İçeriğe Yönlendir

Ebay'dan Alışveriş

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Önce ürünü buldum.

Burdan bir siteden alışveriş yapıyormuş gibi alışverişi yaptım.

Ödemeyi Paypal yerine sanal kartımla yaptım.

Bana ne olduğunu anlamadığım ancak sipariş detaylarımın olduğu bir mail geldi. (bu mail de onaylamam gereken bir şey yok değil mi? )

Şimdi satıcının kargo bilgilerini girmesini mi bekleyeceğim?

Yapacağım başka bir şey var mı?

(Bu ihtiyar a bir yardım ederseniz :good1: )

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Kaç dolarlık bi ürün hangi ülkeden gelicek ? Ödemesini yaptıysanız onaylamanıza gerek yok Satıcının kargo bilgilerini girmesini bekleyin.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

rakam düşük ise yada mektup ile gelecek bir ürün ise kargo bilgisi girilmez :good1:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ürün bu.

Kargo dahil 60 TL civarında tutuyor. İngiltere den aldım. Bir nevi deneme mahiyetli bir alışveriş te sayılabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

benimde fiesta st direksiyon gümrüğe takıldı bugün kullanılmış ürün olduğu içinmiş :good1:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
benimde fiesta st direksiyon gümrüğe takıldı bugün kullanılmış ürün olduğu içinmiş :)

Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceğiz peki. Ruhuna Fatiha mı diyeceğiz. :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceğiz peki. Ruhuna Fatiha mı diyeceğiz. :)

sizin ürününüz takılmaz benimki DHL ile geldiği için takıldı büyük ihtimal ve havaleli ürün göze batıyo hemen ben geri çekmesini söyledim satıcıya.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Direksiyonun takılmaması lazımdı allah allah. Kullanılmış olsun daha kolay geçer. Belki fatura miktarı ibraz edilemediği için kalmış olabilir.

Ürün tek olduğu için ve şahsi kullanım amaçlı olduğu belli olduğu için en fazla %20 ödersiniz normalde. Fatura miktarı 75Euro (avrupa) veya 150$ (diğer) altındaki ürünlerde sorun olmaması lazım

DÜZELTME: ARKADAŞLAR AYDINLATMIŞ :)

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Direksiyonun takılmaması lazımdı allah allah. Kullanılmış olsun daha kolay geçer. Belki fatura miktarı ibraz edilemediği için kalmış olabilir.

Ürün tek olduğu için ve şahsi kullanım amaçlı olduğu belli olduğu için en fazla %10 ödersiniz normalde. Fatura miktarı 100? (avrupa) veya 200$ (diğer) altındaki ürünlerde sorun olmaması lazım

75 EURO yukarısı sorun oluyor...Son düzenleme bu yönde.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
75 EURO yukarısı sorun oluyor...Son düzenleme bu yönde.

Bende 100 ? diye biliyordum. Demek ki 75 e göre ayarlayacağız kendimizi.

Ben o zaman beklemede kalayım. Zaten başıma böyle bir olay gelse geri çektiremem de :) ingilizce de yok Allah'a emanet :) adam mesaj gönderse bile direk sizden yardım isteyeceğim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

75 euro sadece öylesine bi limit bence gümrükteki adama bağlısınız tamamen bende ingilteredeki satıcıya ürünü geri çekmesini söyledim sonuç ne olur bekliycez dispute yapmakta pek mantıklı değil birde royal mail ile deniycez.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

"Your item, posted on 10/10/11 with reference RJ634000434GB has been received at our international mail centre and is being made ready for despatch overseas. "

ne dii bu :D

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
"Your item, posted on 10/10/11 with reference RJ634000434GB has been received at our international mail centre and is being made ready for despatch overseas. "

ne dii bu :D

Malınız( :) ),10/10/11 tarihinde RJ634000434GB referans numarası ile uluslararası posta merkezimize ulaşmış ve denizaşırı gönderime hazırdır.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Teşekkür ederim.

Alah razı olsun canım adamlar hemen kargolamış :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Akşam DHL nin sitesinden gümrüğe takılan ST diresiyonum için şikayettte bulunmuştum bugün aradılar ve faturayı 1 paund kestiklerini söylediler gerçek ödeme dekontlarını istediler bende hepsini gönderdim tekrar incelenicekmiş :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)
Akşam DHL nin sitesinden gümrüğe takılan ST diresiyonum için şikayettte bulunmuştum bugün aradılar ve faturayı 1 paund kestiklerini söylediler gerçek ödeme dekontlarını istediler bende hepsini gönderdim tekrar incelenicekmiş :)

O zaman takilma sebebi o muymuş. fatura tutari ile gelen malzemenin tutarsizligindan da

kaynaklaniyor olabilir takilma.

tarihinde Ertan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
O zaman takilma sebebi o muymuş. fatura tutari ile gelen malzemenin tutarsizligindan da

kaynaklaniyor olabilir takilma.

evet gerçek fiyatı yazılmamış o yüzden dedi arayan bayan diğer bir müşteri hizmetleri temsilcisi ise ikinci el olduğu için diyo yani tamamen ordakilerin keyfine bağlı :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
evet gerçek fiyatı yazılmamış o yüzden dedi arayan bayan diğer bir müşteri hizmetleri temsilcisi ise ikinci el olduğu için diyo yani tamamen ordakilerin keyfine bağlı :p

nerde okuduğumu unuttum ancak bi yerde okumuştum. ikinci el malzemelerde sıkıntılar yaşanıyormuş. ben de elim mecbur verdim siparişi bakalım nasıl bir yol izleyecek bizim sipariş ;)

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
nerde okuduğumu unuttum ancak bi yerde okumuştum. ikinci el malzemelerde sıkıntılar yaşanıyormuş. ben de elim mecbur verdim siparişi bakalım nasıl bir yol izleyecek bizim sipariş ;)

seninki havadan geçer için rahat olsun :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

royal mail ile geliyorsa fiyatı fazla değilse sıkıntı çıkmıyor. dhl biraz sıkınıtlı. almanyadan dhl ile ama standart posta ile çıkarsa yine pek bi gümrüğe takılma olmaz kolay kolay.

ama ingilizlerin o yönünü seviyorum. kargoladım dedikten 2 gün geçmeden tr ye giriş yapıyor. ama ptt sağolsun istanbuldan izmite bazen 2 haftada zor getiriyor :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Royal ile geliyor. najliye bedeli de 11.29 paund.

havadan gleirse yii sivastan geçerken atsalar aşağı diyecem ancak buraya uğramıyor ki adamlar :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Türkiyeye gelmiş iki günde ;)

hey maşallah...

bakalım Sivas a ne zaman gelecek

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
royal mail ile geliyorsa fiyatı fazla değilse sıkıntı çıkmıyor. dhl biraz sıkınıtlı. almanyadan dhl ile ama standart posta ile çıkarsa yine pek bi gümrüğe takılma olmaz kolay kolay.

ama ingilizlerin o yönünü seviyorum. kargoladım dedikten 2 gün geçmeden tr ye giriş yapıyor. ama ptt sağolsun istanbuldan izmite bazen 2 haftada zor getiriyor :p

İyi gene 2 hafta ise. Ben Çin'den Registered Air Mail ile 2 günde İstanbul'a gelen bir ürünü 1 ay sonra Kartal'dan teslim alabilirdim. Neymiş efendim? Gümrük yoğunmuş.

Onları geçtim. MNG kargo 11.10.2011 sabahı Tuzla'dan çıkan kargoyu bugün ( 13.10.2011) saat 12 oldu hala teslime edemedi (Kartal'a) Arada 20km yok..

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...