Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Önce ürünü buldum. Burdan bir siteden alışveriş yapıyormuş gibi alışverişi yaptım. Ödemeyi Paypal yerine sanal kartımla yaptım. Bana ne olduğunu anlamadığım ancak sipariş detaylarımın olduğu bir mail geldi. (bu mail de onaylamam gereken bir şey yok değil mi? ) Şimdi satıcının kargo bilgilerini girmesini mi bekleyeceğim? Yapacağım başka bir şey var mı? (Bu ihtiyar a bir yardım ederseniz ) Saygılar. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Kaç dolarlık bi ürün hangi ülkeden gelicek ? Ödemesini yaptıysanız onaylamanıza gerek yok Satıcının kargo bilgilerini girmesini bekleyin. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 rakam düşük ise yada mektup ile gelecek bir ürün ise kargo bilgisi girilmez Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Yazar Paylaş 10 Ekim 2011 Ürün bu. Kargo dahil 60 TL civarında tutuyor. İngiltere den aldım. Bir nevi deneme mahiyetli bir alışveriş te sayılabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 benimde fiesta st direksiyon gümrüğe takıldı bugün kullanılmış ürün olduğu içinmiş Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Yazar Paylaş 10 Ekim 2011 benimde fiesta st direksiyon gümrüğe takıldı bugün kullanılmış ürün olduğu içinmiş Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceğiz peki. Ruhuna Fatiha mı diyeceğiz. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceğiz peki. Ruhuna Fatiha mı diyeceğiz. sizin ürününüz takılmaz benimki DHL ile geldiği için takıldı büyük ihtimal ve havaleli ürün göze batıyo hemen ben geri çekmesini söyledim satıcıya. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 (düzenlendi) Direksiyonun takılmaması lazımdı allah allah. Kullanılmış olsun daha kolay geçer. Belki fatura miktarı ibraz edilemediği için kalmış olabilir. Ürün tek olduğu için ve şahsi kullanım amaçlı olduğu belli olduğu için en fazla %20 ödersiniz normalde. Fatura miktarı 75Euro (avrupa) veya 150$ (diğer) altındaki ürünlerde sorun olmaması lazım DÜZELTME: ARKADAŞLAR AYDINLATMIŞ 10 Ekim 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 Direksiyonun takılmaması lazımdı allah allah. Kullanılmış olsun daha kolay geçer. Belki fatura miktarı ibraz edilemediği için kalmış olabilir.Ürün tek olduğu için ve şahsi kullanım amaçlı olduğu belli olduğu için en fazla %10 ödersiniz normalde. Fatura miktarı 100? (avrupa) veya 200$ (diğer) altındaki ürünlerde sorun olmaması lazım 75 EURO yukarısı sorun oluyor...Son düzenleme bu yönde. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Yazar Paylaş 10 Ekim 2011 75 EURO yukarısı sorun oluyor...Son düzenleme bu yönde. Bende 100 ? diye biliyordum. Demek ki 75 e göre ayarlayacağız kendimizi. Ben o zaman beklemede kalayım. Zaten başıma böyle bir olay gelse geri çektiremem de ingilizce de yok Allah'a emanet adam mesaj gönderse bile direk sizden yardım isteyeceğim. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 75 euro sadece öylesine bi limit bence gümrükteki adama bağlısınız tamamen bende ingilteredeki satıcıya ürünü geri çekmesini söyledim sonuç ne olur bekliycez dispute yapmakta pek mantıklı değil birde royal mail ile deniycez. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Yazar Paylaş 10 Ekim 2011 "Your item, posted on 10/10/11 with reference RJ634000434GB has been received at our international mail centre and is being made ready for despatch overseas. " ne dii bu Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 10 gün sonra yazdığınız takip numarasını http://www.ptt.gov.tr/index.snet?wapp=inte...veryTracking_tr bu adresten takip edin ürününüz bugün kargoya verilmiş. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 10 Ekim 2011 Paylaş 10 Ekim 2011 (düzenlendi) "Your item, posted on 10/10/11 with reference RJ634000434GB has been received at our international mail centre and is being made ready for despatch overseas. "ne dii bu Malınız( ),10/10/11 tarihinde RJ634000434GB referans numarası ile uluslararası posta merkezimize ulaşmış ve denizaşırı gönderime hazırdır. 10 Ekim 2011 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 10 Ekim 2011 Yazar Paylaş 10 Ekim 2011 Teşekkür ederim. Alah razı olsun canım adamlar hemen kargolamış Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Akşam DHL nin sitesinden gümrüğe takılan ST diresiyonum için şikayettte bulunmuştum bugün aradılar ve faturayı 1 paund kestiklerini söylediler gerçek ödeme dekontlarını istediler bende hepsini gönderdim tekrar incelenicekmiş Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 (düzenlendi) Akşam DHL nin sitesinden gümrüğe takılan ST diresiyonum için şikayettte bulunmuştum bugün aradılar ve faturayı 1 paund kestiklerini söylediler gerçek ödeme dekontlarını istediler bende hepsini gönderdim tekrar incelenicekmiş O zaman takilma sebebi o muymuş. fatura tutari ile gelen malzemenin tutarsizligindan da kaynaklaniyor olabilir takilma. 11 Ekim 2011 tarihinde Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 O zaman takilma sebebi o muymuş. fatura tutari ile gelen malzemenin tutarsizligindan da kaynaklaniyor olabilir takilma. evet gerçek fiyatı yazılmamış o yüzden dedi arayan bayan diğer bir müşteri hizmetleri temsilcisi ise ikinci el olduğu için diyo yani tamamen ordakilerin keyfine bağlı Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 evet gerçek fiyatı yazılmamış o yüzden dedi arayan bayan diğer bir müşteri hizmetleri temsilcisi ise ikinci el olduğu için diyo yani tamamen ordakilerin keyfine bağlı nerde okuduğumu unuttum ancak bi yerde okumuştum. ikinci el malzemelerde sıkıntılar yaşanıyormuş. ben de elim mecbur verdim siparişi bakalım nasıl bir yol izleyecek bizim sipariş Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 nerde okuduğumu unuttum ancak bi yerde okumuştum. ikinci el malzemelerde sıkıntılar yaşanıyormuş. ben de elim mecbur verdim siparişi bakalım nasıl bir yol izleyecek bizim sipariş seninki havadan geçer için rahat olsun Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 royal mail ile geliyorsa fiyatı fazla değilse sıkıntı çıkmıyor. dhl biraz sıkınıtlı. almanyadan dhl ile ama standart posta ile çıkarsa yine pek bi gümrüğe takılma olmaz kolay kolay. ama ingilizlerin o yönünü seviyorum. kargoladım dedikten 2 gün geçmeden tr ye giriş yapıyor. ama ptt sağolsun istanbuldan izmite bazen 2 haftada zor getiriyor Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 Royal ile geliyor. najliye bedeli de 11.29 paund. havadan gleirse yii sivastan geçerken atsalar aşağı diyecem ancak buraya uğramıyor ki adamlar Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 Türkiyeye gelmiş iki günde hey maşallah... bakalım Sivas a ne zaman gelecek Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 13 Ekim 2011 Paylaş 13 Ekim 2011 (düzenlendi) royal mail ile geliyorsa fiyatı fazla değilse sıkıntı çıkmıyor. dhl biraz sıkınıtlı. almanyadan dhl ile ama standart posta ile çıkarsa yine pek bi gümrüğe takılma olmaz kolay kolay.ama ingilizlerin o yönünü seviyorum. kargoladım dedikten 2 gün geçmeden tr ye giriş yapıyor. ama ptt sağolsun istanbuldan izmite bazen 2 haftada zor getiriyor İyi gene 2 hafta ise. Ben Çin'den Registered Air Mail ile 2 günde İstanbul'a gelen bir ürünü 1 ay sonra Kartal'dan teslim alabilirdim. Neymiş efendim? Gümrük yoğunmuş. Onları geçtim. MNG kargo 11.10.2011 sabahı Tuzla'dan çıkan kargoyu bugün ( 13.10.2011) saat 12 oldu hala teslime edemedi (Kartal'a) Arada 20km yok.. 13 Ekim 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts