Ercan Çakır 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 bende sabah 7.10 da geçiyorum oralardan yollar fena değildi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Valla ben bu sezon ilk defa ana yolların açılmadığına şahit oldum.Hiç sıkıntı olmadan ana caddeler sürekli açık oluyordu.Bu sabah küreme aracı 2 defa geçti ama tuzlama yapmadı.Kar fazla olmadığı içinde asfaltta jilet gibi kaldı.Tabii buz pisti oluştu.Tuzlama yapmadan az karda küreme işi bir işe yaramıyor onu da gördük. Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 çok tuzlamakta iyi değil asvaltın yapısını bozuyor , belkide stoklarından dolayı yapmışlardır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 Bugün sabah şok yaşadım.. Dün arabaya bindiğimde -7 idi.. Bugün arabaya bindiğimde +4.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Kuzey ülkelerinde tuzlama yok. Onlarda çivili lastik var. Ama bizde olmaz. 10-15 gün yağıyor kar. Çiviler daha kötü yapar. Kış lastiği alıp. 2-3 gün de aracı çıkarmamak en makulü. Bizim Anadolu kuşağı havası belli olmayan milletimizin aklı gibi gel git bir coğrafya, galiba bizde havaya göre hareket ediyoruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 Kış lastigini taktıramadım üşeniyom yaz lastiklerde maşallahh kışlık gibi milletin kışlıkla çıkamadıgı yeri ben yazlıkla güzel güzel çıkıyom. Demekki yakında üye haberleri bölümünde bir başlık göreceğiz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 Başlık ne olcak emmi. Allah esirgesin de, bu özgüven ile devam edersen, başlığı sen açacaksın... Başlık şu; "Ben de kaza yaptım" Yalnız konu açarken dikkat et, buradaki de ayrı yazılacak Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Sabahtan Gölbaşı kar içindeydi.. Erimeye başladı.. Sıcaklık 4 derece.. Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Mehmet amca bizim arabamız ne tırt nede naylon bizimki Ford .Frene bastıgın zaman hiç kaydırmaz direk oldugu yerde durur onun güveni var bizde.Allah korusun. allahım benmi hassasın bugün yoksa taş üstüne taşmı geliyor Allah korusun Ahmet kardeşim mala mülke gelse biyere kadarda can meselesi bu.. aman... Yorum bağlantısı
Cem Işık 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Evin otoparkında yaklaşık 15 derecelik eğimli yokuş var, eşimin 2011 astrası (yaz lastikli) 2-3 denemede ve patinajla çıkarken, benim 2001 mondeom 4 kış lastiğiyle 1 sefer bile patinaj çekmeden tek seferde çıkabiliyor bu sabah denedim ard arda 2 aracı da çıkardım. Ford-opel-jaguar vs den ziyade yere basan lastiğin mevsime uygun olması esastır bana göre.. Eşimin aracına da 4 kış lastiği alacağım, hatta kış lastiği olmayan taksiye bile binmiyorum, kar/buz ustalık dinlemez.. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 çamur çamur çamur ve sonun da kar eziyeti bitiyor Yorum bağlantısı
Cem Işık 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Bende öle bişey yok günlük hiç gitmesem 100 km yol gidiorum oda yazlık lastikte gayette memnunum forumun tepkilerinden dolayı herhalde bu gidişte kışları taktıracam. Sizler için şu sogukta çıkıyımda lastiklerin fotolarını çekiyim arabaya indiriyim bekçiyle akşam müsait olursam gidim taktırıyım sohbet muhabbet sobanın başında. Allah hayırlı muvaffakiyetler versin ne diyeyim artık, "gizli buzlanma" diye bir şey var, şimdiye kadar kaymamış olunması, bundan sonrasını garanti ediyor sanırım.. Bende astra ile oto park haricinde hiç kaymadım ama bu havada yürüyerek giderim ama o arabayla yola çıkmam. Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Allah hayırlı muvaffakiyetler versin ne diyeyim artık, "gizli buzlanma" diye bir şey var, şimdiye kadar kaymamış olunması, bundan sonrasını garanti ediyor sanırım.. Bende astra ile oto park haricinde hiç kaymadım ama bu havada yürüyerek giderim ama o arabayla yola çıkmam. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 ara veriyor haftaya devam Kar sonrası kötü Ercan hocam ayaz buz erimiyorda hemen sevmiyem sevmiyemmm. Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 ara veriyor haftaya devam ağzından bal damlıyor adaşımın bal.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 Bu mevsimde, En kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyidir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 bence kötü değil orta sınıf lastiktir.. bugün taktır.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2012 Yazar Paylaş 3 Şubat 2012 Maxxis orta sınıf Bektaşinin köyün imamı olması gibi Evdeki bektaşi, komşu köydeki imamdan iyidir.. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 Geçenlerde arabayı 7-8 metre yüksekliğindeki istinat duvarından az daha uçuruyordum, 1-2 metre kala yırttık... İşin enteresan tarafı çalışan kapıları açık el freni çekili aracın içinde kimse yoktu... Yumuşak karlı ama çok kaygan olduğunu sonradan farkettiğim hafif bir rampada kaymaya başlayıp rampa dikleşince hızlanan ve bizi sürükleyen aracı adeta görevimiz tehlike sahnesi çeker gibi küçük bir direksiyon hareketi yaptırabilmemiz sayesinde kurtardık... Yaklaşık 25-30 metre kaydı araç... Hikayeden çıkardığım ders; Kaygan zeminde ne kadar temkinli de hareket etseniz bir kış boyunca belki bir kaç dakika için bile işe yarayacak kış lastiği şart... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 fizik kanunu: duran tekerlek ve buz, geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 3 Şubat 2012 Paylaş 3 Şubat 2012 fizik kanunu: duran tekerlek ve buz, geçmiş olsun eyvallah abi sağolasın... gerçekten sandığımdan çok daha riskliymiş... Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 geçmil olsun , geçen hafta bende bizim oto parkın kapısıyla akraba oluyordum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Geçenlerde arabayı 7-8 metre yüksekliğindeki istinat duvarından az daha uçuruyordum, 1-2 metre kala yırttık... İşin enteresan tarafı çalışan kapıları açık el freni çekili aracın içinde kimse yoktu... Yumuşak karlı ama çok kaygan olduğunu sonradan farkettiğim hafif bir rampada kaymaya başlayıp rampa dikleşince hızlanan ve bizi sürükleyen aracı adeta görevimiz tehlike sahnesi çeker gibi küçük bir direksiyon hareketi yaptırabilmemiz sayesinde kurtardık... Yaklaşık 25-30 metre kaydı araç... Hikayeden çıkardığım ders; Kaygan zeminde ne kadar temkinli de hareket etseniz bir kış boyunca belki bir kaç dakika için bile işe yarayacak kış lastiği şart... Geçmiş olsun.Allahtan araç çalışır haldeymiş yoksa direksiyon kitlenirdi..Bende hafif rampa da karlı hava da inmiştim.Aracın sol ön yanında kaldırım taşı falan var mı diye bakmaya bir baktım araç el freni çekili halde hafif hafif gidiyor Kapı açıktı hemen atladım içeri.Normal fren basınca güzel duruyor el freni son kademede çekili araç gidiyor..Bende ufak bir ders çıkartmıştım. Yorum bağlantısı
Ercan Çakır 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 ankara'da hava güneşli ,yerlerde buzdan eser yok ancak soğuk Yorum bağlantısı
Recommended Posts