Semih Saner 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 araç muayenesnden aracımın kusurlu çıktım.. 30 gün içinde kusuru düzeltip, tekrar gidersem randevu almam gerekir mi ? para vermiyorum onu biliyorum.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Randevu almanız zaten normal şartlarda da şart değil.Şuanda da kusuru düzeltip randevusuz gidebileceğiniz gibi randevu alarak da gidebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Benim bildiğim randevu alınmıyor; kusuru düzeltip gelenler ayrı bir sıraya giriyorlardı ben muayneye gittiğimde ama kesin emin değilim.. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 (düzenlendi) araç muayenesnden aracımın kusurlu çıktım.. 30 gün içinde kusuru düzeltip, tekrar gidersem randevu almam gerekir mi ? para vermiyorum onu biliyorum.. Hayırlısı olsun, Hangi konuda kusur buldular... 29 Aralık 2011 tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Kusur nedir acaba? Randevu almakta fayda var. 30 gün içinde giderseniz tekrar ücret ödenmez ama 30 günü geçerse ücret alınıyor. Ayrıca tekrar gittiğinizde kusur düzelmemişse bir sonraki gidişte yine ücret alıyorlar. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Randevu almanıza gerek yok, numaratörde kusurlu araçlar için gelenlere ayrı numara verip öncelik tanınıyor Yorum bağlantısı
Semih Saner 29 Aralık 2011 Yazar Paylaş 29 Aralık 2011 teşekkürler arkadaşlar.. kusurum da ; arka frenleme..bir tanesi az tutuyor Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Geçmiş olsun... Kusurlu araçlara öncelik tanıyorlar bildiğim kadarıyla. Ayrıca randevu almakta zor değil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 arka fende yüzdesel tutunma farkı var ise 1. aynı istasyona 30 gün içinde randevusuz gidebiliyorsunuz 2. arka fren merkezinde sıkışma vardır 3. gitmeden önce, fren merkezini vs. yaptırın, 50-100km bol frenli kullanın, 20 Tl ye bosch servislerde fren testini kontrol ettirin ki muayene paranız yanmasın 4. %99.9 geçeceksiniz, 2. kontrolde çok dikkatli ce test yapıyorlar ki sıkıntı çıkmasın , 1. kontrolde cartt diye frene basıyorlar bu da ayrı bir konu Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 (düzenlendi) Yarın sökülü durmakta olan LPG tankını aracıma monte ettireceğim. P.tesi sabahı sızdırmazlık raporu için akşamına da muayeneye için randevu aldım. 2 numara cam filmi hafif kusur oluyor ve muayeneyi geçmeye engel değildi. Değişiklik var mı? 29 Aralık 2011 tarihinde Hasan Aksüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Abacı 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 30gün içersinde giderseniz randevu almanıza gerek yok.Büro içersinde muayne tekrarı numarası alarak işleminizi aptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Osman Bala 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 1 Ocak'tan itibaren 2. gidişlerde randevu şart. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Bende film + far + sis'lerden hafif kusurlu geçtim. Standart ampülleri takınca geçiyor. Bosch plus 90 performans ampülü takınca hafif kusur Birde şöyle bir saçmalık var. Fiestanın farında far eğimi %1 yazıyor. Ayarladığımızda kısalar 72 metre aydınlatacak şekle geliyor. Yani hafif eğimle kesilme çizgisi 72 metre civarına düşüyor.Ben 50 ye ayarladım. Tüv türkün istediği 25 metre. Kısa farların 25 metre aydınlatması tam kazalık bir durum. 30. metrede yaya yola koşsa farkedip frene basıp araba durana kadar çarparsınız. Piyasayada kim yaydıysa o 25'i herkes 25 diyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Bende film + far + sis'lerden hafif kusurlu geçtim. Standart ampülleri takınca geçiyor. Bosch plus 90 performans ampülü takınca hafif kusur Birde şöyle bir saçmalık var. Fiestanın farında far eğimi %1 yazıyor. Ayarladığımızda kısalar 72 metre aydınlatacak şekle geliyor. Yani hafif eğimle kesilme çizgisi 72 metre civarına düşüyor.Ben 50 ye ayarladım. Tüv türkün istediği 25 metre. Kısa farların 25 metre aydınlatması tam kazalık bir durum. 