İçeriğe Yönlendir

Airsoft

Yavuz Gencay

Recommended Posts

Yavuz Gencay
(düzenlendi)

Son iki aydır merak saldığım bir hobi ... aslında silah,asker askeri malzeme vs şeylere olan merakım doğrultusunda bu hobi ile tanıştım yaklaşık 2 aydır içindeyim türkiyede çok yaygın değil yayılmasıda airsoftcuların pek işine gelmiyor aslında cunku biraz tehlikeli bir oyun kurallara uylmadıgı taktirde ufak çapta yaralanmalar olusabiliyor oyuzden sadece aklı basında olan ınsanları aralarına almak ıstıyorlar ... kısaca alıntılarla airsoftu acıklıyım sızlere ...

Airsoft nedir ?

Airsoft bir askeri çatışma simülasyonudur. Oyunun askeri senarsonuna göre kişiler takımlara ayrılarak senaryonun gereğini icra ederler. Airsoft oyunlarında kullanılan ekipmanlar ve silahlar gerçeklerinin kopyasıdır. Airsoft silahlara replika adı verilmiştir.

Airsoft Replikalar

Replikalar üretici firmalar tarafından gerçeğe dönüştürülemecek şekilde üretilmiştir. Replikalar barut veya gerçek mühimmat kullanmaz, gerçek mühimmat kullanmak için modifiye edilemez, Herhangi bir insanı mühimmatı ile ağır bir şekilde yaralayamaz veya öldüremez.

Replikalarda mühimmat olarak 6mm çapında plastik boncuk kullanılır.

Replikalar üzerlerinde bulunan elektrik motoru, dişliler yardımıyla yayı kurarak ve tetiğe basılınca bu yayı bırakarak piston içerisindeki havayı ileri itmek suretiyle plastik boncuğu namlusundan fırlatan bir yapıya sahiptir. Tek te ve seri atış modları mevcuttur. Biraz olsun mesafeyi arttırması ve fırlatılan boncuğun daha düzgün bir şekilde gitmesi için iç namluya HopUp sistemi ilave edilmiştir.

AEGgearbox.gif

• Organizasyon alanına gelen tüm katılımcılar koruyucu gözlüğünü takacak ve gün boyu çıkarmayacaktır.
  • Katılımcılar organizasyon alanında önceden belirtilmiş görevleri yerine getirecektir.
  • Organizasyon alanı içerisinde oyun haricinde, belitilen yerler dışında ve safezone 'da atış yapılmayacaktır.
  • Organizasyonlara 18 yaşından küçükler katılamaz.
  • Oyucaklarla şaka yapak yasaktır. Yakın mesafeden vücuda çarpan BB hafif yaralanmalara sebebiyet verir.
  • Organizasyonlara alkol, uyuşturucu madde ve türevleri gibi keyif verici tüm maddelerin getirilmesi ve kullanılması yasaktır.
  • Her katılımcı kaybolma veya sesini duyuramayacağı her hangi bir durum için yanında düdük bulunduracaktır.
  • Her katılımcı mümkünse ilk yardım kitini beraberinde getirecektir
  • Organizasyon alanlarında karşılaşılan hayvanlara atış yapılmayacaktır.
  • Her buluşma sonrasında çevre temizliği yapılarak alan terk edilecektir.
  • Tüm katılımcılar AirsoftTurkey yönetimi tarafindan belirlenmiş organizasyon yeri kuralları ve oyun kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır

tarihinde Yavuz Gencay tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

paintball dan gözünü kaybeden genci hatırladım. Her ne olursa olsun silah içeren oyunlar bence hem maddi hem manevi yönden yanlış.

Futbol var, voleybol var, güreş var. var da var. Silah oyunu niye?

Yani düşün. Sizin "oyun" diye oynadığınız şeyler ile daha yakın zamanda Irak'ta bir sürü insan yaşamını yitirdi.

Bir tane çatışma videosu var ki gözümün önünden gitmiyor. Felluce bölgesindeydi. Iraklı direnişçiler bir sığınak gibi yerde kıstırılmış. Amerikan askerleri içeriye resmen ateş yağdırıyorlar. Tabi sonra ölmüşlerdir o kadar ateş va yangın altında yaşamak olanaksız. Nedendir bilemiyorum kendimi o sığınağın içinde varsaymıştım hep.

Bunun simulasyonu bile oyun olamaz. Olmamalı. Bu nedenle "kendi görüşüm" bu tip oyunları protesto ediyorum. Silahtan yeteri kadar çekti bu insanlık. Oyunlara bakıyorum (video) felaketin de ötesi. Zombiler, askerler. Ne oluyor yahu diyorum. Acaba birileri insanlığı zehirlemek için mi bunları üretiyor demekten de kendimi alamıyorum. Tek sansür bikinili kızların tv ye çıkmaması olmamalı. silah vurdu kırdının da ciddi olarak engellenmesi lazım.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
(düzenlendi)

haksızsınız bence yanlış düşünüyorsunuz dersem terbiyesizlik etmiş olurum soyledıklerınız dogru dusuncelerınızde haklısınız ...

ancak çok katı kurallar var paintball gibi her onune gelen onıyamıyor bu oyunu gidp bir airsoft oynıyalım deme gıbı bir sansınız yok takımlarınızın olması gerek ve çok katı kuralları mevcut kurallara uymayan oyuncular ıse gerekli yaptırımlar ve cezalar uygulanıyor dedigim gibi bu oyunu oynıyan kısıler zaten işin bilincinde olan kısıler oyuzden tum oyuncaklar kılıflarına cantalarına konanakadar gözlükler ve gerekli koruyucu ekıpmanlar cıkartılmıyor ...

tarihinde Yavuz Gencay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Yaralanacaksın diye karşı değilim, o konu çözülür. "silah oyunu" diye karşıyım.

Videoda bir de utanmadan kamuflaj giymişler. Bunlar askerliği de bedelli yaparlar :)

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Airsoft olarak CO2 tüp kullanan 4.5cal Walther cp88 sahibiyim. Spor amaçlı kullanıyorum. Böyle bb tip mermi kullanan ile bu sporu yapmak eminim eğlenceli ve heyecanlıdır. Paintball mermileri çok saçma hareket ettiğinden dolayı pek zevk almıyorum.. (amatör saha ve ekipmanlardan kaynaklı)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Şu 5 videoyu seyredin de bari savaş neymiş biraz farkedin:

Asıl felluje videomu bulamadım. TV de izlemiştim onu. Yukarıdakini de.

Yukarıdaki 1. video. toplam 5 bölüm hepsini izleyin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şurada da seyredilmesi gereken şeyler mevcut:

Bunlar aslında basit ama özellikle bu ikinci gönderdiğimde gerçek yaralılar mevcut.

Belgrat ormanlarına gidip eğlenerek yapılacak iş değil bana sorarsan bu işler. Hiç olmasa daha iyi olan ama bazen mecburen yapılan şeyler aslında.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

15-16 yaşlarımda deli gibi oynardım bunlarla. Arkadaşımda m16 vardı, 20mt ye kadar hedeften şaşmadan atış yapabiliyordu.

Online olarak satış siteleri var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Sani BB tip değilde CO2 Tip tavsiye ediyorum. Çelik 4.5cal ile avcılık dahi yapabilirsin. Onun dışında cansız cisim veya hedefler ile yapacağın talimlerde çok daha uzak mesafeleri deneyerek kendini geliştirebilirsin. (örneğin 50mt 80mt). Avcılık ve kamp malzemeleri satan sitelerden faydalanabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam hakel av vardı :good1:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani BB tip değilde CO2 Tip tavsiye ediyorum. Çelik 4.5cal ile avcılık dahi yapabilirsin. Onun dışında cansız cisim veya hedefler ile yapacağın talimlerde çok daha uzak mesafeleri deneyerek kendini geliştirebilirsin. (örneğin 50mt 80mt). Avcılık ve kamp malzemeleri satan sitelerden faydalanabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam hakel av vardı :good1:

Abi onlar çok tehlikeli. Araç camları, plastik bidonları falan delebiliyor. Şehir içinde sıkıntı olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Gerçekten meraklı olanlara avcılık kaydı yaptırıp eli ayağı düzgün bir av tüfeği almalarını öneriyorum. 1750 TL

banner-206_en.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Gerçekten meraklı olanlara avcılık kaydı yaptırıp eli ayağı düzgün bir av tüfeği almalarını öneriyorum. 1750 TL banner-206_en.jpg

Bu tüfekten 4-5 tane ruhsat vermişliğim var :) Güzel makine :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...