İçeriğe Yönlendir

Müziğin Hayatınızdaki Yeri Nedir?

Ercan Çakır

Recommended Posts

Ercan Çakır

Arkadaşlar müzik midir duygularınızı yönlendiren yoksa duygularınız mıdır dinlediğiniz müzik çeşitlerini yönlendiren? nasıl ki bedenimizin ihtiyacı lezzetli , doyurucu bir yemekse müzikte ruhumuz ve duygularımızın besin kaynağı,sizler bu kaynağı nasıl kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Genel olarak benim duygularım müziği belirliyor. Arabada bir cd çantam var. Her türlü müzik türünün hareketli ve yavaş parçaları ayrı ayrı cd'lerde. O anki ruh halime uygun cd'yi takıyorum teybe.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Duygusal parçaları seviyorum.

Çoğu zaman sözleri dinlemem.

Melodiler beni çok etkiler.

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Ortada ters giden birşeyler yoksa Radyo Mydonose tarzı dinliyorum. Pozitif müzik iyidir :flowers:

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

aslında müzik türünün duygularımız üzerinde etkisi çok büyükltür. bu başlığı açmamdaki amaçta aslında hem bilmediğimiz müzik tarzlarını paylaşmak , hemde insanı bazen doğru ama çoğu zamansa yanlış davranışlara yönlendiren tarzları farkettirmekti. benim kendimde gördüğüm yanlış davranışlardan biri araba kullanırken rnb&hiphop ve benzeri tarzı müzikler dinlerken ritim arttıkça aynı oranda gaz reflekside artıyor, daha agresif kullanmaya başlıyorum. bu kötü sonuçlar doğurabilir.

müzik doğru anda doğru tarzı seçilebildiğinde faydalı , eğer yanlış seçim ise zararları büyük olabiliyor.

huzur bulmak için dinlemenizi önereceğim bir enstrumantal müzik topluluğu olan yansımalar gurubudur. cd takın ve müziğe bırakın kendinizi. nekadar sakinleştiğinizi dinginleştiğinizi göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Kimse arabesk dinleyip varoşlarda yaşamadı. Varoşlarda yaşadığı için arabesk dinledi. Hayatta karşılaştığı güçlükler kişiyi isyan müziğine sürükledi. Arabesk başta olmak üzere tüm bu tabaka isyan müziği dinledi.

Çadırda yaşayıp mozart dinleyen görmedim. Ama villa da yaşayıp cengiz kurtoğlu dinleyen gördüm. Demek ki duygularımıza uygun müzikler dinliyoruz. Dinledik diye öyle olmuyoruz.

Mesala ben her türlü güzel melodiyi dinlerim. Ben şunu dinlerim deyip gruplandırmak garip geliyor.

Hatta şunu söyleyeyim.

İstisnalar kaideyi bozmaz.

Kuru yanında yaş telaş yapmaz.

Eli uzun alemin, cebiyse tenha.

Sivri dillerin alayı kesilir. Anla. :nazar:

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

Armağan bey size etkisi varmı yokmu bir test edin bakalım ne olacak. mesela moralin bozuk olduğu bir gün koyun arabanın teyibine kafanıza göre bir arabesk , açın sonuna kadar sesi , ve parçayı yaşamaya başlayın , başka bir moral bozukluğu yaşadığında da aksine daha hareketli bir müzik dinleyin. nötr bir gününde de protest bir müzk dinleyin. sonuçlar ne olacak çok merak ettim :)

Amaç dinlenilen müzik türüne göre insanları sınıflandırmak değil ,sınırlarını genişletip bazen yatıştırıcı etkisi olan müziği doğru kullanılmazsa neler olacağı hatırlarmısınız,Murat Kekilli diye bir sanatçının bir parçası vardı bu akşam ölürüm ile başlayan, parça ilk çıktığında onlarca insan bu şarkıyı dinleyerek intihar ediyordu. ben suçlu müzik demiyorum ama o ruh halinde öyle bir müzik dinlemenin etkisi beliriyor.

Kaliteli gördüğüm her tür müziği bende dinlerim ama doğru zamanda doğru yerde mi?

Bana müsade beyler,ben gider ahım kalır

Düşman beni hatırlasın,korkum yere batsın varsın

Gül bahçem yangın,küllerim avuçlarımdan taşsın

Son sualde don tutsun dudakların kanasın...... :) (Adamdan kalite akıyor canımmm:) )

Müzik olmazsa olmazım.

Evde arabada işte...

Benim dinlediğim müziği duygularım yönlendiriyor. Genel olarak insanlarda böyle olduğunu düşünüyorum.

Bu aralar duygularım bana Ahmet Kaya, Jehan Barbur ve Orhan Gencebay dinletiyor.

:) Nedense bende kontrol etmeye çalışsamda beceremiyorum bu aralar. Yeni bir müzik grubu çıkmış "İstanbul Arabesque Project" grubun adı Müslüm Gürses'in unutumadım parçasını söylemişler , bugün 5.kez dinliyorum...

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

arkadaşlar yanlış anlaşılıyorum galiba , ben müziğin duygularınızı yölendirdiğini savunuyorum , yönettiğini değil.. bazen değişik ruh hallerinden çabuk sıyrılmak için benim kullandığım bir yoldur bu.. örneğin bugun toplantım yok , enerjimi sadece yaptığım işe veriyorum ve rahaaattt raahaatt rock a dönüşüm yapılmış arabesk dinleyebiliyorum. ama toplantım varsa sabahtan neşeli hareketli müzikler dinlemeye başlıyorumki , daha zinde , enerjik olayım/görüneyim...

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ben hareketli müzikler dinlerken daha agresif kullandığımı farkediyorum. Özellikle şehir içinde müziğin ritmine kendimi kaptırmamak için sürekli kendimi kontrol ediyorum.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Armağan bey size etkisi varmı yokmu bir test edin bakalım ne olacak.

Arabada sadece 2 kanalı olan (joyturk ve slowturk) biriyle konuşuyorsunuz diyeyim ben size sadece. Ben de bir psikoloji var, çelik gibi. :D Bükülmez ama kırılabilir.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

Maşşaaalllaaahhhhh , Allah bozmasın Armağan bey :D :D hep imrenmişimdir , mesklek olarak stres altında oluyoruz hep, allak bullak olabiliyoruz , şimdiye kadar beceremedim , umarım bizede nasip olur birgün. :D

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Kolay, biraz klasik olacak ama maddiyattan kurtul, manaviyata yönel. Maddiyat deyince para, manaviyat deyince din ya da öteki dünya akla gelmesin. Çevrene biraz daha detaylı bak. Şaşıracaksın :D ve ölüm korkusu ile yaşa ne zarar verebilir ne de yaşadığın anın kıymetine nankörlük edebilirsin.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

Söyleyecek söz kalmadı , nokta işte budur. :D

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Sağolun. Bir de araç sürerken mehteran müziği dinlerim. Gerçekten çok zevkli oluyor. Bilmediğimiz o kadar farklı marşlar var ki. Moral olsun diyorsan bazen bire bir geliyor.

Estergon kal'ası bre dilber aman

Subaşı durak aman

Kemirir gönlümü bre dilber aman

Bir sinsi firak

Yorum bağlantısı
Başar Mert

müzik benim içinde olmazsa olmazlardandır özellikle arabada giderken bazıları gibi dışarıdakilere dinletmek için değil ama yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum helede sevdiğim biri olursa yabancıda dinliyorum arada ama halk müziğinden kopamıyorum çok efkarlı olduğumdada dinlemek yetmiyor tabi eve gidip bağlamamı elime alıyorum ozaman rahatlıyoum işte :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Sağolun. Bir de araç sürerken mehteran müziği dinlerim. Gerçekten çok zevkli oluyor. Bilmediğimiz o kadar farklı marşlar var ki. Moral olsun diyorsan bazen bire bir geliyor.

Subaşı durak aman

Bir sinsi firak

Darbelerin meşhur kahramanlık türkülerinden :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Subaşı durak aman

Bir sinsi firak

Ben de çok severim mehter marşlarımızı. Araba da kendim seçerek oluşturduğum Mehter marşları cd'im var.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
müzik benim içinde olmazsa olmazlardandır özellikle arabada giderken bazıları gibi dışarıdakilere dinletmek için değil ama yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum helede sevdiğim biri olursa yabancıda dinliyorum arada ama halk müziğinden kopamıyorum çok efkarlı olduğumdada dinlemek yetmiyor tabi eve gidip bağlamamı elime alıyorum ozaman rahatlıyoum işte :D

abimle biz de öyleydik , evde odamıza çekilir , abim alır bağlamasını , ben gitarımı.. günün ne stressi kalır ne de yorgunluğu kalırdı. ama ikimizde evlenince artık ayda yolda bir yapabilir olduk.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Ya keşke biraz bende de şöyle bir şey tengirtetebilme yeteniği olsa ama filüt bile çalamıyordum. Ekstra yeteneksizim yani :music2:

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Başar Mert
abimle biz de öyleydik , evde odamıza çekilir , abim alır bağlamasını , ben gitarımı.. günün ne stressi kalır ne de yorgunluğu kalırdı. ama ikimizde evlenince artık ayda yolda bir yapabilir olduk.

Evet kardeş haklısın ben evli değilim ama ben bile eskisi kadar oturup çalamıyorum artık bu iş güç bitiriyor insanı eskiden çok uğraşıyordum ama şimdi dediğin gibi ayda yılda bir geçip odada çalarsam yada bir arkadaş akraba toplantısı olup getir çal biraz dediklerinde öyle bir ortam olursa yani, akşam o saatte yorgun argın eve gidip zor yatağa atıyosun kendini zaten. Aslında koparmamak lazım hayatımızdan müzik yapmak apayrı bir zevk insan hayatı için...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...