30. metrede yaya yola koşsa farkedip frene basıp araba durana kadar çarparsınız. Piyasayada kim yaydıysa o 25'i herkes 25 diyor. Trafik kurallarına göre 25 metre, çok kısa gibi ama öyle. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Mesela üst sınıf, mercekli, son teknoloji aydınlatmaya sahip hangi arabanın aydınlatması 25 metreye ayarlı geliyor ? O kuralları hangi mantıkla ve akılla hazırladıklarını bilmiyorum ve güvenmiyorum. Yazsın hafif kusuru farketmez. Ben gerektiği gibi güvenlik ve mantık çerçevesinde kullanmaya devam ederim... 25 metre kanununu yazan adam belki bu dünyada yoktur, ne zaman yazıldığı belli değil. Acilen değiştirilmesi gereken bir kanun. 25 metre resmen kazalık. En az 40 olmalı. 25 metre far ile zifiri karanlıkta 60 ile gidin ve önünüzde aniden duvar gibi traktör römorku belirsin bakalım hangi araba durabilecek.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Valla daha çok şehiriçi için düşünmüşler heralde. Yol boşşa uzunlara almak gerekiyor zaten, onda da kural 100m . O yeterli. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Sehir içi Otoban Bizim fordların farlarında yazan eğimde 70-75 metre kısa farlar resimdeki aydınlatmayla aynı.. Bizdede bu. 25 metre.. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Babam hyundai yi tüvtürk e götürdüğünde far ayarını sıfırdan 1.kademeye getirmiştim, o sayede geçti sanırım. Sıfırıncı kademede biraz fazla ileriyi gösteriyordu. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Bayiden çıkan aracı doğrudan muayeneye götürsen yine farda kusur bulurlar bence. 3 gün önce aracımın muayenesi vardı, far ayarı hatalı çıktı yine. Bir ay önce serviste far ayarını yaptırmıştım aslında. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Bayiden çıkan aracı doğrudan muayeneye götürsen yine farda kusur bulurlar bence. 3 gün önce aracımın muayenesi vardı, far ayarı hatalı çıktı yine. Bir ay önce serviste far ayarını yaptırmıştım aslında. bunu yapmak lazım gidecek olan 130 TL varsın gitsin ne şamata çıkar, düön geriye garantiden ayar yaptır, götür yine kalsın, dön geriye dava aç iade et, yer yerinden oynamaz ise Önce alt takım kontrolü için yukarı kaldırıyorlar, yere indirince tekerlek geometrisi bozuluyor ve ardından far kontrolü yapılıyor, yok böyle bir rezilllik, özelleşti, giden vatandaşın cebine periyodik olarak girecek olan gelir oldu...... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 ben bi xenonları takmamıştım otomatik seviye sensörü ve yıkama tertibatı yok diye bu seferde orjinal halojenlere az aydınlatıyor diye kusur yazmış. İş bence halojen farlara göre 10 numara güzel aydınlatıyordu denyo herif wf0 yerine wfo yazmış muayenede. uyardım. sıkıntı olmz hem ne bilecez o mu 0 dedi. önceki muayenede eski araçta sırf o o 0 yüzünden 2 yaprak ruhsat değiştirtmişlerdi ağır kusur verip. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 ağır kusurlar, nedense sağa sola para harcanıp giderilecekler oluyor bu günlerde Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 Muayneyi gerçekleştiren elemanlarında kontrolleri bir standart çerçevesinde yapmaları gerekiyor bence. Hepsi kafasına göre takılıyor.. Mesela ben ilk muaynemde farlarda dahil sıfır kusurla geçtim; şimdi Çağlar abi yazınca jeton düştü benım.. Arabayı liftten indirdikten sonra görevli 3-4 kez ileri geri yapıp sert fren yaptıktan sonra far kontrolune geldi. Demekki neyin ne olduğunun farkındaydı işini kurallara göre yaptı ve sorunsuz çıktı ayar. Belkide liftten indiği gibi far kontrolu yapsa benimde kusurlu çıkıcaktı.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts