İçeriğe Yönlendir

Honda Civic 2007 1.6 Elegance Hakkında Bilgi

Mehmet Sevgin

Recommended Posts

Okyay Pay
Ben oralarda yaşasam 0lt/100km yapardım :rolleyes:

sen buralarda dizel arabayla 10 lt nin altına düşememiştin hatırlarsan :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Birde sol ayak unutulmalı :rolleyes:

alışma evresinde evet. daha sonra pratik yapılırsa Sol ayak da kullanılıyor :p ama biz sol ayak freni gerektirecek performansta ne arabaya sahibinz ne de sürüş stiline :good1:

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
alışma evresinde evet. daha sonra pratik yapılırsa Sol ayak da kullanılıyor :p ama biz sol ayak freni gerektirecek performansta ne arabaya sahibinz ne de sürüş stiline :good1:

Öyle deme ya , sol ayak freni şart bence. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ali Eren
aynen öyle yapmayı düşünüyordum.sıkıntı derken nasıl bir sıkıntı ?

Engelli araçların kullanımı ile ilgili iki farklı durum vardır. H sınıfı ehliyeti olan engelliler araçlarını sadece kendileri kullanbilirler. Ehliyet alamayacak derecede engelli olanların (görme, felç vb.) adına alınmış olan araçları ise 3.dereceye kadar akrabaları ya da noterce belirlenmiş olan şoförü kullanabilir.Bunun dışında kullanımlar tespit edildiğinde araç trafikten men edilir.

Yani benim annemin adına aldığım arabayı annemin 3.dereceye kadar akrabaları dışıonda kimse kullanamaz.

Sizin almayı düşündüğünüz aracın devrini almadan kullanmanız, araç sizin 3.dereceye kadar akrabası olmadığınız birinin üstüne olduğu için büyük bir risk (herhangi bir tarfik denetlemesi veya Allah göstermesin ufak bir kaza durumunda falan aracınız trafikten men edilir)

Ama arabasını alacak olduğunuz kişi sizi noter nezninde şoför tayin edebilirse sıkıntı olmaz ama işin bu kısmında prosedür tam olarak nedir bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Sol ayak frenide ne oluyor ki ilk otomatik kullandığım e220 merso idi Konya'dan Ankara'ya gidiyordum patronum yanımda idi yola çıktığımızda sordu hiç otomatik kullandın mı diye hayır dedim,başladı anlatmaya sol ayağını kulanmayacan, yolda sıkışırsan D'den 2'ye çek devam et o kadar demişti.Bende yolda tırı sollarken birden karşıdan otobüscü amcanın geldiğini görünce bende 2'e çekmek istedim tabii sol ayak pedal aradı ama yanlış pedalı buldu araba yolun ortasına kapanmıştı abs de bayağı iyiymiş tabii o anki şakınlığımı anlatamam, patronum bir yanda kaşıdan otobüs geliyor tırı yarılamış bir halde yolun ortasında kalı verdim otobüscü amca anladı bir yanlışlık olduğunu iyice yavaşladı bende oradan sıyırdım ondan sonra alışana kadar araçta bağdaş kurup oturmuştum.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Civic i çok test ettik. Hem fazla yakıyor hemde yaktığı gibi gitmiyor :D üyelerimizden Onur Avcı sırf aşırı yakıttan satmıştır. Yakıt sizin için problem değil ise sıkıntı yok alınabilinir tatmin eder sizi lakin ben yanına bile yaklaşmazdım

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ablam şehir içi 9,0 litreyle kullanıyor genel olarak memnun... bende fiyatlarını merak ediyordum iyi oldu bu başlık ...

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Bu forumda da en nefret ettigim şey bu

İnsanlar sürekli birşeyleri kendi beyinlerinde birseyler ile kıyaslıyor ama ne ile kiyasladigini söylemiyor diğer insanlara yanlış bilgi veriyor

Çok yakıyor az yakıyor az ses alıyor çok ses alıyor

Yahu ya gercek sayısal veri verin yada ne ile nasıl kiyasladiginizi insanlara anlatın

Mesela insanlara yol göstermek istiyorsani sunu söyleyin:

Ben aynı şartlarda otomatik Focus da kullandım Civic de, Civic 1lt daha fazla tüketti

(Örnekler tamamen hayali)

Onun dısında 100km 200km kullanarak bir aracın emsalleri icinde çok yaktığını az gittiğini kıyaslamak anlamsız zaten bir araca alışmak daha uzun sürer

Ayrıca bu sözlerimi kimse şahsi algılamasın ben genel konuşuyorum sırf bu konu da değil diğer tüm karşılaştırma veya öneri konularında böyle oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevgin
Engelli araçların kullanımı ile ilgili iki farklı durum vardır. H sınıfı ehliyeti olan engelliler araçlarını sadece kendileri kullanbilirler. Ehliyet alamayacak derecede engelli olanların (görme, felç vb.) adına alınmış olan araçları ise 3.dereceye kadar akrabaları ya da noterce belirlenmiş olan şoförü kullanabilir.Bunun dışında kullanımlar tespit edildiğinde araç trafikten men edilir.

Yani benim annemin adına aldığım arabayı annemin 3.dereceye kadar akrabaları dışıonda kimse kullanamaz.

Sizin almayı düşündüğünüz aracın devrini almadan kullanmanız, araç sizin 3.dereceye kadar akrabası olmadığınız birinin üstüne olduğu için büyük bir risk (herhangi bir tarfik denetlemesi veya Allah göstermesin ufak bir kaza durumunda falan aracınız trafikten men edilir)

Ama arabasını alacak olduğunuz kişi sizi noter nezninde şoför tayin edebilirse sıkıntı olmaz ama işin bu kısmında prosedür tam olarak nedir bilmiyorum.

aralık ayına kadar olan süreyi noter huzurunda şoför tayin edilmiş olarak geçireceğim demektir :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevgin
Civic i çok test ettik. Hem fazla yakıyor hemde yaktığı gibi gitmiyor :D üyelerimizden Onur Avcı sırf aşırı yakıttan satmıştır. Yakıt sizin için problem değil ise sıkıntı yok alınabilinir tatmin eder sizi lakin ben yanına bile yaklaşmazdım

Yakıt elbetteki ülkemin her araç sahibi için sorun olmuştur.Ama yinede benzinli otomatik araç seçenekleri arasında Civic çok mantıklı bir araç.Şuna da iyi bir şekilde inandım artık.Otomatik araç kullanmak bambaşka olay.Sanırım bunu becerebilmek te önemli.Örneğin benim acemilik çektiğim yıllarda manuel vitesli aracımın debriyajının canına okumakla birlikte yakıt tüketimim oldukça yükseklerdeydi.

hayırlı olsun diyelim mi o zaman?

Diyelim mi öğretmenim ? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevgin

Yorum için teşekkür ederim.Bardağın dolu tarafından bakaraktan yorumunuzu civic için olumlu buluyorum.:)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Kanka biz 100 günde 10.000 km yapıyoruz doğaldır Yakıtımız Harbi trafikte araba kullanıyoruz ;)

Benim yolum hele kıyas kabul etmez ;) mondeo ile 18lt/100km gördüm evden işe - işten eve giderken 15 gün sonra gittim dizel araba aldım :D

Düşük vergili atmosferik benzinli araç benim için artık tarihin kara sayfalarında yerini bulmuştur,

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

İstanbul içi pek sayılmayan ( zekeryaköy- şişli arası) yakıt tüketimi

Arkadaşımın arabasıdır 3 yıldır kendisindedir.

2541.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevgin

Merhabalar.Aracı bugün akşam saatlerinde almış bulunmaktayım.Konu hakkında bilgisini paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Araç için biraz detay olarak:

Honda civic 2007 model 1.6 Elegance.

13000 küsür Km de.Hata boya yok. Sıfır ayarında :flowers:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin inşallah

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevgin

Allah razı olsun.Cümlemize Amin diyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Eren
Merhabalar.Aracı bugün akşam saatlerinde almış bulunmaktayım.Konu hakkında bilgisini paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Mehmet Bey aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Ne yaptınız noter iznini? Siz rahatlıklla kullanabileceksiniz değil mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...