İçeriğe Yönlendir

Ebay'dan Alışveriş

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk
İyi gene 2 hafta ise. Ben Çin'den Registered Air Mail ile 2 günde İstanbul'a gelen bir ürünü 1 ay sonra Kartal'dan teslim alabilirdim. Neymiş efendim? Gümrük yoğunmuş.

Onları geçtim. MNG kargo 11.10.2011 sabahı Tuzla'dan çıkan kargoyu bugün ( 13.10.2011) saat 12 oldu hala teslime edemedi (Kartal'a) Arada 20km yok..

Kaybolmadığına dua et :p

bizim arkadaşın kargosu kayboldu kayseri sivas arasında :p

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Benim kargo kazasız belasız sivas a kadar gelmiş :lol: bu malzemeyi teslim aldığımda ödeme onayı falan vermek gerekiyor mu? yoksa o işi bilmeden zaten yaptım mı :D (gittigidiyorda olduğu gibi para havuzda mı yoksa satıcı onunla iki kutu bira alıp içtimi? :p )

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Benim kargo kazasız belasız sivas a kadar gelmiş :flowers: bu malzemeyi teslim aldığımda ödeme onayı falan vermek gerekiyor mu? yoksa o işi bilmeden zaten yaptım mı :p (gittigidiyorda olduğu gibi para havuzda mı yoksa satıcı onunla iki kutu bira alıp içtimi? :D )

havuz sistemi yok ebayde alem yapmıştır o parayla çoktan :) ama dispute açabilirsiniz ürüne paypaldan o konuda rahat olun.

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Benim de aldığım 4 parça ürün var farklı ülkelerden hepsi kargolanmış görünüyor ama takip no ları girilmemiş,on günü de geçti beklesem mi ki biraz daha yoksa mesajmı göndersem göndericiye.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Benim de aldığım 4 parça ürün var farklı ülkelerden hepsi kargolanmış görünüyor ama takip no ları girilmemiş,on günü de geçti beklesem mi ki biraz daha yoksa mesajmı göndersem göndericiye.

25 gün geçtikten sonra iletişime geçin 45 güne kadar dispute şansınız var.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
havuz sistemi yok ebayde alem yapmıştır o parayla çoktan :D ama dispute açabilirsiniz ürüne paypaldan o konuda rahat olun.

Tamam o zaman yanlızo dispute midir nedir onu nasıl yapacaz onu da sööleyeceniz bana :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Tamam o zaman yanlızo dispute midir nedir onu nasıl yapacaz onu da sööleyeceniz bana :)

ürününüz gelirse çalışmama gibi bir durumu olursa o yola başvurucaksınız ama ben ürünün çalışacağına gözüm kapalı garanti veririm.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
ürününüz gelirse çalışmama gibi bir durumu olursa o yola başvurucaksınız ama ben ürünün çalışacağına gözüm kapalı garanti veririm.

Satan sen misin yoksa :D başka bir kimlikle ingiltereden satış mı yapıyorsun :)

şaka bir yana anladığım kadarı ile satıcı best seller dediklerinde. bir sıkıntı olacağını ben de sanmıyorum. olursa başınızı ağrıtırım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Satan sen misin yoksa :D başka bir kimlikle ingiltereden satış mı yapıyorsun :)

şaka bir yana anladığım kadarı ile satıcı best seller dediklerinde. bir sıkıntı olacağını ben de sanmıyorum. olursa başınızı ağrıtırım.

Biraz ebayde dolaşırsanız anlarsınız ne demek istediğimiz aldığınız ürünün üstünde kılcak çizik olsa bile resime çekip gösterirler sahibindendeki gibi kakalama yok :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Ebayden Aldığım Fiesta ST direksiyonu bir haftalık yazışmalardan ve telefon trafiğinden sonra İstanbul gümrükten çıkmış bulunmakta :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ebaydan şöyle bi mesaj geldi? ne diyor bu? otomatik ödemeye geçmişiz şu kadar para çekecekmiş felan.

Hello mustafa tüfekçi (mustafa-tufekci),

Your eBay invoice for the period from September 16, 2011 through October 15, 2011 is now available to view online.

Amount Due: $1.77

You have set up PayPal as your automatic payment method. Your invoice amount will be automatically deducted from your PayPal account between October 30, 2011 and November 1, 2011. The amount deducted may vary based on recent payments or credits.

To view your invoice:

1. Go to http://www.ebay.com and click "My eBay" at the top of most eBay pages. You will need to sign in.

2. Click the "Seller Account" link under the "Account" Tab at the top of the page.

3. Select the invoice you wish to view from the drop down menu located in the Invoices box on the right side of the page.

Remember: eBay will not ask you for sensitive personal information (such as your password, credit card and bank account numbers, Social Security number, etc.) in an email.

Thank you for using eBay.

Regards,

eBay

sadece bana mı özgü ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pektaş
ebaydan şöyle bi mesaj geldi? ne diyor bu? otomatik ödemeye geçmişiz şu kadar para çekecekmiş felan.

sadece bana mı özgü :)

otomatik ödeme talimatı vermişsiniz, ya da siz daha öncesinde bir şey satın alırken satıcı sizin yerinize böyle bir talimatı aktif etmiş. e-bay de bu ödeme(ler) için fatura hazırlamış. Bu bir seferlik de olabilir, perodik olarak da.. Bu örneğe bakacak olursak 30 ekim 1 kasım arası paypal hesabınızdan bu miktar çekilecek. Bu mesaj tarihinden sonra başka alış verişlerin yapılması durumunda bu miktarın değişmesi de söz konusu olabilir diyor son olarak..

Eğer bu mesaj size e-mail yolu ile geldiyse mesajdaki linklerin doğruluğundan emin olunuz, (şifrelerinizi elde etmek için hazırlanmış sahte mesajlar-phishing mail- olabilir) ayrıca browser'ın adres kısmında güvenlik doğrulaması gerekiyor (doğrulama olmazsa zaten kırmızıya dönüşür sertifika doğrulanmaz).

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

işi çözdüm. bir ilan denemesi yapmıştım ebay benden ilanın parasını istiyormuş meğer :D bilseydim yapmazdım. neyse 5 lira gitti bizim. ödemesini pay pal ile otomatik yapıyormuşuz ama daha pay pala yansımamış. onun faturasıymış

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Vaay, aştın kendini :)

:nazar:

farın tekini getiremiyorsan sende elindekini götür taktiğine geçtim :D amerikalılara far satacam :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Saat

bugün ebay dan sipariş verirken avm içerisinde bir adres verdim... kargoyu kapıya mı getirirler.. yoksa avm nin posta kutusuna mı bırakırlar.. eve gelenleri canları nereye bırakmak isterlerse bırakıyorlar..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...