Yunus Kağan Turan 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 focusum 1.6 lpg taktıralı 1 ay oldu brc sıralı sistem taktırdım fakat aracım 0.33 kuruş yakıyor arkadaşın cmaxta lovato sıralı sistemli aracı 0,18-0,20 kuruş kadar yakıyor ben nerde yanlış yaptım sizce???? Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 focusum 1.6 lpg taktıralı 1 ay oldu brc sıralı sistem taktırdım fakat aracım 0.33 kuruş yakıyor arkadaşın cmaxta lovato sıralı sistemli aracı 0,18-0,20 kuruş kadar yakıyor ben nerde yanlış yaptım sizce???? Bence yakıtınızı arkadaşınızla değil litre bazında daha önceki yakıtınızla kıyaslayın. Yani daha önceki litre olarak benzin tüketiminizden yaklaşık yüzde 20 fazla miktarda gaz tüketiminiz varsa problem yok. LPG taktırmadan önceki benzin masrafınız ne kadar dı? Yorum bağlantısı
Yunus Kağan Turan 20 Eylül 2011 Yazar Paylaş 20 Eylül 2011 alıp benzini fulleyip çıkmadım yani benzin değerki konusunda sanırım 50-55 kuruş olması lazım aracım otomatik te Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 %40'a yakın tasarruf var ki hedef tutturulmuş demektir. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 focusum 1.6 lpg taktıralı 1 ay oldu brc sıralı sistem taktırdım fakat aracım 0.33 kuruş yakıyor arkadaşın cmaxta lovato sıralı sistemli aracı 0,18-0,20 kuruş kadar yakıyor ben nerde yanlış yaptım sizce???? c-max le 18-20 kuruş şehiriçi için çok çok iyi bir rakam.tabi bu şehiriçi olarak gittiğiniz güzergaha bağlı. tüketiminizi kuruş değilde litre olarak söylerseniz daha iyi yorumlar yapabiliriz.diğer konunuzda bununla ilgili birşeyler yazdım oraya bi bakın isterseniz.sorununuza çözüm olacak diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 Benim araba şuanda 0.25-0.27 kuruş yakıyor...Bana yüksek yakıyor gibi geliyor.Ancak uzun yolda tüketimim 0.17 kuruşa kadar düştü.Bu da aracın aslında sorunsuz olduğunu gösteriyor.Şehir içinde gidilen güzergah tahmin ettiğinizden bile daha önemli.8-10 km yol gidiyorsanız sonra kontak kapatıyorsanız,sonra yine 8-10 km yol gidip kontak kapatıyorsanız ve güzergahlarda rampa ve ışıklıysa o zaman tüketim çok artıyor.Ben şehir içinde 0.20 kuruş yakıyorum diyene soruyorum güzergah neresi diye Çayyolundan geliyorum sabah akşamda geri dönüyorum diyor Bu şehiriçi değil olsa olsa karma veri olabilir.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 Benim araba şuanda 0.25-0.27 kuruş yakıyor...Bana yüksek yakıyor gibi geliyor.Ancak uzun yolda tüketimim 0.17 kuruşa kadar düştü.Bu da aracın aslında sorunsuz olduğunu gösteriyor.Şehir içinde gidilen güzergah tahmin ettiğinizden bile daha önemli.8-10 km yol gidiyorsanız sonra kontak kapatıyorsanız,sonra yine 8-10 km yol gidip kontak kapatıyorsanız ve güzergahlarda rampa ve ışıklıysa o zaman tüketim çok artıyor.Ben şehir içinde 0.20 kuruş yakıyorum diyene soruyorum güzergah neresi diye Çayyolundan geliyorum sabah akşamda geri dönüyorum diyor Bu şehiriçi değil olsa olsa karma veri olabilir.. bizim güzergah 2.5 km git 2.5 km gel abi en son tüketimim 10.8lt/100km yani 0.23-0.24 kuruş arasında Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 İşte onu diyorum ben şehiriçinde 0.18-0.20 kuruş yakıyorum diyen şehiriçinde kullanmıyor ki.Maalesef bundan haberi bile yok Hem güzergah farkı var hemde kontak aç kapat arasında en kötü 25-30 km yapıyor.Bu durumda yakıt doğal olarak düşüyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 İşte onu diyorum ben şehiriçinde 0.18-0.20 kuruş yakıyorum diyen şehiriçinde kullanmıyor ki.Maalesef bundan haberi bile yok Hem güzergah farkı var hemde kontak aç kapat arasında en kötü 25-30 km yapıyor.Bu durumda yakıt doğal olarak düşüyor. aynı benim durum. ben de çevre yolunu kullanıyorum ve mesafe 35 km. tüketimi 8,5 litre lpg. burada da tüketim paylaşırken hep uzun yol değerlerimi paylaştım. çünkü şehir içi yanıltıcı oluyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Akbaş 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 yaklaşık 110 km şehir içi 305 km de uzun yol (kimi zaman 90 la kimi zaman 150-160 km hızla gittim) toplamda 415 km 36 litre yaktı nasıl sizce ? Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 herkese iyi forumlar, benim focus 1.6 otm. atiker tüp var, yalnız bu nasıl bir yakıt anlayışıdır anlamadım, dolduruyorum depoyu 300 km gidiyor karışık, tek ben kullanıyorum yaptığım yol trafik aynı dolduruyorum 200 km diyor. bu lpg ayarı bu kadar oynatır mı arabayı yeni aldım daha ısınmadan soğuyacağım sivasta iyi bildiğiniz usta varmı??? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Kaç litre ile 200 km Mehmet Bey... Lpg konusuna da yazdım.. Buji, buji kablosu eski ise değiştirin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 38lt ile ( aracın yakıtını aslında çok iyiydi, 8lt-10lt civarı lpg yakıyordu karma kullanımda, ancak yakıt çok artınca lpg ciye götürdüm işte o filitre değiştirdikten sonra olanlar oldu, en son ateşleme bobini arızası vermişti, gerçek ustama kablolarla bujileri de değiştireyim dedim onlar yeni gerek yok dedi, bobin değiştikten sonra araç 350km gördü şaşırdım, ama ikinci depoda yine beni hayal kırıklığına uğrattı, bu tüpte mi var anormallik benzindemi araba da mı anlayamadım, bunu anlamanın bir yolu var mı? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 100 km de neredeyse 20 lt yakıyor.. Kaçak olabilir bence .. Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 hah işte bende bundan korkuyorum buradaki tek alternatif kendini usta zanneden şahıs, sivasa git gel 300km amaaan, en son kapatcam lpg yi zaten neredeyse aynı hesaba geliyo hatta geçiyo gibi, en güzeli benzin. bu kaçak kontrolünü sızdırmazlık raporunu veren yere yaptırsam sorun çıkarsa ona göre mi yol izlesem acaba.şu ustaya mahkum olmak istemedikçe başıma geliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Bobin yine bozulmuş olabilir... Bu tür olaylara sık rastlıyoruz bu sebeple, bobin değişimi ile birlikte buji kablolarının da değişimini tavsiye ediyoruz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 bu visteon marka bobin vardı ondan almıştım, usta da sorun çıkartmaz demişti ama yarın önce kaçak varmı ona bakayım, sonra motor ustası bobini bi kontrol etsin bakalım.teşekkür ederim mehmet abi ersen abi kaçak olayı hiç aklıma gelmemişti. yarın ola hayır ola, en iyisi çıkayım benzinli benzinli bir tur atayım kafam dağılsın. iyi geceler yarın inşallah çözülür sorun. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Benzinde kullanırken yakıt tüketiminiz yine fazlamı? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Aralık 2011 Paylaş 17 Aralık 2011 38lt ile ( aracın yakıtını aslında çok iyiydi, 8lt-10lt civarı lpg yakıyordu karma kullanımda, ancak yakıt çok artınca lpg ciye götürdüm işte o filitre değiştirdikten sonra olanlar oldu, en son ateşleme bobini arızası vermişti, gerçek ustama kablolarla bujileri de değiştireyim dedim onlar yeni gerek yok dedi, bobin değiştikten sonra araç 350km gördü şaşırdım, ama ikinci depoda yine beni hayal kırıklığına uğrattı, bu tüpte mi var anormallik benzindemi araba da mı anlayamadım, bunu anlamanın bir yolu var mı? Büyük ihtimalle kaçak var.Neden derseniz aynı sorunu bende yaşadım.Filtre değiştikten sonra yakıt arttı.Dedim bunda bir anormallik var.Daha sonra anladım ki filtre kutusunu sıkarken diş atlatmışlar oradan gaz kaçıyormuş.Onu söktürüp tekrar sıktırdım.Tamam dediler.Bu seferde filtreye giren hortum kelepçesini iyi sıkmamışlar oradan kaçak oldu.Değişimlerde bu tip şeyler yaşanabiliyor.Bunu ustaya gitmeden siz bile kontrol edebilirsiniz.Bol köpüklü su yapın ve LPG bağlantı kısımlarına sürün.Kelepçeli giriş yerlerine falan...Eğer bir kaçak varsa belli eder kendini.. Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 17 Aralık 2011 Paylaş 17 Aralık 2011 sağına soluna baktım kaçak yok, o filitrenin diş kayması olmuştu bende gittim tekrar yaptı düzeldi,ancak kaçak yok en güzeli sivasta adam akıllı servise girmek herhalde onu da artık bir ay sonra. bu arada bobinde anormallikte görünmüyor ya lpg aldığım yerden ya da başka bir durum var serviste göreceğiz artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 17 Aralık 2011 Paylaş 17 Aralık 2011 bu arada bu filtreyi değiştirdikten sonra araç tüpe geçmedi, 3000devir civarı benzine alıyordu, bu usta gibi davranan şahıs regülatörün ortasında bulunan bi vidayı baya bi açtı kaçak oralarda da yok bu etkiler mi acaba yakıtı. Yorum bağlantısı
Uğur Beştoy 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Evet arkadaşlar bende de honda civic dream 2008 otomatik aracım var..BRC kit takıldı.Şehir dışı çok tasarruflu olmasına karşın son bir kaç haftadır fazla yakıt tüketimi nedeniyle servise baktırdım.basınç değişiklikleri deyip ayar yaptılar bakalım ne olacak..ilk ayardan önce 40 tl lik lpg ile 100km ikinci ayarda 95 tl lik lpg ile 237 km yol yapabildim..istanbulun yoğun trafiği desem değil bakalım 3. ayarı yaptırdık ne çıkacak merak ediyorum.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 lpg de 17lt/100 km gibi bir değer çıkmakta 4çeker Crv daha az yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Basar 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 evet bugün ölçtüm yakıtı, 100km de 13lt lpg yaktı. 170km yol yaptım. yarısı şehirler arası yarısı şehir içi ama kış şartları geldi malum, anormal bir durum var mı sizce yoksa lpg ayarı ile düzelebilecek mi sizce. Yorum bağlantısı
Uğur Beştoy 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Evet lpg ayarlarına bence kış bakımı sonrası bir daha bakmakta yarar var..honda larda gaz ayarı kısıldığında motor arıza lambası da yanabiliyor..galiba sensörler ayar değişikliklerine karşı hassas ..ford larda böyle sorunlarla karşılaşıyor musunuz?.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts