İçeriğe Yönlendir

Trafikte Sizi Rahatsız Eden Olaylar

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Yiğitcan Coşar

1- "Sarı farlı" fakat zerre far ayarı olmayan gözüme gözüme vurup görüşümü sıfıra düşüren selektör yapınca da uzunları açıp gelerek körlüğümün sınırlarını zorlayan vatandaşlardan.

2- Işıkları olmayan olsada varlığı belli olmayan her türlü motorlu taşıtlardan.

3- 2 tekerlekli motorsuz ya da elektirik motorlu taşıtlardan !

4- Sokak arasından çıkmak için beklerken gelen aracın sinyal vermeden benim çıkacağım sokağa girmesi !

5- Ana yolda ilerlerken sağa yada sola girecek araçların şeritlerini bırakmadan son ana kadar gidip yada ceplere yarım girerek arkadan gelen trafiği tıkamaları.

6- Sıradan bir sollama yaparken ve yol verecek imkanım olmamasına rağmen arkama yapışıp selektör üstüne selektör yapan dangalaklardan.

!7!- Kornayı zırt pır kullanan bunu da bir marifet sanan insanlardan nefret ederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sıkışık trafikte takip mesafesi bırakınca sanki şerit akıyormuş gibi önüme dalanlar.

otobanda sol şeride hop diye atlayıp sollayacağı araç ile aynı hızda gidenler. ( birde selektör yapınca kazık fren yapıyor bazı denyolar.)

arkadan selektör yapıp yol verince beni sollayıp önümde yavaşlayanlar :)

Sol şerit boşken sağımdan geçenler.

şirket arabaları

servis araçları

kavşaklarda döneceği yöne son anda sinyal verenler. ( tabi hiç vermemlerinden iyidir o ayrı)

her aralıkten geçebileceğini sanan motor sürücüleri.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

sıkışık trafikte takip mesafesi bırakınca sanki şerit akıyormuş gibi önüme dalanlar.

otobanda sol şeride hop diye atlayıp sollayacağı araç ile aynı hızda gidenler. ( birde selektör yapınca kazık fren yapıyor bazı denyolar.)

arkadan selektör yapıp yol verince beni sollayıp önümde yavaşlayanlar :)

Sol şerit boşken sağımdan geçenler.

şirket arabaları

servis araçları

kavşaklarda döneceği yöne son anda sinyal verenler. ( tabi hiç vermemlerinden iyidir o ayrı)

Otoyolda farklı , ben şehiriçi için söylüyorum.Arakadan çok hızlı geliyorsanız , onlar önünüze atlamış olur. Biraz da diğer yönden düşünün ,yollarda hız limitleri var ,soldan giden tam gaz giderse diğer sürücüler nasıl kullanacak bu şeridi?Birini çok yakın takip edip selektör yapmak da hoş değil, adam zaten yol uygunsa sağa geçer ( yada geçmeli)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

hayvanları da sopayla yola getirmek vacib tir :D

Çok güzel bir söz vardır paylaşmak istedim;

"El yumruğu yemeyen kendininkini balyoz sanarmış"

Bu sebeple akşam olsada eve gelse diye sizi bekleyenleri üzmeyin.. Ortalık şerefsiz dolu..

Bende şunu ekliyim,ben gidemiyorsam motorda gidemesin kompleksini yaşayan,geldiğini göre göre burnunu çıkaran araç sürücüleri..

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

- Motorla her türlü çılgınlığı yapıp sonra yolda saygı bekleyen motor sürücüleri. Kendilerini tehlikeye atmakla kalmayıp insan gibi motor sürenleri de o kefeye koymamıza neden oluyor malesef ki.

- Ceplerine veya durağa yanaşmadan yolun ortasında durup yolcu alan otobüsler.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

- Motorla her türlü çılgınlığı yapıp sonra yolda saygı bekleyen motor sürücüleri. Kendilerini tehlikeye atmakla kalmayıp insan gibi motor sürenleri de o kefeye koymamıza neden oluyor malesef ki.

+1 milyon.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Motor sürücülerine yol vermeye çalışıyorum ama pek çoğu kamikaze modunda, kendini düşünmüyorsan bizim arabamızı düşün bilader.:)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Adnan ben arabanın sabah camlarındaki buzları temizlerken silah çektiler...:D Sen trafikte rastlamışsın, şanslı sayılırsın yani..:p

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Adnan ben arabanın sabah camlarındaki buzları temizlerken silah çektiler... :D Sen trafikte rastlamışsın, şanslı sayılırsın yani.. :p

Allah allah dertleri neymiş de?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir adam ve bir çocuk, bende garip camları temizliyorum yanımdan geçiyorlar...Adamın elindeki silahı beline koyduğunu gördüm ve çocuğa sende ona babasının silahı var demedin mi dediğini duydum...Tabi gördüğümü gördü ve kusura bakma dedi...Bende yok estağfurullah dedim bir taraftan da nasıl bertaraf ederim onu düşünüyorum..3 adım gidip ne dedin sen diye geri döndü...:D estağfurullah önemi yok dediğimi söyledim...Az ilerdeki bizim mahallenin taksi durağından bir taksiye binip gittiler...Duraktaki diğer taksicileri durumu anlatıp arkadaşlarını aramalarını ve tedbirli olmasını söyledim..Hatta polisi de arayın dedim, ancak adamla çocuk az ilerde inmişler..Sonrası bilinmez...Ancak zor bir durum, bende taşısam o anda üzerimde belki birimiz mezarda birimiz mapusta olacaktık...Çok şükür hayattayım...:)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Çok şükür.

Delikli demir çıktı mertlik bozuldu maalesef. Silahları çok sevmeme rağmen sırf kendime güvenemediğim için almıyorum silah. Bu sıralar biber gazına taktım kafayı bulursam ondan alacağım :D

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Levent Güdü

5-Sarı ışıkta kornaya basarsa 4-5 saniye daha hareket etmem.

6-Otopark çizgisini ortalarsa kapısına sıfır yanaşarak park ederim.

Bunları bende yapıyorum.. Birde şu durum var trafik vardır siz sıraya girmişsinizdir.. yolun güvenlik şeridinden gelipde birden bire sağ şeride girmek isterler ya bile bile önlerine kırıyorum... En azından benim önüme geçemezler...

Malesef ehliyeti olan herkes kendisini sürücü zannediyor....

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bir sürü var ama ben en sinir olduklarımı yazayım.

1. Ayarsız farlar.

2. Ters yönden gelen ve yol hakkının kendisinde olduğunu düşünenler.

Ayrıca, tek yönlü yolda sağa virajda sağa; sola virajda sola sinyal veren ultra beyinsizler var. Sanki gidebilecekleri başka yön varmış gibi...

Bunlar da güldüklerim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir sürü var ama ben en sinir olduklarımı yazayım.

1. Ayarsız farlar.

2. Ters yönden gelen ve yol hakkının kendisinde olduğunu düşünenler.

Ayrıca, tek yönlü yolda sağa virajda sağa; sola virajda sola sinyal veren ultra beyinsizler var. Sanki gidebilecekleri başka yön varmış gibi...

Bunlar da güldüklerim.

+1 ilave olarak sisli havada dörtlü flaşör yakanlar..

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

+1 ilave olarak sisli havada dörtlü flaşör yakanlar..

+1 ilave sis yokken veya yağmurda sis lambalarını yakanlar. Özellikle yağmurda direkt göze vurmasa da ıslak yoldan yansıyınca sis ve kısa farları açık olan araçlar 8 farlı gibi oluyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

-otoparkta çizginin üzerine park edenler düşüncesiz odunlar.

-ayarsız farları olan bilhassa servis araçları.

-merceksiz çin malı xenon'cular..

-takip mesafesini boşluk olarak algılayıp zırt diye firene basarak önüne giren öküzler.

-birisi ufak bir hata yapsa bu genelde ışıklardan yavaş kalkış yada sakin araç kullananlara oluyor, deli gibi sinirlenen ruh hastası anlayış fukarası manyaklar.

-tamponun bir karış dibinden giden dallamalar.

-kıçına başına merceksiz xenon ampul takıp ışık hüzmesi halinde dolaşanlar.

