Mehmet Ozyurek 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 far ayarını tam yukarı yapan kişilere bende küfrediyorum farların ayarını aşağı baktırdıktan sonra sıkıntı yok Sıkıntı var.. Mercek yoksa Honda ve Mercedes hariç her araçta sıkıntı vardır.. Honda ve Mercedesin reflektörleri ve camları özeldir. xenona göre tasarlanmıştır.. Ancak diğer markalar için böyle bir durum söz konusu değildir.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 xenon mutlaka mercek ile kullanılır, yoksa milleti gözünü alır, yere falan da eğemezssiniz. Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 İlk defa duydum. Philips'in çakma bir sistem için özel kit üreteceğini sanmıyorum, Ayrıca, bildiğim kadarıyla philipsin H7 xenon kiti yok.. istiyeceğim arkadaştan göreceğiz belkide çakma phılıps xenon getiricek bilmiyorum ama bu sorunu çözümlemek istiyorum Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 zaten tüv den geçmiyor artık merceksiz xenonlar geçen gün koca oğlan connecti götürdük dank diye ağır kusur olarak bir numaraya yazıvermişler xenonları söktürdük artık ileride orjinal c-max gibi mercekli xenon alırsak ancak o şekilde xenon lu arabaya binebileceğiz Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 valla arkadaşlar aracımın kredisi olmasa orjinal ledli mercekli far alırdım yada alırken daha fazla param olsaydı titanyum alıp x paket ekletirdim yada Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 istiyeceğim arkadaştan göreceğiz belkide çakma phılıps xenon getiricek bilmiyorum ama bu sorunu çözümlemek istiyorum Philips değildir, photondur o... Photon da philips gibi görünsede philips değildir.. Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 zaten tüv den geçmiyor artık merceksiz xenonlar geçen gün koca oğlan connecti götürdük dank diye ağır kusur olarak bir numaraya yazıvermişler xenonları söktürdük artık ileride orjinal c-max gibi mercekli xenon alırsak ancak o şekilde xenon lu arabaya binebileceğiz valla ben bursada babamın connect 110 hp glx geçirdim daha yeni belkide adamların dalgınlığına geldi bilmiyorum Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 (düzenlendi) devir xenon devri zaten neredeyse bütün araçlarda opsiyon yada üst donanımlarda xenon hatta bi-xenon var diyebiliriz bu arada bi-xenon xenon arasındaki farkı sormak istiyorum bilen var mı laf gelişi söyledim ama işin gerçeği net olarak ayrımını bilmiyorum bilen abilerim arkadaşlarıma sormak isterim valla ben bursada babamın connect 110 hp glx geçirdim daha yeni belkide adamların dalgınlığına geldi bilmiyorum yok artık Uşak ta geçirmiyorlar geçen günde passatın birini geri göndermişler aynı şekilde artık eski kasamıydı bilmiyorum 1 Ağustos 2012 tarihinde Umeyr Sadık Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 benim bildiğim bi-xenon mercedeslerde olan lastiğin yönüne bağlı sağa yada sola dönen adaptif far Sen de paran olunca xenonlu araca binersin. Yaşın genç. Milletin gözünü almaya hakkın yok. Ben polis olsam çakma xenonlu bütün araçları bağlarım. xenonlu araçları bağlamaktan önce abart ekzozlu cam flimli bir ton araç var sıra bize gelmezdi Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Bi-xenonda uzunlarda xenon olarak yanar. Kardeşim bekle paranı biriktir o zaman alırsın farını Boşver uğraşma çakma xenonlarla falan.Sen göreyemeceksin önünü,karşıdakinin gözünü alacaksın...vs paramız olunca artık titanyum x paket zaten kazıklandık aracı aldık 3 ay sonra sony geldi Yorum bağlantısı
