Koray Kahraman 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 İyi günler. Dün farkettiğim bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırıkkale'den Ankara'ya gelirken belli bir süre dur kalk yaparken farkettim. Araç rölantideyken sanki mp3 çaların arkasından bir yerden fan pervanesi döner gibi bir ses geliyor. Aracı stop edince kesiyor. Tabii bu sesin kaynağı belki klima olabilir diye, klimayı da kapatıp denedim fakat ses aynen devam ediyordu. Hatta daha sonra aracı park ettikten sonra yaklaşık 1-2 saat sonra tekrar çalıştırdım, bu sefer rölantide ses yoktu fakat bu sefer de sanki vitese geçip de debriyajdan ayağımı çekince (veya debriyaja ayağımı basınca, tam hatırlayamadım) sanki "zırıltı" gibi bir ses geliyor motor tarafından. Daha önce bu ses yok gibiydi sanki. Ne olabilir acaba? Her şey için de servise gitmek istemedim. Bu ses normal mi veya anormal ise nereden kaynaklanıyordur? İlginize ve cevaplarınıza şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 ses var ise anormaldir. soğutma fanı olabilir ama motro soğukken de yapıyorsa, dinlemek lazım Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 Akü'nün üzerinde koruyucu plastik varsa çıkarıp takabilirmisiniz tam yuvasına oturucak şekilde tam motordan bendende ses geliyordu akünün üzerindeki koruyucu plastik arabanın motorun titreşimiyle hava filtresinin üzerindeki kapağa küçük bir temas yapıyordu ve içerden çok sinir edici bir ses geliyordu tıkırtı gibi bir denemenizde fayda var. Benim aracım 2004 focus tabi sizinkinin motorundada konumlandırılma aynımıdır bilmiyorum eğer yan yanaysa dediğim kapaklar çözülebilir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 2011 modelmiş , yetkili servisler bugün açıktır, euroservice arayın gelip baksınlar, daha sonra iş büyür ise, garanti kapsamında sıkıntı çıkar. Ses duyulduğu an servis kaydı açılmalı Yorum bağlantısı
Koray Kahraman 31 Aralık 2011 Yazar Paylaş 31 Aralık 2011 Bahsetmiş olduğum araç 2010 model Fiesta Yorum bağlantısı
Koray Kahraman 2 Ocak 2012 Yazar Paylaş 2 Ocak 2012 Dün EuroServis'i aradım ve durumu anlattım. Telefonda usta ile görüştürdüler ve kalorifer devirdaim fanının tozlanmasından dolayı ses geldiğini belirtti ve önemli bir durum olmadığını söyledi. İsterseniz değiştiririz fakat o da zamanla tozlanacağından ses yapacaktır dediler. Uzatılmış garanti kapsamında olduğunu belirtince, sorun olmadan değiştirileceğini belirttiler. Temizlik yapılsa geçer mi diye sorunca da "tabii geçer ama belli bir süre sonra tekrar başlar" denildi. Yorum bağlantısı
Koray Kahraman 4 Ocak 2012 Yazar Paylaş 4 Ocak 2012 Bu tarif edilen devirdaim motoru fanı tam olarak nerede acaba? WD 40 veya nemli bez vs ile temizleyebileceğimiz bir yer mi acaba? Yorum bağlantısı
Yılmaz Kemal Yüce 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Herkese merhaba, yeni üyelerdenim. Fakat eski bir ford müptelasıyım kirlilik yaratmamak için yeni bir başlık açmak yerine, bu başlıkta sorunumu anlatmayı tercih ettim zira benzer bir sorun yaşıyorum. buna benzer bir ses benim otomobilimde de mevcut. zamanlama açısından herhangi örüntü tespit edemedim. kullanma tarzımla ilişkili olabileceğini düşündüğümü ekleyip daha tanımlayıcı bilgi vermeye çalışayım. ses bir fanın çalışma sesinden daha sert çıkıyor sanki. fan sesi kadar derinden olmasa da otomobilim rölantideyken "krrrrrrrrrrrr" şeklinde bir süreklilik arz ediyor. ses, şoför mahali tarafından, önden geliyor - gibi geldi gaza bastığımda yok oluyor, tekrar rölantiye döndüğünde duyuyorum (belki de yüksek devirde motor sesi bastırdığından duyamıyorumdur ama sanmıyorum, zira bazen tekrar başladığını duyabiliyorum). debriyaja bastığımda ise tamamen kesiliyor. bir iki debriyaj müdahalesi sesin yok olmasını sağlıyor. neredeyse haftada bir karşıma çıkar oldu. otomobilimi apartmanının yan tarafındaki park alanına park ediyorum. park alanı, yan taraftaki apartman ile sınırı çizen duvara paralel ve maalesef sıkışık bir alan. iki otomobil zor sığıyor yan yana. dolayısıyla, otomobilimi duvara olabildiğince yakın park etmeye çalışıyorum. bunu yaparken de yarım debriyaj kullanıyorum. bunun debriyaja (baskı-balataya) zarar verebileceğini biliyorum. Erkan Bey, debriyaj yaylarından söz etmiş. benim duyduğum sesin bununla bir ilişkisi olup olmadığını merak ediyorum. bu değilse, debriyaj baskı-balataya zarar vermiş olabilir miyim kullanım şeklimle, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Kaan Kepir 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 Koray Kahraman yazdı: İyi günler. Dün farkettiğim bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırıkkale'den Ankara'ya gelirken belli bir süre dur kalk yaparken farkettim. Araç rölantideyken sanki mp3 çaların arkasından bir yerden fan pervanesi döner gibi bir ses geliyor. Aracı stop edince kesiyor. Tabii bu sesin kaynağı belki klima olabilir diye, klimayı da kapatıp denedim fakat ses aynen devam ediyordu. Hatta daha sonra aracı park ettikten sonra yaklaşık 1-2 saat sonra tekrar çalıştırdım, bu sefer rölantide ses yoktu fakat bu sefer de sanki vitese geçip de debriyajdan ayağımı çekince (veya debriyaja ayağımı basınca, tam hatırlayamadım) sanki "zırıltı" gibi bir ses geliyor motor tarafından. Daha önce bu ses yok gibiydi sanki. Ne olabilir acaba? Her şey için de servise gitmek istemedim. Bu ses normal mi veya anormal ise nereden kaynaklanıyordur? İlginize ve cevaplarınıza şimdiden teşekkürler. Merhaba, benzer bir durumu yaşadım. Kontağı açar açmaz, fan sesine benzer bir ses gelip kontağı kapatana kadar devam etmekteydi. İlk başlarda, forumda benzer sorunları aradım; "motor fanı", "klima açıkken gelecek sesler", "normaldir" vs. gibi yorumlar yapıldığı için çok fazla önemsemedim ama zaman içerisinde, (klima çalışmamasına ve motor soğuk olmasına rağmen) radyonun sesini bastıracak kadar ses yükselmeye başlayınca servise götürdüm. Sonuç; Yaklaşık 5 dakikalık Servis kontrolünde, klima sensörünün arızalı olduğu ve klima kapalıyken dahi, sürekli olarak fanın çalışır durumda kaldığı söylendi. Bir hafta içerisinde, parça geldi ve ses tamamen yok oldu. Bununla beraber, klimamın ısınma konusunda hissedilir seviyede bir artış olduğunu söyleyebilirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts