İçeriğe Yönlendir

Focus III - Xenon / Far / Adaptif Far / Sorunları / Montaj Hakkında

Fatih Gokluoglu

Recommended Posts

Çağlar Bayur

maalesef. . far açılıp eğişebilir sadece. mercek takarken açar gibi silikonunudan. o para da 1 led için vermezdim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir süredir aracımın gündüz ledlerinden birisi yanmıyordu.servise sordum soruşturdum basit bir led değişimiyle bu iş hallolur diye umuyordum tabi zenon farla gündüz ledinin tümleşik olduğunu gözardı etmişim. sonuçta farı tümden değiştirmekten başka bir yol olmadığını öğrendim. tabi bir far 2986 tl imiş bugün itibariyle.ya resmen soygunculuk bu.artık diğeri de patlasın da takımca yanmasınlar diye bekliyorum:) 

ne hallere düştük ya...

benzer bir durumla karşılaşıp çözüm bulan var mı arkadaşlar??

Yuh! O para verilir mi yahu...

Etik veya değil, ben olsam garantili bi arkadaş bulur, farları değişirdim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

far da da imalat tarihi yazmıyor tabii :seytan: üretici önceden düşündü merak etme

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Şaka mı bu? Gündüz ledi bozulan 2986 TL mi ödeyecek..yok artık..

Yorum bağlantısı
Misafir

Geçen forumda satılık vardı takımına 1250 TL isteniyordu, aradım ama göremedim

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şaka mı bu? Gündüz ledi bozulan 2986 TL mi ödeyecek..yok artık..

1. vites dişlisi bozulan Ranger a sıfır şanzıman aldıran servis için normal, bu arada piyasadada tek dişli yok, ya çıkma alacaksın yada sıfır.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Eminim 1.vites dişlisinin bozulma oranı o basit ledin patlama oranından çok daha düşüktür :D

Allah arabamıza zeval vermesin o zaman siz serviste bırakın arabayı önden yenisine bakın dicekler sanırım :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

far da da imalat tarihi yazmıyor tabii :seytan: üretici önceden düşündü merak etme

Her değişen parçanın imalat tarihine baksalardı, ohooo.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ledlerin 50.000 saat mekanik ömrü var. Pratikte 10.000 saat. Mahkeme ileride, istenirse

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Arkadaşımın leonunda farlar komple led onunda sağ far gitti. Garanti için uğraşıyordu ama bizim farlardan çok daha pahalıydı bence şimdilik ledlerden uzak durmak lazım  :D  ama clioların gündüz ledlerine bakıyorum özellikle şu ana kadar sadece bir tane yanmayana denk geldim maşallahları var 

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

F3 orijinal gündüz ledleri sorunlu değil.Sorunlu olan ledleri çalıştıran sürücüsü devresi ve mukabilinde ledleri lehimli olduğu film kablo sıkıntılı.Sağlam çalışanlarıda sürekli olarak titremeli şekilde yanıyor.

En son kontrol ettiğimde sonuç olarak 2.şerli ledler halinde 6 led çalıştırılıyor olarak test etmiştim.

İlerde paylaşacağım Son 3 çalışmamda orijinal olanlar söküldü ve yeni ve artı olarak hem gündüz ledli hem sinyalli olarak seramik  tabanlı 3535 led ve sürücü kullanılarak takıldı.

Aracın garantisi var ise servis para istememesi gerekiyor diye biliyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşımın leonunda farlar komple led onunda sağ far gitti. Garanti için uğraşıyordu ama bizim farlardan çok daha pahalıydı bence şimdilik ledlerden uzak durmak lazım  :D  ama clioların gündüz ledlerine bakıyorum özellikle şu ana kadar sadece bir tane yanmayana denk geldim maşallahları var 

4 lü 5 li ve 3 lü gurup ledli, olan versiyonlarda sıkıntı olmuyor.Bu sayı üzerinde olanalarda Hella ve Valeo değilse diğerleri tırt.Sadece 1 defa Valeoda denk geldim oda sıvı teması sonucu idi.

Focus 3,3.5,Fiesta serilerinde  gündüz ledi sürücüsü duyulmadık bir marka vpamgx kodlu sürücü.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

F3 orijinal gündüz ledleri sorunlu değil.Sorunlu olan ledleri çalıştıran sürücüsü devresi ve mukabilinde ledleri lehimli olduğu film kablo sıkıntılı.Sağlam çalışanlarıda sürekli olarak titremeli şekilde yanıyor.

En son kontrol ettiğimde sonuç olarak 2.şerli ledler halinde 6 led çalıştırılıyor olarak test etmiştim.

İlerde paylaşacağım Son 3 çalışmamda orijinal olanlar söküldü ve yeni ve artı olarak hem gündüz ledli hem sinyalli olarak seramik  tabanlı 3535 led ve sürücü kullanılarak takıldı.

Aracın garantisi var ise servis para istememesi gerekiyor diye biliyorum.

Oktay Bey merhaba;

bu farlardan bizim Trend versiyon Focus3'lerede takılabiliyor mu? taklıyorsa maliyeti nedir..videodaki farları çok beğendim..

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Adapte edilerek takılabiliyor.Bu hale gelmesi için iyi uğraşı gerekiyor.

Xenon olmasa mercekli far olsa daha az uğraşı gerektirir mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bir süredir aracımın gündüz ledlerinden birisi yanmıyordu.servise sordum soruşturdum basit bir led değişimiyle bu iş hallolur diye umuyordum tabi zenon farla gündüz ledinin tümleşik olduğunu gözardı etmişim. sonuçta farı tümden değiştirmekten başka bir yol olmadığını öğrendim. tabi bir far 2986 tl imiş bugün itibariyle.ya resmen soygunculuk bu.artık diğeri de patlasın da takımca yanmasınlar diye bekliyorum:) 

ne hallere düştük ya...

Üstüne de arabanın ruhsatını da isteselermiş . Bir far 3000 bin lira civarı fiyat istenir mi . 

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

ne hallere düştük ya...

İlk mesajımda yazmam gerekirdi.Kusura bakmayın.

Farın sıfır bayi fiyatları bu seviyede ve normal.Garantiye almadılarsa şaşılacak ,ne hallere düşülecek bir durum servis onarım mantığı çerçevesinde helede bulunduğunuz iller farkına göre bence yok.

Hurdacılardan yada internetten temiz lakin boş yani xenon balast ve ampul hariç sağ sol takımı 800 ile 1000tl arasında.Dolusuna yani  rahat 1500 isteniyor.

LEd onarımı açısından farlar her şekilde açılacak.Kartı bile içte kapalı sayılır.Kart ilaveten dıştan takılsa desem dönüş farı kapagından içeri girmiyor.Kablosu uzatılıp sinyal bölümünde yerleşebilir fakat bu module harici yani kablo uzatmak falan şeklinde müdehale maalesef sonuç vermiyor.Hataya çabuk düşüyor.Tecrübe ile sabittir.

İç led sürücüsü uyumlu şekilde ve led düzeneği uyumlu şekilde dizayn sonrası uzun vadeli kullanıma imkan sağlar.

Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel

bu sıfır ürünlerde sıkıntımı var yoksa bunlara sonradan takılıncamı oluyor çözemedim ben ? anladığım konuda değil ama insan ister istemez sinir oluyor.Arkadaşım skoda octavia aldı bilenleriniz vardır audi gibi ledleri var ince çizgi 2 ay oldu sol tarafı bozuldu ben arkadaşa sormadım ne yapdın ne ettin diyede kendim sinir oldum resmen.Sen o kadar para ver 2 ay sonra led gitsin saçmalık? Yada marka marka kalite kalite farkediyormu hiç bilemiyorum.Fakat şu kesinki ne kadar elektronik sistem o kadar sıkıntı !

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Bizim araçların farlarının içine  niye gündüz farı takmamışlar diye kızıyordum. An itibarıyla kızmamı geri aldım.  :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bizim araçların farlarının içine  niye gündüz farı takmamışlar diye kızıyordum. An itibarıyla kızmamı geri aldım.  :D

Sen kızmaya devam et.Ford farları Valeo yada Hella almadığı sürece olmayabilirde.Yeni Mondeo da bunu aştılar lakin Darısı bu modellerin başına.

Arkadaşımızın bence tek sorunu servis hizmetinin hatta ülkemizde servis anlayışının yanlış olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.

Hoşuma gitmeyen sanayide tamircilerinde bu mantığa yönelmeleri eğiliminde olmaları.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Çiçek

Halojen farlarımı kutuya kaldırıp, Bi-Xenon far taktım hiç böyle sorunlar yok. Ayrıca, yükseklik ayarı çalışıyor.

Bu araca Xenon olmaz diye bir yazı gördüm yukarıda. Bu tamamen anlamsız bir cümle.
Sadece, far yükseklik ayar düğmesi iptal olmayan kaliteli ürünler almanız lazım.
Ayrıca, arıza lambası diye bir şey yok. Bir tane ELM alıp bunu halledebilir, hatta yokuş kalkış desteği bile ekleyebilirsiniz.

Son olarak, 800-900 tl ye aldığınız farlar böyle oluyor. El yapımı orası burası çatlamış fara 1.400 TL verip gayet sorunsuz mükemmel bir şekilde kullanabilirsiniz.

İşin özeti, ucuz etin yahnisi yenmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...