İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Döşeme Sorunları

Mehmet Kaya

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Arkadaşlar geçenler arabam bölümünde aracımın fotoları paylaştım. Koltuk deri ancak orta kumaşları Alcantara kumaş. Buda yaptırdığım temizlikten dolayı koltuk kumaşı daha kötü oldu. Bu yüzden orjinal kumaşla değiştirmeyi düşünüyorum. Bu kumaşı nereden temin ederim.

Araç içi resimlerim http://www.fordclubt...ghia-x-mondeom/ Amcam kumaş deseninin 2011 linea kumaş deseniyle aynı olduğunu söyledi. Bende tabii ki orjinalini istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Geçen gün senin döşemeyi sordum döşemeciye. Bakmamız lazım dedi. Bu vesileyle görüşmüş de oluruz aslında Mehmet Hocam, ama haftaiçi akşama kadar çalışıyorum. Ne yapsak ki? Telefon numaranı bi gönder de müsait zamanda haberleşelim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet hocam, eğer yanlışım yoksa, orta kısım kumaş değil, süet. Bir çeşit deri gibi.

Benim koltuklarla takasa girelim istersen hocam. :fiuw:

Canın sağolsunda.Seninkiler ısıtmalı değil :) Sen benden kötüsün elli sefer değiştirirsin. Benim şöfor koltuğu çok berbat duruma geldi. Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Amcam siyahını bulmuş ama grisi yok diyor. :(

Geçen gün senin döşemeyi sordum döşemeciye. Bakmamız lazım dedi. Bu vesileyle görüşmüş de oluruz aslında Mehmet Hocam, ama haftaiçi akşama kadar çalışıyorum. Ne yapsak ki? Telefon numaranı bi gönder de müsait zamanda haberleşelim.

Fazlı kardeş ben telefonumu gönderdim. Görüşelim. Sadece koltuk için değil tanışalım seninle.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Bir sitede böyle bir açıklama buldum. Yazan kişi kaynaktır. Bana ait değildir.

Merhabalar ;

Alcantara ilk olarak deniz vasıtalarında motoryatlarda kullanılan soft ve süet görünüme sahip olan herkezin onu süette sandığı dayanıklı bir kumaş türü..kumaşın en büyük özelliği ise süet ve güderi görünümünde olmasına rağmen süet ve güderi gibi sudan ve sürtünmeden parlama yapmıyor ..ve nemli bezle temizlenebiliyor..kumaşın dezavantajıise metresi 95 € gibi faiş bir fiyat olduğundan araç koltuklarında mümkünolduğu kadar orta dilimlerde ve az metrajlı kullanılıyor..95 € dediğimiz fiyat bu gün hakiki derinin fiyatının nerdeyse üç katına eşit..bir arabada suni alman deri olarak 750 tl ya yapıyoruz ..alcantara suni deri yapalım dendiğinde bu fiyat 1500 tl ya fırlamakta..yani döşemefiyatı + 750tl olarak hesaplanıyor..Görünüm olarak hakiki deriyle kullanıldığında mat parlak uyumu çok şık olabiliyor..genelde renk olarak deri rengi ve alcantara rengi kombinasyonda aynı rengin tonları olarak kullanılıyor..

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Koltuk kumaşını veya derisini değiştirirken mutlaka yan airbag'ler olduğunu unutmayın ve özel dikiş yapılmasına dikkat ediniz!!

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhabalar ;

Alcantara ilk olarak deniz vasıtalarında motoryatlarda kullanılan soft ve süet görünüme sahip olan herkezin onu süette sandığı dayanıklı bir kumaş türü..kumaşın en büyük özelliği ise süet ve güderi görünümünde olmasına rağmen süet ve güderi gibi sudan ve sürtünmeden parlama yapmıyor ..ve nemli bezle temizlenebiliyor..kumaşın dezavantajıise metresi 95 € gibi faiş bir fiyat olduğundan araç koltuklarında mümkünolduğu kadar orta dilimlerde ve az metrajlı kullanılıyor..95 € dediğimiz fiyat bu gün hakiki derinin fiyatının nerdeyse üç katına eşit..bir arabada suni alman deri olarak 750 tl ya yapıyoruz ..alcantara suni deri yapalım dendiğinde bu fiyat 1500 tl ya fırlamakta..yani döşemefiyatı + 750tl olarak hesaplanıyor..Görünüm olarak hakiki deriyle kullanıldığında mat parlak uyumu çok şık olabiliyor..genelde renk olarak deri rengi ve alcantara rengi kombinasyonda aynı rengin tonları olarak kullanılıyor..

