Ali Kısa 14 Kasım 2011 Paylaş 14 Kasım 2011 ankara - sivrihisar kavşağı arasında 2 adet ortalama hız kontrolü uygulaması başlamış ama ceza yazılıp yazılmadığını bilmiyorum. 1. kontrol noktaları ankara çıkışında ve polatlı girişinde , 2. kontrol noktaları polatlı çıkışında ve sivrihisar kavşağı öncesinde kurulu. istanbulda uygulanan eds sisteminin aynısı. ilk olarak büyük yeşil ok işaretleri olan ve kameraların bulunduğu tabela plaka ve hızı kaydediyor, bundan biraz ilerdeki beyaz ışıklı tabelada aracın plaka ve anlık hızı yazarak sizi uyarıyor. 2. kontrol noktasında yine yeşil okların olduğu tabela hız ve zaman tespiti yapıyor,sonraki beyaz ışıklı tabelada plaka,anlık ve ortalama hızı yazıyor. mesela sivrihisar-polatlı arasında 58 km. mesafeyi ölçüyor. ramazan bayramında tabelaları yeni dikiyorlardı,bu bayramda sistem çalışıyordu.(ben yeni gördüm) Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen 14 Kasım 2011 Paylaş 14 Kasım 2011 bayram için ankara-izmir gidiş dönüşte ben de gördüm; giderken eyvah cezayı yedik diye düşünürken (plakayı görünce ekranda); dönüşte de yine plaka hız ve ort.hızı gösterdi ekranda. ama hız 120 ye sabitlenmişken 115 gibi hızı 50-60 gibi de ort. hızı gösterdi ekranda! bu fark normal midir? ort. hzı anlamadım, o anki hızı ikiye bölüyor herhalde! Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen 14 Kasım 2011 Paylaş 14 Kasım 2011 (düzenlendi) bütün yol derken; ankara-izmiri kastediyorsanız tabiki 120 km hızla gidemedim devamlı, çevre yollarının ş.içine girdiği noktalarda ve trafik ışıklarının olduğu noktalarda hızı düşürmek zorunda kaldığım durumlar oldu, buysa kasteddiğiniz; ama benim kasteddiğim ort. hız yine bu yol üzerine konulan tabelalarda gösterdiğiydi.. 15 Kasım 2011 tarihinde Selçuk Özmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 Arkadaşlar ilk kameradan geçdikten sonra plaka ve saat kaydediliyor. ikinci kameraya gelene kadar geçen süre hesaplanıyor mesafe belli ve ortalama hız ortaya çıkıyor yani kameraları görünce hız düşür sonra yüklen olmuyor işte burada ortalama hızınız veya anlık hızınız toleransları geçerse işte o zaman resmi işlemler başlıyor demektir. Lakin sistem şu an tam randımanlı çalışmıyormuş. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 O zaman sürekli mola vererek gitmek lazım Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 ceza ödemektense çay parası ödemek tercihimdir... Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Bayramda Eskişehir-Ankara arasında ben de gözlemledim. Navigasyon verilerini gösteriyordu. CC ile ceza sınırlarının altında yolculuk etmiş oldum. Benim takdir ettim. Başlangıçta canımızı yakar ama faydalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Otoyollarda da bekliyorum. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 (düzenlendi) Dün Ankara-Burdur-Ankara seyahati yaptım günü birlik. Bayram dönüşü de görüp anlam veremediğim radarları bu sefer görüntüledim. Polatlıyı geçtikten sonra 2 tane daha hız algılayıcı var ancak polatlıda ışıklarda durduğunuz için ortalama hızınız oldukça düşük çıkıyor. Akşam dönüş yolunda kar yağışından dolayı son radar plakamı okuyamadı. birde güvenlik şeridine bakan kamera olmadığı dikkatimi geçti. Bu kadar kolay bir açık olmasa gerek dimi. 17 Kasım 2011 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Hız tutkunu şoförlere plakalı radar engeli geldi. Ankara'da uygulamaya başlayan dijital radarlar, aracın plakasını 200 metre mesafeden okuyup hızıyla birlikte açıklıyor. Tabelada plakasını ve hızını gören aceleci sürücüler radarın altında frene basıyor. Kör noktalara yerleştirilen dijital radarlar, Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Aşırı hız nedeniyle yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için yeni bir düzenleme yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel M üdürlüğü'nün birlikte hazırladığı projeye göre, 'kör noktalara' dijital ve ekranlı radarlar yerleştiriliyor. İlk olarak, Ankara Eskişehir Yolu üzerinde Temelli ilçesi çı kışına yerleştirilen radarlar, plakayla birlikte aracın hızını yazıyor. Saatte 110 kilometre hız limitinin bulunduğu yolda, 110 km hızı aşanlar dijital radardan kaçamıyor. Son 46 kilometrelik mesafedeki hızı ve ayrıca, son 200 metredeki hızı aracın plakasıyla birlikte yansıtan dijital radarları gören sürücüler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 110 kilometre hızı geçenlere 'YAVAŞ' uyarısı veren radarlar, normal hızla seyreden sürüc ülere 'TEŞEKKÜRLER' yazıyor. PLAKASINI GÖREN FRENE YÜKLENİYOR Ankara Eskişehir Karayolu üzerinde bulunan radarlar şimdilik ceza kesmiyor. Hızlı sürücülere cezayı, radarlardan sonra konuşlanan polis otosundaki ekipler kesiyor. Ancak önümüzdeki günlerde plakalı dijital radarlar da ceza kesecek. Dijital ve plaka uyarılı hız radarlarıyla ilk defa karşılaşan sürücüler de ilginç yöntemlere başvuruyor. Kimisi aracını sağa çekip radarı incelerken, yolda hızlı seyredenler plakalarını görünce fren pedalına