Mahmut Yıldız 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 İstanbul'lular ağzı yanınca akıllanıyor bari 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 DMİ iyi çuvalladı, bugün yoğun kar yok Ayça Hanım, yeni bir sistem giriyor onunu öncephesi var yanı hava birazcık ısınınacak, belki yine kar yağışı olabilir.hafta başına kadar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Yarım saat önce başladı şükür... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Bırakın yoğununu, hafifi bile yok ki buralarda zaten. Neyse çocuklar sevindi bari Kar Haftaya devam edecek gibi görünüyor 25 aralıkta yeni bir sistem gelecek gibi, Gulf stream akıntısının debisi bu yıl çok düşük, o yüzden Gulf Stream akıntısı yani Meksika körfezinden kutba doğru akan sıcak su akıntısı bu yıl biraz daha az bu şu demek oluyor, İzanda alçak basıncının bizim enlemlerimize ittiği soğuk hava bu akıntının ısıttığı havaya takılıyor ve ısınarak üzerimize geliyordu bu yıl bu ısınma çok daha az olacak dolayısı ile Sibirya üzerinden alçak basınç sistemleri çok hızlı bir şekilde inebilecek bu kış gayet soğuk ve karlı olacak. Yarım saat önce başladı şükür... Bugün oralara iyi kar yağacak gibi görülüyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Yarım saat önce başladı şükür... Emmi gözünü seveyim azıcık da bize kalsın Yorum bağlantısı
Turkay Enez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Televizyonlardaki meteoroloji mühendisleri bile böyle anlatamıyorlar valla... Kar Haftaya devam edecek gibi görünüyor 25 aralıkta yeni bir sistem gelecek gibi, Gulf stream akıntısının debisi bu yıl çok düşük, o yüzden Gulf Stream akıntısı yani Meksika körfezinden kutba doğru akan sıcak su akıntısı bu yıl biraz daha az bu şu demek oluyor, İzanda alçak basıncının bizim enlemlerimize ittiği soğuk hava bu akıntının ısıttığı havaya takılıyor ve ısınarak üzerimize geliyordu bu yıl bu ısınma çok daha az olacak dolayısı ile Sibirya üzerinden alçak basınç sistemleri çok hızlı bir şekilde inebilecek bu kış gayet soğuk ve karlı olacak. Bugün oralara iyi kar yağacak gibi görülüyor. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Ankara'ya tam anlamıyla bir kar yağmadı..Tadı yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Emmi gözünü seveyim azıcık da bize kalsın Birazını yolladım size... İncesu üstünden geliyor Ankara'ya tam anlamıyla bir kar yağmadı..Tadı yok. O zaman bize de yağmaz.. Genelde Nevşehir Ankara'yı takip eder... 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Orayada artık sadece hocalar girebiliyor kış bahçesi vardı ahhh ahhhhh, mimarlığın orada Ne güzel kızlar olurdu orda..... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Kar lastiği takmayan sürücülere buradan teşekkürlerimi sunarım Sağolsunlar dün saat 16.00 da işten çıkmama rağmen Perpa'dan kağıthane'ye ( perpa'nın neredeyse altı oluyor ) 2 saat'te ulaştım ... Ortalama 7 km mesafe yol vardı . Dikkatimi çeken , binek araçlarda kar lastiği olmasına rağmen , çoğu ticari araçta kar lastiği yoktu . Denetim şart . 3 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Kar Haftaya devam edecek gibi görünüyor 25 aralıkta yeni bir sistem gelecek gibi, Gulf stream akıntısının debisi bu yıl çok düşük, o yüzden Gulf Stream akıntısı yani Meksika körfezinden kutba doğru akan sıcak su akıntısı bu yıl biraz daha az bu şu demek oluyor, İzanda alçak basıncının bizim enlemlerimize ittiği soğuk hava bu akıntının ısıttığı havaya takılıyor ve ısınarak üzerimize geliyordu bu yıl bu ısınma çok daha az olacak dolayısı ile Sibirya üzerinden alçak basınç sistemleri çok hızlı bir şekilde inebilecek bu kış gayet soğuk ve karlı olacak. Televizyonlardaki meteoroloji mühendisleri bile böyle anlatamıyorlar valla... Ekleyeyim, Yanlış hatırlamıyorsam bu hava olayına La Lina etkisi deniliyor, yani La Nina bu yıl nötr denilebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Biraz rampada,önündeki araç kaldımı, Kışlık lastiğinde olsa,zorlanırsın abi... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Ekleyeyim, Yanlış hatırlamıyorsam bu hava olayına La Lina etkisi deniliyor, yani La Nina bu yıl nötr denilebilir. Batıdan gelen bize dokunmuyor, pek bir şey kalmıyor bize de, ama sibirya işi bozuyor Nasrettin Hoca' nın hesabı "işte o zaman küçük kıyamet kopuyor" Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Mahmut Tavşanlı'yıda belki bilirsin o zaman,97 de gittim günün ortasında o simsiyah bulutları gördüğümde burada yaşanmaz düşüncesinde kaldım. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Kesinlikle doğru tespit. Dün okulun önündeki yokuşu 3 ncü denemesinde zorlanarak çıkan bir öğretmen arkadaşın (aracında yazın da kullandığı 4-5 yıllık kışlık lastik var) ardından, ben yeni kışlıklarla en küçük bir kayma yaşamadan, hiç patinaja düşmeden tek seferde çıktım... haberlerde bazı kış lastiği takılı binek arçların dahi yollarda kaldığına şahit olduk. "adı kış lastiği mi? kış lastiği", ama araştırmadan, sormadan alınırsa ve 2 el alımlarda diş derinliği ve lastiğin yılına dikkat edilmez se akibeti bu olur tabi. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Şoför etkisi de olabilir..Yokuşta kaygan zeminde çıkayım diye gaza abanmış ve teker tutunma yeteneğini kaybetmişse ne yapsın kış lastiği Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 haberlerde bazı kış lastiği takılı binek arçların dahi yollarda kaldığına şahit olduk. "adı kış lastiği mi? kış lastiği", ama araştırmadan, sormadan alınırsa ve 2 el alımlarda diş derinliği ve lastiğin yılına dikkat edilmez se akibeti bu olur tabi. Sadık abi. kış lastiğinden de mucize beklememek lazım. dün ug8 lerimle spin attım. yoldan çıktım. traktörle çektirdim. 2-3 km ilerledim. tır kaydırmış yolu boydan boya kaplamış. kar lastiği olsa nolcak. geri eve döndüm. [imgur](http://i.imgur.com/ZogBG.jpg) [imgur](http://i.imgur.com/FUoFH) 1 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 sadık abi. kış lastiğinden de mucize beklememek lazım. dün ug8 lerimle spin attım. yoldan çıktım. traktörle çektirdim. 2-3 km ilerledim. tır kaydırmış yolu boydan boya kaplamış. kar lastiği olsa nolcak. geri eve döndüm. [imgur](http://i.imgur.com/ZogBG.jpg) [imgur](http://i.imgur.com/FUoFH) Geçmiş olsun , Allahtan bir problem olmamış . Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Geçmiş olsun , Allahtan bir problem olmamış . sağolun... kötünün iyisi işte. çok şükür... Çok geçmiş olsun.. sağolun. işe gidemedim. çocuk ta okuldan kaldı. evde yatıyoruz ( keyiften ) tır da yolu kapamış. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Haklı olabilirsin. Ama asıl marifet kışlık lastiklerde bence. Ben bu yıl ilk kez kış lastiği kullanıyorum. Daha önce focusla yazlık lastiklerle kar üstünde biraz gaza dokunsam hemen pati başlıyordu veya frene dokununca kayma başlıyordu. Şimdi UG8 lerle özellikle (kasten) karlı yolda gaza yüklenme ve fren denemeleri yaptım. Kuru yolda gidiyormuşum gibi hiçbir kayma olmadı... Kesin olan bişey daha var. Şimdiki aracımda yazlık lastiklerle araç ray üstünde gidiyormuş gibi kayıyordu, kışlıklarla akıp gitmiyor. Sanki arkadan bişey hafifçe aracı tutuyormuş gibi bir tutunma var. Şoför etkisi de olabilir..Yokuşta kaygan zeminde çıkayım diye gaza abanmış ve teker tutunma yeteneğini kaybetmişse ne yapsın kış lastiği 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Kışlık lastiğin farkını,kar yağmur soğuk olmasına gerek kalmadanda anlarsınız zaten... Işıklarda durdunuz,Tam gazla kalkmaya çalışın. Yazlıklarla kalktığı gibi,Kalkamaz.,Hızlanamaz. Yorum bağlantısı
Mert Yılmazz 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 (düzenlendi) Kar ve Kapadokya Üç güzellerin ikisi Ahanda aşk vadisi... Servet'i köpek burada ısırmıştı Fotoğraflar; Balon Pilotu kuzenim Memiş Altunsoy'un çekimleridir. Bu sene benim üniversite orası çıkmıştı Mehmet abi Kapadokya meslek yüksek okulu ögrendik ki özel üniversiteymiş o yüzden gelemedik maalesef 7 Ocak 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts