Mehmet Kaya 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 O kadar vahim hee hiç sorma Hocam eller yapamadı,bari yeni nesiller yapsın Hadi canım başka kapıya İp atlatmayıda ben öğreteyim,bana getir Yok kalsın canım gerek yokkkk Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 Bugün Bosch LPG bujisi taktırdım. Daha önceki bujilerimi alalı 20bin km olmuştu. Arızalı dönemde kullandığım için sorun olma ihtimaline karşı değiştirdim. Çok hafif titreme vardı (Yaşar usta duymasın ) sanki o gitti gibi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 Kılsın olm,kıl Sende kıllık yapta lazım olur Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Şubat 2013 Yazar Paylaş 22 Şubat 2013 Yeteri kadar kıl var Sende kıllık yap (Küllük gibi) içine koyarız Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 Mehmet abinin kızmasına rağmen farlara bağlattım. Ancak bir sorun oluştu Nasıl olduğunu Mehmet Özyürek abim bile anlamadı sistem devreye girdiğinde far yıkama devreye giriyordu Bir defa çalışıyor geri giriyor. Süreklilik arzetmiyordu.(Fakat Cam yıkamada her hangi çalışma yok.) Sonra far yıkamanın rolesini söktüğümüzde sıkıntı olmuyor ancak doğal olarak far yıkama çalışmıyor. Bundan dolayı 2 saatten fazla hatalımı bağladık diye uğraştık. Talip abiyle görüştük arkadaşlar bağlantı şekillerini anlattılar. Sorun yok ancak far yıkama sürekli devrede.(Benim arabada sistem far anahtarı AUTO konumunda çalışıyor) Benim ustalar Çözüm ürettiler ve Talip abiyle görüşmelerinde Talip abi onay verdi. Parklarla beraber bağlamak için araya diyot attık sonra vaz geçtik. Sistemi bitirdik. Aracı kitliyoruz. sistem devreden çıkarken geri devreye giriyor. Tavan lambasından dolayı oluştu. Bende follow me de iç aydınlatmayı istemedim zaten far açık olduğu için iç aydınlatma görünmüyor bile. İç aydınlatma swichine giden bağlantıları yarın inşallah geri vites lambasına BEN bağlamayı deneyeceğim zaten öğrendim Şimdi söksem ben takarım artık Sistemi takmak 3.5 saatten fazla sürdü. Ama bizi yoran far yıkama robotları oldu. Mehmet abi hala hatalı bağlandığını söylüyor. Yoksa far yıkamanın devreye girmesi için cam yıkama düğmesinden tetiklemenin gelmesi gerekiyor diyor ÇOKTA doğru söylüyor. Ama nasıl oluyor bilmiyorum ama Benim usta yaptığı sistemi Talip abiye anlattı. Rolede bir değişiklik yapılar düzeldi. (Mehmet abi ustam maraşta en iyi usta. Maraştaki tüm lüks arabalar bu adama geliyor ve Servisler çözemediği sorunu bunlara getiriyor ) Neyse sistem şu anda çok güzel çalışıyor. Talip abi eline koluna sağlık. Sistemin çalışır halinin videosu. 25 sn açık kalıyor. Araç kilitleme ve kilitin açılması halinde her iki durumda da devreye giriyor. İstersek sadece kitleme veya açılma anına bağlayabiliyoruz (Talip abi öğrenmişmiyim ) 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 (düzenlendi) Arabama yaptığım bazı değişilikleri eklemeyi unutmuşum. -Termostadtan sürekli su kaçağı vardı ve değiştirdik. Oda su kaçırdı değiştirdik oda su kaçırdı. En son 3. termostadı Yasin Beyden aldım şükür düzeldi. (ocak ayında) -Mehmet abiye göndediğim fazla kullanmadığım bujilerin iki tanesini zarar gördüğünü öğrenince arabanın üzerindeki bosch bujileri yine LPG bosch bujilerle değiştirdim (23 şubatta). Ciddi fark olunca demekki benim aracın bujileri zarar görmüşki bu kadar fark oldu. Şu anda araba çok rahatladı. -Ara tatilde Ankara'ya giderken araçtan gelen sesin kar lastiğinde olduğunu düşünürken sol ön teker bilyasından olduğunu anladık ve değiştirdik (15 Mart) -Şarj dinamosunu 3. kez değiştirmeme rağmen hala sorun devam etti. En son orjinal getirttik. Çok şükür düzeldi. (22 Mart) 30 Mart 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 (düzenlendi) Maşallah hocam benim far yıkama süper çalışıyor, fıskıyeler megan, motor orijinal ford, çekvalf mercedes, biraz melez ama güzel çalışıyor. çalışma sistemi, far kapalıyken far yıkama çalışmıyor, far açılınca devreye giriyor. 30 Mart 2013 tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 Maşallah hocam benim far yıkama süper çalışıyor, fıskıyeler megan, motor orijinal ford, çekvalf mercedes, biraz melez ama güzel çalışıyor. çalışma sistemi, far kapalıyken far yıkama çalışmıyor, far açılınca devreye giriyor. Abi benim far yıkama orjinal. Far yıkamada sorun yok. Ancak Follow me home sistemi takıldıktan sonra. Aracı kitleyip sistem devre girdikten sonra Far yanınca robot kafalar çıkıyor ve farı yıkayıp geri içeri giriyor. Süre dolunca far sönüyor. Sorun buydu. Sistemin her devreye girmesinde far yanınca far yıkama çalışıyor. Far yıkama çalıştığı anda cam yıkamada bir sorun yok. Normal şekilde araba çalışırken far açıkken cam yıkama düğmesine bastığımda normal şekilde far yıkama ve cam yıkama birlikte çalışıyor. Usta role üzerinde yaptığı küçük bir değişikle sistemi düzeltti. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 sorun olmamasına sevindim. Bizim ustalardan birşey kaçmaz Sağolsunlar baya uğraştılar 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Bana kalırsa far yıkama daha önce tesisat sorunuyla uğraşıldı ise bu sorunu yapaması normal.Yoksa hiç alakasız bir tesisat. İyi günlerde kullan.Virüs damarlarına çok yavaş dagılıyor ama kaliteli dagılıyor. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Hocam hayırlı olsun. Zaten sen o sorunu çözemeseydin gece uyuyamazdın, ustanı da uyutmazdın Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 Bana kalırsa far yıkama daha önce tesisat sorunuyla uğraşıldı ise bu sorunu yapaması normal.Yoksa hiç alakasız bir tesisat. İyi günlerde kullan.Virüs damarlarına çok yavaş dagılıyor ama kaliteli dagılıyor. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: Abi hiç daha önce işlem yapılmadı yapılmamış. Teşekkür ederim oktay abi Sırada gündüz farı Hocam hayırlı olsun. Zaten sen o sorunu çözemeseydin gece uyuyamazdın, ustanı da uyutmazdın Şu anda niye uyuyamadım zannediyorsun Yarın yapacaklarımı düşünmekten :D Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Şu anda niye uyuyamadım zannediyorsun Yarın yapacaklarımı düşünmekten :D Mondeo'n dizel olaydı alırdım Senin de araban alınır Şaka bi yana, Gerçekten hoş olmuş. Güle güle kullan. Peki birşey soracam, Far anahtarı açıkken kontağı kapatınca senin de araban çalışıyor mu Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 Mondeo'n dizel olaydı alırdım Senin de araban alınır Şaka bi yana, Gerçekten hoş olmuş. Güle güle kullan. Peki birşey soracam, Far anahtarı açıkken kontağı kapatınca senin de araban çalışıyor mu Arabayı satılığa çıkarırsın mındar olur alacak çıkmaz. Emminin ilk söylediği zaten senin söylediğin olay. Kontağı kapattığımda herşey normal seyrinde. Araç stop ediyor. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Arabayı satılığa çıkarırsın mındar olur alacak çıkmaz. Emminin ilk söylediği zaten senin söylediğin olay. Kontağı kapattığımda herşey normal seyrinde. Araç stop ediyor. :D Valla sevindim. Ben çok şaşırmıştım başıma gelince. Mehmet Pınar da keza aynı şekilde. Zorla arabayı stop ettirdim ya :D Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Yazar Paylaş 30 Mart 2013 :D Valla sevindim. Ben çok şaşırmıştım başıma gelince. Mehmet Pınar da keza aynı şekilde. Zorla arabayı stop ettirdim ya :D Benim stop ettirmek için tek şansım var Kutup Başı Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Eline sağlık Mehmet hoca,güzel olmuş ....aracı kitleyip gittiğin anda ...arkandan seslenen olabilir farları açık unuttunuz diye Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 31 Mart 2013 Yazar Paylaş 31 Mart 2013 Evet Mehmet Abimin sözünü dinleyip follow me den farları iptal ettim ve Mehmet Abimin dediği gibi geri vites lambasına kadar kablo çektim ve bağladım. Ancak geri vites lambasına bağlayınca doğal olarak park sensörünün çalışma gerilimi oradan alındığı için otomatik olarak park sensörüde devreye girdi. Bunun için arkaya çektiğim kablonun biri modülden çıkan kablo diğeri ise kontaktan + gerilim aldım. Arkaya role koyup park sensörünün tetikleme gerilimi kontak açıkken devreye girecek şekilde bağlamak için. Bu kadar uğraşmışken Mehmet Abinin yaptığı arka ayak aydınlatması işin kablo çektim. Ön ayak aydınlatmalarına da led bağladım. Arka ledler için Murat Hocamın (Dere) tekniğini kullanmak için şırınga lazımdı. Onları alınca bağlayacağım. Bu arada kısa devre yaptırıp sigorta bile attırdım Sağolsun benim ustalar ön sigorta paneline koydukları fazla sigortalardan birini bağladım. Evet arabayı bu şekilde söktüm ve sonra toplamayı başardım :D Şükür sistem düzgün şekilde çalışıyor. Darısı ayak aydınlatmalarda Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Güzel işler de sen tembelliği atmışsın üzerinden sanırım Kafama takıldı bende Aldım Talip beyden follow me home.Daha taktırmadım acaba far yıkama sıkıntı olacak mı bende de merak ettim şimdi.Karşılama ışığında ben kısalara yapmayacağım sisler yeterli.Ama benimde arka sislere yapmak var aklımda.Reimlere bakınca çok çetrefilli duruyor olay.doğru dürüst biryer bulursam yaptıracağım artık bende. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 31 Mart 2013 Yazar Paylaş 31 Mart 2013 1-Güzel işler de sen tembelliği atmışsın üzerinden sanırım 2-Kafama takıldı bende Aldım Talip beyden follow me home.Daha taktırmadım acaba far yıkama sıkıntı olacak mı bende de merak ettim şimdi. 3-Karşılama ışığında ben kısalara yapmayacağım sisler yeterli. 4-Ama benimde arka sislere yapmak var aklımda. 5-Reimlere bakınca çok çetrefilli duruyor olay.doğru dürüst biryer bulursam yaptıracağım artık bende. 1-Tembelliği attım ama ne atış. Bir yıl birdaha ellemem Bu bana yeterdi 2-Emmiye göre olmaması lazım ama oldu. Olacakmı 10 gün sonra Emmi cevap verecek. 3-Korku adama neler yaptırıyor. 4-Arka sislere yapabilirsin. O çok daha kolay (Geri vites lambasına göre) Düğmede onun kablosu var. 5-Aslında mantığı kavradıktan sonra kolayda kapı kilit tetiğini bulduktan sonra gerisi far düğmesinden yapılıyor. Ben bile öğrenip yaptıysam yapılır herhalde. Bizi en çok uğraştıran far yıkama. Hatamı yapıyoruz diye çok uğraştık. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Başka kablo kalmamışmıydı Sadece sislere yapsaydın ya o kadar uğraşacağına Yorum bağlantısı
Recommended Posts