İçeriğe Yönlendir

Ka - LPG Uyumu

Hikmet Demirtaş

Recommended Posts

Fatih Başaran

Güncel

Aracım 98 Ford Ka City

Lpg'ye Dönüşüm Tarihi 10.02.2011

Kullanılan Model: Lovato Super Fast Bilmem ney modeli

Bence araba teknolojisi içindeki en büyük icatlardan biridir bu lpg. Taktırdığım günden beri ne bir sorun çıkardı ne de bir performans kaybı yaşattı bana. Yakıt tüketimide benzine göre öyle bir düştüki güzel tasarrruf sagladı.

Lpg nin maliyeti bana 1.300-Tl oldu ve o zaman yaptığım hesaplara göre 10.000 km de masrafını çıkaracaktı, 10bin kmri geçtik artık masrafınıda çıkarmıştır kara da geçmişimdir.

tam hatırlayamasamda tüp taktırmadan önce şehir içinde 450 kuruş gibi bir rakam uzun yolda ise 30 kuruş gibi bir rakam yakıyordu.

Bu yazı tarihi itibariyle

Şehir içi : 25 Kuruş

Şehir Dışı: 18 Kuruş

Yakmaktadır.

Tüp bagajdadır ve yan olarak koydurdum sol arka tekerin üzerinde , depom ise 50 tl ye fullenmektedir.

Araç operasyon sıcaklığına gecene kadar benzin ile çalışmakta sonra otomatik lpgye geçmektedir.

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Merhabalar, benzinli olup ilk ekonomik aracım ford ka diyebilirim. İstanbul Kağıthane'de yaşıyorum şuan şehir içi 6,8 lt benzin tüketimim var. Ford aracım ile uzun yola henüz gitmedim. Şehir içi bu kadar az yaktırıyorsam uzun yolu tahmin edemiyorum. Bana göre ekonomi (sınıfında)sağlıklı çalışan motor aracını üzmeyen sürücüden oluşur.

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran
(düzenlendi)

bende litre hesabı yapmadım acıkcası tüpü taktırdığımdan beri her zaman 50 lira gaz koyuyorum araca bittiğinde zaten otomatik olarak benzine geçiyor ben tekrar gaz almaya gidiyorum ve 50-TL alıyorum. Bu 50 şehir içinde 210 km yaptırıyor yada 200 sonra benzin :) tekrar gaz derken ilerliyor :)

Düzeltme yapayım da açıklayıcı olsun.

Litre 2.45 dersek ortalama 20.5 litre gaz yapar 50-TL ye

buradanda 10.20 litre 100/Km'de :) (Şehir İçi(

tarihinde Fatih Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

LPG'de 10litre yakıyorsanız, benzinde 8-8.5lt ye tekabul ediyor olmalı. Biraz yüksek gibi, bakımlarınız ne alemde?

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

Lpg ye geçtiğimden beri aygazdan alıyorum , bakımlar açıkcası şöyle yani her on binde bir yag benzin hava filtreleri değişiyor arabanın ayrıca lpgnin on bin km sinde de lpg filtresini değiştirdim. Ama bunun haricinde herhangi bir bakım yaptırmadım. Yada sensörlerle ilgili bir problem var mı yok mu bakmadım. Aracın hız sensörünün fişi çekik kullanıyorum yoksa arabadevirden düşmüyor vites değiştirirken fişini çektim onun. Başkada açıkcası bilmiyorum ama sensörlerim de arıza olması muhtemel

Huylandım bak simdi :) sizin arabalar ne kadar yakıyor lpg kullanan arkadaşlara soruyorum merak ettim simdi

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Değişmez kurul benzini fazla tüketen araç lpg yide fazla tüketir. Normal benzin değerlerini karşılaştıp o şekilde anlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lpg ye geçtiğimden beri aygazdan alıyorum , bakımlar açıkcası şöyle yani her on binde bir yag benzin hava filtreleri değişiyor arabanın ayrıca lpgnin on bin km sinde de lpg filtresini değiştirdim. Ama bunun haricinde herhangi bir bakım yaptırmadım. Yada sensörlerle ilgili bir problem var mı yok mu bakmadım. Aracın hız sensörünün fişi çekik kullanıyorum yoksa arabadevirden düşmüyor vites değiştirirken fişini çektim onun. Başkada açıkcası bilmiyorum ama sensörlerim de arıza olması muhtemel

Huylandım bak simdi :) sizin arabalar ne kadar yakıyor lpg kullanan arkadaşlara soruyorum merak ettim simdi

Bujilerinizi ve buji kablolarınızı değiştirin. Map ve Maf sensörünüzü temizletin.

Hız sensörünüzü değiştirin, rölanti valfinizi temizletin. Sonrasında yakıtınızın çok daha fazla düştüğünü göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

Valla arabanın bir on bin kmsi daha dolsun hepsini aradan çıkarayım bari bu aralar masraf yaptık yeterince :p cam filmi spoiler derken :) :) Map ve Maf sensörlerini nasıl temizliyorlar biz kendimiz temizleyebilir miyiz ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Siz temizlemeyin, içinde ince teller vardır, kırılırsa masrafı yüksektir.

Bilen bir usta özel spreyle temizleyecektir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada, bi 10bin km yi bekleyene kadar zaten bi bakım parası çıkaracaksınız :)

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

O kadar farkeder mi acaba ? lps kullanan arkadaş var mı aramızda kaç yakıyor yada sizin araç benzinde şehir içinde kaç yakıyor :) dediğiniz gibiyse bi bakım yaptırayım bakıma 7000 km kaldı :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Profil bilgilerine bakarsanız, şu an KA'm yok, ama varken, şehir içi 7.5lt benzin yakıyordum.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Bizdeki KA benzinli olup,1997 model, 155000 km de.

Kış boyunca 7-8 LT /100 km yakıt yaktı. Bu da LPG için( % 20 fazlası olarak hesaplanır) 8,4LT/100 km - 9,6LT/100 km LPG tüketim manlamına gelir. O nedenle sizin araba fazla yakıyor diye düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran

Teşekkürler ilginiz için hepinizin, Müsait olduğum da tüm bakımlarını yaptırıcam.

Yorum bağlantısı

Kayınpeder trakyaya gitti Ka amla 130 lira gaz almış 600 km yol yapmış daha 100 km daha gidecek gaz var bakalım ne olacak toplamda şehirdışı çok az yakıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest Fatih Acar

18.05.2012de 98 model ford ka satın aldım. üzerinde zavoli marka alisei model sıralı sistem lpg var. benden önceki sahibi taktırmış ve cok memnun kalmışlar. arabayı alır almaz 30 tl lik gaz aldım ve bu gazla yaklaşık 175 km gitti(hırçın kullandım yalan yok). araba çalışırken tıkır tıkır lpg valflerının sesı gelıyor. ustaya götürdüm normal dedi. su an bı problem yok, inşallah olmaz da.

Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

Arkadaşlar, gerekirse Ka' ya LPG taktırmayı düşünüyorum, arkadaşımız Kuaför Süleyman Bey' in tavsiyesi üzerine tanışmış olduğum http://yukselotoklinik.com/?p=49

Yüksel Oto Kilinik' ten Yüksel ustaya "Ford KA ' lara hangi marka LPG uygun olur?" diye ustaya sor butonundan elektronik ortamda sormuştum.

Gelen cevap;" lpg KA için ugun değil silindir kapağı pik olduğundan supab yuvalarını bozabiliyor, illede lpg taktıracaksanız markadan ziyade montaj yapan teknik eleman önemli selamlar"

VN:F [1.9.10_1130]

Bu konu da sorun yaşayan veya tam tersi çok memnun olan LPG'li Ford KA kullanan arkadaşlardan yorum gelirse sevinirim. Özellikle Ankara' da taktıran var mı ve hangi usta bu işi iyi yapıyor? Teşekkür ederim.

Hikmet Demirtaş

Ben 1.5 sene önce KA'ya Atiker sistem LPG taktırdım ve memnunum. Bir sıkıntısını yaşamadım. Depo 32 litre ancak güvenlik nedeniyle 24 Litreden sonra şamandıra doluma izin vermiyor depom şu sıralar 55-58 lira arası fulleniyor ve 1 depo LPG ile 350-360 KM arasında yol yapabiliyorum şehir içinde. Ancak Ford KA uzun yolda tahmininizden daha fazla yakıyor ki bu da motorun küçük olmasından olsa gerek. Bu arada benim KA klimasız LPG ekipmanlarını montajlamak için motor kısmında zor yer bulunmuştu.

Hatta benden sonra kontrole gittiğim bir gün bir KA daha gelmişti LPG taktırmak için ancak montaj yapamadılar. Benim kaputu açıp baktılar nasıl yapmışız buna diye sonra anladılar ki benim KA klimasız :) klimalı olan modellerde yer hiç yokmuş ustanın söylediği buydu. KA'yı geri göndermişlerdi.

Bu arada LPG beynini mortaj yapılırken dikkat edin ön su tahliye kısmının oralara sokuşturmasınlar. Yoğun bir yağmurda veya otomatik yıkama sistemine girdiğinizde beyin oradan ıslanıyor ve su alıyor sonra sorunlu çalışıyor. Garanti kapsamına almıyorlar sıvı teması var diyerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben 1.5 sene önce KA'ya Atiker sistem LPG taktırdım ve memnunum. Bir sıkıntısını yaşamadım. Depo 32 litre ancak güvenlik nedeniyle 24 Litreden sonra şamandıra doluma izin vermiyor depom şu sıralar 55-58 lira arası fulleniyor ve 1 depo LPG ile 350-360 KM arasında yol yapabiliyorum şehir içinde. Ancak Ford KA uzun yolda tahmininizden daha fazla yakıyor ki bu da motorun küçük olmasından olsa gerek. Bu arada benim KA klimasız LPG ekipmanlarını montajlamak için motor kısmında zor yer bulunmuştu.

Hatta benden sonra kontrole gittiğim bir gün bir KA daha gelmişti LPG taktırmak için ancak montaj yapamadılar. Benim kaputu açıp baktılar nasıl yapmışız buna diye sonra anladılar ki benim KA klimasız :) klimalı olan modellerde yer hiç yokmuş ustanın söylediği buydu. KA'yı geri göndermişlerdi.

Bu arada LPG beynini mortaj yapılırken dikkat edin ön su tahliye kısmının oralara sokuşturmasınlar. Yoğun bir yağmurda veya otomatik yıkama sistemine girdiğinizde beyin oradan ıslanıyor ve su alıyor sonra sorunlu çalışıyor. Garanti kapsamına almıyorlar sıvı teması var diyerek.

gerçekten çok iyi km yapıyorsun bir depo ile ben en fazla 320 km yaptım şehiriçi depo aynı ebatta,

Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım

gerçekten çok iyi km yapıyorsun bir depo ile ben en fazla 320 km yaptım şehiriçi depo aynı ebatta,

Evet montajı yapan usta da inanmak istememişti :) Benzine göre çok iyi tasarruf sağlıyor LPG KA'da diğer araçları bilemem.

Yorum bağlantısı

Bende lpgli kullanıyorum ayarlardamı problem var acaba, belkide konya ile istanbul trafik durumlarının farklılığından kaynaklanıyordur.

Yorum bağlantısı
Guest Fatih Acar

Bende lpgli kullanıyorum ayarlardamı problem var acaba, belkide konya ile istanbul trafik durumlarının farklılığından kaynaklanıyordur.

kesinlikle trafikle alakalı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Barış Kalkan

aracında lpg olan arkdaşlar lpg içn ayrı bir bıjimi kıullanıyorsunuz yoksa orjinal bujilermi takılı aracınızda?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...