İçeriğe Yönlendir

Aracım çok Yakıyor

Yunus Kağan Turan

Recommended Posts

Fakir karışım algıladığı anda her araç arıza lambası(varsa) yakmaya meyilldir Uğur Bey. Yakıt tüketimi TL cinsinden verilince hesabı doğru yapamayabiliriz. Mesela ben Ankara'da 40.-TL'lik LPG ile 152, sinyalden sonra benzine alıp, tekrar gaza geçince 160km yapıyorum. Ancak bizde LPG litre fiyatı değişiklik göstermekle beraber bu hesaba konu olan petrol ofisi fiyatı 2,17.-TL. Ortalama 100km'de, 25.-TL yakıyor aracım. BP'den ve Total'den alırsam gazı 23.-TL. 1,8 motor. Sabah tek ışıkda belki dururum akşam ise olabilecek en yoğun trafik içersindeyim. Günde 25km gidiş, 25km dönüş yolum var. Uzun yola daha çıkmadım fakat ortalama hızda 20.-TL civarı olacaktır diye hesap ediyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Uğur Beştoy

Evet Evren Bey Bizde 2.35 ten aşağı alamıyoruz lpg yi....haklısınız evet muhtemelen fakir karışım?? Ama Sizde gördüğüm kadarıyla mondeo var oldukça ekonomik olduğunu da görmek güzel....saygılar...

Yorum bağlantısı

Mondeo benzinli. onu konu dışında tutuyorum. Ortalama benzin tüketimi sakin kullanım ile 11lt şehir içi. Bir süredir babam sadece bizim semt içinde kullanıyor, yol bilgisayarı 16.2lt gösteriyordu. Lpg'li olan ise Mazda. Seri bir araç ve 3.000d/d aralığında gücünü gösteriyor. Buna rağmen ortalama bir tüketim tutturmayı başardım, sürpriz yapmıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...