İçeriğe Yönlendir

Klima Kendiliğinden Açılıyor

Kadir Sönmez

Recommended Posts

Kadir Sönmez

Arkadaşlar merhaba

2006 focus trend aracımda küçük bir sorunum var

Klimayı açtığımız AC butonuna basmadığım halde soldaki kademe düğmesinin konumunu değiştirdiğim zaman yada sağdaki havayı üfürme yerini seçme düğmesinin konumunu değiştirdiğim zaman Klima BAZEN,, her zaman değil kendiliğinden açılıyor yani AC düğmesinin lambası yanıyor. Başına böyle bir şey gelen arkadaş var mıdır , ne yapılabilir?

teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bildiğim kadarıyla normal bir durum. Havayı camlara yada direkt yüze doğru yönlendirdiğinizde klima otomatik açılıyor. Benim arabamda da aynı durum var.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Hava yönlendirmesini cama getirirseniz eğer otomatik olarak klima devreye girer.

Yorum bağlantısı
Kadir Sönmez

Hava yönlendirmesini cama getirirseniz eğer otomatik olarak klima devreye girer.

enteresan gerçekten neden böyle bir şey yapma gereği duymuş ford anlamadım

neyse arıza olmadığına sevindim teşekkür ederim cevaplarınız için

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bizim transitte böyle. Klima açıken soğuk havada bile olsa camdaki buğu anında kaybolur. Çünkü klima aynı zamanda içerdeki nemi de alıyor.

Tabi, iç sirkülasyon olmamak kaydıyla..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Bengisu

arkadaşlar bu A/C yazın klimayı çalıştırıyor ama sıcak modunda ne işe yarıyor? yani kışın da çalıştığı zaman yine yakıttan götürüyor mu?

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

hava yönlendirme düğmesini sanırım en sona almışsınız o zaman klima elektroniğe geciyor..ortam ısısına göre soğuk veya sıccak hava verir.bunu önlemek için en sona alın bir tık geri alın sorun kalmaz :)) ilk başta bende arıza sanmıstım

kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

arkadaşlar bu A/C yazın klimayı çalıştırıyor ama sıcak modunda ne işe yarıyor? yani kışın da çalıştığı zaman yine yakıttan götürüyor mu?

aynen..

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Bu durumu anlatabimek için buğulanmanın mantığına inmemiz gerek arkadaşlar. Buğulanma, havadaki nemin soğuk camda yoğunlaşmasından dolayı meydana gelir. Buğulanmayı önlemek ise havadaki nemi azaltmakla olur. Araç içerisindeki havanın nemi de ancak klima aracılığıyla azaltılabilir. Camlardaki buğuyu en kısa sürede çözebilmek için fanları açtığınızda klima devreye girer nemsiz havayı camlara üfler. İsterseniz deneme olarak buğulanmış bir camla karşılaştığınızda fanları açtığınızda otomatik olarak devreye giren klimayı hemen kapatın. Buğulanmanın klima açıkken ki durumundan daha uzun sürede gittiğini veya nem oranına göre hiç gitmediğini görürsünüz. Ama klima düğmesine dokunduktan kısa süre hızla çözüldüğünü görürsünüz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yusuf Akkuş

Bendede aynı şekilde.Ama hava yönlendirme düğmesi sanırım sonuna kadar.1 tık geri alınsa ortada sorun kalmaz diye düşünüyorum.Bi deneyelim bakalım...

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Arkadaşlar focus 2 lerde normal bir durum. Özellikle hava üflemeyi direk ön cama verdiğiniz de yapar korkulacak bir durum yok.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

sıcak konumunda iken AC açıksa sıcak havayı soğutarak üfletmeye yarar. :yes: bu arada klimaların periyodik olarak yaz ve kış belli aralıklarla çalıştırılması gerekir.

Sadık bey yanlışlık olmasın,sıcak konumunda ac açık iken soğuk üflemez sıcak üfler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Benim araç 4 c nin altında yani sarı buzlanma uyarısı yaktığında (ilk çalıştırmada) arka cam rezistansını otomatik açıyor.

Bütün focuslarda bu özellik mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

hayır, sıcak üflemez, sıcağı soğutarak üfler :)

Tam tersine klimanın verdiği soğuk havayı ısıtarak üfler.

Örneğin havalandırma sistemindeki soğuk-sıcak ayarını,yazın klimanız açık iken çok soğuk üflüyorsa manuel klimalıda kademe düğmesini kırmızıya doğru çevirerek ısıyı ayarlayabilirsiniz.Otomatik klimada ise ısıyı 16 derece veya 28 derece arasında istediğiniz sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.Yazın dahi klima açık iken aracınızı 24 derece sıcaklığa ayarlamak için motorun sıcaklığını kullanır.Kışında sıcaklık kademeniz 26-28 derece veya tamamen kırmızı konumda ise sıcak üfler,klima sadece içerinin nemini alır.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Klimayı, her zaman soğuk hava üfleme sistemi olarak değerlendirmeyim. Klima her zaman iklimlendirme presibine sahiptir. İklim ve hava şartlarına göre çalışır. Bunu aracınızın versiyonuna göre , manuel veya otomatik olarak ayarlayabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

evet; yaz için dediğiniz doğru. fazla soğuk olursa biraz sola (maviden-beyaza) çevirirseniz biraz daha ılık olur, ben bunun aksini söylemedim zaten. ancak şunu yanlış biliyorsunuz. araç klimaları evlerimizdeki klimalarla aynı mantıkta çalışmazlar. yani sıcak için dizayn edilmemişlerdir. sıcaklığı sağlayan aracın kaloriferdir. klimayı açtığınız zaman, aracın kaloriferinin sağladığı sıcak havayı soğutarak üfletirsiniz. yani sıcak havayı ılıtırsınız.

Sadık bey yazdığınız ve benim yazdıklarım gayet anlaşılır,siz sıcak olmaz soğuk üfler yazdınız şimdi biraz ılık olur diyorsunuz,dereceyi nereye ayarlarsak o ısıda olur.Ben klima ısıtıyor yazmadım zaten,yanlışda bilmiyorum,araç klimaları sadece soğutur doğrudur,bende zaten sıcağı araç motorundan alır diye yazdım,klima açık iken derece soğukda ise sıcak havayı soğutarak verir ve araç içerisi soğur.Fakat derece sıcak konumda ise klimanın verdiği hava ısıtılarak içeri verilir.

Sonuçda klima açık iken sıcak vermez soğuk verir yazdınız,bende yanlışlık olmasın diye derece sıcak konumda ise klima açık olsa dahi her daim içeri sıcak hava verilir yazdım.Hatta motor soğuk olsa bile derece sıcak konumda ise klima soğuk hava vermez,buda demek oluyor ki klima sıcak havayı soğutmuyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

biz neyi tartışıyoruz ki anlamadım. klima yazın nemi alır içerinin havasını soğutur, burada anlaştık...

ama kışın sıcaklık ayar düğmesini kırmızıya getirip, aynı zamanda AC tuşuna basılırsa klima çalışacağı için sıcak havayı soğutarak üfler. yani fandan gelen hava biraz daha ılımış olur.

İşte bu kalın yazılı kısımda anlaşamıyoruz.

Klima motordan gelen sıcak havayı soğutmuyor,dış havanın ısısını soğutuyor.Bunu motor soğukken anlayabilirsiniz,klima motordan gelen sıcak havayı soğutsaydı motor soğukken ayar düğmesini kırmızıya getirsek bile dış hava sıcaklığından daha soğuk hava üflemesi gerekirdi fakat üflemez,klima fandan gelen havayı ılıtmıyor,örneğin klima kapalı iken 28 derece olan sıcaklık klima açıldığında da yine 28 derece oluyor bunu 27 derece olarak vermiyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende ne zamandır arabayı çalıştırdığımda arka cam resistansı çalışıyo nedeni ne diye sorayım diyodum öğrenmiş oldum... Klimayı açarak sıcak havanın daha erken oluşması mantığı yanlışmıdır yani yukarıdan bunu anlıyorum...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
biz neyi tartışıyoruz ki anlamadım. klima yazın nemi alır içerinin havasını soğutur, burada anlaştık... ama kışın sıcaklık ayar düğmesini kırmızıya getirip, aynı zamanda AC tuşuna basılırsa klima çalışacağı için sıcak havayı soğutarak üfler. yani fandan gelen hava biraz daha ılımış olur.

Sadık abi yanlışın var...

Sıcak ayarında klima devreye girdiğinde klimanın tek yaptığı şey nemi filtrelemektir.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

sıcak konumdayken klima sadece nemi filtreler. Ve buguyu biran önce yok eder yani kesinlikle sıcak veya soğuk dengesini sağlamaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç kliması mantıksal olarak sıcaklık ayar düğmesi solda (mavide) ise AC de açıksa soğutma işlevi aktifleşiyor ve aynı zamanda nem alıyor.

lakin; düğme sağda (kırmızıda) ise AC açık olsa dahi klimanın soğutma ünitesi devreye girmiyor ve sistem sadece nem alma işlevi yerine getiriyor. doğrumu dur?

Doğrudur abi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kışın kalorifer sıcak konumdayken klima açıldığında sıcaklığa olumlu yada olumsuz bir etkisi yok.Sıcaklık aynı şekilde gelmeye devam ediyor ancak havanın nemi azalmış oluyor.Klima araçlarımızda hiç bir durumda ısıtma yapmıyor.Soğutma ve nem alma özelliği var.Nem alma özelliği hem sıcak hem soğuk konumda çalışıyor ancak soğutma özelliği sadece düğme soğuk konumdayken çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...