basıyor. Radarlara 50 metre kala işin farkına varan hızlı şoförlerin hemen hepsinin arabasının aynı anda fren lambası yanıyor. Emniyet ekipleri, ceza yememek için radarın alt ında ani fren yapan şoförleri uyarıyor. "Hız cezasından kurtulacağım derken kaza yapmay ın" uyarısını yapan ekipler, özellikle kış aylarında plakalı radarı görüp frene basılmamasını istiyor. ÇOK KAZA OLUYORDU Dijital plakalı radar uygulamasını, aracını yolun kenarına çekerek inceleyen sürücü İsmail Durukan, "Bu radar olayı çok iyi. Plakamızla hızımızı gördüğümüzde yavaşlıyoruz. Haber verdiği için dikkatli şoförler yava şlıyor, ceza yemekten kurtuluyor." dedi. Radarların bulunduğu yolun kenarındaki çiftliğin 9 yıllık bekçisi ise radarların kısa süre önce yerleştirildiğini belirtti. Kışın hızlı giden araçların yolda kayarak çok kaza yaptıklarını söyleyen bekçi, radar koyulduğu günden bu yana herhangi bir kaza yaşanmadığını ifade etti. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 yakında ön plakası bembeyaz araçlar çoğalır Yorum bağlantısı
Akan Belen 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Çözüm gecikmez gibi geliyor banada.Başka bir konuda konuşmuştuk bu konuyu Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Bana göre süper güzel bir uygulama ama bu hız tutkunlarnı durdururmu bilmem. Bir ilden diğer ile giderken 3 kere ceza yiyip hala basmaya devam edenleri durdurabilecek mi acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 (düzenlendi) plakasını yazdırıp altına şu kadar hız yaptım diye resim çekenler bile olur 20 Kasım 2011 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Bana göre süper güzel bir uygulama ama bu hız tutkunlarnı durdururmu bilmem. Bir ilden diğer ile giderken 3 kere ceza yiyip hala basmaya devam edenleri durdurabilecek mi acaba? 3 değilde bu işi bir kere yapanı biliyorum, hala daha basıyor yavaşlamaıyor. Öhöö. Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 İlginç ve güzel bir uygulama yaygınlaşırsa yararlı olabilir biz milet olarak böyle teknolojiik işleri severiz Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Geçen pazar Eskişehirden Sincan'a geldim. Tam 250km hızla hiç trafik çevirmedi. Araç : hızlı tren süre :1saat 8 dakika Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Kaymak gibi yollar olacak, nerdeyse bütün araçlar turbo lu olacak, En basit arabalar bile 100 hp den başlayacak remap, 17 -18 " jant, lastik derken yarış atı gibi arabalar yapacak millet. Sonra bu kadar insanın kurtlarını dökeceği bir yer göstermiyeceksin. Ben yetkili biri olsaydım Ankara İstanbul arasında yada bunun gibi bir kaç yerde diğer paralı yolların 3-4 katı fiyatına sürat limiti olmıyan otobanlar yapardım. 10 ay yatan senenin son 2 ayında ceza yazan olması gereken sayının 10 da 1 kadar polis yada bu gibi sistemler ile kazaları önlemek çok zor. Eğitim vede caydırıcı ceza olmadan bunlar ile düzelmemiz çok zor çok. En az 10 senemiz daha var trafikte adam olmamız için. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Son 46 km'deki hızınız 83 km. uyarısını, mantığını ve tekniğini çok beğendim.. Budur diyorum.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Güzel de bir yerde durup daha sonra 200km basan ne olacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Kaymak gibi yollar olacak, nerdeyse bütün araçlar turbo lu olacak, En basit arabalar bile 100 hp den başlayacak remap, 17 -18 " jant, lastik derken yarış atı gibi arabalar yapacak millet. Sonra bu kadar insanın kurtlarını dökeceği bir yer göstermiyeceksin. Ben yetkili biri olsaydım Ankara İstanbul arasında yada bunun gibi bir kaç yerde diğer paralı yolların 3-4 katı fiyatına sürat limiti olmıyan otobanlar yapardım. 10 ay yatan senenin son 2 ayında ceza yazan olması gereken sayının 10 da 1 kadar polis yada bu gibi sistemler ile kazaları önlemek çok zor. Eğitim vede caydırıcı ceza olmadan bunlar ile düzelmemiz çok zor çok. En az 10 senemiz daha var trafikte adam olmamız için. Nurburgring'te almanlar bunu yapmış: http://video.google.com/videoplay?docid=4663069452162988713 25 euro giriş.. (videodaki öndeki araç BMW ziyaretçi taksi şöförü bayan sabine schmitz. Bu gibi bir yeri Türkiye'ye istiyorum. Boşver formula 1 pistini. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Ben de dün gördüm bunu haberlerde. Kaçış yok vallahi dikkate etmek lazım. Yorum bağlantısı
Baran Ekici 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Bütün sistemler ceza yazmak üzerine kuruluyor, kimse sürücüye birşey aşılama birşey öğretme derdinde değil. Devlet baba böyle düşündüyse biz de polatlıya varmadan oturur çay içer laflarız. Farkeden birşey olmaz. Olan acelesi olana olur, garibana olur, sazana olur. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 (düzenlendi) Hayatımda ilk Radar cezamı Ankara'da yedim (290tl) 111km. hız ile evlat acısı gibi koydu şerefsizim aklıma geldikçe kahroluyorum Ankarada bundan sonra 50km. hızı geçmem ben 20 Kasım 2011 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts