Çağlar Bayur 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Ustam eline sağlık.Montaj usul ve teknigin harika. fotolara kanmayalım, 1 ampul yakıpta bana gösterecek diye, önce bir direnci kızarttı, bildiğin akkor oldu alev çıktı yandı (parmağı ile birlikte), sonra dur bakayım neymiş falan dedi, + - biribirne değdi kıvılcım çıktı, ben dergahtan kaçtım, arkamdan boyboy ledleri patlatmış, bildiğin dumanlı patlama...... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Eeeeee ustalık öyle kazanılıyor sayın ustam.Sen bir aracı kaç defa kötü boyayıp düzgününe ulaşabildin. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Ustam hep 380volt sarhoşlugunu taşır.Bi alışan daha bırakamaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 yooo , sıradan bir gün, bir başka gün 30 kg asit dökmüştü yerlere Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Servet ustamı birazcık tanıdıysam daha yüksek voltajlarada aşina olduguna inanırım.Boşuna güzel ülkemizi o kadar turlamıyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 bilader, Sn. King, o mercekler sığmıyordu, ölçüp biçtim, şimdi nasıl sığdı Vesile ile bugün hava buz, lehim yapacaz, ama lehimin uzak tarafı donuyor, yaktım aygazı, kor yaptım kabloyu, daldırdım lehim teki yumağına , missss, pratik başka birşey vesilenin balkonda camları açık far varmış, ona lehim atmayı denedinmi ? fotolara kanmayalım, 1 ampul yakıpta bana gösterecek diye, önce bir direnci kızarttı, bildiğin akkor oldu alev çıktı yandı (parmağı ile birlikte), sonra dur bakayım neymiş falan dedi, + - biribirne değdi kıvılcım çıktı, ben dergahtan kaçtım, arkamdan boyboy ledleri patlatmış, bildiğin dumanlı patlama...... başka türlü elinden kurtamayacaktım, imha dümeni işe yaramış Oktay seninde patlattığın günler vardır Eyvah! Zaferin bünye kaldırmadı. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 685 deki iletiyi boşuna yazmadım ustam. İşyerindeki tavanda sıralı aydınlatma var sanki led mi onlar? Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 farlar ne zaman geliyor abi söyle ona göre kilidi vuracam bizim arabaya Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 4 tane mercek valla işimiz zor sen gidersin de ben kalırım abi burda mecbur 5 senemiz var 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Sayın ustam madem uzunlarıda mercek yaptın halojen bi-xenon olsa bari diyecegim ama sanırım öyle gibi resimden çok çıkaramadım. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Kabusunuz olacağım üleeeyn Ben bu akşam kabus gördüm, ışıklarda şahin'in birini çevirdim, far yuvalarına bakmak için. Sağ farın dibinde akü var, farın kabını uzatma şansım yok, arka kenarları şaseye geliyor. B planını uygulayacağım yada sil baştan yapacağım Sayın ustam madem uzunlarıda mercek yaptın halojen bi-xenon olsa bari diyecegim ama sanırım öyle gibi resimden çok çıkaramadım. Anlamadım Oktay ? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Yazmıştım 4 parmak kadar var diye ama sanırım daha darmış. Ustam uzun hüzmeyide mercek yapmışsın resimden öyle görünüyor dedim ki bu mercekte halojen bi-xenon olsaydı.Resimde bi-xenon mu düz mü anlayamadım. Bu farda yüksekli motoru sıkıntısı yok.Ön çerçevenin genişliği mercegin oynaması için yeterli görünüyor ama angel olayı degiştirir tabiki.Mercekleri biraz daha öne alabailirsen fazla sorun kalmaz sanırım. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 Ben bu akşam kabus gördüm, ışıklarda şahin'in birini çevirdim, far yuvalarına bakmak için. Sağ farın dibinde akü var, farın kabını uzatma şansım yok, arka kenarları şaseye geliyor. B planını uygulayacağım yada sil baştan yapacağım Yine bi ton uğraş çıktı yani Benim belki biraz daha değişik olabilir abi. Daha önce çektiğim fotoğraflardan işe yarayabilecekleri koyayım dedim. Sol farın arkası: http://i.imgur.com/RZSuQ.jpg Sağ farın arkası, akünün hemen yanında kapak görünüyor. http://i.imgur.com/3dmEB.jpg Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Oktay, tüm bi-xenon merceklarin uzunları bana göre zayıf, o sebeple termal kamera merceği desteği verdim. Zafer, yapacak bişey yok. Yarın ön farların monte edildiği şaseden bulmaya çalışacağım. Aracın üzerinde işlem yapıyormuş gibi simüle edeceğim işlemi. Çıktık yola, daha geri dönüş yok 4 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 Sen bilirsin abi, aküyü bagaja alayım mı? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Usta o kadar dar degilmiş Zefer'in eklediği resimlerde akü far arası epey açık gibi.Bence kendini yorma derim.İşlem bitince 1 cm falan boşluk kalabilir buda kafi bişi olacagı zaman akü yerinden çıkarılıp yapılır.Diger taraf oldukca müsait.Bence bozma yaptıklarını. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 Akü zaten bu değil abi. Çelik akü var şu anda. Kaç mm 'dir bilmiyorum ama o da 72 amper (niyeyse) Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 Aküden midir geçenki bakımdan mıdır bilmem, Karabük'ün ayaz sabahlarında bile tek marş, 1 sn maaşallah diyeyim de sabah araba itmeyelim soğukta Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Baktığımda ilk aklıma gelen aküyü küçültmekti ama bir far için gerek yok. Akü tablası çevrilip, motora dik bakacak şekilde takılırsa sorun olmayacak ama asıl sorun farın geçtiği yuvada. Arkası tamamen dikdörtgen şeklinde açık değilmiş. Farın kasası 3 cm uzayacaktı, bu durumda far dışarda kalır. Şase almadan devam etmem olanaksız. Muhammed, akşam 21 gibi uyayakalmışım, yeni uyandım, bakacağım mesajına 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 6 Aralık 2012 Paylaş 6 Aralık 2012 benim arabaya bi-xenon yapılsa bu kadar heyecanla beklemezdim valla zafer abi farları takıp kuytu köşelere akalım 3 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 7 Aralık 2012 Yazar Paylaş 7 Aralık 2012 benim arabaya bi-xenon yapılsa bu kadar heyecanla beklemezdim valla zafer abi farları takıp kuytu köşelere akalım Önce Bartın, sonra İstanbul. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Aralık 2012 Paylaş 7 Aralık 2012 bazen düşünüyorum acaba ds2 lerden vazgeçsem diye. Yorum bağlantısı
Recommended Posts