Adnan Çakır 8 Kasım 2011 Paylaş 8 Kasım 2011 Çayırova kavşağında kavşak üzeri (e5 tam üstü) tehlikeli bir noktada 5 senedir adamın biri reno steyşın araba ile karadeniz ekmeği ve turşu satıyor. Bir kere bile polis bunu kaldırmadı. Hatta o bayan kendini emniyete almış çayırın üzerinde bazen yatıyor bazende kazak falan örüyor ama kimse de burada trafiiği riske sokuyorsun şu aracını burdan al karşı tarafa (daha müsait) park et demiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Kasım 2011 Paylaş 8 Kasım 2011 (düzenlendi) Karşı taraf neresi. Orda müsait yer yok. Kamyonlar ekmek almaya duruyorlar otobana girmeden. Sonra birleşen yoldan gelenler sıkışıyor. Ekmeği de başka araçla bir bey getiriyor. ford transit olabilir. 8 Kasım 2011 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 Tam bize göre olmuş Mehmet hocam, ekmek nasıl lezzetli mi bari ? Bende otoyollarda 200 le gidip bana yaklaşmasına 2 km. olup da taa oralardan selektör yapan iyi araba sahiplerine kızıyorum...Bende para ödedim ve limit 120 km. Sürekli solu işgal edersem tamam uyar ama o şeritte benimde senin kadar hakkım var diye birkaç tanesini 3. vitese düşürmüşlüğüm vardır..Sollamaya çıkıyorum, işim bitiyor sinyal vermişim sağımdaki arabayı bitirip geçeceğim şeridime yok buhar olacaksın dercesine selektör üstüne selektör..Ne yapıyorum tekrar sol sinyali verip bir kaç araba daha solluyorum... Çok gıcığım galiba... 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 (düzenlendi) Ne yapıyorum tekrar sol sinyali verip bir kaç araba daha solluyorum... Çok gıcığım galiba... En iyisini yapıyosun bence Serkan. Hakediyorlar onlar. Ben de yapacağım bundan sonra. 9 Kasım 2011 tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Ünal 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 Çok gıcığım galiba... O zaman genellikle bende baya gıcığım zannedersem... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 Bu hareketlerri yaparken kızıp da yanınıza gelirlerse direksiyona yapışıp acemi taklidi yapın. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 Sol şeritte 50-60 km/h ile gitmekte ısrarcı olup her türlü sellektör ve kornaya sanki başkasına yapılıyor gibi tepkisiz kalanlar.. (istanbul trafiğinin en büyük sıkıntılarından olduğunu düşünüyorum çünkü bu beyinsizler soldan çekilmediği için farklı şeritlere geçme mücadelesi başlıyor,başka şeride geçilecek yer yok ise al sana trafik)- körpüden stada devam eden yolda şehirler arası otobüs sellektör ve kornaya tepki vermeyince ve sol şeritte gitmekte ısrarcı olunca diğer şeritleri dolanarak önüne geçtim hızımı 10km/h'e indirdim başladı sellektöre bende iyice yavaşlayıp durdum sonra ben devam ettim o da aynada en son gördüğümde sinyal vermiş sağa geçmeye çalışıyodu Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 (düzenlendi) En çok İzmir- Aydın otobanında karşılaştığım kamyon ve kamyonetlerin sol şeritden gitmesi. Çok deli oluyorum. Geçen birkaç defa sellektör attım çekilsin yerini bilsin diye. Dengesiz ben geçtikden sonra uzunları yaktı arkamdan. Yanımda ailem olmasaydı basacaktım orta yerde frene ya şanslı zamanlarına denk geldi. 9 Kasım 2011 tarihinde Hasan Tahsin Şipit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 En çok İzmir- Aydın otobanında karşılaştığım kamyon ve kamyonetlerin sol şeritden gitmesi. Çok deli oluyorum. Geçen birkaç defa sellektör attım çekilsin yerini bilsin diye. Dengesiz ben geçtikden sonra uzunları yaktı arkamdan. Yanımda ailem olmasaydı basacaktım orta yerde frene ya şanslı zamanlarına denk geldi. Kamyon yada kamyonetlerin öününde frene basmak bence çok sakat. O da iyimiş Bayadır focustan başka araba kullanmıyorum belki diğerlerinde de vardır ama, focusun sevdiğim bir özelliği, fren pedalına hafif dokununca fren yapmadan stopları yakması Bunu aynı anda gaza basarak yapınca aynadan seyire doyulmuyor Bu arada bir önerim var arkadaşlar; Trafikte bize birisi yanlış yapmış olabilir. Mesela yol vermemiş, önümüze kırmış, bizi sıkıştırmış olabilir. Bu yanlış harekete cevaben, yanlış bir hareket yaptığımızda sonu çok kötü olabiliyor. Pişmanlıklar yaşamamak için, başkalarının yaptığı hatalara karşı soğuk kanlı olup içimizden gelen onu alt etme isteğini bastırmalıyız. En güzel yolu da karşıt hareketi yapmadan önce derin bir nefes almak ve onu Allah'a havale etmek. Frene basıp devam etmek güzel gerçekten