Uğur Kamil 5 Ekim 2011 Yazar Paylaş 5 Ekim 2011 Anlık göz alabilir bunu standart haliylede yapıyordu. Aynısı bende de var, ki bizimki yüksek araç. Rahatsız olan görmedim. Mercekli aracın far seviyesinin altında oldugunda göz alıyor(o bütün mercekli araçlarda var) benim bahsettigim düz yolda baya uzagı aydınlatıyor çok hafif esneyince bu mesafe bayada uzuyor ama özellikle dikkat ediyorum yandan geçen hiç bi aracın cam seviyesine veya üstüne çıkmıyor kesilme cizgisi. Önceden merceksiz xenon oldugu için ayar seviyesini 2'de tutardım o nedenle bunun kısaları baya uzagı aydınlatıyor gibi geliyor bana Önceden uzunlarla gittigim çogu yerde artık sadece kısaları kullanıyorum Bu arada uzunları açınca uzagı aydınlatıyor ama çok parlak değil bu durum normalmi yoksa sağ farı ayarladıktan sonra birazdaha düzelirm? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2011 Paylaş 5 Ekim 2011 güle güle kullan, Servetinde eline sağlık.Servet Gezer ford gezici servis. Fordclubtr gezici servisi Yorum bağlantısı
Naci Özkan 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 hayırlı olsun uğur kardeşim... çoook hoş olmuş usta ellerin değdiği belli Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 hayırlı olsun uğur kardeşim...çoook hoş olmuş usta ellerin değdiği belli Teşekkür ederim... Buda eski merceksiz 6000K ile mercekli 4300K farın aydınlatma farkı... 6000K H4 merceksiz... 4300K Hella d2s Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 Biri mavi biri beyaz çok fark var. Renk farı ilk bakınca göze çarpan onun dışında: Eskilerde yolda belli yerlerde aşırı parlaklık oluyordu ve daha kısa mesafeyi aydınlatıyordu birde resimde belli olmuyor ama yüksek yerlerede parça parça ışık yayıyordu(sadece yolu değil gök yüzünede ışık yayıyordu) Yenisinde bütün bu sorunlar ortadan kalktı... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 Renkten öte mercekli farın aydınlatma kalitesi normal fara göre çok üstün. En önemli farkı şu. Merceksiz farda ışığın yoğun olduğu kısım arabaya daha yakın ve toplu bir bölgede sayılır. Işık yol bu şekilde düştüğünde genelde gözümüz ışığın yoğun olduğu yere bakar ve oraya alışarak diğer bölgeleri daha karanlık görürüz. Mercekli far olduğunda ise ışık homojen ve daha geniş alana dağılarak gözümüzün daha büyük bir bölgeyi daha rahat görmesini sağlar, uzun yolda gece gözü çok fazla yormaz. Yorum bağlantısı
Başar Mert 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 Ya abi gerçekten harika olmuş herkes yapmaya başladı bunu şu maliyeti olmasa bukadar bende çok istiyorum ama maalesef işte. Gerçekten arkadaşların dedği gibi çok fark var görütüde çünkü darısı başımıza güle güle kullan kardeş. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 Renkten öte mercekli farın aydınlatma kalitesi normal fara göre çok üstün. En önemli farkı şu. Merceksiz farda ışığın yoğun olduğu kısım arabaya daha yakın ve toplu bir bölgede sayılır. Işık yol bu şekilde düştüğünde genelde gözümüz ışığın yoğun olduğu yere bakar ve oraya alışarak diğer bölgeleri daha karanlık görürüz. Mercekli far olduğunda ise ışık homojen ve daha geniş alana dağılarak gözümüzün daha büyük bir bölgeyi daha rahat görmesini sağlar, uzun yolda gece gözü çok fazla yormaz. Uzun yol teski henüz yapma fırsatım olmadı. Şuana kadar gece enfazla 10 km kullandım ve çok hoşuma gitti özelliklede sokak lambasının hiç olmadıgı yollarda etkisini daha iyi anlıyorsun. Ya abi gerçekten harika olmuş herkes yapmaya başladı bunu şu maliyeti olmasa bukadar bende çok istiyorum ama maalesef işte. Gerçekten arkadaşların dedği gibi çok fark var görütüde çünkü darısı başımıza güle güle kullan kardeş. Bana toplam maliyeti 500 tl oldu, xenon olmasaydı bende ve farı kendim toplamasam 700 tl mal olucaktı. Askerden sonra bu uygulamayı yapmayı düşünüyordum ama dayanamadım gitmeden yapiyim hem zevkini biraz çıkartıgım dedim hemde ben yokken babam arabayı kullanıcagı için gece araba kullanmayı sevmiyordiye aydınlatma kalitesini birazdaha artırıyım gece araba kullanmak zorunda kaldıgında rahat etsin dedim. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 9 Ekim 2011 Yazar Paylaş 9 Ekim 2011 Sinyalı çift duylu ampül ile değiştirip park + sinyal yapıcaktım ama düşündügümden zor olunca vazgeçtim. Aşağıdaki resimde photoshopta yaptıgım gibi yapmayı düşünüyorum park lambasını(sizce nasıl olur?). Farlar açıkken özellikle gece gözüme hoş görünmedigi içinde ek olarak birde röle baglayıp kısa farları açınca parkların sönmesini saglayacagım. Uygulama için acelem yok, yılbaşına kadar karar verip uyguliycam. Amaç park lamasını aktif edip muaynede sorun yaşammak(bu şekildeki park lambasını kabul ediyorlar). Alternatif park lambası çözümlerine açıgım ama uygulaması zor olan bişey olmasın Şuanda önde park lambası yok, muayneden geçtikten sonra söktüm ledleri Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 Akşam üzeri bikaç resim çektim. Resimleri çektigim alan tamamen karanlık farları kapatsam aracı zor görürüm o derece yani [sm=icon_smile_big.gif] Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Renk farı ilk bakınca göze çarpan onun dışında:Eskilerde yolda belli yerlerde aşırı parlaklık oluyordu ve daha kısa mesafeyi aydınlatıyordu birde resimde belli olmuyor ama yüksek yerlerede parça parça ışık yayıyordu(sadece yolu değil gök yüzünede ışık yayıyordu) Yenisinde bütün bu sorunlar ortadan kalktı... evet bende monza h4-3 var ışığı dağıtıyor uzun yolda fena değil ama dediğiniz gibi belli bir yeri parlak bir yeri soluk gösteriyor ama yine de memnunum uzun yolda çok faydası oluyor gözü yormuyor ilk hedeflerimden birisi bu yaz mercek takmak arabaya eğer satmazsak. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Kapıdaki ledler çok iyimiş. Şeytanca fikirler geldi aklıma. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 Kapıdaki ledler çok iyimiş. Şeytanca fikirler geldi aklıma. Burda sokaklambası olmayan yer çok var ve bolcada yağmur yağdıgı için arabadan inerken bastıgın yeri görmek çok işe yarıyor. İlk aracın altına led yapmayı düşünüyordum sürgülü kapılarda açılınca yansın diye ama o zaman bukadar geniş alanı aydınlatmaz diye vazgeçtim. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 uğur çok basit amerikan park yapmak topu topu 20 dakka sürmez yapman Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 (düzenlendi) uğur çok basit amerikan park yapmak topu topu 20 dakka sürmez yapman Ampülleri aldım, orjinal sinyal lambasının takıltıgı parçaya ampülü oturtmaktada sorun yok ama elektirik baglantısını nasıl yapıcagımı çözemedim bende vaz geçtim. Forumda yapan biri vardı konuda vardı hatırladıgım kadarıyla ama bulamadım o konuyu... 12 Ekim 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 Kapıdaki ledler çok iyimiş. Şeytanca fikirler geldi aklıma. Seninde aklına Şeytan girdi ise vay bizim halimize Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 Bu arada mercekleri taktıktan sonra diğer araçların farları daha çok dikkatimi çekmeye başladı, onların farlarıda benim gibi kimseyi rahatsız etmesin istiyorum Kolay kolay hiç bi far gözümü almaz ama özellikle merceksiz fara xenon takanlara birazda fazla rahatsız ediyorsa gıcıklıgına selektör yapıyorum Üşengeçligimden sağ farı hala ayarlamadım, yolun sağ tarafını biraz fazla aydınlatıyor ve duvardaki çizgiye bakınca gözüme batıyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 Ampülleri aldım, orjinal sinyal lambasının takıltıgı parçaya ampülü oturtmaktada sorun yok ama elektirik baglantısını nasıl yapıcagımı çözemedim bende vaz geçtim. Forumda yapan biri vardı konuda vardı hatırladıgım kadarıyla ama bulamadım o konuyu... o konu bana ait uğur ama bende bulamadım silmişler herhalde fotoları bulamadım bulunca yuklerim Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Oen-Sinyal...Ya-t217510.html buldum sonunda Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Oen-Sinyal...Ya-t217510.htmlbuldum sonunda Teşekkür ederim, ampülün takıldıgı duyu içine nasıl yerleştirdiniz? ben denedimgirmiyordu Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 icini tornada büyüttüm :lol2: yoksa girmiyo Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 icini tornada büyüttüm :lol2: yoksa girmiyo o zaman 2 tane o parçadan bulmam lazım orjinallere zarar vermem... Tek satılıyorlarmı acaba? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 satiliyor çift olarak bana sabri abi göndermişti basit uygulama elektrikçilere gitmeye gerek yok biraz el becerisi yeter Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Yazar Paylaş 12 Ekim 2011 satiliyor çift olarak bana sabri abi göndermişti basit uygulama elektrikçilere gitmeye gerek yok biraz el becerisi yeter Teşekkürler ben bi sabri abi ile iletişime geçiyim :lol2: Yorum bağlantısı
Recommended Posts