İçeriğe Yönlendir

Ka - LPG Uyumu

Hikmet Demirtaş

Recommended Posts

Sani Gerşon

istanbul şehir içi 8 litreye çıktı bende fakat bu şehir dışı çok daha düşük oluyor iki haftadır lpg kuıllanıyorum gördümki lpg alınan istasyon benzinden daha önemli ilk tercihim aygaz yada po geçenlerde full den doldurdum 27 ltre 200km olduğunda tek ışığa düştü yani birde 100kmde daha gitse ortalama 280km yapar, opte aygazdan 15 litre aldım 200km yi gördü aldığınız yerde çok önemli bence

birde şunu dikkate almak gerekir istanbul trafiği ile diğer illerdeki tarfiği karıştırmamak gerek istanbulda kullanan biri daha çok yakıt harcıyor..

İstanbul içi gayet iyi rakam valla :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

yaz dönemi maltepede trafik biraz rahatladı sabah pek dur kalk olmadan işe geliyorum alşamda aynı biraz bunun etkisi var sanırım

gecen hafta şileye gittim oraya giderken maltepe içinden daha çok yakıt gitti 3 saatte gidebildim :D

Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Benim Ka benzinli 100 km 33o kuruş yakıyor vallaha Barış abi mesajını okudukca LPG taktırasım geldi ama ben senede en fazla 10.000 km yol yapıyorum Pejom varken bu LPG yüzünden rolanti sorunlarından bıkmıştım çok kararsızım

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Benim Ka benzinli 100 km 33o kuruş yakıyor vallaha Barış abi mesajını okudukca LPG taktırasım geldi ama ben senede en fazla 10.000 km yol yapıyorum Pejom varken bu LPG yüzünden rolanti sorunlarından bıkmıştım çok kararsızım

Erman zaten limit 10.000 km derler LPG için, 10.000'den fazla yapıyorsan kesin taktır derim.

Yakıta verdiğin para azalınca senin o 10.000 km. kesin olur 15.000 zaten... :biggrin:

Ayrıca forumda KA'da LPG için çok örnek var, herkes seve seve yardımcı olur (LPG satmaya başlayayım ben yavaş yavaş ha?)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

yaz aylarında çok daha hızlı lpg ye geçtiği için direk tasarruf ben temmuz ayında şuana kadar 1600km yaptım benzine göre nerdeyse yarı yarıya tasarruf demek bu bana göre tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Abi az önce Hanımla da hesapladık senede 170 tl fark edecek bizim için değmez diyoruz hem benim aracın motoruda nazlı biraz hiç bulaşmayım benzinle değerleri iyi zaten topu kökü 2 vsene biniyorum araca değmez gibi geldi bana

ee Birde baba olacağım 4 haftaya bagajda lazım :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

ozaman hiç bulaşma benimde başta niyetim yoktu fakat Şafak otogazın çekilişinde bana lpg kiti çıkınca taktırdım cebimden çok cüzi bir miktar cıktı yani lpg kiti ilk depodan tasarruf ettirmeye başladı bana :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Barış Abi Hayırlı olsun şanslı adamsın :)

İllahaki tasarruf var ben fazla km yapmıyorum eksi tarafları daha çok olacak bu sebepten ötürü birde şimdi aracın 2 yıl muayenesi var ruhsat değişimi tadilat proje vs vs

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Barış Abi Hayırlı olsun şanslı adamsın :)

İllahaki tasarruf var ben fazla km yapmıyorum eksi tarafları daha çok olacak bu sebepten ötürü birde şimdi aracın 2 yıl muayenesi var ruhsat değişimi tadilat proje vs vs

İşte dert diye buna derim..hakikaten parasını verip muameleciye yaptırılacak iş derler ya..işte bu odur..