Murat Çiloğlu 1 Ağustos 2012 Paylaş 1 Ağustos 2012 Merak etme zaten sony alamayacaktın çünkü sadece tit. pakette alınabiliyor hadi ya style da yoksa sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 55w balast alıp takacaksınız. büyük ihtimal arıza lambası yakmaz. Yorum bağlantısı
Hakan Arıkbuğa 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 çok şık ve güzel olmuş. Birde kendi el işçiliğiniz olunca ayrı bir keyif veriyor. Ancak TUVTÜRK de sıkıntı oluyorsa o zaman problem işte... Ancak şık durmuş ve yakışmış gerçekten... Elinize sağlık... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Niye bu kadar pahalı Ayrıca 8000k yerine 4300k kullanırsanız gece çok daha iyi aydınlatma yakalayacaksınız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) 2011 seker kırmızı ford focus III TITANIUM kullanıcısıyım.1 yıldır bekledıgım an geldı.aracıma phılıps 8000 k 55kwz kısa ve uzun xenon takılmıstır.sonderece etkıleyıcı ve goz alıcı bır gorunume kavustu aracım.bunun verdıgı coskuyla slk 18 ınc 5*108 8 ofset jant larla arabayı ve kafamdakı modıfıyeyı tamamladım.malumunuz turkıyede focus III e xenon bulmak ımkansız.ama 1 yıl sabrettım ve sonunda hedefıme ulastım.hıcbır sıkıntı problem yok arıza lambası yakmayan aparatta ılave var bu sıstemde cokda menunum.gece gıderken ortalıgı baya bı aydınlatıyor.malıyetıne gelınce kısa uzun 8000 k arıza abaratı da dahıl 1200 tl.ızmırde 3.sanayı de 1001 oto da yaptırdım 232 486 94 67 serdar turk sıze yardımcı olacaktır. konu hakkında yıne konusuruz cunklu bılıorum tum focus III kullanıcılar buyuk derdı bu.ama artık sona erecektır ınsallah gorusmek uzere. Merceksiz fara taktıysanız hal hatır sormalara alışık olun, ayrıca mercek yoksa aydınlatmada yok, hem 8000k yanlış hemde aydınlattığını sanıyorsun bu durumda, sadece göresellik için bu yapılmamalı bence, yanlış yaptın bence, f3 aldın hemde titanyum, merceksiz farlı almamalıydın, yolda merso falan denk gelince bir bak, özellikle karanlıkta karşılaştır, mersonun yanında senin farlar el feneri gibi kalacaktır, yağmurlu hava yı hiç söylemiyorum, telefonumun led i bile senden daha iyi aydınlatır, 8000k nın tek olayı görsellik zaten. 17 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) 700 mü, al bir gen5 bosch balast, 2 adette d1s ampül 300 tl. 1 sene garanti, senin o dediklerin anca el feneri lambası olur, araştırmadan bu işlere girmemen lazımdı, ne yaptın kardeş? Diğer konuya gelirsek, kusura bakma sen ve rallici arkadaşında durumdan bi habersiniz, İzmir de denk gelelim benim bi-xenon senin farı nasıl eziyor kanıtlarım, 4300 bu işin aslıdır, 8000 le aydınlattığını bile ısrarla söylemen zaten daha açıklamama yapmama lüzum bırakmıyor, ayrıca kusura bakma, yapmışssın para harcamışsın eline sağlık, yanlış anlaşılmak istemem ama yaptığın çok yanlış bence. 17 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) Örnek verdim, gen5 balast bile bu fiyatta bulunuyorsa hem çok para harcamışsın hemde olmamış, arıza çıkarıyorsa ya orjinal farı alıcaksın yada hiç girmeyeceksin bu işe, çünkü düzgün aydınlatma olmaaaaz, ben bile şuan yeni yapacak olsam bu işe girmem, far yıkama ve oto eğim olmadan muayeneden geçememek yeni far almamı gerektirecek, bir dahaki aracım kesinlikle orjinal xenonlu olacak, neyse, yapmışsın eline sağlık, ama ısrar etme o far adam gibi aydınlatmaz, bari ayarı düşük tutta göz almasın. Tamam hevestir, araba yenidir, bende böyleydim seni anlıyorum, hevesin kaçsın, üzül diye değil, işin doğrusunu anlatmak için yazıyorum bunları, haddime değil, durumunu bilemem ama ben F3 alacağım, titanyum olacak ama mercekli farsız alacağım, o parayı vereceksem asla düz far almazdım. 17 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) Evet biraz sert yazdım, alınma ama durum bu, yollarda o kadar çok görüyorumki, gerçekten fena bu xenon işi. Arıza lambası veya donanım uğraş vs. bunlar konu dışı, tamam eline sağlık ama anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım, verim aldım diyorsun neye göre, 8000k+merceksiz far=el feneri kusura bakma ama durum acıda olsa bu. 17 Eylül 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Anladım, para da arabada senin yalnız o farla karşıma çıkarsan gözlerime yazık edersin, sana daha da diyecek söz bulamıyorum, almak hakkın ama trafikte bu şekilde dolaşmak senin ne hakkın ne de haddin, F3 için sorunu çözmüşsün eline sağlık, çakma xenon F3 için hepimize hayırlı olsun o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Senin gibi trafik canavalarına ne denir onu da bil o zaman, verdiği cevaba bak hele cık cık, yazık vallahi. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 devir xenon devri zaten neredeyse bütün araçlarda opsiyon yada üst donanımlarda xenon hatta bi-xenon var diyebiliriz bu arada bi-xenon xenon arasındaki farkı sormak istiyorum bilen var mı laf gelişi söyledim ama işin gerçeği net olarak ayrımını bilmiyorum bilen abilerim arkadaşlarıma sormak isterim benim bildiğim bi-xenon mercedeslerde olan lastiğin yönüne bağlı sağa yada sola dönen adaptif far Cevap bu değil.. Fena uydurmuşsun Bi-xenon ile xenon'un temel farkı bi-xenon merceğin perde hareketi ile uzun far olarakta kullanılabilmesidir.. sadece xenon mercek var ise ayrıra bir uzun fara ihtiyaç vardır fakat bi-xenon mercek tek kullanılabileceği gibi halojen uzunla birlikte de kullanılabilir.. Adaptif far için mercedese gitmeye gerek yok.. Ford'da da var Yorum bağlantısı
Can Çeralp 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) Ben bu işin psikolojisini de anlayamıyorum. Bir aracı güzel göstermek istiyorsanız ya aracın kendisini dekoratif olarak aydınlatırsınız ya da aracı güzelleştirirsiniz. Aracın kendisiyle alakası olmayan, yolu aydınlatması ve tamamen güvenlik için yapılmış olan aksamını değiştirmezsiniz. Dağılan ve yüksek renkli bir ışıkla zaten aracı görünmez hale getirdiniz. Bunu da genelde trafik canavarları durduk yerde sislerini de açıp plakalarını görünmez kılmak için yapıyorlar. Böylece deli gibi İstanbul'un sokaklarında cirit atabiliyorlar. Kısacası bu yaptığınız sırf güzel görünsün, havanız olsun diye köşeli lastik takmak gibi bir şey. Bu ve bunun gibi bir sürü siteyi geziyorum, başka marka araçlara da bakıyorum, her yapılan çabada, yer yeni keşifte, yer yeni eklenen güzelliklere hiç kıskanmadan hep içimden "hayırlı olsun" diyerek bakıyorum/okuyorum ama bu xenon muhabbetlerini gördükçe de bol bol boş yolda kazalar diliyorum çünkü sonradan xenonlu (ve bir de üzerine açık havada sislerini de yakan) araçlar eğer kendileri kaza yapmazlarsa mutlaka birilerine kaza yaptıracaklar günün birinde.. 17 Eylül 2012 tarihinde Can Çeralp tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts