Mehmet Yıldırım 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 Arkadaşlar 2001 lpgli focusum var. aracın 1 ay önce benzin pompası değişti. geçen hafta da arıza lambası yaktı. zengin karışım yazıyor bilgisayarda. gaz ayarı yaptırdık 150km sona yine yandı. hiçbir şey yaptırmadan tekrar söndürttüm 50 km sonra yine yandı. tüm ustalar fordlar bunu yapıyo çözümü yok diyolar. 2 yıldır 30000 km yol yaptım tık demedi. şimdi neden böyle yapıyor ve bu arıza giderilemiyor. bu işin kesin bir çözümünü bilen varsa lütfen yardım etsin. 1 haftadır ışık yanarak geziyorum ve hep böyle gezecekmişim. ULTRA GAS diye bir beyni var ona doğru düzgün bu ilde bakanda yok. ne yapmam lazım hiç bilmiyorum. lütfen yardım... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Bizim orda bunlara "olmaz usta" derler.. Bunun bi çok sebebi olabilir. Ben de formda yeniyim, bu konuyla ilgili yorum vardır mutlaka. Ama burda şunu gördüm sorulara cevap geç geliyo. Belkide işten güçten... Bana göre bunu çözümü iyi bi usta. Çevrenizde lpg konusunda iyi bi usta tavsiyesi mutlaka alırsınız, araştırın biraz... O hatayı sadece siliyo, sorun giderilmiyo. Her sildiğinde tekrar yanacaktır. Bende mesela map ünitesi arızalıydı... Kimi zaman beyinden olabilir. Gaz ayarsız ondan olabilir... Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Arıza lambası yakmasının bir çok sebebi olabilir. Ancak Lpg li araçlarda en çok buna sebep olan yakıt hava karışımının düzenli olmamasıdır. Lpg beyin ayarları tamsa mutlaka Lpg kablo tesisatını kontrol ettirin. Ayarları tam olsa bu lambayı yakmaz. Diğer sebepler aracın sensörleri yada tesisatı ile ilgili olabilir. İnşallah öyle değildir çünkü bayağı masraflı olur. İyi bir usta iyi bir çözüm. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Bizim orda bunlara "olmaz usta" derler.. Bunun bi çok sebebi olabilir. Ben de formda yeniyim, bu konuyla ilgili yorum vardır mutlaka. Ama burda şunu gördüm sorulara cevap geç geliyo. Belkide işten güçten... Bana göre bunu çözümü iyi bi usta. Çevrenizde lpg konusunda iyi bi usta tavsiyesi mutlaka alırsınız, araştırın biraz... O hatayı sadece siliyo, sorun giderilmiyo. Her sildiğinde tekrar yanacaktır. Bende mesela map ünitesi arızalıydı... Kimi zaman beyinden olabilir. Gaz ayarsız ondan olabilir... Necati Bey forumumuz söylediğiniz aksine sorulara hızlı yanıt vermesiyle meşhurdur.Pek çok yeni üyemiz bunu dile getirmişlerdir.Yukarı da sorulmuş soru pek çok kez cevaplandırılmış bir konudur.Forumda arama yapılırsa görülecektir... 5 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 (düzenlendi) Bizim orda bunlara "olmaz usta" derler.. Bunun bi çok sebebi olabilir. Ben de formda yeniyim, bu konuyla ilgili yorum vardır mutlaka. Ama burda şunu gördüm sorulara cevap geç geliyo. Belkide işten güçten... Bana göre bunu çözümü iyi bi usta. Çevrenizde lpg konusunda iyi bi usta tavsiyesi mutlaka alırsınız, araştırın biraz... O hatayı sadece siliyo, sorun giderilmiyo. Her sildiğinde tekrar yanacaktır. Bende mesela map ünitesi arızalıydı... Kimi zaman beyinden olabilir. Gaz ayarsız ondan olabilir... Sizin sıkıntılarınızıda gördüğümüz anda cevaplamaya çalıştık. Ama cevaplarımız sizi tatmin etmedi anlaşılan. Hatta sizi aracınızla ilgili sıkıntıyı İlteber bana telefonla bildirip söyledi. Abi Necati Beye sen daha iyi yardımcı olursun diye. Bu forumda herkesin sıkıntısı önemlidir. Elden geldiği sürece bilgiler anında paylaşılır. 22 Aralık 2011 tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Necati Bey forumumuz söylediğiniz aksine sorulara hızlı yanıt vermesiyle meşhurdur.Pek çok yeni üyemiz bunu dile getirmişlerdir.Yukarı da sorulmuş soru pek çok kez cevaplandırılmış bir konudur.Forumda arama yapılırsa görülecektir... Sizin sıkıntılarınızıda gördüğümüz anda cevaplamaya çalıştık. Ama cevaplarımız sizi tatmin etmedi anlaşılan. Hatta sizi aracınızla ilgili sıkıntıyı İlteber bana telefonla bildirip söyledi. Abi Necati Beye sen daha iyi yardımcı olursun diye. Bu forumda herkesin sıkıntısı önemlidir. Elden geldiği sürece bilgiler anında paylaşılır. İlgi var evet teşekkür ederim ama bazı konular hala duruyo gibi geldi. Bana. Mesela tank değiştirme mesajı hala duruyo, başkası açmış konuyu en son ben yazdım. Bilmeyen yoksa yada daha önce yazıldıysa bilmiyorum tabi ki. Ama bu arama hikayesi bütün formların belası bence. Aradığın çıkmıyor maalesef... Ayrıca yazımda da belirttim bunu... Benim üye olduğum bi telefon sitesi var (burayı ordan bi arkadaş tavsiye etti) belkide ben onların hızına yetişemediğim için öyle geldi Yorum bağlantısı
Mehmet Yıldırım 23 Aralık 2011 Yazar Paylaş 23 Aralık 2011 arkaadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. siteden bu sorunla ilgili diğer yazıları araştırdım. iyi bir usta bulup hatanın kaynağını bulmak gerekiyor. malesef burada iyi diye gittiğim ustaların tamamı bakmaya tenezzül bile etmiyo. bana dedikleri fordlar bunu yapıyo yapacak bişi yok. anlaşılan bunu burda yaptıramayacam. bu şekilde binmeye devam edecem. Başka bi yerinde arıza verirse nasıl haberim olur onu bilmiyorum artık. Yorum bağlantısı
Rıfkı Büyüksarıkaya 14 Şubat 2013 Paylaş 14 Şubat 2013 merhaba benim 3 senedir yanıyor ben alıştım artık Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Şubat 2013 Paylaş 14 Şubat 2013 merhaba benim 3 senedir yanıyor ben alıştım artık LPG'li ise aracınız,doğru kalibrasyon yapılmıyor demektir. LPG yoksa sorun başka bir yerde, baktırmanız gerekiyor. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 17 Şubat 2013 Paylaş 17 Şubat 2013 ford.sa katlanacaksın lpg=arıza lambası...bende focusu aldıgımda sahibi yeni taktımıştı lpg,yi,bende heralde bi 6 ay falan çektim,iki buçuk senedir yanmıyor,daha dorusu 1kere yandı( akünün kutup başını,sök-tak) yaptım okadar; ama (arıza lambası)önemlidir.ya başka problem varsa. Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 (düzenlendi) arkaadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. siteden bu sorunla ilgili diğer yazıları araştırdım. iyi bir usta bulup hatanın kaynağını bulmak gerekiyor. malesef burada iyi diye gittiğim ustaların tamamı bakmaya tenezzül bile etmiyo. bana dedikleri fordlar bunu yapıyo yapacak bişi yok. anlaşılan bunu burda yaptıramayacam. bu şekilde binmeye devam edecem. Başka bi yerinde arıza verirse nasıl haberim olur onu bilmiyorum artık. Eğer aracınız benzinde normal çalışıyorsa gaz ayarında bir değişiklik olmuştur. Ultragas regülatöre emanet çalışır. Yakıt miktarını basınca ve sıcaklığa göre düzeltmez. Herhangi bir sebepten motora giden gaz miktarı değişmiş demektir. Regülatör, filtre, enjektör arızası olabilir, en basitinden tekrar kalibrasyon yapılarak sorun giderilebilir. 18 Şubat 2013 tarihinde Yasir Uslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 ford.sa katlanacaksın lpg=arıza lambası...bende focusu aldıgımda sahibi yeni taktımıştı lpg,yi,bende heralde bi 6 ay falan çektim,iki buçuk senedir yanmıyor,daha dorusu 1kere yandı( akünün kutup başını,sök-tak) yaptım okadar; ama (arıza lambası)önemlidir.ya başka problem varsa. Yıllarca Tartarini kit ile kullandım hiç arıza lamba problemim olmadı. Bu tip arızayı kanıksamak yerine çözüm bulmak gerekir. Hatalı kalibrasyon ya da zengin karışım aracınızın ömrünü cok çabuk bitirir. Yorum bağlantısı
Semih Saner 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 iyi bir lpg ustası bul..zengin fakir karışımı ayarını iyi yapsın sorun kesin çözülüyor.... Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 benimde 4-5 gündür yanıyor öyle geziyorum ve yine benimde benzim pompam 2 ayn önce değişti ve aracım geç çalışıyor çaresini bulamadık Yorum bağlantısı
Recommended Posts