Aydın Karadağ 15 Ekim 2011 Paylaş 15 Ekim 2011 Arkadaşlar nazar mıdır bedevi şansımıdır nedir bilmem ama bi kısmetsizlik olduğu aşina... Sakınan göze çööp değil agaç dalı baı-tıyor.. Bildiğiniz uzere 10000 km de 2011 mod lu bi fiestam var gecen gun 15 000 km de olan bakımı ki 10 000 de yaptırdım yakıt fıltresı dahıl deıstırdım sız anlayın kı ne kadar ustune dusuyorum normalde yakıt fıltre deısımı 30 000 ) Aracı servısten aldım onun nerde yaptırdın bunun fena olmus demesınden mıdır bılmıyorum sabah calıstırdım baktım arka tekerleklerden arac esnerden tıkırtı gelıyor.. aşağı ınıp arka sol kapıyı açıp aracı salladığımda amortisörden geldiğine emin oldm. Şimdi sizlere sorum şu : Servisle yaptığım gorusmede abi getir değiştiririz amortisörleri yalnız (yayları sök) dediler:) Garanti için uyardılar saolsunlar. problem deil ancak sunu da dusunuyorum soğuk havada gazlı amortisörlerin ses yaptığı bir çok araç var sımdı gıdıp degıstırmeyı de dusunuyorum bır de onumuz kış kışı atlatıp yaza mı değiştireyim.. sizde ne yapmalıyım Dip not: Madem bozulacaktı 10000 bakımdayken nıe bozulmadı bu da ayrı bir konu tabi.. hepinize saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 15 Ekim 2011 Paylaş 15 Ekim 2011 aydın bey.amortisör otomobil için önemli bir parçadır.sürüş esnasında bir çok olumsuzluğa sebep olabilir.Zamanında değiştirmek bana göre gereklidir. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 15 Ekim 2011 Yazar Paylaş 15 Ekim 2011 aydın bey.amortisör otomobil için önemli bir parçadır.sürüş esnasında bir çok olumsuzluğa sebep olabilir.Zamanında değiştirmek bana göre gereklidir. takırtı harıcınde baska bır olumsuzlugu yok bende acaıpp bı adamım kı nerde zırıltı tıkırtı var duyarım:)) bu konularda Hassasım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2011 Paylaş 15 Ekim 2011 Sesin kaynağını tam tespit etmeye çalışın.. Amortisör olmayabilir... Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 15 Ekim 2011 Yazar Paylaş 15 Ekim 2011 Sesin kaynağını tam tespit etmeye çalışın.. Amortisör olmayabilir... Mehmet abi amortisör.. baska bır sey değil ve pazartesı tekrar servıs yolu gozukuyor cunku san kı 5 senelık araba gibi ses yapıyor.. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 17 Ekim 2011 Yazar Paylaş 17 Ekim 2011 Mehmet abi amortisör.. baska bır sey değil ve pazartesı tekrar servıs yolu gozukuyor cunku san kı 5 senelık araba gibi ses yapıyor.. buguun itibari ile sorunumu halletmiş bulunmaktayım. Çetaş Ford servisinde sağolsunlar aracımla ilgilendiklerinde takılan spor yayların nasıl olduysa boşluk yaptığını söylediler ve arka sol amortisör de ki boşluk yapan kısımları hallettiler.. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 17 Ekim 2011 Yazar Paylaş 17 Ekim 2011 Amortisörün boşluk yapan kısmı neresiymiş? Bendede aynı sorun var,amortisörleri değiştirdim,sonra takozlarınıda değiştirdim,hava sıcakken ses tamamen kesilmişti,şimdi hava soğudu ve aynı sesler tekrar başladı,sırf bu ses yüzünden arabadan soğudum valla :lol2: abi helezonların geçtiği kısım amortisör den ayrılmış yani yay ve amortisör arası boşluk yapmış.. tabi benim ki spor yay oldugu ıcın olabilir takarken belkı tam oturmamış dediler. ama saolsunlar sorun amortisörde olsa değiştireceklerdi garantiden. bu yuzden çetaş ı sevıyorum Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 benim arkadaşın 2006 fiestasında da esneyince ama dururken çıtırtı geliyordu, sorunun tam tutmayan arka fren balatası olduğu anlaşıldı, el frenini yarım çekince ses geliyor ama tam çekince ses gelmiyordu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts