İçeriğe Yönlendir

Connect'e Hella Bi-Xenon Uygulama

Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

Parçaların hepsi elime ulaştıgı için konuyu açıyım dedim :D

Uzun zamandır aklımda olan bi uygulamaydı ama maliyetleri yüzünden erteliyordum pekte önemsemiyordum açıkcası. Servet abinin kangosunu kullandıktan sonra niyeti bozmuştum(servet abiye belli etmedim) ama yine maliyeti bahane edip erteliyordum askerden gelince yaparım diye, bu forumdaki ve cevremdeki arkadaşların merceksiz fara xenon takılmasına karşı çıkmasına daha fazla dayanamadım ve maliyeti ne olursa olsun yapıcam dedim en sonunda. Askerden gelenekadar artık tek kuruş masraf yapmam ama aracıma İsteyen istedigi kadar gaza getirsin :unsure2:

Sağ farı servisten ücretsiz buldum, sol farıda Sabri Güngör ücretsiz gönderdi(tekrar teşekkür ederim Sabri abi) Hella Bi-xenon'leride İlker kemal beyden aldım far tasına montaj edip gönderdi. Vaktim ve evde yeterli alan olmadıgı için riske girmedim kendim yapmak için.

Bende olan sağ farı geçen gün açtım Sabri abinin gönderdigi farıda bu akşam açıcam ve mercekleri yerine yerleştirip kapatıcam. Bi aksilik çıkmazsa Cumartesi günü farı montaj yaptırmış olurum araç üzerine.

İlker bey mercek uygulamasında çektigi 3 resmi gönderince eklerim onun dışında kendi yaptıgım işlemleri ayrıntılı çekip eklerim...

10767.jpg

10791.jpg

10801.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
(düzenlendi)

böyle halı üstüne koymasaydınız kenardaki lanet silikonlar halıya yapıştımı çıkmak bilmiyor yolunuz aydın olsun diyelim :unsure2:

farı açmışken far karartmada yapabilirsiniz servise gelmişti öyle bi connect gayet güzel duruyo.

tarihinde Ahmet Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Yap.. güzel olacak.. Servet yakında geliyor, gelince test eder :D

Bilgim var Servet abinin burda oldugu süre içinde araca montaj ettirmeyi düşünüyorum zaten(bi aksilik çıkmazsa) Servet abi canlı canlı test edip eksiklerini ve çözüm yöntemlerini öğrenirim diye. :unsure2:

böyle halı üstüne koymasaydınız kenardaki lanet silikonlar halıya yapıştımı çıkmak bilmiyor yolunuz aydın olsun diyelim :D

farı açmışken far karartmada yapabilirsiniz servise gelmişti öyle bi connect gayet güzel duruyo.

Üzerindeki silikonu güzelce temizledim, camda görünen siyahlıklar çıkmayan kısımlar çok uğraşsam belki çıkardı ama gerek yok. Uyarı için teşekkür ederim.

H4 farların %90'ında far karartmayı sevmiyorum, Siyah veya koyu renk olsa aracım o zaman yapardım.

kolay gelsin eminim güzel olacaktır... :good1:

Teşekkür ederim, yapabilirsem güzel olacak evet :)

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Şimdiden güle güle kullanın. İşin içinde İlker Kemal varsa eminim çok güzel olur. :)

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

connect e mercek far uygulaması artıyor desenize bende önümüzdeki yaz inşallah mercek far yaptıracağım buradan forumdan abilerim bana yardım eder inşallah

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Şimdiden güle güle kullanın. İşin içinde İlker Kemal varsa eminim çok güzel olur. :wub:

İsmini çok duyuyordum yaptırmaya karar verincede direk kendisi ile görüştüm. Az önce kargodan aldım mercekleri ince ayrıntısını incelemedim vaktim yoktu ama genel olarak güzel görünüyordu...

benim aracım gümüş gri koyu arabadan daha çok yakışıyo bence :)

Çoğu araçta siyah farı seviyorum ama connect'te hoşuma gitmiyor(far yapısından dolayı) Bu seferlik böyle olsun birdaki aracımda onuda hallederiz :)

connect e mercek far uygulaması artıyor desenize bende önümüzdeki yaz inşallah mercek far yaptıracağım buradan forumdan abilerim bana yardım eder inşallah

Türkiye genelinde sayıları artıyor ama Rize'de tek :p Daha önce yaptıran vardı sonra sattı aracı orjinale dönüp.

Çok güzel bir sonuç çıkacağından eminim,size kolaylıklar dilerim...

Teşekkür ederim sonucu merakla bekliyorum.

Mercekleri eve bıraktım acele ile 1-2 resim çektim, akşam ayrıntılı resimleri eklerim.

5316.jpg

5350.jpg

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Aklıma takılan bi konu var bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Farların 2'side farklı araçtan çıkma atıyorum bi farın yükseklik ayarı 0'dayken kullanılıyordu diğeri 3. Ben mercekleri buna montaj yapıp farı kapattıktan sonra farları ayarlamakta sorun yaşarmıyım? Bi far yüksek bi far aşagıda olmasın sonra :)

Yada şöyle soriyim farın içindeki yükseklik ayarını yapan motora elektirik verip ikisinide 0 veya 3'e alma imkanım varmı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güzel olacak. Emeklere ve cebe sağlık.

Merceğin etrafı siyah o yüzden reflektör bizim araçta olduğu gibi karşıdan bakınca sanki boyanmış gibi duracak.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Uğur yarın sabah yola çıkıyorum. Ben gelmeden mercekleri reflektöre sabitleme....

Tamam Servet abi, far tasının sabitlendigi ayaklardan biri kırık onu tamir edicem zaten.

Öyle bir sorun olmaz, yükseklik ayar motorları'nın hangi seviyede olacağına motor değil, içerideki seviye düğmesi karar verir, siz ne durumda takarsanız takın araçtaki seviye düğmesi hangi konumdaysa iki far da o konuma gelecektir.

Montaj işi bittiğinde seviye düğmesini "0" konumuna alıp farların üzerinden ilk far ayarınızı yapacaksınız, bundan sonra aracın yüküne göre iş düğmeden yapacağınız ayara kalacak.

Yükseklik motorlarına direk olarak 12V verirseniz bir çift de motor sipariş etmeniz gerekecektir, lakin o motorlar yaklaşık 3V civarında bir gerilim ile iş yapmaktadır. Bunu yapmayın.

Teşekkür ederim Mustafa abi ençok kafama takılan durumdu...

Bi-xenon forumda son zamanların modası oldu :)

:)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Güzel olacak. Emeklere ve cebe sağlık.

Merceğin etrafı siyah o yüzden reflektör bizim araçta olduğu gibi karşıdan bakınca sanki boyanmış gibi duracak.

Aynen öyle oluyor Hüseyin abi ama buda farklı bi hava katıyor bence, bakış açısına göre renk değiştiriyor :)

Bunlarda akşam üzeri çektigim resimler. Solfarıda açtım geriye kalan sadece farı toplamak...

13495.jpg

13467.jpg

13512.jpg

13529.jpg

5 Led'li park lambasıyla bi test ediyim dedim ve sonuç...

13537.jpg

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

elektrik tesisatını hazırla istersen servet abi gelene kadar ... H4 olduğu için benim yaptığımı yapma... Kolaya kaçıp hazır h4-3 kitlerin tesisatını kullanma. Selektördeki bütün zevk bitiyor o zaman. 40A lik bir röle ile direk aküden al elektriğini. Arayada Servet abi kullanman gereken doğru diyotunu ayarlasın sonra keyfini sür :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
elektrik tesisatını hazırla istersen servet abi gelene kadar ... H4 olduğu için benim yaptığımı yapma... Kolaya kaçıp hazır h4-3 kitlerin tesisatını kullanma. Selektördeki bütün zevk bitiyor o zaman. 40A lik bir röle ile direk aküden al elektriğini. Arayada Servet abi kullanman gereken doğru diyotunu ayarlasın sonra keyfini sür :)

Konu hakkında hiç bilgim yok, forumda okumuştum yazdıgını ama yapılan işlemden bişey anlamadım(bikaç resim olsa anlardım) :) Servet abi gelsin vakti varsa birlikte yaparız yada tarif eder ben daha sonra kendim yaparım yada giderim elektirikciye yaptırırım...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Sen hiç karıştırma şanslısın Servet abi'n var. :p

Emir büyük yerden geldi zaten. Ben gelenekadar farı toplama dedi Servet abi artık bekliycez mecbur :D

Yarın fartasının montaj edildigi kırık ayagı yapabilirsem çok güzel olacak. Tamiri biraz zor bi parça eğer esnek yapamazsam farın yükseklik ayarı çalışmiycak sanırım.

Çalışsa güzel olur ama çalışmasada çok sorun olmaz çünkü aracın arkasına aşırı yük koyup uzun yol hiç yapmadım...

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Ayak önceden mi kırıktı. Yoksa senmi yapmıştın.

Sabri abi'nin gönderdigi sol farınki kırıktı, gelince fark ettim bende kırık oldugundan haberim yoktu bilseydim belki İlker bey bi çözüm bulurdu.

3 Tane sabitleme ayagı var, 2'sinin tamiri kolay ama kırık olan en zoru fartasına sabitlenen kısmı hareketli hem hareketli olacak hemde merceginagırlıgını taşıtcak.

Aklıma bi yöntem geldi onun için yarın parça bakıcam bulursam sorun çözülmüş olucak büyük ihtimal. Servet abi bu iş görmez derse yada bi süre idare ederse yeni bi far bulana kadar bununla idare ederim.

Birde mercek baya ağır, bende genelde bozuk yolda kullanıyorum far tasını tutan ayaklar kırılmazmı araba esnedikçe ?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Hayırlısı olsun Şimdiden Uğurcum güle güle kullan sende .

Teşekkür ederim Can, nasıl bi aydınlatma elde edicem çok merak ediyorum...

Güzel olmuş Connette de yakışır...

Teşekkür ederim, abim ve babam görüntüsünü beğendi. Tahmin ettigim gibi birde aydınlatma elde edebilirsem çok güzel olacak...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...