İçeriğe Yönlendir

Mondeo Tdci Ghia Mı? Superb Tdi Elegance Mı?

Halis Parlak

Recommended Posts

Halis Parlak
abi lüks passat denebilir adı üstünde zaten SuperB passat B diye geçiyordu kodda sanırım. passat B5.5 un uzun şasesi denebilir long passat :) hele highline versiyon olursa ben mondeo tanımam yanında. 1.9tdi ise 1.6sr motordan sonraki ikinci efsane :p

Superb donanım versiyonları comfort ve elegance var.Highline yok bilgin olsun.

Ben ikisini de alacak olsam düz vites alırdım.İkisi de tank gibi maşallah. :D Superb sınıfı için D+ diyorlar.Tamamen boyutlarından olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
Superb sınıfı için D+ diyorlar.Tamamen boyutlarından olsa gerek.

E60 5 ile aynı uzunluk ve elegance'ın donanımının "çakılı" olmasından kaynaklanan bir durum. :D

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

doğru elegance diyorlar ama passat highline ile içi aynı :p

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
(düzenlendi)

Arka kapısı daha büyük ilginç.Bu elegance modeli galiba.

image_30.jpg1..jpg

tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bir donanım paketinde miydi yoksa ayrı opsiyon muyud tam hatırlamıyorum ama ön yolcu bel kısmı ortadan yatıp sağ arka koltuktaki kişi ayakalrını uzatsın diye bir şekil oluyordu vs. :p araç makam aracı zaten

hatta şurda da anlatılıyor

http://www.oguslargroup.com/skoda/modeller...tID=1&ID=13

Footboard ön yolcu koltuğunun sırtlık kısmı katlandığı zaman sağ arka koltukta oturan yolcu için ayak desteği haline gelir. Böylece yolcu bacaklarını uzatıp rahatça oturabilir.
Yorum bağlantısı
Halis Parlak
Ön yolcu koltuğunun içi de açılır arkadaki yolcu ayağını uzatsın diye.

Bunu yıllar önce görmüştüm televizyonda ama hangi araç olduğunu hatırlamıyordum.Özelliklere ve donanıma bakılırsa bu araç çakma passat :p

Passat 2005 ten sonra kullanmadığı motoru bu araca koymuş anlaşılan 1.9 tdi 130 hp lik olanı.Bu motor common rail değildi bildiğim kadarıyla.Genişlikle ilgili alıntı yaptım

"Uzaktan bakıldığında dikkatli olanların bile Passat'la karıştırabileceği Superb, genel hatları, alt yapısı ve hatta tekniği Passat'la ortak olmasına karşın bambaşka bir otomobil. Burun yapısında saldırganlıkla estetiği birleştiren ızgarası ve iri farlarıyla özgünleştirilen otomobilin arkasında da Skoda'yla özdeşleşen stop lambaları fark ediliyor. Profilse tasarımcısını bile yanıltabilecek kadar Passat'a benziyor. 4803 mm'lik boyu Passat'tan 100 mm daha uzun olan Superb'in 2805 mm'lik aks mesafesi de Passat'tan 100 mm daha fazla. Ancak bu farklılıklar Superb'in Passat'la akrabalığı konusunda şüphe yaratmasın. Çünkü Superb'in platformu, Çin'de üretilen Passat'tan alındı. Bu da otomobilin B sütununa kadar Passat'la aynı boyutları, sütundan itibarense 100 mm daha fazla diz mesafesi sunduğu anlamı taşıyor. Zaten dikkatli gözler dışardan baktıklarında arka kapının uzun yapısını kolayca fark edebilir. İri farlarının önünde şık far yıkayıcıları bulunan otomobilin yan aynalarının altında da özel aydınlatmalar yer alıyor. Superb'in elit olduğunu her detayıyla belli eden iç mekanı, kaliteden hiç ödün verilmeden oluşturulmuş. Kullanılan plastik ve halı kalitesi, son derece yüksek. Sadece direksiyonun göbeğindeki plastik, otomobilin genelindeki kaliteye göre biraz sırıtıyor. Genel hatları VW çizgisinde olan kokpitte VW modellerinde kullanılan kumandalar görev yapıyor. Silecek kolunun uçundan modları değiştirilen yol bilgisayarının ekranını da içeren gösterge tablosuysa Skoda geleneklerini yansıtır bir çizgiye sahip olmakla birlikte göstergelerin yerleşimi VW modellerinden farksız. Boyutların prestijli orta sınıf araçların üstünde olması özellikle arka koltukta oturanlara limuzinleri andıran olağanüstü geniş oturma alanı ve diz mesafesi sağlıyor. Arka koltukların 757 mm'lik diz mesafesi, Superb'e gerçek bir makam otomobili konforu kazandırıyor. Superb'in bütün koltukları ısıtılabiliyor."

Yorum bağlantısı
Tufan Bitir
51593373ba2.jpg

skoda_superb_1_9tdi_elegance_20911170_1_F.jpg

Mondeo 2.0 TDCİ Ghia 130 HP 330 Tork

Superb 1.9 TDİ Elegance 130 HP 310 Tork

Mondeo'yu incelerken nette gördüm superb i.Merak ettim nedir ne değildir sorayım dedim?İkinci ellerinde mondeo bence daha iyi bir araç olmasına rağmen daha zayıf kalıyor.

Superb'in arka tarafı yayla gibiymiş yeni okudum :p

Sizin görüşünüz nedir?

Bence bir Volkswagen ürünü olan Süper B yi tartışmaya bile gerek yok. Focus ve Octavia yı kıyaslasak bile farkı görebiliriz. Bunun aynısını üst segment için de düşünebiliriz. Yani Süper B kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Oğuz Künyeli

Geçen sene babam için ikisi arasında kaldık superb aldık yeni kasa mondeoyla bile kıyaslamam :D

Bu hafta sonu İstanbula gittik geldik klima açık 180 le 6 litre yaktı git gel.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Tufan Bey'e göre octavia da focustan iyi bir araç.

Yeni bir tartışma başladı o zaman :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

octavia fullü segmentinin yarım boy üzerinde ama baz donanım eski skoda mantığı ile üretilmiş bir araba :police: bir ara octavia yı passat segmenti diye satıyorlardı :lol:

Su an satilan Octavia eski kasa Focus'tan iyi denebilir rahatlikla. Yeni kasa Focus ile kapisamaz.

abi yeni kasa focustan geride kalan yönü ne? hacim desem octavia motor teknolojisi desen focus ecoboost ortada :rolleyes: donanım desen octavia ile arasındaki fark focusun otomatik parkı ve aktif şehir içi güvenliği. onlarda bize yaramaz :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel
(düzenlendi)

Arkadaşlar bu iki araç arasında şahsi kararım kesinlikle SuperB yönünde olurdu, Mondeo'yu düşünmezdim bile..TDI motor gürültülü diyorlar ancak Tdci bir Focus kullanıcısı olarak Tdci motorun da hiç sessiz olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim..ayrıca bir arkadaşımda 1.9TDI SuperB var, iç mekan arka alan gerçekten çok çok geniş ve motor sağlamlığına bakacak olursak araç 240 000km'lere dayanmasına rağmen turbosu bile değişmedi, ancak Tdci motorlar bu kadar sağlam değiller malesef..Sonuçta bu iki araç arasında şahsi kanaatim kesinlikle SuperB'dir..

Saygılarımla..

tarihinde Mustafa Kestel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Ben Mondeo hakkında böyle bir cümle yazsam, bazı çevreler topa tutar, fanatik ilan ederdi hemen. :rofl:

Ben dedim hocam. :p

Cidden bu iki aracı hangisi diğerinden üstün diye kıyaslamak mümkün değil.

Misal SuperB bol virajlı yollarda benim arkamdan el sallarken ben gaza biraz daha bassam şu virajı da alır mı acaba derim.

Ama ben bozuk yollarda hop hop hoplarken de SuperB kullanan bardaklıktaki içeceğinden bir yudum daha alır. :p

Sadece aralarındaki farklar ortaya konabilir bence.

Bu iki araçtan birinin temizi bulunduğu anda alınır bir daha dönüp arkaya bakılmaz bence. :good1:

MONDEO ile ilgili deneyimleriniz en ust duzeyde oldugundan bu konuda elestirilecek son kisilerdensiniz Ahmet Bey. Objektif bakıs acınıza her zaman saygı duyar, guvenirim.

Ford forumunda bile kendi araclarımızı elestirebilecek kadar fanatiklikten uzagız aslında.

Ancak baska markayı cok seviyorsak bunun nedenlrrini ortaya koymalıyız. Superb'nin yanına yaklasamayan mondeo kullanıcılarının da bir bildigi var ki superb almamıslar.

Oktaviayı cok begenirim ancak kapıların toklugu o kasaya yakısmıyor. Ayrıca donanım ve motor secenekleri az.

Suberb yeni kasa dikkatimi cekiyordu. Benzinli tek motor secenegi passatı korumak amacıyla da olsa yanlıs. Yine burda arkadaslar belirttikten sonra dikkat ettim, arac gercekten ust sınıfa gore oldukça dar ebatlara sahip. İnce uzun araç bir şekilde görselliği törpülüyor. Tıpkı Linea'da olduğu gibi. Eski kasa Superb çok daha geniş ve tabiri caizsse şişko görünümü ile o sınıfa yakışan bir tasarım.

Saygılarımla.

Düzeltme nedeni: Sabah telefonla yazarken senkronizasyon sorunu nedeni ile yazım hatası çok ve cümle yarım kalmıştı.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Halis Bey, 2'si de traktör motorlu bana göre, derdi bitmez. ben size yeni nesil motorlu bir araç öneririm: 2.0 TDI Volkswagen veya MK4 mondeodaki 2.0 TDCI.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Superb'in de Evren bey'in dediği gibi motor-şanzıman seçeneği sorunu var. tsi-dsg kombinasyonu olmadığı için almayanları biliyorum. Otomatik isterseniz dizele mecbur kalıyorsunuz, onun da fiyatı uçuyor. Ama donanım ve genişlik olarak harika bir araç tabi ki.

1.4 tsi 122 ps dsg o arabaya koyulmamasının bir sebebi vardır bence. ağırlıklarına bakmak lazım mesela? passatta 122 ts idsg var mı yada superb passat arası kg farkı ne gibi.

Yorum bağlantısı
Oğuz Künyeli
Ben Mondeo hakkında böyle bir cümle yazsam, bazı çevreler topa tutar, fanatik ilan ederdi hemen. :rofl:

Ben dedim hocam. :lol2:

Cidden bu iki aracı hangisi diğerinden üstün diye kıyaslamak mümkün değil.

Misal SuperB bol virajlı yollarda benim arkamdan el sallarken ben gaza biraz daha bassam şu virajı da alır mı acaba derim.

Ama ben bozuk yollarda hop hop hoplarken de SuperB kullanan bardaklıktaki içeceğinden bir yudum daha alır. :lol2:

Sadece aralarındaki farklar ortaya konabilir bence.

Bu iki araçtan birinin temizi bulunduğu anda alınır bir daha dönüp arkaya bakılmaz bence. :good1:

Yol tutuşu hiçte kötü değil

Geçen kış bi cahillik yaptım esp olmadığı halde marshall lastiklerle yağmurda kepeklide 170-180 bastım virajlardan sağlam çıktım çok şükür :(

Yorum bağlantısı
Yol tutuşu hiçte kötü değil

Geçen kış bi cahillik yaptım esp olmadığı halde marshall lastiklerle yağmurda kepeklide 170-180 bastım virajlardan sağlam çıktım çok şükür :D

Yağmur-180km/h-Viraj

Bu üç kelimeden birinin cümlede eksik olması lazım. Eğer böyle bir deneyim yaşadıysanız bence Superb'den hiç vazgeçmeyin.

1.4 tsi 122 ps dsg o arabaya koyulmamasının bir sebebi vardır bence. ağırlıklarına bakmak lazım mesela? passatta 122 ts idsg var mı yada superb passat arası kg farkı ne gibi.

Almanyada ki modellere baktım Mustafa Bey, Superb, 1.4tsi'de dsg yok ama 1.8 olanda dsg mevcut. Demek ki satış poltikası olarak baz motorda opsiyon vermiyor. Passat 1.4tsı'da dsg var ancak o da 150bg olanı. Bu model de Almanya'da mevcut.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Yayla
(düzenlendi)

2004 yılından 2011 yılının Eylül ayına kadar Octavia ambiante plus kullandım. 2009 da Seat Leon'da aldım.Şu anda Octavia'yı satıp 2011 Mondeo aldım Octavia 102 hp Mondi160 hp arada mutlaka fark olacak hem konfor hem performans olarak 102 hp ile 160 beygir kıyaslanamaz,ama diyerek başlayalım Octavia'mı 180.000 km ye kadar hiç arızasız kullandım ilk arızası bir hortumu koptu 181000 km de bende sattım :vroom: şaka bir yana arabanın devri 5000-6000 lerden aşağıya inmiyordum başka bir aracı bu kadar zorlayarak kullanın ya benzin parasını yetiştiremezsiniz yada arıza üzerine arıza verir.Uzun yolda da şehir içinde de çok dinamik bir araç,yolda sınıfındaki araçları rahatlıkla tokatlıyordu.Lpg ile de tadına doyulmuyor.Skoda'ya üvey evlat deselerde Jetta'dan da Bora'dan da daha konforlu bir araç binmemiş olanlar bence binip denesinler test sürüşü yapsınlar.Octavia'daki süspansiyonu ne Leon'da gördüm ne Mondeo'da ne de Focus'da çukura hepsiylede girip çıkın Octavıa da çok sarsıntısız girip çıkıyorsunuz,diğerlerinde küt diye bir ses duyarsınız bana sorsanız bu kadar övdüğün bir araban vardı da neden Mondi aldın diye cevabım şu olurdu. Güç donanım ve genişlik var Mondeo'da aynı özellikler Octavia'da olsa Mondi'ye bakmazdım bile. Bence Octavia ile Focus'u kıyaslamayın Octavi'aya haksızlık olur.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

şimdi kullandığınız mondeo ile octavianın lastik ebatlarını kıyaslarsanız neden küt diye bir sesgeldiğini anlarsanız sizin kullandığınız mondeo 18 jant 50 yada 45 yanak octavia ise 15 yada 16 jant 65 yada 60 yanak

yanaklar ince olduğundan çukurlara girdiğinizde küt diye ses duymanız normal

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Arabayı o konfigurasyonda getiren ithalatçı mühendis bozması konfiguratörün hatası. Almanya için sorun yok. Sorun bizim yolda. Onu bilerek sipariş vermek lazım.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Ford muhendisi 65 yanaga gore tasarlasaydi o zaman ?

muhlis bey düşünememiş sizin gibi

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Mondeo selective de 235/45 18" ebat lastikler var,bu ebatlarlar mersoda bile küt diye vurur,195 taban 60 yanak 15 yada 16 jant ile kesinlikle karşılaştırmak haksızlık olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yayla

arabaya üst sınıf yada lüx sınıf diyecekler sonrada kütür kütür vuracak. bence yanlış ne gerekiyorsa yapacaklar. hadi lastik ebatlatı farklı aynı olanlarlada kıyaslayın derim bizzat kendiniz deneyin farkı görün. birde petalların yumuşaklığını deneyin. octavia okadar yumuşakki ayaklarınızı hiç yormaz. bence octaviası olan bir arkadaşınız varsa rica edin deneyin en güzel yorumu ozaman yaparsınız.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Vw grubu zaten yumuşak süspansiyon özelliklerinden dolayı ford dan konforludur,zaten fordun hemen tüm modelleri yol tutuşda referans olarak kabul edilirler ve bu yol tutuş içinde konfordan feragat edilmiştir.Fakat bana göre konfor ve yol tutuş dengesini en iyi ayarlayan markalardan biri ford dur.Ford kullanıcıları bunu bilerek araç alırlar.Mesela bmw lerde(3 serisi olsun 5 serisi olsun)16" janlar olmasına rağmen bozuk-çukurlu yollarda neredeyse bel fıtığı olursunuz 2 gün sırt ağrısı çekersiniz,şimdi o araç konforsuz diyemeyiz.Kişilerin ihtiyaçları ve araçdan ne bekledikleri değişkenlik gösterir ve herkes kendi kritelerine uygun araç seçer ve kullanır.Her marka kendine göre özellikler sergiler ve bizlerde kendimize uygun olanı tercih ederiz,bu iyiymiş bu kötüymüş dememiz markalara haksızlık olur, malesef ki hiçbir araç bütün kriterleri karşılamıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...