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Evren Bey dediğiniz doğruysa 1 metre karesine 200tl verecek gibiyiz desenize :( Peki nereden temin edecez. Normal deri olsa daya ucuz olacak gibi :)

Koltuk kumaşını veya derisini değiştirirken mutlaka yan airbag'ler olduğunu unutmayın ve özel dikiş yapılmasına dikkat ediniz!!

Dediğiniz doğru. Ancak kumaş değişirse yan dişilere bir işlem yapılmaması gerek. Çünkü değişecek kısım ortadaki kumaş olacağı için yan dikişlere müdehale söz konu değil.

Tamam işte, ısıtmalı koltuk bulmuşum, o yüzden diyorum ya. :biggrin:

Ben senin koltukları alayım da yüzünü bir türlü değiştiririz elbet. :)

Evren Bey'in yaptığı alıntıya bakınca, ben yanlış biliyormuşum, kumaşmış, ancak deri olsaymış daha iyiymiş galiba. :biggrin:

Bir de Ford'a kalitesiz derler, en kaliteli malzemeyi kullanmış. Ama şu durumda kullanmasa daha iyiymiş galiba. :biggrin: (2 oldu :tongue: )

Donanımlı araban mı var, derdin var. :)

Eğer ki orjinal malzemenin fiyatları böyle ise, koltuk almak daha mantıklı. :rolleyes:

Ahmet abi deri olsa daha çabuk çözerdim galiba. Ama tamamının deri olması çok kötü onu söylim. Kışın soğuk yazın ise terletiyor. Şimdi diyeceksin ısıtması var. Arka koltuklarda yok :) İyiki kaliteliymiş. Çağlar abi geçenlerde arabam konusunda bu konuya değinmiş. Bende opel vardı opelim 97 modeldi. Ve koltukları baya hor kullanılmış olmasına rağmen hala yeni.Kısmet ne diyelim. İnşallah uygun fiyata kumaşını buluruzda değiştiririz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Deriymiş, alkantraymış, yada vinilmiş, farketmez! Önce güvenlik dikişleri, sonra zevk ve safa... ok kardeşlerim.. :)

Yorum bağlantısı

Ankara'da muhakkak vardır. Benim çekincem ton farkı Mehmet Bey. Açık renk olduğu için, ister istemez 8 senede diğer koltukların rengi yenisine göre farklı tondadır. Değişimden sonra renk sırıtabilir.

Burak Bey, sadece orta bölüm değişeceği için airbagin bulunduğu bölümlerde sorun olmaz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Merhabalar ;

Saygılarımla

A.CEM ADALI

bu alcantara denilen malzeme gerçekten kaliteli.Mesela deri direksiyon kaplaması yapan yerlerde normal deri ile kaplama 125 tl alcantara deri ilke kaplama 250 tl..Malzemeyi gördüm..kalite farkı anlaşılıyor..Fiyat yüksek yalnız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ankara'da muhakkak vardır. Benim çekincem ton farkı Mehmet Bey. Açık renk olduğu için, ister istemez 8 senede diğer koltukların rengi yenisine göre farklı tondadır. Değişimden sonra renk sırıtabilir.

Burak Bey, sadece orta bölüm değişeceği için airbagin bulunduğu bölümlerde sorun olmaz.

Saygılarımla.

Evren Bey ben uyarınız için teşekkürler. Değiştirirken komple değiştireceğim. Arka koltuklar ve ön koltuklarda dahil. Dediğiniz gibi birini değiştirip diğerini değiştirmezsem sıkıntı olacağını biliyorum.

Saygılarımla.

bu alcantara denilen malzeme gerçekten kaliteli.Mesela deri direksiyon kaplaması yapan yerlerde normal deri ile kaplama 125 tl alcantara deri ilke kaplama 250 tl..Malzemeyi gördüm..kalite farkı anlaşılıyor..Fiyat yüksek yalnız.

Mehmet Bey ben sizinle aynı görüşte olmadığımı belirtiyorum :) Çünkü arka koltuklar dikiş yerlerinden sökülmeye başladı. Bir defa koltuk temizliği yaptırdım (iyi biyerde yaptırdım) koltukta sıkıntı çok daha kötü oldu. Bu alcantra kumaş çift katlı kumaş ve biryerde zarar verildiyse oradan açılmaya başlıyor. O yüzden ben aynı görüşte değilim. Dandik opelimin kumaşı bundan daha kaliteli olduğunu düşünmeye başladım :)

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

işcilik kötü yapılmış olabilir..Kumaşın kaliteli olduğu kesin..Ancak tabi önemli olan içinize sinmesi ve kullanım süresi rahatlığı v.s. olduğundan tercih her zaman tüketicinindir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

işcilik kötü yapılmış olabilir..Kumaşın kaliteli olduğu kesin..Ancak tabi önemli olan içinize sinmesi ve kullanım süresi rahatlığı v.s. olduğundan tercih her zaman tüketicinindir.

Valla bilmiyorum memnun değilim. Belki bu aracı sıfır almış olsaydım görüşüm değişebilirdi. Ama kısmet bakalım ben bir yeniliyeyyim koltukları ondan sonra bakarız :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bana da Sivas' ta komple döşemeye (deri+kadife) 1200 fiyat çektiler abi sen gel bişeyler daha yaparız dediler. En yakın zamanda değiştireceğim bu döşemeyi. adam 150k km oturmuş üstünde :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam Bursa'da olsan o koltuğu Ford'un yaptığından daha da güzel yaptırırdık.

İnşallah yazın gelirim de Bursaya beraber yaptırırız. Hocam amcamın Bursa'daki toptancılarla bağlantısı var kumaşı bulamıyoruz.Bulsak hemen değiştireceğim.

Bana da Sivas' ta komple döşemeye (deri+kadife) 1200 fiyat çektiler abi sen gel bişeyler daha yaparız dediler. En yakın zamanda değiştireceğim bu döşemeyi. adam 150k km oturmuş üstünde :D

Deri sağlam bir sorun yok. Bende az kaldı kumaşı bulamazsam kadife yaptıracam. Valla fiyat hususunda birşey diyemem benim için malzeme önemli. İşçilik amcam ve ben olacağım için sorun değil onu bir şekilde hallederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Yerinizde olsam , kumaş kısmıda deri yaparım. Tabi zevk meselesi. Alcantranın bakım ve kullanımı normal deriye göre çok zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yerinizde olsam , kumaş kısmıda deri yaparım. Tabi zevk meselesi. Alcantranın bakım ve kullanımı normal deriye göre çok zor.

Tunç Bey bu gidişle öyle olacak gibi .Ankarada arayacağım bulamazsam delikli deri yaptıracağım gibi :(

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Arkadaşlar bir kumaş buldum gören herkes onay verdi. Ancak bu işten anlayan sizlerinde görüşünü almak istiyorum. Alcantara kumaş bulamadım ve düşünmüyorum.

20121105153105q.jpg

20121105153117.jpg

Arkadaşlar şimdi kumaşı değiştirirken ben deriyide bi güzel temizlemek istiyorum. Bunun için bana ne önerirsiniz.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Kumaş Eski kasa honda ctiy kumaşı yada honda cıvıc orjinal kumaşı görüküyor..

Bence gayet mantıklı secim. Şimdiden hayırlı olsun..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kumaş Eski kasa honda ctiy kumaşı yada honda cıvıc orjinal kumaşı görüküyor..

Bence gayet mantıklı secim. Şimdiden hayırlı olsun..

Teşekkürler İlker bey. Aslında bu renkte alcantara kumaş bulmaya çalışıyorum.Ben bulabilirim diyen arkadaşa bu parçayı gönderebilirim.Bu renkte bu tasarıma yakın alcantra kumaş bulabilecek arkadaş varsa. Sizin bahsettiğiniz kumaşçı arkadaşı aramıştım bayram tatili için il dışına çıkmıştı göreşememiştim.

Bu kumaşla yapılacak tamirak için verilen ücret 650 tl ancak kumaşı buradan temin edip başka yerde yaptıracağım. Sadece ortakumaş kısmının değişimi için kumaş dahil 650 tl istediler.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Ankara geldiğinizde aldığınız fiyattan daha uygun fiyata garanti olarak yapılacağına garanti ediyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ankara geldiğinizde aldığınız fiyattan daha uygun fiyata garanti olarak yapılacağına garanti ediyorum..

Bahsettiğim tarzda Alcantara kumaş bulabilirmiyim.illaki mondeo kumaşı olmasına gerek yok. Bulamıyoruz. Başka markaların kumaşıda olabilir. Ankara'ya yaza kadar gelip gelemeyeceğim meçhul :(

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bahsettiğim tarzda Alcantara kumaş bulabilirmiyim.illaki mondeo kumaşı olmasına gerek yok. Bulamıyoruz. Başka markaların kumaşıda olabilir. Ankara'ya yaza kadar gelip gelemeyeceğim meçhul :(

Abi planını programını bilmem ama İlker abinin eserleri ortada bence acele etme bekle ona 4*4 lük yaptır.Bence orjinalinden güzel olacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Beğendiğin kumaşın aynısı burada var.Alacantra kumaş olarak bir ihtimal olabilir Ankaraya geldiğinde bulur buluştururum var ise..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...