İçeriğe Yönlendir

EGM'den Uyarı,Sakın Aracınızdan İnmeyin!


Misafir

Recommended Posts

Biraz önce mail olarak geldi.dikkatimi çekti paylaşmak istedim.Emniyet Genel Müdürlüğünden yayınlanmış sanırım.

Bölgesel bir yolda akşam üzeri eve dönerken, battaniyeye sarılmış bir çocuğun, bir araba koltuğunda yol kenarında terkedildiğini gördüm. Nedenini bile sorgulayamadım, neden de pek önemli değildi zaten, kafam da karma karışık olmasına rağmen duraklamadan yola devam ettim. Yerime ulaştıktan sonra, telefonla bilgi verdiğim polis karakolunca konunun derhal inceleneceği söylendi. Olay yerine gitmeden önce bana verdikleri uyarı çok ilginç.... "Yasadığımız devirde, bilmemiz lüzumlu şeyler çok önemli ...Çeteler ve gangsterler bir araba sürücüsünün (özellikle bayanlar) arabasını durdurup ve ıssız kimsesiz yerde de olsa arabasından inerek yardım sağlayacak taktikler bulmakta çok ustalar. "Yerel polisin raporuna göre bazı gangsterlerin tercihen kullandıkları yöntem de, bir araba koltuğuna yapay bir bebeği oturtmak ve ıssız yol kenarına terk etmek... ve - kuskusuz - bir bayanın "terkedilmiş" bebeği görmeden yola devam edemeyeceği umuduyla". "Ya bir orman kenarı, ya da otları uzamış çimenliklerden geçen yollara bırakıyorlar. Arabasından inen sürücü - kazara bir bayan - ormana sürüklenir, dövülür, cinsel tecavüze uğrar, acımaksızın da ölüme terk edilir. Bu şanssız, bir erkekse yiyeceği dayağı tasavvur edemezsiniz, üstünde kıymetli ne varsa hepsi alınır, o da yine ölümle ödüllendirilir (!) Hiçbir hal ve sebeple asla durmayın!!! Hemen 155 (polis numarası) telefon edin. VE,"NE GÖRDÜ

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Yazı direk kopyala-yapıştırsa, Emniyet Müdürlüğü bu ağızla yazmaz. İçeriği mantıklı da kaynağı yanlış gibi. Her daim dikkatli, tedbirli olmakta fayda var.

Sağol Çağlar :i-ih:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

"...Canilere yem olursunuz..." kısmı da bende aynı hissi uyandırmıştı. Yabancı bir kaynağın çevirisi gibi.

Her neyse mühim değil de. Bizim için de geçerli sayılır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
:i-ih: Bizde genelde arkadan çarpıp öyle indirirler, sonra da ya aracı çalarlar ya da seni. :D
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

'155 polis' tandık geldi. :)

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Araba Hırsızlığına bir örnek vermek istiyorum,

Otopark'ta aracın arka tamponuna bir halat bağlanır, diğer ucu ise otoparklarda yerde duran demirlere bağlanır.

Arabaya binen ve az birşey hareket eden sürünün tamponu kopar ve aşırı bir ses çıkar, sesi duyan ve aracın arka tarafına ne olduğuna bakmaya giden sürücü için iş bitmiştir artık. Çalışır durumda ve anahtarı üzerinde olan aracın şöför koltuğuna oturan hırsız aracı alır ve gier.

Bu durumda kasko dahi ücret ödememektedir.

Özetle her ne şekilde olursa olsun aracı çalışır vaziyette ve anahtar üzerinde terk etmeyin ve araçtan inmeyin. Arkadanızdan birisi çarpsa dahi anahtarı yanınıza alın ve aracı stop edin.

Allah hepimize iyilerle karşılaşmayı nasip etsin. Memleket iyice yoldan çıktı...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Etraf çakal doluuu, akbilimi değiştirmeye gittiğim yerde bile, akbilin içindeki 8 TL ye sulandılar...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
EMG ile ilgisi olmayabilir haklısınız ama hepimizin dikkat etmesi gereken bir konu.

Kesinlikle +1

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Polisin bu çivisi çıkmşları "yakalaması" lazım. Dikkat edin ile olmaz, edelim ama bu işin polis ayağı, gizli polisi de olmalı. Akbil'e sulanan adam bir kişiye sulanmıyor herhalde. Sivil polise denk gelmeli ve çizilmeli. Yoksa yapanlar çoğalır.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

cama yumurata atma hikayesini daha öncedende duymuşdum.uyanık olmak lazım kötü niyetli kişiler sürekli takdik değiştiriyor..

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
+1 :)

Bunun EGM ile ilgisi yok.

Ancaak, yumurta olayı yaşandı. Böyle bir durumda, kesinlikle silecekler çalıştırılmamalı. Derhal oradan uzaklaşılmalı. Güvenli bir yere gelindiğinde camlar dışarıdan temizlenmeli.

Ve tabi polise haber verilmeli.

Pis polisler, işleri güçleri yatmak zaten. Ne işe yarıyorlar ki...

Genelleme yaparsak istanbuldaki polisler özellikle yeni göeve başlamış arkadaşları gözlemlediğimde , içlerindeki egolara dayanarak hareket ediyor . Çoğu vatandaşa yardım etmek yerine , başından savıyor . Tanıdığım emniyet müdürleriyle konuştuğumda onlarda bu durumdan şikayetçi .

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Arkadaşımın camına otobanda ki köprü üstünden taş atarak öncamı kırdılar arkadaşım duruma uyanıp hemen durmamış. Dolayısıyla yırtmış. Buda kullanılan bir yöntem. Dikkat etmek lazım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Levent Güdü

Yolda yardım bekleyenler ve hırsızlık konusunda insanların aydınlatılması gerçekten çok önemli.. Bu yaz tatilde kaldığımız otele ilerlerken ışıklı tabela altında titreyen bi orta yaşda adam gördüm.. İlk etapda sara hastası olduğunu düşünmüştüm... Vicdanım el vermeyip döndüğümde aracı 10 mt geriye çektim cüzdanımı ruhsatımı arabadakilere verdim ve içeriden kilitlemelerini söyledim ters bir durum olursa arabayı çalıştırıp gitmeleri konusunda anlaştıktan sonra ben araçdan indim... 112 arayarak verdiği talimatları yerine getirdikten sonra ambulansın gelmesini bekledik...

Hep TV de çıkan ve internette okuduğum bu haberler yüzünden fazlasıyla tedirgin bir halde yardımda bulundum... İnşşallah bu iyilik yapma derdimden dolayı başıma iş gelmez....

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Gerçekten güzel bir paylaşım olmuş.Benim için çok bilgilendirici oldu.Teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Gerçekten ihtiyaç sahiplerini bu haberler yüzünden belkide görmezden geliyoruz.Ayrıca polisi arayıp şurada şu var diye anlatmakta deveyi hendekten atlatmaktan daha zor...Ben bir defa 155 aradım da bir daha tövbe ettim.Allah aratmaya mecbur bırakmasın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Levent Güdü

112 için aynı durum söz konusu değildi.. Ambulans gelene kadar bana teknik destek verdiler hastanın yatış pozisyonundan, hastayla nasıl iletişim kurmam gerektiğine kadar... ambulans tam 30 dk gelmesi dışında 112 güzel hizmet veriyor... Kızılay eğitimcisinden aldığım bilgiye göre Ankarda bu oran yaklaşık olarak 7dk civarında sabit tutulmaya çalışılıyor..

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Sizi tebrik ediyorum. Risk almış olsanızda üzerinize düşen yardımı yapmaktan çekinmemiş olmanız için teşekkürler

Ben de zaman zaman otostop çeken ya da yardıma ihtiyacı olan kişiler için çaba harcadım. Hatta hala eşimle bu konuda tartıştığımız da oluyor. Bu nedenle sonucu kötü olmasa bile zarar da gördüm. Yanında gerçekten ihtiyaç duyan 2-3 farklı kişiye yardım etme şansım oldu ki, ailem hariç risk almama değer.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güdü

Bende yardımcı olmaya çalışsamda otostop konusunda da çeşitli sıkıntılar var.. Otostopcunun sizi gasp etmesi hepimizin aklına gelebilecek bir ihtimaldir. Bir şöyle olay var yakın arkadaşımın babası yağmurlu havada otostopcuyu almak için son anda fark ettiğinden manevra yapınca aracın kıç kısmı kayıyor hafifce otostopcuya dokunuyor. Adamı hastaneyede götürüyor, hastanede ayakta tedavi yapılıp taburcu ediliyor. Otostopcu bunlarla yetinmeyip mahkemede dava da açıyor ve davayı da kazanır.. Arkadaşımın babası para cezası ve hapis cezası alıyor. İyi halden dolayı hapis yatmasada basit bir olayın nerelere geldiği ortada..

Yani aracımıza aldığımız otostopcu için herzaman sorumlu bizleriz...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Kesinlikle katılıyorum. Ancak, 2 örnek vermem belki daha anlamlı olur.

Adana'da Kimsesizler Yurdun'dan 18 yaşını geçtiği için sözde iş bulunduğu bilgisi ile Trakya'da bir yere gelen ve Adana'ya dönmeye çalışan bir genç biliyorum. Çamlıca gişelerinden aldığım gençle uyandığı Bolu Dağ'ı dinlenme tesislerinden sonra konuşarak öğrendiklerim anlatılabilir gibi değildi. Erkek olmasına rağmen yüzleşmek zorunda kaldığı gerçekleri yazabilme şansım yok. Kamyonculardan çok korkuyordu! Tek isteği onu götürebildiğim yere kadar götürmemdi. Dinleme tesisinde açlıktan bahsetmediği gibi "Ben kenarda beklerim." diyerek tehlike yaratmama çabası da dikkat çekiciydi. Aç birinin yemek yemesini sanırım ilk ve son kez görmüş oldum. Ankara yakınlarında kendisini korkularından dolayı şehir dışında olmak şartıyla Adana yolu kavşağında bırakmamı istedi. Parklarda yatmayı da tehlikeli bulduğu için tarlada yatmak istiyordu. İşsiz olduğum da bir dönem olduğum için desteğim sınırlı kaldı. Adana'ya en azından tok olarak ulaşmasını sağlayabildim. Otobüs biletine verdiğim paraya üzülmüştü.

Deprem sonrası orta yaşın üstünde 2 kız çocukla evsiz ve işsiz kalan bir aile hakkında da bilgi verebilirim. Baba günlük yevmiye işleri ile önce bir inşaat köşesinde, sonra konteyner de uzun süre ailesine sahip çıkmaya çalıştı. En son onları ziyaretimde 2 kızları olmasa intahar etmenin kurtuluş olacağını düşünüyorlardı. Bir dönem çevremdeki iyilik severlerle çözüm üretme şansımız oldu. Sonrasında zaten şef garson mesleğini kanıtlama şansı buldu.

Her ikisini de yağmurda otostop çektikleri için tanıdım. Tam benzer olmasa da yoğun kar yağışında abimin Konya - Akseki yolunda yolda kalmasına çözümde bir iyilik sever sayesinde olmuştu. Belki de yapılanların geri dönüşü oluyor da olabilir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...