyu bulamadım. 

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben de tam yeni konu açacaktım, özel arama kısmına mekke yazdım ama bu konuyu bulamadım. 

Süper söylüyor. Dursun Ali Erzincanlı'nın tüm şiirleri içe dokunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Mekkenin Fethinin yıl dönümü önce tüm islam alemi için kutlu olması dilerim ve islam alemine artık savaş birbirine katletme yerine barış ve huzur ihsan etsin . Peygamber efendimiz Hz Muhammed (sav) torunu Hz Hasan içinde yıldönümünde tekrar tüm müslümanların başımız sağolsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Süper söylüyor. Dursun Ali Erzincanlı'nın tüm şiirleri içe dokunu

en sevgiliye 5 e kadar var bende ama  6-7-8 yok. Bulsak bi yerden iyi olur. Bazen uzun yolda dinliyorum. Çok iyi oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

en sevgiliye 5 e kadar var bende ama  6-7-8 yok. Bulsak bi yerden iyi olur. Bazen uzun yolda dinliyorum. Çok iyi oluyor. 

Gelince hatırlat.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Gül ey Mekke! Gün senin günündür..

Gün senin Fetih günündür..

2 Ocak Perşembe Kutlu Fetih programımız var..

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu..

Tüm Antalyalı üyelerimizi bekleriz.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...