İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 Yağ Değişimi


Misafir

Recommended Posts

Selamlar,

4 gün önce motorun yağ filtresinive yağını (eski yağının markasını ve numarasını bilmiyorum) Castrol Magnatec 10w 40 ile değiştirdim. Araba liftteyken karter altında yağ gördük ve yağ filtresi el ile söküldü yani gevşekmiş. İyiki arabayı yeni aldığım için her çalıştırmadan önce yağına bakıyormuşum. Yeni yağı koyduktan sonraki fark yağ lambasının çalıştırır çalıştırmaz sönmesi. Eskisinde 1 yada 2 saniye sonra sönüyordu. Bu yağı almamdaki sebep Sayın Çağlar Bayur beyin bu yağ hakkındaki yorumlarıdır. Ayvalık ta oturuyorum buralarda en düşük sıcaklık senede belki 1 hafta bile sürmeyen - 1 yada - 3 derece. Sanırım bu sıcaklıklarda 5 30 yağa lüzum yok. Şimdi sormak istediğim şudur. 1 gün hiç çalışmadığında ilk çalışmadan itibaren motordan 1 dk kadar hafif şekilde tıktıktıktık ses geliyor. Ama çok hafif şekilde hatta kapıyı açmadığımda duyulmuyor. Daha sonra kesiliyor. Ayrıca ses kesilene kadar motoru hiç yüke sokmuyorum. Direksiyonla bile oynamıyorum. Motorun kondisyonundan memnunum gaz yemesi hızlanışı ve tepkileri çok iyi durumda. Herhangi bir duman atma yada üfleme yok. Yağ kapağının altında buhar yada köpük yok. Buradaki ustaya sorduğumda o ses normal ısınıncaya kadar her araç yapar diyor.Hatta piston etek sesi olabilir normaldir diyor. Sizce de normalmidir? ara. 1998 model 2.0 151k da. Şimdiden teşekkürler.

Kompresyon testi yapıldımı sorusuna cevap vereyim daha buraya o teknoloji ulaşmadı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk çalışmada soğuk her motor biraz sesli olabilir... Bu sesi dinlemek lazım, dinleyen ustalar normal diyorsa, normaldir..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Magnatec güzel yağdır, şahsen 10/40 nı kullandım da zetec motorda, sonra 5/30 u çıkınca onu kullandım, ilk marşatan sonraki ses tapetlerden gelebilir, ford un vizkotesi 5/30 dur.

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Sedat Demircan

evet şu tapet nedir ya merak ettim ben de:) Ayrıca şu yağ değişimini yapmak istiyorum mondeo mk2 aracımın kendim yapsam zor mudur? Yağ tapasının yerini bulabilir miyim kriko ile kaldırsam?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuya çok uzak gördüm seni Sedat :)

Bi yağcı yada ustaya gidiver :)

 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...