Yorum bağlantısı
Levent Güdü

+1 ilave sis yokken veya yağmurda sis lambalarını yakanlar. Özellikle yağmurda direkt göze vurmasa da ıslak yoldan yansıyınca sis ve kısa farları açık olan araçlar 8 farlı gibi oluyor...

Çokda haklı sayılmazsınız... Bazı araçlarda sis farları stoplarla beraber yanıyor... Ve yağmurda lastiklerden kalkan su sprey etki yapar dolayısıyla aracın görünmemesini sağlar... Bu durumda insanlar mecburen sis stoplarını açmak zorundalar.. Dolayısyla sis farlarıda açılıyordur...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ticari taksi Şahinler bir kablo ile sis+stop haline gelebiliyorlar mesela Yavuz, bilmiyor musun ? Sorsan fren lambalarını güçlendirmek adına yapılmış ufak bir müdahale.. :D Hatta sisler yanıp söner bile yapılabiliyor..

Standart dışı bir uygulamadır, sis başka stop başkadır... :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hangi araçların sis farları stoplarla birlikte yanıyor?

Çokda haklı sayılmazsınız... Bazı araçlarda sis farları stoplarla beraber yanıyor... Ve yağmurda lastiklerden kalkan su sprey etki yapar dolayısıyla aracın görünmemesini sağlar... Bu durumda insanlar mecburen sis stoplarını açmak zorundalar.. Dolayısyla sis farlarıda açılıyordur...

Levent Bey, sis stopu derken arka sis farından bahsediyor olsa gerek, frene basınca yanan sis stopu varmıdır?

Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz

kırmızı ışıkta beklerken ışığı ihlal etmek için korna çalıp selektör yapma, camdan sarkıp el kol haraketi yapma.

üstelik bunu trafik kameraları önünde yapma.

sinir bozmada son nokta sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Az önce Yalova'dan Bursa'ya geldim. Benimle beraber bir tane chrysler 300c vardı. Araçta ne kadar lamba varsa hepsini yakmış hemşehrim. Kısa far, ön sis, aka sis. O kadar çok rahatsız etti ki beni, zaman zaman daldığımda önümdeki araç fren yapıyormuş gibi bir etki oluşturdu bende. Çoğu zaman yavşlama ihtiyacı hissettim. Bir yakalayabilsem o arka sisleri söndürecektim de, olmadı işte. :)

Yorum bağlantısı
Levent Güdü

Hangi araçların sis farları stoplarla birlikte yanıyor?

Levent Bey, sis stopu derken arka sis farından bahsediyor olsa gerek, frene basınca yanan sis stopu varmıdır?

Sanıyorum anlatmam gerekeni yanlış aksettirdim..

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsenKH7-xUjNfnol_Sz7qEFU3dJlpYtsn57eh-Ax5GUKZQy0VaH7ahEb1F

Mesela bu yukarıda ki linkde bulunan resime bakmanızı isterim Opel Vectra Sis Farı ve Sis Stopu için sağda iki ayrı düğme var..

Bizim 2001 focuslarda orjinal olarak sadece sis stopu vardır.. Ben aracı aldığımda ön tarafa sonradan sis farı takmışlar yağmurda farkındalığı arttırmak için sis stopunu çalıştırdığımda sis farlarıda otomatik açılıyor..

Yani birlikte açılan sis farı ve sis stopu ....

Az önce Yalova'dan Bursa'ya geldim. Benimle beraber bir tane chrysler 300c vardı. Araçta ne kadar lamba varsa hepsini yakmış hemşehrim. Kısa far, ön sis, aka sis. O kadar çok rahatsız etti ki beni, zaman zaman daldığımda önümdeki araç fren yapıyormuş gibi bir etki oluşturdu bende. Çoğu zaman yavşlama ihtiyacı hissettim. Bir yakalayabilsem o arka sisleri söndürecektim de, olmadı işte. :)

Aslında sana faydasıda olmuş... Dalıp gitmene izin vermemiş ayık tutmuş seni :))

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Aslında sana faydasıda olmuş... Dalıp gitmene izin vermemiş ayık tutmuş seni :))

Faydası batsın. Dalınca yarım saate varıyordum. Ayıkken 1 saat sürdü. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...