İçeriğe Yönlendir

Ka - Hakkında Herşey

Bekir Polat

Recommended Posts

Gurur Aytekin

Çağlar hocam maf sensörü var manifoldun üstündeki map sensörünü iptal etmişler soketi filan yok. Maf sensörüde bilgisayarda hata kodu vermedi .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Teşekkür ederim Çağlar hocam. Bir ford elektrikçisi buldum 250lira işçilikle bütün tesisatı toplarım dedi. Buna makina bağlanmıyor ama dedi. Yani sensörekaç volt elektrik veriyor vermiyor anlayamayız demeye getirdi sanırım elle tek tek tesisat toparlanacak. Bu konuda bi düşüncen varmı Çağlar hocam ? 

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Bende anlamadım bunlar makinaya bağlanmıyor dedi elektrikçilerin kullandığı elektrik tesisatını inceleyen bir program mevcutmudur bilmiyorumda sanırım onunla ilgili söyledi sanırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

obd den carputer bile yapılıyor. ancak zaten oradan voltaj ölçülmez?

Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
5 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Birde oksijen sensörümü değiştirdim oksijen sensörü hata kodu vermeye devam ediyor.

oksijen sensörün uyumsuzdu soket yuvarlaktı sonra köşeliye lehimlemişti ustan.  yanlış lehim veya tam uyum sağlamamış olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)

Onuda düşündük Şahin abi usta yenisini getirdi direk uyumlu onu takıp denedik yine bişey değişmedi. Peki katalizör bittik olabilirmi o yüzden tekrardan arıza veriyo olabilirmi onu düşünüyorum ? Çağlar hocam Şahin abi düşünceniz nedir ?

tarihinde Gurur Aytekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
(düzenlendi)
10 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Onuda düşündük Şahin abi usta yenisini getirdi direk uyumlu onu takıp denedik yine bişey değişmedi. Peki katalizör bittik olabilirmi o yüzden tekrardan arıza veriyo olabilirmi onu düşünüyorum ? Çağlar hocam Şahin abi düşünceniz nedir ?

emisyon değerlerinin ölçülmesini yaptırdınmı?

katalizatörün bitik olduğunu anlamanın en basit yolu

emisyon değerinin ölçümü veya katalizatörün üzerine vurduğun zaman tıkırtı sesi geliyorsa içindeki seramik kırılmış olabilir. katalizatör sıcak ve ulaşımı zor olduğundan bir dahaki sefer ustaya götürdüğün zaman aracı kaldırdığı zaman deneme yapabilirsin yada usta yapsın.

eğer yakıt katalizatörde tutuşuyorsa bu sorun olur. onun için ateşleme sistemindeki bi arıza katalizatörün arızasına neden olabilir yani ateşleme başarısız olursa katalizatöre yakıt kaçar ve orda tutuşursa o da  katalizatörün içinin tahrip olmasına neden olur 

eğer böyle bi durum varsa katalizatörün değişmesi lazım mümkünse orjinal bi parça ile.

tarihinde Şahin Kutun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)

Herkese tekrar merhaba 2 günlük sanayi gezisinden sonra çözümü yine Tuncay Usta ve yanındaki elemanı Tayfun Ustada buldum :) (Çağlar hocamın hakkını yiyemem maf'a bakılması lazım demişti onu sordum bende)Sorun maf sensöründen çıktı yan sanayi olduğu için verimsiz çalışıyormuş 180tl ye temiz orjinal bir maf sensörü buldum ve aldım taktık ve 2 dk sonra siyah duman,benzin kokusu kayboldu :) Yaklaşık bir aydır araç çiğ yakıt yaktığından egzoz kurumdan tıkanmıştı. Keyfim yerine gelmişken onuda aradan çıkarttım. (AS Egzoz)Egzoz sökülmüşken katalizörede baktık katalizöre nazar değmesin zarar gelmemiş. Egzozun bütün parçalarını değiştirdikten sonra araba iyice rahatladı :) İbrahim usta egzozun ucuna BMW den çıkma krom bir uç monte etti :)njXP40.jpg

Pny3r8.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
1 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Herkese tekrar merhaba 2 günlük sanayi gezisinden sonra çözümü yine Tuncay Usta ve yanındaki elemanı Tayfun Ustada buldum :) (Çağlar hocamın hakkını yiyemem maf'a bakılması lazım demişti onu sordum bende)Sorun maf sensöründen çıktı yan sanayi olduğu için verimsiz çalışıyormuş 180tl ye temiz orjinal bir maf sensörü buldum ve aldım taktık ve 2 dk sonra siyah duman,benzin kokusu kayboldu :) Yaklaşık bir aydır araç çiğ yakıt yaktığından egzoz kurumdan tıkanmıştı. Keyfim yerine gelmişken onuda aradan çıkarttım. (AS Egzoz)Egzoz sökülmüşken katalizörede baktık katalizöre nazar değmesin zarar gelmemiş. Egzozun bütün parçalarını değiştirdikten sonra araba iyice rahatladı :) İbrahim usta egzozun ucuna BMW den çıkma krom bir uç monte etti :)njXP40.jpg

Pny3r8.jpg

hayırlı olsun sorunun çözüldüğüne sevindim

o kadar uğraştım sen katalizatör bitmiş olabilir diye  katalizatör hatasını anlatmak için :D şükür katalizatör sağlam çıkmış

egsoz ucuda  fena olmuş :good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Buhan
6 saat önce, Gurur Aytekin yazdı:

Pny3r8.jpg

Sorunun çözülmesine sevindim Gurur. Bundan sonra sıkıntısız binersin inşallah.

Yorum bağlantısı
Musa Değerli
bilgi için teşekkürler sanırım sonuncuyu ben sipariş ettim [emoji4] ellerinde başka kalmamış  
yalnız site güncellenmediği için orda 90tl yazması lazımmış  güç bela 70 tl ye alabildim 

Bana sat :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
3 saat önce, Musa Değerli yazdı:

Bana sat :)

eğer ordan tekrar aşağı indirirsem araç üşür malum palto niyetine kullanılıyor :)

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin
(düzenlendi)
5 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Çok şık olmuş bu uç

Teşekkür ederim Çağlar hocam. :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli
eğer ordan tekrar aşağı indirirsem araç üşür malum palto niyetine kullanılıyor [emoji4]

Acaip aradığım bir üründü ben bunu nasıl kaçırmışım :)
Yorum bağlantısı
Şahin Kutun
23 dakika önce, Musa Değerli yazdı:

Acaip aradığım bir üründü ben bunu nasıl kaçırmışım :)

sağlık olsun onun yerine eimde az kullanılmış rölanti valfi var onu önerebilirim  :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

O kadar güzel ki yeni çıkan ka lar onun yerini tutamadı, az yakan bir motor ile bugüne kadar üretilebilirdi. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Musa Değerli
sağlık olsun onun yerine eimde az kullanılmış rölanti valfi var onu önerebilirim  [emoji4]

9d31e5e6470bdd1647efb1b077a01fda.jpg

Eğer dünya üzerinde bir parça var ise buluruz :) Misal :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Musa Değerli
Yeni ka yokki. O bir fiat 500

Aynen.Ama 500 tarz...Bu ise değişik :)
O kadar güzel ki yeni çıkan ka lar onun yerini tutamadı, az yakan bir motor ile bugüne kadar üretilebilirdi. 

Ben Ka nın değerinin yeni farkedildiğini düşünüyorum.Her bakımı ve güzel eklemeleri üzerinde gösteren bir araba.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...