Neden araba aldım ki ben, gözüm ensemden çıksım dedim yani.. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ
(düzenlendi)

Abi az önce Hanımla da hesapladık senede 170 tl fark edecek bizim için değmez diyoruz hem benim aracın motoruda nazlı biraz hiç bulaşmayım benzinle değerleri iyi zaten topu kökü 2 vsene biniyorum araca değmez gibi geldi bana

ee Birde baba olacağım 4 haftaya bagajda lazım :)

Erman siz hanımla hesabı bir muhasebeci denetiminde yapın :)

Çünkü sizin şu an tüketim: 0,33TL/km

LPG'deki ortalama tüketim: 0,19TL/km

Yaklaşık 10.000 km yaptığını söylemiştin..

Bu durumda: (0,33-0,19) x 10.000 = 1.400 TL

1.400 TL'ya 12 ay taksitle oldukça iyi bir LPG kiti taktırabilirsin, muayene 148 TL idi en son + sızdırmazlık 25 TL + Ruhsat değişimi 58...etti sana 231 TL bu da hediyesi ;)

tabi karar senin, bebeği de düşünmekte haklısın..

tarihinde Cihan KILIÇ tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

Cihanın hesabı daha iyi gibi :)

ben henüz ruhsata işletmedim ocakda muayene bitiyor bir kaç ay bu şekilde kullanırım diye düşünüyorum bir taraftanda polis cevirirde bir inceleme yaparsa ceza yermiyim diye kafamda ceviriyorum

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Cihanın hesabı daha iyi gibi :)

ben henüz ruhsata işletmedim ocakda muayene bitiyor bir kaç ay bu şekilde kullanırım diye düşünüyorum bir taraftanda polis cevirirde bir inceleme yaparsa ceza yermiyim diye kafamda ceviriyorum

Barışçığım ruhsatta LPG'li gözükmesi gerekiyormuş, yasal durum itibari ile..

Eğer muayene yaptırmış fakat ruhsata işletmemişsen "öğrenci durum beyanı + güzel abim ile bağlama kuvveti + teşvik primi" ile şansın en iyi ihtimalle %50.. :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Evet abi bir karışıklık olmus sanırım :D araçda küçük abi bebek arabası falan az binerim öz binerim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

2 haftalık zaten daha cevirirsen kıvırıcak bir yolunu buluruz gibime geliyor ama önümüzde 1 ay içinde bir aksilik olmaz ise zaten işletmeyi düşünüyorum ocaak ayını beklemeye gerek yok kanımca :D

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

internetten yatırabilirsin bankada sıra beklemeye deymez yatırki bizim burda bir kaç çukur var devlet yapıversin, sadece benim vergi yetmedi :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim

Doğru ya garanti internet bankacılığından oluyordu özellikle not düşeceğim sizin oradaki çukurları :)

Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ

Bu durumda sizin aracın yakıtında veya kullanım tarzınızda bi sıkıntı var demektir.

Hoş, benim KA 7.5'tan aşağı yakmazdı. Barış bey'inki bayağı ekonomik olmuş :)

Arkadaşlar LPG enjektör nozzle'larım değişti (küçüldü) bir de hız sensörü eklendi ve araç derhal 7,2 lt./100km.' ye düştü (yani şu aralar 0,15 TL/km.'ye denk geliyor)

Hava filtresi değişimini takiben biraz daha düşecek tahminimce..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar LPG enjektör nozzle'larım değişti (küçüldü) bir de hız sensörü eklendi ve araç derhal 7,2 lt./100km.' ye düştü (yani şu aralar 0,15 TL/km.'ye denk geliyor)

Hava filtresi değişimini takiben biraz daha düşecek tahminimce..

KA'lar çok yakmazlar, hep bakımsızlıktan oluyor işte :)

7.2lt lpg'de çok çok iyi bi değer ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Serdar Çeri

ilk önce forumdaki arkadaşlara teşekkür etmek isterim, ka yı alalı 1 hafta oldu ama bayağı bi bilgi edindim ve şu anda saat gibi çalışan ( nazar değmesin Forum sayesinde) bir ka sahibiyim. aldığım araçta 1 ay önce takılmış atiker lpg kiti mevcut ve yakıtı ortalama 0,16 kuruş kilometrede. kanımı emen volvo s80 den sonra ilaç gibi geldi. herkese saygılar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...