bazen güzel oluyor. Bencede kimseyle dalaşmamalı. Arabada ailesi olan bir arkadaşımı bilirim, sırf nefsine yenik düşüp böyle haydutlara kafa tuttuğu için hanımının yanıda fena rezil olmuştu. O yüzden hiiiç gerek yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 aptal ve görmemiş numarası yapın. Mesela arkadan 200 le gelen jeep olduğunda ben önce anlamamazdan geliyorum, direksiyona acemi modu yapışıyorum selektör devam edince panik taklidi yapıp frene basıp sağdaki kamyonun arkasına kaçıyorum. Adam yandan geçerken bakıyor acemi bir kıro. Fesupanallah diyor. gidiyor. Kavgaya dalaşmaya girmek doğru değil, kaza sebebidir. Amerika'da bu işlerle görevli milleti kızdıran sivil trafik polisleri vardır. Canınıza okurlar. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 9 Kasım 2011 Paylaş 9 Kasım 2011 Ust d sinifi arac kullanip butun trafigin kendisine ait oldugunu zanneden amcalar Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Benim arabada bir haydar ım var. (kendisi yaklaşık 10 yıllık pelit -meşe palamutu- ten) canmı sıkan olursa kapıp iniyorum bende rahatlıyorum. trafikte Yorum bağlantısı
Misafir 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 1- Bir aracı sollamaya çıktığım zaman, aynı hızda olan diğer bir aracın arkamdan seri şekilde deli gibi sellektör yapması. Durda bir arabayı geçeyim sonra şeridime girecem, 2- Şeridimde insan gibi seyrederken, yanımdan geçen aracın üstüme çıkma isteği, 3- Normal hava şartlarında arka sislerini yakarak gözümü kör etmek isteyenlerden fazlasıyla rahatsız olurum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 (düzenlendi) Benim arabada bir haydar ım var. (kendisi yaklaşık 10 yıllık pelit -meşe palamutu- ten) canmı sıkan olursa kapıp iniyorum bende rahatlıyorum. trafikte Çekirge bir sıçrar iki sıçrar. İnsanlar silahlı geziyor, gazete haberi olmayın. haydarla olmaz, polisi arayın üşenmeyin. Polisin hiçbirşey yapmayacağını bilseniz bile arayın çünkü birkaç kişi ararsa belki birşey olma ihtimali olur. 10 Kasım 2011 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 1 - 120 saniyelik bir kırmızı ışık süresinin ardından yanan 15 sn lik yeşilin 7-8 sn yesini keyfinin gelmesini bekleyeceğimiz ve hatta kornayı çalıp uyandırmadığınızda bir 120 sn daha bekleyenine ve bekletebilenine rastladığım kornanın depreşimi ile haraket kabiliyetine sahip sürücülere 2 - 3 şeritli yolun en sağında giderken sellektör yapıp yol isteyenlere. 3- otoban dediğimiz ve 4 şeridi bulunan ve sabahları 16 km lik yolu 1 saatte alıp bide üstüne para vermek. 4- yanyana gittiğiniz yada arkanızdan gelen aracın yaktığı sinyal ile önünüze kırması. 5- servis yolunu kullanan inşaat ve hafriyat kamyonlarının boyu 150 cm yi aşmayan şöforlerinin durudurduğunuzda bi anda sirk aslanına dönüvermesi ve gabari kurallarına hiçbirinin riayet etmemesi. 6- hiç bir kitapta yazmayan ve öğretilmeyen bi sizden bi bizden kuralını hiçe sayan sürücüler beni benden alıyor Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Çekirge bir sıçrar iki sıçrar. İnsanlar silahlı geziyor, gazete haberi olmayın. haydarla olmaz, polisi arayın üşenmeyin. Polisin hiçbirşey yapmayacağını bilseniz bile arayın çünkü birkaç kişi ararsa belki birşey olma ihtimali olur. Çekirge ben miyim elimden kaçanlar mı Minübüsçüsü sağdan önünüze kırar, taksicisi sağdan sollamaya çalışır, adam en sol şeritten kısa mesafede en sağ şeride geçmeye kalkar, br tanesi karşıdan ne kadar aydınlatma ünitesi varsa yakar gelir, bir ihtiyar yolda sizi hem sıkıştırır hem de acelen ne yol ver de geçem geberecen mi der, artisin biri tek eli direksiyonda dımtıs dımtıs yolun ortasından geçer, bir tanesi daracık yolda sırtına çıkacakmış gibi üzerine kırıp önce o geçmek ister, bir tanesi şehir içinde 100 km hızla arkana dayanır yol ister vs. vs. hangisini polise söyleyecen insanın içinde insanlık olmadıktan sonra, hayvanları da sopayla yola getirmek vacib tir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Çekirge ben miyim elimden kaçanlar mı Minübüsçüsü sağdan önünüze kırar, taksicisi sağdan sollamaya çalışır, adam en sol şeritten kısa mesafede en sağ şeride geçmeye kalkar, br tanesi karşıdan ne kadar aydınlatma ünitesi varsa yakar gelir, bir ihtiyar yolda sizi hem sıkıştırır hem de acelen ne yol ver de geçem geberecen mi der, artisin biri tek eli direksiyonda dımtıs dımtıs yolun ortasından geçer, bir tanesi daracık yolda sırtına çıkacakmış gibi üzerine kırıp önce o geçmek ister, bir tanesi şehir içinde 100 km hızla arkana dayanır yol ister vs. vs. hangisini polise söyleyecen insanın içinde insanlık olmadıktan sonra, hayvanları da sopayla yola getirmek vacib tir Yanlış. Nöbetçileer. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Yanlış. Nöbetçileer. kimseye kötü örnek olmayayım benim raporum var Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Düzeltme sağladığınız oldu mu bu yollarla, yani evet ben haydardan fena etkiledim artık hiçbir yanlış hareket yapmıyorum, elinize sağlık diyen oldu mu ? Yanlışı övmeyelim, medeni toplumlarda bu türden olaylar daha fazlasına davetiye çıkarır...Size de bir gün belki yanlışla yaptığınız bir hareket nedeni ile elinde tüfekle inen biri olursa ki olmaz inşallah dediklerimiz daha iyi anlaşılır ancak çare olmayabilir.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Ben yukarıda yazılanların bir çoğundan rahatsız oluyorum..Ancak en çok gıcık olduğum durum şu ; Önünüzdeki araç camlarına su fışkırtıp temizlik yapmak istiyor ama arkada resmen sizi yıkıyor...Sıktığı suyun %10 luk kısmı belki kendi camlarına geliyor.Geri kalanı arkaya sağa sola gidiyor..ve bunu görmezden gelip dakikalarca durup durup su sıkıyor..İnip kavga edesim gelmiyor desem yalan olur... Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 En cok sinirlendiğim 2 olay var, 1.si sinyal vermeden dönenler, 2. si sollama yaparken dibine girip sellektör yapanlar, bayramda istanbuldan dönüyrum gebze tarafında 170 le solluyorum otobüsü arkamdakide bana sellektör atıyor ya otobüsün altına girecem yada karşı şeride uç... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Düzeltme sağladığınız oldu mu bu yollarla, yani evet ben haydardan fena etkiledim artık hiçbir yanlış hareket yapmıyorum, elinize sağlık diyen oldu mu ? Yanlışı övmeyelim, medeni toplumlarda bu türden olaylar daha fazlasına davetiye çıkarır...Size de bir gün belki yanlışla yaptığınız bir hareket nedeni ile elinde tüfekle inen biri olursa ki olmaz inşallah dediklerimiz daha iyi anlaşılır ancak çare olmayabilir.. Elimde bir haydar trafikte çatacak adam arayan bir tip değilim. Geçen ramazan bir döner kavşakta yaşını başını almış 50 yaşlarında bir ökz yolun en sağ şeridinden soldaki döner kavşağa benim ortamdan geçmek istedi. frene basmasydım T şeklinde kavşakta olacaktık. arabada çocuklar falan da var. feryat figan. Adam kavşakta pişkin pişkin "geberdinmi azcık beklesen ya" deyince benim şarteller attı haydarı kaptım araçtan indim adam kırmızı ışığı dinlemeyip kaçtı. bunlar trafikte insanın başına binde bir gelecek hadiselerdir. bu gibi durumda başını önüne eğip tamam kardeşim diyebilecek birileri elbette vardır ancak o ben değilim normal zamanlarda gayet sabırlı bir insanımdır. Adam aracın dibine girer son sürat sellektör yapar. Normal hızda seyrediyorsam hiç takmam devam ederim adam nasıl geçerse geçsin umrumda değildir. karşıdan uzunları yakar gelir sellektör yaparım sömndürürse söndürrüm yoksa bende uzunları çakarım. yani yapılacak her davranışa karşı bir cevap vardır mutlaka. ancak başta da söylediğim gibi elinde haydar trafikte dolaşan bir tip değilim (Kişiye özel oldu biraz konu. özür dilerim. ) Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 1- Bir aracı sollamaya çıktığım zaman, aynı hızda olan diğer bir aracın arkamdan seri şekilde deli gibi sellektör yapması. Durda bir arabayı geçeyim sonra şeridime girecem, 2- Şeridimde insan gibi seyrederken, yanımdan geçen aracın üstüme çıkma isteği, 3- Normal hava şartlarında arka sislerini yakarak gözümü kör etmek isteyenlerden fazlasıyla rahatsız olurum. 1.ve 2. maddeler Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 arabada çocuklar falan da var. feryat figan. İşte anahtar kelime, çoluk çocuk önünde yapılacak şey değil, ben bundan rahatsızım...Sana o lafı eden adamı eşek sudan gelene kadar dövsen düzelmez...Akıl yaşta değil baştadır ayrıca...Yani Haydar bey burada sadece belki hapishane yolunu açabilir, gerisine ben inanmam kusura bakma lütfen... Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 10 Kasım 2011 Paylaş 10 Kasım 2011 Garip garip park edenlere... Ayrıca 4 lüleri yakınca her yerde park edeceğini,durabileceğini sanan s.ğ.rlara uyuz oluyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts