İçeriğe Yönlendir

Kaza Yapan Focus Ve Açilmayan Airbag

Mete Yılmaz

Recommended Posts

Tansel Yavuz
  Cihan Tiftik yazdı:

Bilinenin aksine,kemer takmayınca açılmayan airbag yoktur. 1987 yılında üretilen mercedeslerde kullanılmış bir teknikti sadece. Şimdiki araçlarda hava yastığı,ne olursa olsun darbe algılandığında açılmak için dizayn edilmiştir. Bu yüzdendir ki,bir aracın içinde 1 kişi olsa ve sol ya da sağ köşeden darbe alsa bile genelde tüm havayastıkları açılır. Perde,yan,ön,diz. vs vs.

I ıh yanlış biliyon :tongue:

Tüm araçlarda böyle değildir,d sınıfı çoğu aracın yolcu koltuklarında ağırlık sensörü vardır ve oturan yok ise o tarafdaki havayastıkları açılmaz (ör;mondeo mk3).

Ayrıca yine üst segment araçlardaki havayastıkları çarpışma şiddetini ve kemerin takılı olup olmadığını belirleyen algılayıcılara sahiptir ve kademeli olarak açılırlar,fakat tabi ki yinede açılır.(bkz; mondeo mk3 IPS)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hava yastıklarının emniyet kemerlerine destek olarak uygulandığını unutmayalım. Asıl koruyan emniyet kemeridir. Kemer takılı değilse, hava yastığı patlasada hava yastığına çok fazla güvenmeyin..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
  Tansel Yavuz yazdı:

I ıh yanlış biliyon :tongue:

Tüm araçlarda böyle değildir,d sınıfı çoğu aracın yolcu koltuklarında ağırlık sensörü vardır ve oturan yok ise o tarafdaki havayastıkları açılmaz (ör;mondeo mk3).

Ayrıca yine üst segment araçlardaki havayastıkları çarpışma şiddetini ve kemerin takılı olup olmadığını belirleyen algılayıcılara sahiptir ve kademeli olarak açılırlar,fakat tabi ki yinede açılır.(bkz; mondeo mk3 IPS)

D sınıfında öyledir doğrudur. Focus1 lerde ya da şöyle diyeyim 2003-2004 e kadar üretilen C sınıfı araçların hemen hepsinde durum oydu.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Benim de yolcu tarafı sensörlü :p D sınıfı da değil haydiiii :D

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Kesinlikle güvenlik için ilk ve en önemli araç emniyet kemeri.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hava yastıklıda, kemer takmamak, hepten kötü sonuçlanır, surat derisi yanması baştan garanti, ciddi boyun sakatlığı bile ihtimalde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Hasan Ekici yazdı:

:) Bence derken? Kişiden kişiye değişiyor mu? İşin şakası bir yana teorik ve pratik olarak bu durumla ilgili bilgisi olan var mı? Araç klavuzunda bununla ilgili bilgi yok sanırım

Kemer takmazsan açılmaz diyenler çok...

Kimseyle iddialaşmak istemediğim için bence dedim...

Yorum bağlantısı
Ümit Bacaksız

Tabiki airbaglerin açılması sensörün algıladığı darbe ile doğru orantılı ama bende kemer takılmadığında airbaglerin açılmadığını duymuştum.

"Önce Emniyet Sonra Hareket" diyerek bende dahil hepimiz kemerlerimizi mutlaka takalım. Herkese Kazasız mutlu sürüşler diliyorum.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
  Çağlar Bayur yazdı:

Allah rahmet eylesin, taklalı kazanın değişni çok fazla, bir detay da, ters dönen lastiklerin durmuş olması ihtimali, ayak frende ise hız sıfır km/h olark okunursa zaten airbagler darbe algılasa da açılmaz.

90 ile giderken frene bastım araç kızaklamaya başladı diyelim.30 m sonra hız ibresi kaç km yi gösterir .

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Benim anlamak istediğim o kızaklama anında km sıfıra düşüp kızaklama devam ederken çarpışma olursa hava yastıkları açılmaz mı?

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
  Sadık Taşyürek yazdı:

evet, açılmaya biliyormuş.

Şimdi içime kurt düştü :biggrin: O panik anında birde kızaklatmamaya çalışacağız :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...